Máme 10 kuřátek,pozná prosím někdo ,co je kohoutek a co slepička? Omlouvám se za foto,něchtějí postát i když jsem je prosila.Ivana
beruška
napsal(a):
To mi ani neříkejte,koupila jsem 2 kvočny /to jsou aracauny/ a s nima třítýdénní kuřátka,kohouta jsem také viděla byl v poho.Že by mi podstrčily křížená kuřata?
jednou jsem si vzala od sousedů taky taková podobná kuřátka s náznakem chocholek, byly to kříženky kočinek, hedvábniček a rousných zakrslých . O tom, že jsou to kříženky jsem ale věděla, byly to bezvadný kvočny.
Araucany většinou vypadají nějak takto:
Aracuany to byť môžu. Citácia zo staršieho článku tu na ifaune: "Vyskytují se v barvě přírodní (divoce zbarvené, modré, černé, bílé, pšeničné, modročervené aj.). Rozděleny jsou do skupin: 1) bez lícních vousů a bez ocasu, 2) s lícními vousy a s ocasem, 3) s lícními vousy a bez ocasu, 4) bez lícních vousů a s ocasem. Výstavní jsou s lícními vousy a bez ocasu."
jurajr
napsal(a):
Aracuany to byť môžu. Citácia zo staršieho článku tu na ifaune: "Vyskytují se v barvě přírodní (divoce zbarvené, modré, černé, bílé, pšeničné, modročervené aj.). Rozděleny jsou do skupin: 1) bez lícních vousů a bez ocasu, 2) s lícními vousy a s ocasem, 3) s lícními vousy a bez ocasu, 4) bez lícních vousů a s ocasem. Výstavní jsou s lícními vousy a bez ocasu."
Že by se mezi tolika kuřaty nevyskytla aspoň jedno zvíře s vousy a bez ocasu? Za další mají první dvě kuřrata listový hřeben. Navíc údajná matka araukana není, ani s ocasem a bez rousů, má pivoňkový ocas typický právě pro kočinky, a nízký postoj.
Súhlasím s Vami, ja netvrdím, že sú to aracuany, ale môžu byť. Je to šialený mix. Údajne u aracuan je to bežné. Nedávno som práve čítal článok jedného chovateľa aracuan. Kde spomína kríženie výstavných jedincov (aj kohút aj sliepka s fúzmi a bez chvosta) a výsledné potomstvo je mix. Takže sa nemusel vyskytnúť ani jeden jedinec s fúzmi a bez chvosta. Istota je keď začnú znášať zelené vajíčka.
jurajr
napsal(a):
Výtah ze vzorníku drůbeže....
Jo a jistotu nemáte ani když ponesou zalená vejce...
Dobrý den,
máte pěkný mix. Co kus-to originál. Pánovi, co Vám je prodal se dost prášilo od pusy. Existují i araukany s ocasem. Ty jsou prý populární hlavně v Americe tzv. ameraraucany. U nás se chová bezocasá forma. Přikládám foto našeho letošního kohouta, aby jste viděla i formu s vousem ale bez licousů. V chovu se štěpí hlavně dědičnost licousů. Pokud Vám jde o modrá/zelená vajíčka- barva vajec je dominantní, tak stačí mít na dvoře kohouta a kuřata po něm ponesou barevná vajíčka. Ještě záleží s čím to křížíte- třeba s vlaškou jsou prý víc do modra.
Hodně štěstí v chovu a čím dál míň podvodníků přeje Marcela
marcela.s
napsal(a):
Dobrý den,
máte pěkný mix. Co kus-to originál. Pánovi, co Vám je prodal se dost prášilo od pusy. Existují i araukany s ocasem. Ty jsou prý populární hlavně v Americe tzv. ameraraucany. U nás se chová bezocasá forma. Přikládám foto našeho letošního kohouta, aby jste viděla i formu s vousem ale bez licousů. V chovu se štěpí hlavně dědičnost licousů. Pokud Vám jde o modrá/zelená vajíčka- barva vajec je dominantní, tak stačí mít na dvoře kohouta a kuřata po něm ponesou barevná vajíčka. Ještě záleží s čím to křížíte- třeba s vlaškou jsou prý víc do modra.
Hodně štěstí v chovu a čím dál míň podvodníků přeje Marcela
Pardon, ještě fotečka
Beruška,
to čo považuješ za Araucany, s nimi nemá nič spoločné. Sú to obyčajní kríženci, ktorí s Araucanami nemajú spoločné nič. Hneď na prvých fotkách su kurence s listovými hrebeňmi, čo Araucany nemajú. A tie ´dalšie fotky ani nekomentujem. ten čo ti ich predal Ťa evidentne oklamal.
Ak chceš naozajstné Araucany, navštív o mesiac špecialnu výstavu Araucan v Novom Meste nad Metují. Tam ich uvidíš na vlastné oči a v rôznych farebných mutáciách. Určite budú aj na predaj.
Dobrý den,
jdu si pro radu. Je tenhle araukaní krasaveček kohout? Je mu 10 týdnů.
Díky. Jana