Slepice s vysokou kvokavostí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2012 13:28
slapetka

XXX.XXX.243.210

Dobrý den,
doporučíte mi slepice s vysokou kvokavostí a péčí o kuřata?
Dočetl jsem se o hedvábničkách, že jsou dobré kvočny.. jsou v omto pohledu nějaké slepice lepší než hedvábničky?
Děkuji

30.8.2012 15:44
amazonka01

XXX.XXX.180.167

slapetka napsal(a):
Dobrý den,
doporučíte mi slepice s vysokou kvokavostí a péčí o kuřata?
Dočetl jsem se o hedvábničkách, že jsou dobré kvočny.. jsou v omto pohledu nějaké slepice lepší než hedvábničky?
Děkuji

Zdr. kočinky, nejsou tak choulostivé na počasí, jako hedvábničky.

30.8.2012 16:18
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Zakrslé slepice jsou taky dost dobré :-)

30.8.2012 19:54
mismonik

XXX.XXX.245.54

Nám sedí celé léto Araukány i Maransky jsou dobré kvočny .Nebo Brahmánka velká pod tu se vleze víc vajec než pod hedvábničku.

31.8.2012 21:13
slapetka

XXX.XXX.187.3

Nemám s chovem těchto slepic zkušenosti, proto se chci zeptat. Pokud budu mít řekněme hejno slepic o 10 slepičkách a jednom kohoutku např. hedvábniček nebo kočinky nebo brahmánky či Araukány, kolik z tohoto hejna mohu očekávat slepic, že začně kvokat a bude sedět na vejcích? Vím že záleží na podmínkách chov, ale jaký druh slepic je v tomto směru "nejvýkonější"? Máte s tím někdo zkušenosti a podělíte se o ně? Děkuji

31.8.2012 22:16
365ku

XXX.XXX.121.7

slapetka napsal(a):
Nemám s chovem těchto slepic zkušenosti, proto se chci zeptat. Pokud budu mít řekněme hejno slepic o 10 slepičkách a jednom kohoutku např. hedvábniček nebo kočinky nebo brahmánky či Araukány, kolik z tohoto hejna mohu očekávat slepic, že začně kvokat a bude sedět na vejcích? Vím že záleží na podmínkách chov, ale jaký druh slepic je v tomto směru "nejvýkonější"? Máte s tím někdo zkušenosti a podělíte se o ně? Děkuji

Dobrý den,
snad odpoví i nějaký odborník. Já mohu pouze popsat svoji letošní zkušenost. V lednu jsem koupila zakrslé kočinky. Mám 4 slepičky a jednoho kohoutka, jedna slepička nekvokala. Ostatní tři kvokaly každá dvakrát :-).

russli

1.9.2012 10:39
russli

XXX.XXX.169.168

Dobrý den
Umě jsou nejlepší kvočny bojovnice tuzo, z 5 slepic každá aspon 2x ročně sedí.
A vyseděli mě bezproblému perličky i kachny smajlík .
Jinak všeobecně jsou bojovnice dobré kvočny s hedvábničkama se to nedá srovnávat
ty sem choval taky a nic moc a bojovnice nejsou tak náročné na udržbu.

1.9.2012 11:15
chovatel.slepic

XXX.XXX.217.161

Brahmanky!! Když uvidí 5 vajec v kukani zasedne a nikdo jí jen tak z hnízda nedostane ;-)

3.9.2012 10:53
slapetka

XXX.XXX.243.210

Děkuji za Vaše odpovědi. Moc zajímavé..
Je zde někdo další, kdo by se rád podělil o zkušenosti s kvokavostí slepic.

3.9.2012 12:58
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Zvlaštní ja mam hybritku a ta mi 2 krat za rok vysedí kuřátka vzorna kvočna a tak by mě zajímalo jakého věku se taková slepice dožije a jak dlouho se dá používat jako kvočna. tahle je už 3 letá

3.9.2012 14:13
radulkav

XXX.XXX.244.234

Mám zdrobnělé fénixky a krom toho,že je radost se na ně dívat je ocení ten,kdo bydlí třeba u lesa.Jsou velmi ostražité a škodné dá oproti třeba hedvábničkám dost práce je chytit.A kvočny jsou také skvělé..:-)

3.9.2012 16:23
venziva

XXX.XXX.32.1

ivulka2 napsal(a):
Zvlaštní ja mam hybritku a ta mi 2 krat za rok vysedí kuřátka vzorna kvočna a tak by mě zajímalo jakého věku se taková slepice dožije a jak dlouho se dá používat jako kvočna. tahle je už 3 letá

Já mám hybridku, která také seděla každý rok. Letos jí je 6 let a poprvé nezasedla.

3.9.2012 16:42
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

no já můžu doporučit bojová plemena mám sumatránku ta sedí a sedí až mě to už nebaví,další dobré bantamky ale tam těch vajec člověk moc nedá a dál mi seděly hempšíky a amrosky

5.9.2012 09:49
behemond

XXX.XXX.12.174

Zdravim, ja chovam brahmanky a ich hybridy a musim povedat. ze mi kvokaju snad vsetky smajlík a jedna hybridka co mala kuriatka zaciatkom maja (kvetna) ich vodi este stale smajlík

6.9.2012 08:17
klakier

XXX.XXX.136.126

radulkav napsal(a):
Mám zdrobnělé fénixky a krom toho,že je radost se na ně dívat je ocení ten,kdo bydlí třeba u lesa.Jsou velmi ostražité a škodné dá oproti třeba hedvábničkám dost práce je chytit.A kvočny jsou také skvělé..:-)

Mám stejnou zkušenost, chovám zdrobnělé fenixky u lesa, a po testech s jinou drůbeží jsou proti škodné nejodolnější. Ke kvokavosti, nevím jestli to je tak i u ostatních plemen, mám 5 slepic, první slepice kvoká už v březnu když ale začne první způsobí se lavina a postupně začnou s odstupem týdne až dvou sedět všechny. někdy sedí i spolu v jednom hnízdě. Přes léto prakticky nemám žádné vejce, protože je nechávám sedět i na podkládcích. Když je člověk odkvoká zavřením ve voliéře mimo hnízdo, tak si dají dva týdny pauzu, něco snesou a hned zase sedí. Přejde je to až na podzim.

6.9.2012 08:53
radulkav

XXX.XXX.244.234

klakier napsal(a):
Mám stejnou zkušenost, chovám zdrobnělé fenixky u lesa, a po testech s jinou drůbeží jsou proti škodné nejodolnější. Ke kvokavosti, nevím jestli to je tak i u ostatních plemen, mám 5 slepic, první slepice kvoká už v březnu když ale začne první způsobí se lavina a postupně začnou s odstupem týdne až dvou sedět všechny. někdy sedí i spolu v jednom hnízdě. Přes léto prakticky nemám žádné vejce, protože je nechávám sedět i na podkládcích. Když je člověk odkvoká zavřením ve voliéře mimo hnízdo, tak si dají dva týdny pauzu, něco snesou a hned zase sedí. Přejde je to až na podzim.

A navíc mají minimální nároky.Jsou velice shánlivé a když mají možnost,většinu potravy si sbírají samy.....:D

6.9.2012 09:03
klakier

XXX.XXX.136.126

skoro jako bažantíci i ty jsem pod nimi v lese odchoval super mámy

8.10.2012 12:11
regina

XXX.XXX.115.223

Mám tříleté sasexky, loni nic a letos chtěly "imrvére" sedět. Taky sem je nechala sedět týden na podkladcích a koupila na trhu kuřata, při úklidu kurníku je vyhnala ven a dala jim místo podladků kuřata. Po velkém dumání a kroucení hlavou k nim vlezla a byla spokojená a začala je vodit.Tak jsem druhý týden koupila kuřata té druhé a opakoval se příběh, obě odvodily. Ostatní se ale nacpaly do hnízd, nikdo nesnášel a všechny chtěly mít vlastní kuřátka.Pak to chytly i hempšírky. Tak jsem odkvokávala, kterou to nepřešlo, tak šla. Ale měla jsem štěstí, převahu slepiček mezi kuřátky, tak mám nové hempšírky a australky, bohužel nemám kohouta sasexe, takže žádné nové sasexky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík