Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.9.2012 15:42
beruška

XXX.XXX.18.54

Máme 10 kuřátek,pozná prosím někdo ,co je kohoutek a co slepička? Omlouvám se za foto,něchtějí postát i když jsem je prosilasmajlík.Ivana

9.9.2012 15:52
beruška

XXX.XXX.18.54

9.9.2012 15:55
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Zdravím, sice nechovám arakuny, ale jde poznat co je kohout a co slepice ! :-) Fotka č.1,2-Kohouti Fotka č.3,4-Slepice :-)

9.9.2012 16:01
beruška

XXX.XXX.18.54

Díky,podle čeho to nejlépe poznám?Některé začínají mít hřebínky,jiné jsou větší,mám z toho guláš.Ivana

9.9.2012 16:07
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

beruška napsal(a):
Díky,podle čeho to nejlépe poznám?Některé začínají mít hřebínky,jiné jsou větší,mám z toho guláš.Ivana

Podle hřebenů :-) Fotka č.5,6,7-Slepice

9.9.2012 16:11
lydie

XXX.XXX.70.117

beruška napsal(a):
Máme 10 kuřátek,pozná prosím někdo ,co je kohoutek a co slepička? Omlouvám se za foto,něchtějí postát i když jsem je prosilasmajlík.Ivana

Ony to beruško hlavně nejsou araucany.

9.9.2012 16:17
beruška

XXX.XXX.18.54

To mi ani neříkejte,koupila jsem 2 kvočny /to jsou aracauny/ a s nima třítýdénní kuřátka,kohouta jsem také viděla byl v poho.Že by mi podstrčily křížená kuřata?smajlík

9.9.2012 16:26
beruška

XXX.XXX.18.54

Fotka kvočny ,to je snad aracaunasmajlík ?

9.9.2012 16:43
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

beruška napsal(a):

No nejspíše to ty arakuny nemáte :-) Arakuny jestli se nemylím mají vousy atd ... :-)

9.9.2012 18:35
amazonka01

XXX.XXX.174.13

beruška napsal(a):

Ani náhodou, z tohodle pohledu mi nejvíc připomíná kočinku :-) , kuřata ovšem nejsou ani araukána ani kočinka, obávám se, že jste z neznalosti pěkně naletěla smajlík

9.9.2012 18:36
amazonka01

XXX.XXX.174.13

beruška napsal(a):

Ani náhodou, z tohodle pohledu mi nejvíc připomíná kočinku :-) , kuřata ovšem nejsou ani araukána ani kočinka, obávám se, že jste z neznalosti pěkně naletěla smajlík

9.9.2012 18:52
lydie

XXX.XXX.70.117

beruška napsal(a):
To mi ani neříkejte,koupila jsem 2 kvočny /to jsou aracauny/ a s nima třítýdénní kuřátka,kohouta jsem také viděla byl v poho.Že by mi podstrčily křížená kuřata?smajlík

jednou jsem si vzala od sousedů taky taková podobná kuřátka s náznakem chocholek, byly to kříženky kočinek, hedvábniček a rousných zakrslých . O tom, že jsou to kříženky jsem ale věděla, byly to bezvadný kvočny.
Araucany většinou vypadají nějak takto:

9.9.2012 19:01
jurajr

XXX.XXX.224.37

Aracuany to byť môžu. Citácia zo staršieho článku tu na ifaune: "Vyskytují se v barvě přírodní (divoce zbarvené, modré, černé, bílé, pšeničné, modročervené aj.). Rozděleny jsou do skupin: 1) bez lícních vousů a bez ocasu, 2) s lícními vousy a s ocasem, 3) s lícními vousy a bez ocasu, 4) bez lícních vousů a s ocasem. Výstavní jsou s lícními vousy a bez ocasu."smajlík

9.9.2012 19:12
amazonka01

XXX.XXX.174.13

jurajr napsal(a):
Aracuany to byť môžu. Citácia zo staršieho článku tu na ifaune: "Vyskytují se v barvě přírodní (divoce zbarvené, modré, černé, bílé, pšeničné, modročervené aj.). Rozděleny jsou do skupin: 1) bez lícních vousů a bez ocasu, 2) s lícními vousy a s ocasem, 3) s lícními vousy a bez ocasu, 4) bez lícních vousů a s ocasem. Výstavní jsou s lícními vousy a bez ocasu."smajlík

Že by se mezi tolika kuřaty nevyskytla aspoň jedno zvíře s vousy a bez ocasu? Za další mají první dvě kuřrata listový hřeben. Navíc údajná matka araukana není, ani s ocasem a bez rousů, má pivoňkový ocas typický právě pro kočinky, a nízký postoj.

9.9.2012 19:58
jurajr

XXX.XXX.224.37

Súhlasím s Vami, ja netvrdím, že sú to aracuany, ale môžu byť. Je to šialený mix. Údajne u aracuan je to bežné. Nedávno som práve čítal článok jedného chovateľa aracuan. Kde spomína kríženie výstavných jedincov (aj kohút aj sliepka s fúzmi a bez chvosta) a výsledné potomstvo je mix. Takže sa nemusel vyskytnúť ani jeden jedinec s fúzmi a bez chvosta. Istota je keď začnú znášať zelené vajíčka. :-)

9.9.2012 20:11
lydie

XXX.XXX.70.117

jurajr napsal(a):

Výtah ze vzorníku drůbeže....
Jo a jistotu nemáte ani když ponesou zalená vejce...

9.9.2012 22:34
marcela.s

XXX.XXX.139.43

Dobrý den,
máte pěkný mix. Co kus-to originál. Pánovi, co Vám je prodal se dost prášilo od pusy. Existují i araukany s ocasem. Ty jsou prý populární hlavně v Americe tzv. ameraraucany. U nás se chová bezocasá forma. Přikládám foto našeho letošního kohouta, aby jste viděla i formu s vousem ale bez licousů. V chovu se štěpí hlavně dědičnost licousů. Pokud Vám jde o modrá/zelená vajíčka- barva vajec je dominantní, tak stačí mít na dvoře kohouta a kuřata po něm ponesou barevná vajíčka. Ještě záleží s čím to křížíte- třeba s vlaškou jsou prý víc do modra.
Hodně štěstí v chovu a čím dál míň podvodníků přeje Marcela

9.9.2012 22:35
marcela.s

XXX.XXX.139.43

marcela.s napsal(a):
Dobrý den,
máte pěkný mix. Co kus-to originál. Pánovi, co Vám je prodal se dost prášilo od pusy. Existují i araukany s ocasem. Ty jsou prý populární hlavně v Americe tzv. ameraraucany. U nás se chová bezocasá forma. Přikládám foto našeho letošního kohouta, aby jste viděla i formu s vousem ale bez licousů. V chovu se štěpí hlavně dědičnost licousů. Pokud Vám jde o modrá/zelená vajíčka- barva vajec je dominantní, tak stačí mít na dvoře kohouta a kuřata po něm ponesou barevná vajíčka. Ještě záleží s čím to křížíte- třeba s vlaškou jsou prý víc do modra.
Hodně štěstí v chovu a čím dál míň podvodníků přeje Marcela

Pardon, ještě fotečka :-)

11.9.2012 21:28
peter z bratislavy

XXX.XXX.234.18

Beruška,

to čo považuješ za Araucany, s nimi nemá nič spoločné. Sú to obyčajní kríženci, ktorí s Araucanami nemajú spoločné nič. Hneď na prvých fotkách su kurence s listovými hrebeňmi, čo Araucany nemajú. A tie ´dalšie fotky ani nekomentujem. ten čo ti ich predal Ťa evidentne oklamal.
Ak chceš naozajstné Araucany, navštív o mesiac špecialnu výstavu Araucan v Novom Meste nad Metují. Tam ich uvidíš na vlastné oči a v rôznych farebných mutáciách. Určite budú aj na predaj.

12.9.2012 19:40
kastef

XXX.XXX.138.131

nu, araukany to asi fakt nejsou,ale vypadají zajímavě,.....budete si je určitě nechávat,tedy slepičky,ne? Araukany si zkuste dokoupit,třebas na rok,pečlivě ale vyberte od koho...

12.9.2012 20:09
beruška

XXX.XXX.18.54

Slepičky si samozřejmě nechám,jsem holt blbá a pořádně jsem si neprohlédla,jak mají aracauny vypadat.smajlík

8.10.2012 11:40
janahol

XXX.XXX.110.5

Dobrý den,
jdu si pro radu. Je tenhle araukaní krasaveček kohout? Je mu 10 týdnů.
Díky. Jana

Přidejte reakci

Přidat smajlík