Uživatel s deaktivovaným účtem

evahom
napsal(a):
Pořídila jsem si tyto slepičky, ale potřebuji o nich nějaké informace.
Poraďte, kdo tyto chová.
Pořídila jste si tyto slepičky - správný název v angličtině je WHEATEN AMERAUCANA bantam nebo large.Pod českým překladem,který uvádíte nic nenajdete. Tak jak jsem našla anglický název,tak si zadejte do googlu a otevřou se Vám americké stránky,dejte si překlad-není sice dokonalý,ale i tak se dozvíte více.Plemeno je uznané v Americe od r.1984 a vyšlechtěno někdy kolem roku 1970.V podstatě to jsou americké araukany ,ale s ocasem.Na těch stránkách jsou i fotky.Jinak já mám americký vzorník drůbeže včetně krůt,hus a kachen,proto jsem to mohla najít ve správném názvu.Ještě snad,jak jsem knize porozuměla,tak by měly slepičky pocházet z Anglie jako staré anglické plemeno,vyšlechtěné z bantamek.Jestli chcete,budu večer pátrat více a i knihu trochu víc pročtu.Jitka

napsal(a):
Pořídila jste si tyto slepičky - správný název v angličtině je WHEATEN AMERAUCANA bantam nebo large.Pod českým překladem,který uvádíte nic nenajdete. Tak jak jsem našla anglický název,tak si zadejte do googlu a otevřou se Vám americké stránky,dejte si překlad-není sice dokonalý,ale i tak se dozvíte více.Plemeno je uznané v Americe od r.1984 a vyšlechtěno někdy kolem roku 1970.V podstatě to jsou americké araukany ,ale s ocasem.Na těch stránkách jsou i fotky.Jinak já mám americký vzorník drůbeže včetně krůt,hus a kachen,proto jsem to mohla najít ve správném názvu.Ještě snad,jak jsem knize porozuměla,tak by měly slepičky pocházet z Anglie jako staré anglické plemeno,vyšlechtěné z bantamek.Jestli chcete,budu večer pátrat více a i knihu trochu víc pročtu.Jitka
Ještě dodatek-slepičky by měly snášet vajíčka v barvě do modra,kdežto araukany mají vajíčka spíš zelená.

eversil
napsal(a):
Watermalský vousáč pochází z Belgie a s araukanama nemá nic společného
To je sice krásné,ale musíte vědět,kde je původní šlechtění,to,že se do Belgie dovezly ještě neznamená,že jsou to belgické slepice.Napište tedy přesný název ve francouštině nebo angličtině,ale určitě nejsou pod českým názvem.Víte toto dokáže pěkně napálit když někdo něco shání a vy napíšete odkud pochází a tím to je dotaz vyřízen.

eversil
napsal(a):
Watermalský vousáč pochází z Belgie a s araukanama nemá nic společného
Ještě dovětek-musíte opravdu číst pořádně a ne jen povrchně-ona různá plemena slepic jsou vykřížena z dalších - takže si myslím - o tom to je.

evahom
napsal(a):
Děkuji za informace. Některé portály jsem si prohlédla.
Já vlastním takové ty zakrslé stříbrné. Velké asi 10 - 15 cm.
Některé na obrázcích mi připadají, že jsou větší.
Ještě budu také hledat.
Díky za typ.
Najdete na těch webwch i tyto zdrobnělé.Já jsem ještě pátrala dál a opravdu jsou původně vyšlechtěné v v Anglii,ale tzv.dotažené k dokonalosti v roce 1984 v Americe.Nesmí ovšem mít postoj Bantamek a nesmí mít nesení osasu a křídel jako Bantamky-to je vylučující vada.Myslím,že tam ty stříbrné také najdete.Zde na inzerci je inzerát na dovoz nás.vajec ze zahraničí,volila bych asi cestu cca 20 ks nás.vajec právě z Ameriky.Ještě se podívejte na anglické stránky.Zeptám se Vás-znáte přesný německý název těchto slepiček?Nebo francouzský?.
Pokud vím tak je to Belgické národní plemeno.pokud umíte německy tak si přečtěte standart http://www.seltene-zwerghuehner.de/rassen/wbzwerg.htm

eversil
napsal(a):
Pokud vím tak je to Belgické národní plemeno.pokud umíte německy tak si přečtěte standart http://www.seltene-zwerghuehner.de/rassen/wbzwerg.htm
Tak jsem si to přečetla-je to tedy jiné plemeno,vyšlechtěné z Antverpských vousáčů, poprvé vystaveno v r.1922 v Belgii a v roce 1970 uznané v Německu a ve Švýcarsku.Výhradně belgickým plemenem slepic není.Je dosti problematické udržet vousy i ucelenou dozadu nesenou delší chcholku a hlavně typ antverp.vousáče se vylučuje.Je to jedno z nových zdrobnělých plemen vyšlechtěné z původní zakrslé drůbeže.V USA je jiný typ-šlechtěný přes araukany a bantamky.Má sice hezký vous,ale chybí chocholka.
Omlouvám se zadavatelce-bohužel měla být při zadání i fotografie.Jinak je třeba také uvádět přesný název plemene,nestačí český překlad Watermaalsche- vousatí trpaslíci.Jitka
napsal(a):
Tak to je parádní omyl !!! Pokusím se to napravit.
Vatermalští vousáči- VV
Něm.- Watermaalsche Bartzwerge,Fran.- Barbu de Watermael,Ang.- Barbue de Watermael ....
Původní zakrslé plemeno slepic původem z Belgie.Je jedním z nejatraktívnějších okrasných a výstavních plemen.Barva kůže je bílá.Snáška je asi 80 vajec s bílou až krémovou skořápkou,minimální hmotnost násadových vajec je 25 g.
Slepice zakrslého typu,velmi malého tělesného rámce,s krátkym , .....a.t.d ...dle platného vzorníku drůbežez roku 2006 autorů Ivana Pavla a Františka Tuláčka.
jakub27

XXX.XXX.211.109
Ešte chováte tieto sliepočky.
jakub27

XXX.XXX.211.109
Ešte chováte tieto sliepočky. a od kial ste?