Kvočna a cizí 7týdení kuřata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.10.2012 08:02
mosata

XXX.XXX.191.165

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Mám kuřátka která se narodily v půlce září a do teď jsem je měla doma. Asi před dvěma dny jsem zkusila dát kohoutky do kurníku k ostatním slepicím a vyšlo to. A dokonce včera večer jsem je našla pod starou slepicí spát. Tak jsem jí tam na noc přidala i zbylé slepičky a modlila se. Ráno bylo vše v pořádku až na to, že ze 7kuřátek s kvočnou bylo jen 6(bílých) a sedmé, které je černé bylo úplně mimo a samotné. Tak nevím co s ním. Přijme ho, nebo když ne, tak co s ním dělat? Pochopitelně tím že je tak odlišné od ostatních, zamilovala si ho celá rodina a nechtěli bychom aby se mu něco stalo.

23.10.2012 09:04
evahom

XXX.XXX.24.199

Také se nám povedlo, že se vylíhly kuřata pod kvočnou Japonkou v září. Ani jsme nevěděli, že někde sedí. Nejdříve jsme jí oželeli jako potravu Jestřába, ale jedno krmení se objevila, tak jí manžel pozoroval kam zaleze. Seděla na vajíčkách pod včelínem. Sama pak přišla se 4 kuřátky. Nyní je s nima v odstavném kurníčku, ven jí nepouštíme. Ale nevěříme, že kuřata dospějí. Je moc pozdě. Většinou tyto podlíšťata nemají šanci. Záleží na počasí. Třikrát denně jim strouháme vařené vajíčko a dáváme listy hlávkového salátu. Prostě, děj se vůle boží!

23.10.2012 09:30
ponka1

XXX.XXX.35.62

Nebojte 7 týdenní kuře už kvočnu k zahřívání nepotřebuje.Pokud v kurníku je dobré klima a moc neprochladne tak v pohodě přežije:-)

23.10.2012 16:21
venziva

XXX.XXX.32.1

evahom napsal(a):
Také se nám povedlo, že se vylíhly kuřata pod kvočnou Japonkou v září. Ani jsme nevěděli, že někde sedí. Nejdříve jsme jí oželeli jako potravu Jestřába, ale jedno krmení se objevila, tak jí manžel pozoroval kam zaleze. Seděla na vajíčkách pod včelínem. Sama pak přišla se 4 kuřátky. Nyní je s nima v odstavném kurníčku, ven jí nepouštíme. Ale nevěříme, že kuřata dospějí. Je moc pozdě. Většinou tyto podlíšťata nemají šanci. Záleží na počasí. Třikrát denně jim strouháme vařené vajíčko a dáváme listy hlávkového salátu. Prostě, děj se vůle boží!

Proč by se kuřátka nemělam dožít dospělosti? Já líhla úmyslně 5. září a kuřata mám v pohodě A TO NEMÁM ZATEPLENÝ KURNÍK, jen dřevěný se škvírami. Kuřátka krásně rostou, protože je pouštím ven!!! Ještě si toho plno nahrabala a nazobala. Proč je máte zavřená? Pokud není mokro a mráz mohou být venku - aspoň se otužují. Nevím, čím krmíte ještě k tomu vajíčku, ale když jim k tomu koupíte 3 kg směsi K1 a pak trochu K2 (asi od 6 týdne) a trochu namočeného pečiva musí vydržrt. A 4 kuřata toho zase tak moc nesežerou. Ohřívat je bude kvočna a od 4 týdne už jim funguje termoregulace, tak nejsou tak náchylné na teplo. Chce to více péče a dobré krmení a na jaře už ponesou. Nevzdávejte to předem, příroda je mocnější než "vůle boží".:-)

23.10.2012 17:35
mamkamaria

XXX.XXX.55.1

Zdravím, ale neporadili ste zadávateľke, čo má robiť s tým jedným čiernym kurčiatkom, ktoré je samésmajlík

23.10.2012 17:59
ponka1

XXX.XXX.61.24

mamkamaria napsal(a):
Zdravím, ale neporadili ste zadávateľke, čo má robiť s tým jedným čiernym kurčiatkom, ktoré je samésmajlík

Ale vždyť jsem psala,nic,nechat s nima v kurníku,schovávat se pod kvočnu nemusí :-)

24.10.2012 20:45
regina

XXX.XXX.115.223

Mně se takhle loni objevilo jedno kuře, které se mi zamíchalo mezi větší kuřata sasexky a hempšíry,bylo to jako v bajce pro děti, všechny ho honily, nikdo ho neměl rád a já se bála, jestli to není plivníksmajlík, protože fakt nevím, jak jsem k němu přišla. Spala ....slepička... na králíkárně a když jsem ji zahnala k ostatním tak mimo v podestýlce, protože na bidlo ji nepustily. V klidu dospěla a byla z ní jasná australka, pak jsem odjela na tři týdny a ona se utopila ve vaně? pro kachny? jak mi sdělili moji drazí, kteří měli slepice na starosti..... Ale já doufám, že se jen odstěhovala, ale nevím kam, protože okolo mně mají bud brojlery nebo Wimbledon.

Přidejte reakci

Přidat smajlík