Pizmovka likviduje mlade

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2012 11:43
pepikcz

XXX.XXX.146.182

Kachna pizmova - Nechapu starala se branila je, najednou sve mlade trha tak hrozne ze jsem ji od zbytku mladych odstavil.. Skarede az jim na zadech bylo videt maso a na boku vnitrnosti. Nevi nekdo proc to dela? Koupil jsem ji z mladymi takze je to muj prvni pokus, 14 dni absolutne bez problemu az z niceho nic je likviduje

1.9.2012 12:00
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

pepikcz napsal(a):
Kachna pizmova - Nechapu starala se branila je, najednou sve mlade trha tak hrozne ze jsem ji od zbytku mladych odstavil.. Skarede az jim na zadech bylo videt maso a na boku vnitrnosti. Nevi nekdo proc to dela? Koupil jsem ji z mladymi takze je to muj prvni pokus, 14 dni absolutne bez problemu az z niceho nic je likviduje

Už s nima nechce být ...Slepice je třeba taky nějakou dobu s kuřatama a pak se začne klovat :-) Takže je oddělte jestli se chcete mít živé:-)

1.9.2012 13:37
pepikcz

XXX.XXX.146.182

Nechce s nimi byt? Chovani tomu vubec neodpovida. Ted se pres pletivo nehne od tech oddelenych. Spis jakoby delala nejakou selekci.

1.9.2012 13:38
pepikcz

XXX.XXX.146.182

Jeste dodám že kachnata maji 3 týdny, takze dost mala

1.9.2012 14:02
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

pepikcz napsal(a):
Nechce s nimi byt? Chovani tomu vubec neodpovida. Ted se pres pletivo nehne od tech oddelenych. Spis jakoby delala nejakou selekci.

Chování tomu neodpovídá ??! A to klovaní a, že jim jdou vidět vnitřnosti jak jste psal to je normální chování jo ?! smajlíksmajlík

1.9.2012 14:02
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

ondře.j. napsal(a):
Chování tomu neodpovídá ??! A to klovaní a, že jim jdou vidět vnitřnosti jak jste psal to je normální chování jo ?! smajlíksmajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2012 14:26

a su to jej vlastne kacata?a nepredali vam kacku s druhymi kacatami,,toby to vysvetlovalo,,,inak to nechapem,,kazda pizmovka je vyborna matka ,ked si vysedi vlastne kacata,,a je snimi az do dospelosti,

1.9.2012 15:44
evina66

XXX.XXX.202.71

A to, co z nich otrhá žere nebo ne? Pokud to peří polyká chybí jí něco v potravě. Mám podobný problém, vypadá to na vitamín A. Ještě hledám na netu. Soused tvrdí, že potřebuje maso, tak jsem to vyřešila psí konzervou. Zatím ji dávám 2. den a připadá mi, že oštipování skoro ustalo, mě zase otrhávala 4týdenním mladým nové peří na křídlech a polykala ho.

1.9.2012 18:05
pepikcz

XXX.XXX.146.182

Samo že to není normalni chovani. Ale doposud byla naprosto uzasna matka proto to nechapu. Vypadalo to jakoby 4ks zavrhla a 5 ks si chtela nechat. Ale neriskuji dalsi a tak jsem ji osdtavil. Myslím že má vše navíc plochu 2000m2
Kdyz jsem prisel tak 4ks byly ve vybehu hodne dal a z toho 2ks potrhane, prisuzoval jsem to necemu jinemu (2 jsem musel utratit) a zbytek jsem dal k sobe a vsiml si ze trha dalsi dva ona sama.

3.9.2012 00:09

Tak nejdříve pořádně prohlídněte kachnu-matku a zbylá káčata.Prohlížejte poctivě,pod křídly,okoilo očí na hlavě,okolo kloaky.Nezapoměňte,že začíná období podzimu a opět řádí,jako už předešlé cca 2-4 roky ptačí neštovice-může být trojí forma,kožní,forma dýchacího ústrojí a kombinovaná.Zvířata jsou neklidná,štípou se,slepice jsou níhle agresivní,drůbež-matky všeho druhu jsou agresivní.Virus sám o sobě agresivní v samotném napadení,drůbež je velice vnímavá vůči tomuto viru a tedy v prvé řadě nervozní až agresivní vůči sobě.Rychle zajděte k vetovi ať předepíše širokospektrální antibiotika a prostor desinfikujte jodovou tinkturou.Zatím nechte kačku zvlášť,ale ať na káčata vidí,nebo alespoň ať je slyší-ona za nic nemůže.Bohužel je to jistý obranný systém mezi zvířaty.Znám to ze své dlouholeté praxe s chovem drůbeže,tak vím o čem píšu.Drůbež po podání antibiotik se postupně během 3-4 dnů zklidní.Např. nosnice se náhle začnou štípat navzájem,nepředstavitelně divně krákat.Milně na chovatele působí to,že zvířata stále přijímají krmení,ale i tak hubnou.Bez léčení je úhyn u mladé drůbeže až 80%,u starší menší,ale vajíčka jsou z hlediska léčení antibiotiky cca 1měsíc nepoživatelná.Také jedním rozpoznávacím znakem je,že mladé nosnice přestávají snášet aniž by chovatel hned něco pozoroval,více sedív pohromadě,jako by jim byla zima.

Přidejte reakci

Přidat smajlík