Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.8.2012 20:48
hedvabnicka

XXX.XXX.205.118

dobrý den už jednou jsem prosila o pomoc hedvábničky mi už měsíc mají problem s nohamadvě se čtyř,píchali jim něco něco na klouby,delali vyšetřeni na new castla a jsou podruhé odčervené.žadná změna pořád papají ale vypadají divně,pokusim se vložit foto prosim napadá vás něco?dekuji tydvě vzadu jsou ty divne a prosím jsou to slepičky?a jeden kohoutek?nepoznám to
smajlík:-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.8.2012 07:49

Chtělo by to trochu bližší popis problémů, takhle nikdo nic nepozná a všichni budeme "střílet od boku". Jinak podle mě máte 4 slepičky, byť je jedna trochu větší. jak jsou staré? Psali tady dlouholetí chovatelé, že sami mají mohdy u hedvábek problém poznat pohlaví do cca 4 měsíce věku.

29.8.2012 09:58
hedvabnicka

XXX.XXX.205.118

dobrý den jsou jim čtyři měsíce mám je od tří tydnu ted mi psala paní (křivice,a druhá chybi vitamin b ) ,to je možné zkusim to,jinak prostě začli chodit jako brojleři přikrčené nožky,jako by ochrnuli,kolíbavá chuze ,občas přepadávají do boku a spadnou.Jinak papaji ,dojdou si všude jen to není hezká podívaná:(je mi jich moc líto,ale tady veterináři o nich nic neví takže jeden léčil antibiotikama a něčím na bolest klouby,druhý odčervil ani jedno nepomohlo,budu vděčná za každou radu jsem laik a vrhla jsem se rovnou na hedvábničky,krmim šrot,směs pro kuřátka ,ovocesmajlík

29.8.2012 10:21
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

hedvabnicka napsal(a):
ještě foto

Vypadá to jak by měla vykloubené obě nohy (Čili je má do V) smajlík

29.8.2012 10:23

hedvabnicka napsal(a):
dobrý den jsou jim čtyři měsíce mám je od tří tydnu ted mi psala paní (křivice,a druhá chybi vitamin b ) ,to je možné zkusim to,jinak prostě začli chodit jako brojleři přikrčené nožky,jako by ochrnuli,kolíbavá chuze ,občas přepadávají do boku a spadnou.Jinak papaji ,dojdou si všude jen to není hezká podívaná:(je mi jich moc líto,ale tady veterináři o nich nic neví takže jeden léčil antibiotikama a něčím na bolest klouby,druhý odčervil ani jedno nepomohlo,budu vděčná za každou radu jsem laik a vrhla jsem se rovnou na hedvábničky,krmim šrot,směs pro kuřátka ,ovocesmajlík

http://www.crnet.cz/kollar/?id=206&url=detail A dáváte jim nějaké vitamíny, jako Plastin, Roboran apod.?

29.8.2012 11:51
hedvabnicka

XXX.XXX.205.118

nedávám jen když byli maličký a potom když to začlo dostali něco na čtyři dny ,ted jsem byla pro směs jelikož vitaminy maji jen pro nosnice,tak jsem vzala směs pro kuřata tam jsou vitamíny a dám jim ten vitamin b ,snad něco pomužesmajlíkach jo je to pokus-omyl

29.8.2012 12:50
hedvabnicka

XXX.XXX.205.118

vykloubené:)nejsou,ale jsou do v ,:-)

29.8.2012 13:28
amazonka01

XXX.XXX.113.26

hedvabnicka napsal(a):
nedávám jen když byli maličký a potom když to začlo dostali něco na čtyři dny ,ted jsem byla pro směs jelikož vitaminy maji jen pro nosnice,tak jsem vzala směs pro kuřata tam jsou vitamíny a dám jim ten vitamin b ,snad něco pomužesmajlíkach jo je to pokus-omyl

Vitamín B může pomoci při nervových potíží, které způsobuje avitaminoza. Tohle MŮŽE (nemusí) být nedostatek vit. D (pozor, ten se dá i předávkovat), který je zodpovědný za ukládání vápníku do kostí, nedostatek přímo vápníku, nedostatek bílkovin.

Takže bych koupila extra vitamíny pro drůbež (na výběr mnoho typů - ty co jsou ve směsi fakt nestačí, pokud je nějaký problém), přidala něco bílkovin (tvaroh, vejce, kys. mléko, maso - konzerva pro zvířata), a ještě případně odčervila (pomůže vet).

29.8.2012 13:34
hedvabnicka

XXX.XXX.205.118

veterináři si neví rady,odčerveni jsou,udělali jsme vše co šlo dostali antibiotika a nic,u nás výběr vitamínu žadný ted jsem vše oběhla,jestli máte na mysli něco specifického prosím pošlete mi odkaz objednám přes internet,děkuji

29.8.2012 13:54
amazonka01

XXX.XXX.113.26

hedvabnicka napsal(a):
veterináři si neví rady,odčerveni jsou,udělali jsme vše co šlo dostali antibiotika a nic,u nás výběr vitamínu žadný ted jsem vše oběhla,jestli máte na mysli něco specifického prosím pošlete mi odkaz objednám přes internet,děkuji

Pokud je možné, že chybí vápník, tak třeba Mikros VDV pro drůbež , jinak mám ráda Amivit D (ale ten vápník neobsahuje).
Jinak moje zkušenost je taková, že cca 95% vetů drůbeži nerozumí, a jediná šance je sama přijít na to, co to může být, a k vetovi jít pro konkrétní lék . Takže to, že vet netuší, co to může být, není způsobeno tím, že je to něco "exotického a neznámého", ale prostě tím, že tomu nerozumí (asi jako byste chtěli po očaři, aby poznal, co to máte na zádech za vyrážku smajlík), umí psy, kočky a občas venkovský koně, krávy a prasata.

29.8.2012 14:05
hedvabnicka

XXX.XXX.205.118

jdu na to děkuji ted budou mít asi hypervitaminozu:-))ale nevadí třeba to pomuže a co se veterinářu týče to vím mám koně,kočky ,psy ,kozy atd...a kolikrát ani tam neví,ale tady nemám zkušenosti a tak tápu a dělám jednu chybu za druhou,ale já na to příjsmajlíkdu:-))

29.8.2012 15:17
hedvabnicka

XXX.XXX.205.118

chtěla bych vám všem moc poděkovat za váš čas a rady, vyzkouším tedy ješte vitamíny a uvidíme díky všem držte nám palce:-):-)

29.8.2012 15:27
pajda1

XXX.XXX.35.140

Pošlete mailem foto - hodně zblízka a ostré - a popis potíží spolu s popisem krmení do Brna na veterinární kliniku. Sice asi napíší, že máte se slípkou přijet, ale párkrát mi pomohli i po netu...

29.8.2012 19:12

Dejte vitamin E.Jinak se domnívám jestli to není otrava ze zapařeného krmiva.To není Vaše vina,bohužel směsi se přesypávají a vybírají se hrudky a doplňují se přípravky proti plísním.Dejte opravdu na to pozor.Jestli stále dobře žerou,dejte jogur,případně acidof.mléko nebo i obyčejné mléko,do toho vitamin E.Jinak proti otravě dobře působí antibiotika na bázo penicilinu.Směs zcela vynechte, dělejte míchanici s kukuř.šrotem a pšeničným.Jestli by už braly vařenou pšenici.Čerstvou pšenici z letošní sklizně ještě kuřatům ne,mohly by mít problém s volátkem.

29.8.2012 19:25
hedvabnicka

XXX.XXX.205.118

to si nemyslím že by dvě s deseti?a trvá to už měsíc to už by asi bylo po nich.Nebyl prujem nic ,bez směsy byli tři týdny a nic dnes jsem jim ji dala plus b komplex a vitaminy kde je a,b,d,e,a vápník,dostavaj bílý jogurt,ted se v sobotu dají pryč obyč pipky jelikož po nich skáčou a nenechají je nažrat přitom jsou o měsíc mladší.každopádně děkuji za názor a na krmení si budu dávat pozor:-)

30.8.2012 01:34

Přeci jen jeden problém-jiné slepice.Ony hedvábničky jsou na to dost citlivé a ostatní slepice je honí.Proto tedy ten postoj.To je ze stresu.Dejte je rychle zvlášť,já mám hedvábky také, mají velkou ohrádku,jsou v naprostém klidu a až když navečer zavřu ostatní,tak ony jdou do celé zahrady.Tento problém velice dobře znám a mám je také poprvé,jako plemeno slepic.Ony hedvábky jsou v povaze velice mírumilovné a pak napadání jinými velice špatně snáší a když se nemohou v klidu nažrat tak se to u nich projevuje zalézáním,velkým stresem a ony jsou jakoby stále přikrčené s roztaženýma nohama.Prohlédněte je kolik mají zobanců.Zdravím,ať se daří.

30.8.2012 09:22
hedvabnicka

XXX.XXX.205.118

to tedy nevím mám je pod okny a vidím na ně klovat je neklovou,jedině v noci v kurníčku,ale fakt je že problém je od té doby co se přivezli .pujdou do háje mají větší sílu a jsou neomalené a drzé:)hedvábničky jsou takové myšulky ,ale proč by padali? no uvidíme vitamínky prospějou a třeba se to srovná.Já si pořídila hedvábky do krásně vysoké travičky udělali jsme volieru domeček a manžel donesl ty kuřata obyč.smajlíkokamžitě bylo po travičce ,smajlíkuž se těším až budou sami a budu je moct pustit na zahradusmajlíkděkuji za názor psichika je prevít jsem zvědavá jak to dopadne

30.8.2012 09:27

Ještě dodávám-velice podrobně je prohlédněte a poslechtěte jejich dýchání.Opatrně otevřete zobáček a podívejte se dovnitř.Je moc plísňového onemocnění .Je na to i čas-konec léta.Drůbež nemusí vždy kýchat.Inkubační doba je různá.Opravdu prohlížejte krmivo.Desinfekce se provádí buť Ajatinem,nebo 5% formalínem a po deseti minutách se vše znovu vyčistí.Po 14 dnech se desinfekce provádí znovu.
Z léků je Doxygal,nesmí se ovšem dávat nosnicím.

30.8.2012 09:33
hedvabnicka

XXX.XXX.205.118

nic jsem nenašla zobáček čistý,ale nepochopila jsem tu dezinfekci na co?
smajlík

30.8.2012 16:39
hedvabnicka

XXX.XXX.205.118

tak bohužel po podání vitamínu se stav rapidně zhoršil padají,mlátí sebou nedaří se jim vubec chodit:( počkám do zítra jestli to bude ještě horší bitvu jsem prohrálasmajlíksmajlíksmajlík

30.8.2012 16:59
amazonka01

XXX.XXX.180.167

hedvabnicka napsal(a):
tak bohužel po podání vitamínu se stav rapidně zhoršil padají,mlátí sebou nedaří se jim vubec chodit:( počkám do zítra jestli to bude ještě horší bitvu jsem prohrálasmajlíksmajlíksmajlík

Teda, to vůbec netuším, co by to mohlo být smajlík , to vypadá nejspíš na postižení mozku, ale fakt nevím proč.

30.8.2012 17:04
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Měla jste je nechat tak.Hedvábničky se někdy kolíbou obzvlášť kuřata :-) Jinak jak píšete, tak nevím jestli mají šanci na přežití ...Snad se vám zadaří :-) Štestí :-)

30.8.2012 17:31
hedvabnicka

XXX.XXX.205.118

tohle není normální kolíbaní ,to by jste museli videt dve chodí normalně a dvě jak po obrně divné je že ted jsou zase lepší tak já už fakt nevím nechám to na přírodě a budu si hustit do hlavy že jsou to jen slepice,ale trhá mi to srdcesmajlík

30.8.2012 17:58

Ještě mě napadá-metabolická porucha,jak říkáte,nechte to na přírodě.Já měla u hedvábek 3 černá kuřátka,jedno to vzdalo cca v 10 dnech,druhé to vzdalo dnes ráno-bylo stále malé i přes to,že žralo,žádný průjem,také se kolíbalo jinak než-li ostatní.Mým jsou 3 měsíce a toto zaostalo někde ve vývoji na 6týdnech.Třetí je sice menší,ale zcela v pohodě.Bohužel začíná se u všech čistokrevných plemen drůbeže projevovat příbuznost.Ono,také kde by se už vzaly nepříbuzní jedinci.Není to nikoho vina,taková je situace.U některých velkých plemen se objevují po vylíhnutí zdrobnělí jedinci.Jsme až příliš závislý na něm.chovatelích a to je chyba.

30.8.2012 18:58
hedvabnicka

XXX.XXX.205.118

to je pravda kříží se máma se synem atd..ale je to škoda moc mně to mrzí jsou krásné a tady v okolí nikdo nemásmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík