Koupila jsem je jako kachny rouenské,ale jak hledám růrné fotky,zaráží mě,že jsou strakaaté.Původně bly na pekáč,ale jsou tak krotké,že jsem si říkala,že něco nechám na chov.Bojím se ale,co to může být za křížence a aby byly plodné....
radulkav
napsal(a):
Koupila jsem je jako kachny rouenské,ale jak hledám růrné fotky,zaráží mě,že jsou strakaaté.Původně bly na pekáč,ale jsou tak krotké,že jsem si říkala,že něco nechám na chov.Bojím se ale,co to může být za křížence a aby byly plodné....
Dobrý den,
to, co jste koupila má do ruánek dost daleko! Zřejmě se jedná o křížence s nějakou chocholatou kachnou a možná ještě s něčím.. Chocholaté kachny navíc prý mají 25% úmrtnost kačat. Zkušenost s tím nemám - chováme čisté ruánky a s chocholem jen české husy. Navíc vzhledem k tomu, že ruánky jsou jedny z největších kachen, mohlo se křížení negativně projevit i na velikosti.. Ještě poznámku: ČD již od loňska zvířata nevozí.
Hezký den.
Marcela
olivono
napsal(a):
Nemáte k prodeji rouenského kačera?Nechám si do chovu totiž 2 bílé pižmové kachny a jednoho strakatého pižmáka.A ještě bych si rád pořídil jednoho rouenského kačera.Nikdy předtím jsem to nezkoušel,ale kříženci jsou prý hodně velcí..
No to Vám teda z vlastní zkušenosti nedoporučuji. Měla jsem taky rouenské kachny s kačerem a k tomu pižmovku. Z žádného vejce od pižmovky a to ji kačer pářil se nic nevylíhlo. Naopak, když jsem dala kačera pižmového na kachnu rouenskou, oplozenost byla téměř 100 %
. A ty kachny na obrázku rouenské určitě nejsou. Maximálně tak kříženci. Já jsem rouenky vyměnila za saské, při škubání s nimi není tolik práce, protože peří je světlejší. Kříženci rouenkaxpižmovka(bílá) byli také hodně tmaví.
Ivana
Taky jsem uvažoval nejdříve o rouenské kachně na pižmového kačera,ale bohužel nemám líheň a rouenské kachny prý nesedí.A nebylo to tím,že Váš rouenský kačer měl na výběr také rouenskou kachnu a proto se spíše zajímal o tu než o pižmovku?Já bych si nechal do chovu pouze 2 pižmovky.Ale zase jste psala,že jí pojímal,tak nevím.Viděl jsem na zdejší diskuzi dokonce i fotky mulardů(pižmovka X rouenský kačer),tak by to snad jít mohlo.Ale je pravda,že oplozenost by měla být jen okolo 50%.Tak teď sám nevím zda mám nakonec do toho jít a k 2 pižmovkám a pižmákovi pořídit ještě toho rouenského kačera.A navíc je tu ještě otázka,aby se kačeři navzájem neštípali.
danurba
napsal(a):
Nebo si pořiďte rouenské kachny i kačera a k nim jednu dvě pižmovky jako kvočny. Odebírejte jim vajíčka, ty můžete normálně používat na vaření nebo do těsta a až zasednou, podložte jim vajíčka rouenek. Bez problémů je vysedí a odvodí.
přesně tak. Pořiďte si 2 pižmovky, pižmáka a 1 rouenku. Můžete tak mít moulardy (křížence) i pižmovky, podle toho jaká vejce pod pižmovku dáte. Rouenka nanese hodně vajec, tak kolem 100. A pižmovkám nezapomeňte dát vejce rouenek teprve po týdnu sežení, nezapomeňte, že pižmovka sedí 35 dní a rouenka 28, kříženci se líhnou za tolik dní, kolik sedí matka.
K Vaší předchozí úvaze, kačer rouenský pižmovku opravdu pojímal, rozhodně si nevybíral, honil dokonce i husy
radulkav
napsal(a):
Jsou to 100% křížené ruánky a možná budou i neplodná jestli je to s pižmovkou.To záleží s kterýma je bývalí majitel choval.Rozhodně bych je na chov nedával.