Uživatel s deaktivovaným účtem

radulkav
napsal(a):
Koupila jsem si na výstavě chovný kmen zdrobnělých paduánek a tak mě napadlo,jestli můžu mít jistotu,že kohoutek je se slepičkama nepříbuzný,nebo se stává,že na to chovatel kašle a dá tam "kuřata z jednoho hnízda".Děkuji za názory a zkušenosti.
Určitě máte příbuzenské-odchov.Nikdo na výstavy nedává nepříbuzné.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Určitě máte příbuzenské-odchov.Nikdo na výstavy nedává nepříbuzné.
Vystavují se sourozenci z prostého důvodu a to je typičnost a barva.Ono přece jenom když se to kombinuje na nepříbuznost tak tam mohou být odchylky a kmen nemusí působit celistvě.
radulkav
napsal(a):
No on to právě prodával jako chovný kmen.Na kroužky se podívám.Tak jsem asi jediný blbec,který nechce prodávat na chov z jednoho hnízda a kupuju nepříbuzné násadové vajíčka,abych mohla nabídnout skupinky..:( Jsem starý blbec..:(
Nejen,že nejste " starý blbec" ale jste vzácnost mezi chovateli a děláte to tak jak se to má. Čísla na kroužkach Vám nic neřeknou protože kohoutek má jinou velikost kroužku a tedy i jinou číselnou řadu. Jediná pomoc je se spojit s vystavovatelem a zároveň prodávajícíma a vyspovídat jej ohledně původu slepiček a kohouta.
Dotaz - jak mohl vystavovat "chovný kmen" drůbeže? U nás se vystavuje prostě ve voliéře po páru, 1,2 nebo po kuse, dle velikosti a finito. Neřeší se jako u králíků kolekce, tetování, které by mělo doložit příbuznost a ani chovná skupina u králíků neudává nepříbuznost, jen širší variabilitu skládání. Jo, možná zadavatelka brala 1,2 jako chovný kmen. Ale to je to samé jak s CHS u králíků.
A že chovatelé podvádí, tím že nevystavují prodejné vzájemně nepříbuzné? A kolik si myslíte, že těch chovných kusů doma chovatelé mají? Většina co jsem navštívil má jednoho kohouta, u králíků jsou ti lepší co mají dva plemeníky. Výjimky jich mají víc. Takže je příbuznost téměř jasná. A prosím nepleťte hrušky s jabkama. Že zadavatelka si kupuje chovný materiál nepříbuzný a shání si násadová vajíčka z cizích chovů - to tak dělá většina, co má zájem aby jejich chov nestál za prd. A ne že je dotyčná nějaká vzácnost. Ani zadavatelka není starý blbec, ale podle mne prostě udělala z neznalosti chybu a její naštvání z vlastní blbosti je pochopitelné.
Samozřejmě, pokud má drůbež pro vystavování ve voliérách také podobná pravidla jako králíci - posloupnost tetování, apod. tak mne opravte, ale při tvorbě ani jednoho katalogu či jejich pročítání na výstavách či povídání s kluky z okolí jsem si toho nevšiml.
Pro mě za mě-ať si každý vystavuje co chce.Ale pokud něco prodávám jako chovný kmen,tak by byla slušnost,aby byli samci a samice nepříbuzní.Já jsem jen hobby chovatel drůbeže.Nikdy jsem nic neměla na výstavách,a ani se na to nechystám.Ale ani tak by mě nenapadlo něco takového provést.Pak se člověk může divit,že má špatně prosperující kuřata,špatnou líhnivost,a že je drůbež náchylná na nemoce.....
Ano-byla moje blbost,že jsem si toto neověřila,ale prostě mě v té době nenapadlo,že se to dělá.Otázka je,jestli-i kdybych se TAKOVÉHO "chovatele" zeptala,jestli by mi řekl pravdu.No-příští rok uvidím,co z toho bude,ale pro jistotu si odchovám nového kohouta z jinde sehnaných násadových vajec.I když třeba zrovna tenhle chovatel je slušný člověk,který mi prodal opravdu chovný kmen,a ne sourozence.
A jen tak na okraj-kam by to spělo,kdyby se tohle provádělo po více generací.Já si koupím příbuzný "chovný kmen",z kuřat udělám taky "chovný kmen" a to se párkrát zopakuje.......To by šla kvalita celého "chovu " do háje.....
Doufám,že toto se opravdu děje spíše vyjímečně,protože pak bychom se nemohli divit,že je drůbež čím dál choulostivější a bylo by čím dál složitější odchovávat kvalitní,zdravé a životaschopné jedince.... A tím by nakonec stejně nejvíc trpěly zvířata.
marysh
napsal(a):
No tak z Vás musí mít ZO Ladna radost
Děkuji marysh, zatím si nestěžovali. Pokud to bylo myšleno jako výsměch, prosím o doplnění jak to tedy s těmi voliérami je. Možná to nebylo z textu patrné, ale drůbež nechovám. Ale chovný kmen je pro mne zastoupení obou pohlaví. Finito. A i když dělám uzávěrku s drůbežářem, nikdy jsem si nevšiml že by to nějak řešil. Já to u králíků taky neřeším - přihlásil kolekci, tak je to kolekce. To, zda to opravdu sedí je pak na posuzovateli. Jen proto, že mne to zajímá si nebudu kupovat vzorník. O králících si tohle vše načtete na netu. O drůbeži je pořád nejlepší stránka zesnulého Procházky, a tam jsem nic o tomhle nenašel. Ale ani tak to nic nemění na tom, že co sem viděl na dvorkách drůbežářů, tak minimum z nich má více kohoutů jednoho plemene a barvy, takže kupovat od někoho celou voliéru nebudu. Něco jiného je kupovat na inzerát, kde se inzeruje chovný kmen, skupina, případně celý chov. Ano tam bych i já očekával nepříbuznost. Ale u králíků kolekce chovná skupina nepříbuznost nezaručuje. Požadavkem je pouze obojí pohlaví. U drůbeže jsem se s dělením voliér nesetkal, takže proto má reakce.
Nee,výsměch určitě nee.Trošičku Vaši organizaci znám a vím,že nemáte ani jednoho chovatele drůbeže,hold jen samy králík a holub.Tak jsem rád,že se o drůbež začináte zajímat a že jste ji neodepsali. Na výstavach se v 80 % vystavuje klec (kolekce,skupina,kmen...) v obsazení 1 kohout a 2 slepice.Většinou to jsou bratr a dvě sestry,a to letošní.Pokud jsou všechny zvířatka od jednoho chovatele tak teměř 100% jsou příbuzné.Opravdu většina chovů vypadá tak jak jste popsal - 1 kohout a stádo slepic.
marysh
napsal(a):
Nee,výsměch určitě nee.Trošičku Vaši organizaci znám a vím,že nemáte ani jednoho chovatele drůbeže,hold jen samy králík a holub.Tak jsem rád,že se o drůbež začináte zajímat a že jste ji neodepsali. Na výstavach se v 80 % vystavuje klec (kolekce,skupina,kmen...) v obsazení 1 kohout a 2 slepice.Většinou to jsou bratr a dvě sestry,a to letošní.Pokud jsou všechny zvířatka od jednoho chovatele tak teměř 100% jsou příbuzné.Opravdu většina chovů vypadá tak jak jste popsal - 1 kohout a stádo slepic.
Děkuji. Ono předseda by slípky i dělal, ale vždycky to skončilo jen u toho - jojo, zase pořídím, a teď už má ale hybridky a i holuby už přestal kroužkovat... Kronikář se s krůtama, když zrovna má, nechlubí jinde než na talíři, pštrosy už taky zrušil... prostě to není skupina opeřenců na výstavy. A já zatím nemám kde. Musím počkat po škole, po, po ... no pár let to ještě zabere . Ale jinak - zvu všechny k nám na okresní výstavu. Zítra je uzávěrka, takže přihlášky čekám ještě o víkendu (když pošlete po uzávěrce tak hlavy netrhám
) a už máme přes 100 voliér drůbeže
Účast je i zahraniční, prodejné kusy jsou tam taky (většinou kohouti). Po neděli dám na web sumář plemen a zvířat. AH
kucííí..já si myslím že bylo to takhle...na voliéře byla k oceňovaku daná cedulka prodejné a cena za skupinu 1.2...madam a spousta ostatních návštěvníků a začátečníků na výstavách si myslí,že to je kmen,ale jen chovatelé vědí jak to je a tak neřeší,že to ostatní nevědí...no a tady začátečnice přítelkyně chovatelka v dobrém úmyslu zachovat čistou krev myslelela a napsala že má kmen...jinak chválím,že jde do čistého plemena a hned s vervou
jinak marysh...co říkáš ty barvě (foto) ?? je to první rok líhnutí a toho našeho koumání...já jsem spokojenej
dorm
napsal(a):
kucííí..já si myslím že bylo to takhle...na voliéře byla k oceňovaku daná cedulka prodejné a cena za skupinu 1.2...madam a spousta ostatních návštěvníků a začátečníků na výstavách si myslí,že to je kmen,ale jen chovatelé vědí jak to je a tak neřeší,že to ostatní nevědí...no a tady začátečnice přítelkyně chovatelka v dobrém úmyslu zachovat čistou krev myslelela a napsala že má kmen...jinak chválím,že jde do čistého plemena a hned s vervou
jinak marysh...co říkáš ty barvě (foto) ?? je to první rok líhnutí a toho našeho koumání...já jsem spokojenej
Jo jo-máte úplnou pravdu.Vyštrachala jsem katalog,a je to tak,jak píšete.Moje blbost... Příště budu chytřejší
.Tak si zkusím někde sehnat nepříbuzného kohouta,a když to nestihnu,tak na jaro násadové vajíčka.Chybama se člověk učí
.
radulkav
napsal(a):
Jo jo-máte úplnou pravdu.Vyštrachala jsem katalog,a je to tak,jak píšete.Moje blbost... Příště budu chytřejší
.Tak si zkusím někde sehnat nepříbuzného kohouta,a když to nestihnu,tak na jaro násadové vajíčka.Chybama se člověk učí
.
v inzerci jsou dvě stránky paduánek ,tak šup koupě nebo výměna a pořád se ptát a inzerovat koupi...chodit po výstavách,teď je jich hafo
dorm
napsal(a):
Tak to čumím,dorme !!! Teť to ještě dotáhnout do konce,příšti rok by se už měly ukázat listové hřebeny u recesivních homozygotů.
marysh
napsal(a):
Tak to čumím,dorme !!! Teť to ještě dotáhnout do konce,příšti rok by se už měly ukázat listové hřebeny u recesivních homozygotů.
nafotím lépe,tohle je telefonem.... no a pls., pak mě musíš pomoc až uvidíš detaily(mailem pošlu) co k němu a co do druhého kmene...předem dík
Teda by mně nenapadlo koupený 1,2 na výstavě ani považovat za nepříbuzný.Zaprvé ani já nemám doma nepříbuzné kmeny,za druhé většina chovatelu vystavuje kuřata z jednoho líhnutí,za třetí bych tomu ani nevěřila,kdyby mi tvrdili opak
Prušvih je ,když chovatel takto prodá nějakému začátečníkovi 1,2 ten na nich udělá příbuzná kuřata,následně dá odchov na výstavu.Další člověk to koupí a udělá na tom zase kuřata-líhnivost mizerná,ale to vám nepřizná.Já to v nevědomosti koupím i když seženu jiného kohouta tak slepičky totálně sourozenecky prochované mají vejce s minimální líhnivostí.Pánové osobní zkušenost u vzácného plemene.Z 60 vajec jeden kohoutek.A upozorňuji,že to není líhní
ponka1
napsal(a):
Teda by mně nenapadlo koupený 1,2 na výstavě ani považovat za nepříbuzný.Zaprvé ani já nemám doma nepříbuzné kmeny,za druhé většina chovatelu vystavuje kuřata z jednoho líhnutí,za třetí bych tomu ani nevěřila,kdyby mi tvrdili opak
Prušvih je ,když chovatel takto prodá nějakému začátečníkovi 1,2 ten na nich udělá příbuzná kuřata,následně dá odchov na výstavu.Další člověk to koupí a udělá na tom zase kuřata-líhnivost mizerná,ale to vám nepřizná.Já to v nevědomosti koupím i když seženu jiného kohouta tak slepičky totálně sourozenecky prochované mají vejce s minimální líhnivostí.Pánové osobní zkušenost u vzácného plemene.Z 60 vajec jeden kohoutek.A upozorňuji,že to není líhní
Tak to je krásný 1:59...prosím kde se píše že líheň ovlivňuje pohlaví??..to nejsou želvy
dorm
napsal(a):
Tak to je krásný 1:59...prosím kde se píše že líheň ovlivňuje pohlaví??..to nejsou želvy
Asi jste muj příspěvek nepochopil,totiž příbuzenská plemenitba ve třetím pokolení to znamená segry na bráchu a pořád dokola zapříčiní velmi nízkou až nulovou líhnivost.Nevím co sem pletete ovlivnění pohlaví.Příště pro hloubavé duše napíšu 1 kuře.Fakt duchaplná reakce
ponka1
napsal(a):
Asi jste muj příspěvek nepochopil,totiž příbuzenská plemenitba ve třetím pokolení to znamená segry na bráchu a pořád dokola zapříčiní velmi nízkou až nulovou líhnivost.Nevím co sem pletete ovlivnění pohlaví.Příště pro hloubavé duše napíšu 1 kuře.Fakt duchaplná reakce
Co se čertíte ??? Opravdu jste to napsala tak,že to šlo pochopit na dvá způsoby. 1. - Vylíhlo se jen jedno kuře ( kohoutek) a líheň je v pořádku, 2.-Vylíhly se všechny v poměru pohlaví 1:59 a líheň svoji teplotou ovlivňila toto pohlaví jako u krokodýlů ( o želvach nevím)
ponka1
napsal(a):
A upozorňuji,že to není líhní
to mělo být na případné rýpaly co by mi řekli že závada je v líhni,když se vylíhlo jedno kuře,tak dalece jsem netušila,že rýpalové sem budou motat ovlivnění pohlaví.Fakt nemužu předvídat co se komu líhne v hlavě
uklidněte se madam ,nejsem žádný rýpal!!! Že jste to napsala dvojsečně neznamená,že budete někoho osočovat,paní nejchytřejší,vůbec jsem to nemyslel zle, to se asi vylíhlo Vám v hlavě....mě líhnivost v příbuzenské plemenidbě nemusíte vysvětlovat,jen jsem myslel,že tady někdo psal,že podle teploty se určuje pohlaví..tak to vyznělo z Vaší diskuze....naopak jsem měl radost,že se Vám to takhle nalíhlo,teď po te odpovědi už nevím jestli si to přeji
No asi rýpal jste,poněvadž diskuze je od slova diskutovat!!Nikdo tu není nejchytřejší a to oslovení zavání hospodskými kecy,tak na to bacha pane jak?Ještě jste ani nepřiznal jméno.Takže já si z vás fakt nic nedělám.Zadavatelka to pochopila tím to pro mne končí.A že jste mi přál jedno kuře?Tak to fakt vypovídá o vaší škodolibé povaze pane.....jak??
ponka1
napsal(a):
No asi rýpal jste,poněvadž diskuze je od slova diskutovat!!Nikdo tu není nejchytřejší a to oslovení zavání hospodskými kecy,tak na to bacha pane jak?Ještě jste ani nepřiznal jméno.Takže já si z vás fakt nic nedělám.Zadavatelka to pochopila tím to pro mne končí.A že jste mi přál jedno kuře?Tak to fakt vypovídá o vaší škodolibé povaze pane.....jak??
no.. je vidět,že si to berete jinak..přál jsem ten úspěch jeden kohout a zbytek jsem myslel že jsou samí slepičky,proto tam bylo 1,59 a né 1:59 což tam nebylo opět docela jasně napsané ....jestli tohle berete jako škodolibost a hospodským kecáním,to posoudí ostatní tady!!??Jestli si myslíte,že sem chodím jen rýpat a vysmívat a nic jsem neodchoval to už je na Vás.....Jestli si něco ze mě děláte je mě úplně u koncáku a já alespoň vím koho ignorovat
dorm
napsal(a):
no.. je vidět,že si to berete jinak..přál jsem ten úspěch jeden kohout a zbytek jsem myslel že jsou samí slepičky,proto tam bylo 1,59 a né 1:59 což tam nebylo opět docela jasně napsané ....jestli tohle berete jako škodolibost a hospodským kecáním,to posoudí ostatní tady!!??Jestli si myslíte,že sem chodím jen rýpat a vysmívat a nic jsem neodchoval to už je na Vás.....Jestli si něco ze mě děláte je mě úplně u koncáku a já alespoň vím koho ignorovat
ponka1
napsal(a):
Kouká Dorme,že tě taky dokáže nastartovat srážka s blbcem.Tak jak mně kdysi vytáčel blbeček kafka.
A Vy,paní Ponka 1,jste hodně hodně mimo....asi zanedbaný sex.
marysh
napsal(a):
Kouká Dorme,že tě taky dokáže nastartovat srážka s blbcem.Tak jak mně kdysi vytáčel blbeček kafka.
Dobrý den, Vy si sem chodíte léčit nějaký mindrák, nebo jste prostě jenom hovado, které se neumí ovládat?
Děkuji za odpověď
marysh
napsal(a):
Ale hoši,na sex si nestěžuji,podle sebe soudím tebe?To by na vaše příspěvky seděloHele to se za sebe stydíte tak,že nemáte vyplněný profil?Je zajímavé,že vás vždycky nakopne k hrubostem ,když tu začne odpovídat ženská,něco malounko ví a vy se místo přidání k diskuzi,ale k věci, začnete do ni navážet a dokonce oplzlými urážkami.No a co s vámi,že chováte slepice? No a? To chová kde kdo.A co by řekly na vaše příspěvky vaše manželky?Chlubíte se jim?Myslím si ,že asi ne co?
Tak buďte trochu při zemi a nedělejte si ostudu do celé ČR.A urážet jste začali vy.Totiž slovo RÝPAL není nějak velká urážka.V našem českém jazyce jsou horší slova ne?A asi jste velcí psychologové,když poznáte podle tří příspěvku kdo je blbec.Ale pro vás jsou blbci i vysokoškoláci,takže si trhněte nohou a běžte se podporovat a nadávat na ženský do hospody
já mám svědomí čistý že jsem nikoho v chovatelství neurážel a neposmíval....nikdy jsem to nedělal a snad neudělám,to jen jistá osoba tady vylítla a začala urážet a člověk ani neví proč,,,jinak do hospody chodím na pivo a bavit se věcně o důležitých věcech né se bavit o nikom....tím myslím že už nebudu reagovat na žádný vychloubačný ani ubrečený dotaz jisté osoby a už nemíním dál tady toto rozebírat,protože se vám to ve zlém obrátí....jestli mám nebo nemám vyplněný profil se jménem a číslem konta,délkou penisu atd. může být každému jedno...vyplňit si ho můžete na facebooku nebo na jiné přiblblé sociálce,aby opravdu celá ČR a SR a zbytek světa viděl kdo je kdo...Howgh
radulkav
napsal(a):
Já pořád nechápu logiku prodeje takovýchto skupin.Ono pak není divu,že neinformovaný to považuje za chovný kmen.....
Logika prodeje (čistě podle mého):
- táhnu na výstavu zvířata, domů už se mi je táhnout nechce (mám nějaké jiné povinnosti, někde se zdržím, přespím, hospůdka s chovateli ap.)
- zvířata jsou na výstavě celý den (několik dnů) v mini kleci, stres, hluk, lidé - už je nechci, rád se jich zbavím, chci jen stoprocentně skvělý chov ap.
- prodej přebytků, popř. co já s potomky mých chovných kusů
- zvířata se na výstavě mohou nakazit od jiných kusů, mám s tím špatnou zkušenost anebo chci TOP zdravý chov,
takže zvířata vystavím a z preventivních důvodů (čert nikdy nespí) už je nevozím zpět domů (asi nejčastější důvod)
- chci si přivydělat nějakou tu korunu nebo alespoň zaplatit cestu na výstavu, klecné, svačinu ap.
- chci udělat radost někomu dalšímu, kdo tato zvířata shání
- už na to nemám místo, sílu, chuť...
Bod dva a čtyři je celkem častý. Někdo dá i zvířata raději do tomboly, než by je vezl zpátky domů.
PS. příbuzenská plemenitba v několika málo generacích nemusí být fatální následky (nemoce, vrozené vady, sníženou líhnivost) - může, ale nemusí. vezměme si např. Kladrubské koně - ti jsou si příbuzní... no jako vejce vejci :). mohl bych to rozpitvávat dál, ale to myslím jen tak na zamyšlení postačí.
dorm
napsal(a):
nafotím lépe,tohle je telefonem.... no a pls., pak mě musíš pomoc až uvidíš detaily(mailem pošlu) co k němu a co do druhého kmene...předem dík
Marysh... je šílenec,copak chvilku postojí??Teď jsou všichni pohromadě v areálu tak přebíhá z jednoho konce na druhý..Tam ojebe slepičku,hned zas tuhle a než se kmenový kolohnáti na něj rozeběhnou je v trapu..tak mám pár mizerných fotek