Chovám již několi let Rousné zakrslé slepičky. V okolí mého bydliště Ústecký kraj jsem ještě na výstavách nenarazila na jiné barvy než tříbarevné, nebo černobílé. Vloni jsem sehnala žluté.
Před 20-ti lety je choval můj manžel a měl mnoho barev. Kam se poděly.?
Já mám pár porcelánových a pár černých bíle tečkovaných. Z páru zlatých černě tečkovaných mi zbyl jen kohout, slípku něco odneslo.
Ono chovatelství celkově upadá a z rousných slípek není žádný užitek, tak se asi chovatelé přiklání k "užitečnějším" slepicím.
Ve starší diskuzi tu někdo vkládal fotky krásných slípek, tuším to bylo pod názvem milflérky.
Zdravím tak vidím že ste už objavili moje vlákno a preto Milflerky lebo som zo Slovenska a u nás sa to tak volá. Ja chovám modro-izabelovo porcelánové a teraz budem mať oranžovokrké.Ale myslím že ani u nás sa toľko tých farebných rázov nevyskytuje asi najviac zlato porcelánové.
Ja bývam v Rimavskej Sobote to je od Lednické Rovné 215km tak trocha od ruky. A v nedeľu by som mal mať doma oranžovokrké tak potom sem pridám pár fotiek. Pridávam foto odchov 2012
tak máte to pekne farebné vidím tam strieborné porcelánové,žlté s bielymi bodkami nejaká biela je tam a kohút zlatý porcelánový ak sa nemýlim. ja som pridal do svojho vlákna nové foto oranžovokrkých. prajem veľa úspechov ďalšej sezóne
Zdravim chovatele krasne drubeze pridavam foto mojich slepicek problem je najit chovatele tohoto razu.
Zdravim chovatele krasne drubeze pridavam foto mojich slepicek problem je najit chovatele tohoto razu.
spica
napsal(a):
Zohnal som takúto sliepočku zo zmiešaného chovu a hladám k nej bodkovaného kohútika, lebo ten čo som k nej priniesol je skôr kolumbia ako bodkovaný. Ak by niekto viezol do Přerova tak by som kúpil.
Zdravím máte pekné strieborné porcelánovo sfarbené milflerky a nemáte aj iné farebné rázy? Konkrétne by ma zaujímali citronovo porcelánové . Prikladám foto môjho kohúta milflerka izabelovo porcelánovo sfarbená
lubes
napsal(a):
Zdravím máte pekné strieborné porcelánovo sfarbené milflerky a nemáte aj iné farebné rázy? Konkrétne by ma zaujímali citronovo porcelánové . Prikladám foto môjho kohúta milflerka izabelovo porcelánovo sfarbená
Mam jeste stejne jako ste pridal foto ale asi je zrusim azamerim se jen na stribrne mam jiz tri nepribuzne kmeny a pokusim se stoho co mam vykoulit neco na vystavu protoze nelze sehnat unas chovatele thoto typu a kdyz uz tak se tam vyskytuji vady lisici se d standardu. No co za pokus to stoji.
Tak u nás na Slovensku je to podobné čo sa týka milfleriek (rousnych zakrslych) je málo chovateľov čo ich chovajú v čistej forme. Ja mám ešte oranžovokrké a tiež by som chcel budúci rok skúsiť niečo vystaviť. Ak môžte tak sem pridajte foto tých druhých. ja mám viac fotiek na mojom vlákne https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/765831/milflerky-rousne-zakrsle
lubes
napsal(a):
Zdravím a obdivuji.Pokaždé když narazím na fotky těhle vašich milflerek tak pomalu učůrávám jak jsou krásné.
Přeju hodně chovatelských úspěchů i do budoucna.
Tiež niečo pridám, tieto papučaté sliepočky som nafotil na výstave v Geči okr. Košice
lubes
napsal(a):
Ďakujem, takéto príspevky stále potešia a dúfam že budúcu sezónu sa dostavia aj výsledky.
Čau , dúfam že tie výsledky v budúcom roku budú , vkladám do teba veľkú nádej v chove Milflériek na Slovensku , idem na burzu do Štraubingu ak by si niečo chcel doniesť ozvi sa . Ja idem tiež hlavne pre nejaké Milflérky . PS:Na fotke môj exebicionista
martinez
napsal(a):
Fúha ale tieto sú vážne zaujímavé :) Pačia sa mi aké sú to??
to sú Milflérky žlté bielobodkované a ak chcete sa o tomto plemene dozvedieť viac tak choďte na túto stránku http://okrasna-hydina.webnode.sk/ a tam nájdete v rubrike farebné rázy všetky farby kde sú popísane ale zatiaľ bez fotografii a v rubrike odkazy si nájdete stránky kde sú aj fotografie všetkých farieb.S pozdravom Ľubo