vlasson
napsal(a):
Prosím,koupila jsem si dvě hamburčanky-ne ty zakrslé na farmářském trhu,prý se narodily v květnu,ale bohužel jsem se zapomněla zeptat,v jakém věku začínají snášet.Mohu se zeptat Vás,zkušených?Děkuji moc...
Dobrý večer,prosím,skutečně nikdo neporadí?Zatím, jsem nikde na netu nedohledala žádné informace.Mockrát děkuji za jakoukoliv radu..
Hamburčanka začínají nést později než hybridní slepice nebo než třeba vlašky. V zimě nesou málo. Je pravděpúodobné, že ponesou ještě letos za předpokladu, že je budete krmit směsí pro slepice nebo pšenicí plus živočišná bílkovina a pod. Mimo to by neměl v zimě promrzat kurník a světelný režim by měl být - 16 hodin světla denně. Rovněž vyžaduje alespoň menší travnatý výběh.
3535
napsal(a):
Hamburčanka začínají nést později než hybridní slepice nebo než třeba vlašky. V zimě nesou málo. Je pravděpúodobné, že ponesou ještě letos za předpokladu, že je budete krmit směsí pro slepice nebo pšenicí plus živočišná bílkovina a pod. Mimo to by neměl v zimě promrzat kurník a světelný režim by měl být - 16 hodin světla denně. Rovněž vyžaduje alespoň menší travnatý výběh.
Před rokem jsem si zakoupil 1 hamburčanku a na hnízdě jsem jí viděl cca 5x. A jestli nosila to opravdu netuším, ale teď se peří, takže uvidím jestli začne nosit nebo ne. Teď si to ohlídám
3535
napsal(a):
Dobrý večer,děkuji za odpověď,tak snad se letos vajíčka dočkámSměsi tedy nepoužívám,mám ještě několik hybridek,krmím čerstvou trávou,zbytky z kuchyně,pšenicí,šrotem,tak snad i jim to bude stačit..Umělé světlo jsem také začala používat..Tak snad...A děkuji...
Ještě musím dodat. Hamburčanky velice dobře nesou na jaře. V září však přestávají nést a pokud se dodržují podmínky, které jsem minule popsal, začínají nést koncem ledna. Mimo to velice rády zanáší, zvláště když k tomu mají podmínky. Chovám je asi přes 30 let, ale aby mi celý rok za normálních podmínek nenesly, není vůbec možné. Není to slepice na velkou produkci vyjec, ale zase mi to vynahradí ta jejich krása zvláště u kohouta. Je proto možné si k nim přikoupit nějaké jiné snáškové slepice / hybridy /.