Prosím,jsem chovatel-nováček,v červnu mi začaly kuřičky snášet,nemám moc veliký výběh,ale starám se,jak nejlépe to jde,5 slepiček-hybridek mělo přibližně od 2-4 vejce denně..Posledních 5 dnů ale nemám jediné vejce,jsou takové pauzy?Jak se projevuje přepeřování?(Nevidím,že by více pelichaly).Jak dlouho to trvá?To "postihne" všechny najednou?Ještě prosím,často,když otevřu do kurníčku,vyběhne myš,vím,že jich je víc,chystám koupit pastičky,je možné,že by jedly vejce myši?Vím,že na podzim a v zimě bude nejspíš snůška menší,ale jsem už trošku nervozní,že ani jedna momentálně nesnáší..Děkuji velice...
vlasson
napsal(a):
Prosím,jsem chovatel-nováček,v červnu mi začaly kuřičky snášet,nemám moc veliký výběh,ale starám se,jak nejlépe to jde,5 slepiček-hybridek mělo přibližně od 2-4 vejce denně..Posledních 5 dnů ale nemám jediné vejce,jsou takové pauzy?Jak se projevuje přepeřování?(Nevidím,že by více pelichaly).Jak dlouho to trvá?To "postihne" všechny najednou?Ještě prosím,často,když otevřu do kurníčku,vyběhne myš,vím,že jich je víc,chystám koupit pastičky,je možné,že by jedly vejce myši?Vím,že na podzim a v zimě bude nejspíš snůška menší,ale jsem už trošku nervozní,že ani jedna momentálně nesnáší..Děkuji velice...
Zdravím, a jsou to vůbec mladé slepice ?! Jestli to jsou mladé, tak přepořovat by se teďkom neměli ... Jinak, když se přepeřujou, tak budete mít ve chlívě dost peří. Nepostihne to všechny najednou, a trvá cca 1.5 - 2 měsíce než celé obrostou. A myš opravdu ne, ale možná kuna, ježek atd .... (Jinak stačí, když slepice chytnete a podívate se jí jestli jí rostou píšt'ale ( Nové peří ) ...
ondře.j.
napsal(a):
Zdravím, a jsou to vůbec mladé slepice ?! Jestli to jsou mladé, tak přepořovat by se teďkom neměli ... Jinak, když se přepeřujou, tak budete mít ve chlívě dost peří. Nepostihne to všechny najednou, a trvá cca 1.5 - 2 měsíce než celé obrostou. A myš opravdu ne, ale možná kuna, ježek atd .... (Jinak stačí, když slepice chytnete a podívate se jí jestli jí rostou píšt'ale ( Nové peří ) ...
Dobrý večer,děkuji za odpověď,ano,mladé slepice to jsou,tím jsem si jista,koupila jsem je jako prý 12-ti týdenní kuřata v březnu,tedy by jim momentálně mělo být kolem 10-ti měsíců,tehdy měly malé hřebínky,byly mnohem menší,zkrátka vyrostly,tím jsem si tedy jista,že jsem nekoupila staré slepice..Již další den nenesly,jsem z toho fakt vedlekuna a ježek nemají možnost vlézt do výběhu,ani do kurníku,určitě tedy ani nepřepeřují,našla jsem v kurníku pouze jedno péro
na netu jsem četla,že si občas potřebují udělat přestávku,ale překvapuje mně,že všechny najednou..Jen mně napadlo,jak tak hledám ty informace,dost jíme brambory a tak jim denně vařím slupky(na kterých nechávám hodně brambory) i s celými bramborami,je toho vždy poměrně dost a prý potom tloustnou a nesnášejí,je to možné?Jinak mají čerstvou trávu,zbytky,pšenici,šrot,směsi jim nedávám...Děkuji moc...Soňa
A jak dlouho vám nenosí ?! A s těch brambor až tolik nepřiberou to se nebojte Ale je možné, že vám zanaší
A pouštíte je na trávu, nebo jim jen házíte trávu do výběhu ? Jinak tu pauzu si dávají, ale starší slepice. Ne mladé, které začly nést před 5 měsíci .... ( Podle toho jak dlouho vám nenosí )
vlasson
napsal(a):
Dobrý den, už jsem to tu také jednou psala, nevím zda to může být i u vás. Občas se stává, že se naučí pes chodit na vejce do kurníku, tedy pokud máte psa, který se může do kurníku dostat.
Znám jednoho, co si umí pootevřít branku do výběku a protáhne se i dírou pro slepice do kurníku, vejce sežere i se skořápkou. a jde zase na své místo, před dům. Tak vám přeji, ať vejce dohledáte.
365ku
napsal(a):
Dobrý den, už jsem to tu také jednou psala, nevím zda to může být i u vás. Občas se stává, že se naučí pes chodit na vejce do kurníku, tedy pokud máte psa, který se může do kurníku dostat.
Znám jednoho, co si umí pootevřít branku do výběku a protáhne se i dírou pro slepice do kurníku, vejce sežere i se skořápkou. a jde zase na své místo, před dům. Tak vám přeji, ať vejce dohledáte.
Jé to jste mi připoměla mojeho psa Občas se můj pes dostával ke slepicím (Protože jsme měli menší plot, tak to hravě přeskočila) a v létě jsme nechavali i dole velké okno otevřené a ten chytrolín šel na hnízdo ukradl vejce, a buď ho zahrabal nebo snědl, ale už máme nový plot, takže tam už nechodí. Jedině, když nezahačkuju bránku, tak si jí packou otevře, ale má stejně smůlu už je zima, takže okno už není otevřené max chodí mezi slepicmi ... ( Stejně mi to nevadilo těch pár vajíček co si vzala
)
Zdravím, píšete, že máte malý výběh a také mi chybí v jídelníčku pro slepičky bílkovina, maso či třeba jen drcené kosti. Občas kosti uvařím a pak jim do vývaru máčím chleba
Určitě maso zařaďte ke stravě a doplňte i o nějaký vitamín s minerály ( Roboran, Plastin.......... )
Běžně dávám kefír z Tibetské houby, občas bílý jogurt, také kysané zelí. Zkrátka trochu jim zpestřete stravu ( nejen brambory ) a zase se roznesou.