Pižmovky - prečo kačica šklbe mladé?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.10.2012 22:07
marcell

XXX.XXX.23.84

pred nedavnom som písal že sa moje pižmovky medzi sebou šklbali až do krvi. teraz mi začla stará kačica šklbať tak isto svoje mladé. neviem ćo je príčinou a kde je chyba. poprosil by som o radu a vysvetlenie celého problému

12.10.2012 22:38
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

marcell napsal(a):
pred nedavnom som písal že sa moje pižmovky medzi sebou šklbali až do krvi. teraz mi začla stará kačica šklbať tak isto svoje mladé. neviem ćo je príčinou a kde je chyba. poprosil by som o radu a vysvetlenie celého problému

Zdravím, kachna je škube, protože už s nimi nechce být, tak to máte i u slepice, když už s nima nechce být, tak je začne klovat ...:-)

12.10.2012 23:15
pajda1

XXX.XXX.35.140

Hm...to se mi nezdá. Nikdy jsem mladé neoddělovala, jenom dospělé kačery, a nikdy se mi neškubaly. Spíš bych viděla, že nemají bílkoviny - ekvivalent kanibalismu u slepic, a nebo že se nudí - malý výběh.

13.10.2012 18:06
marcell

XXX.XXX.23.84

no problém je ten že sa medzi sebou šklbú kačice ktoré sú vo výkrme a teraz aj stará otrhala jedno mladé až skapalo. nie je to agresívne ale skôr ako keby im niečo chýbalo. oni to perie žerú a jedny hovoria ubrať bielkoviny druhý zasa pridať a veterinár mi povedal aby som im do vody dal tekuté maggi. no tak teraz neviem čoho sa držať.

13.10.2012 20:54
michuela

XXX.XXX.130.162

marcell napsal(a):
no problém je ten že sa medzi sebou šklbú kačice ktoré sú vo výkrme a teraz aj stará otrhala jedno mladé až skapalo. nie je to agresívne ale skôr ako keby im niečo chýbalo. oni to perie žerú a jedny hovoria ubrať bielkoviny druhý zasa pridať a veterinár mi povedal aby som im do vody dal tekuté maggi. no tak teraz neviem čoho sa držať.

Určitě přidejte bílkovinnou složku do stravy. Když drůbež baští peří, je to nedostatek bílkovin a tímto způsobem si je snaží doplnit. Stačí kyselé mléko na pití, nebo do míchanice, tvaroh, maso pro psi, kachny jedí slimáky pokud u vás ještě jsou, nebo kompletní směs. Maggi se dává do vody slepicím, aby nejedli vlastní vejce. Nevím proč, ale funguje to, mám to ověřeno z vlastní zkušenosti. Tak držím :-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.10.2012 21:15
Uživatel s deaktivovaným účtem

marcell napsal(a):

Do míchanice přidejte po dobu cca 5 dnů větší množství Plastinu nebo Roboranu D,případně těmito komponenty obalte krmné obilí.A hlavně-výběh jak je velký.A zda-li jsou některé na zabití,tak zabít.

15.10.2012 18:18
marcell

XXX.XXX.23.84

Ďakujem za dobré rady

15.10.2012 19:52
ovecka

XXX.XXX.31.130

Dneska jsem se dočetla v Drůbežáři-Hydináři, že za kanibalismus může nedostatek nerozpustné vlékniny v krmné dávce - zkuste zvýšit podíl ječmene a neloupaného ovsa. Dana

16.10.2012 21:41
marcell

XXX.XXX.23.84

ovecka napsal(a):
Dneska jsem se dočetla v Drůbežáři-Hydináři, že za kanibalismus může nedostatek nerozpustné vlékniny v krmné dávce - zkuste zvýšit podíl ječmene a neloupaného ovsa. Dana

zmes pozostáva z 2 dielov kukurice, 1 dielu jačmeňa, 1dielu sóje respektíve repky, slnečnice. do zmesi pridávam dusičnan vápennatý. súčasťou stravy je tekvica, pečivo-chlieb, ovocie, zelina, občas tvaroh a jogurty. čas od času dostanú ryby keďže som rybár. teraz som kúpil aj plastín a pridávam ho do zmesi. robím niečo zle?

17.10.2012 06:29
zntomas

XXX.XXX.176.16

k

Přidejte reakci

Přidat smajlík