Chtel bych si koupit brieseu 190 automatickou bez cerpadla na vodu.A chtel bych vedet vase zkusenosti a spokojenost.Nedavno jsem tu cetl ze to zas takova slava v lihnivosti neni.Hlavne ve vodni drubezi.Ja mam v planu lihnout slepice,kachny,husy,perlicky a krepelky takze vlastne vse.:-D Dekuji za rady
Sice tuto líheň nemám, ale starou doma dělanou. Lety jsme s manželem zjistili, že nejlepší líheň je krůta. Máme přebornici, která sedí 3-krát za sebou. A seděla by dál, ale to by jí už šlo o život. Vysedí cokoliv.
Jo a líheň se musí po vodní drůbeži vydensifikovat, vadilo by to drůbeži hrabavé.
To jen tak na okraj.
Náhodou nám se letos dařilo. Krůty plus mnoho slepic si seděly na svých vejcích. Nejlepší líhnutí měly Perličky. Co vejce to mládě. S okrasnýma kačenkama to bylo horší. Sice se líhly dobře, ale pak padalo jedno po druhém. Číny také dobře a klasické bílé na výkrm jsme koupili v Ředhošti.
A pávi se také povedli.
evahom
napsal(a):
Sice tuto líheň nemám, ale starou doma dělanou. Lety jsme s manželem zjistili, že nejlepší líheň je krůta. Máme přebornici, která sedí 3-krát za sebou. A seděla by dál, ale to by jí už šlo o život. Vysedí cokoliv.
Jo a líheň se musí po vodní drůbeži vydensifikovat, vadilo by to drůbeži hrabavé.
To jen tak na okraj.
na okraj se musí desinfikovat každe líhnutí ...Pro zakladatele Brinsea OvaEasy 190 je asi jedna z nej na našem trhu a líhnutí nikdy nebude 100% ať jste třeba pánbůh v žádné líhni ať je rok dobrý nebo špatný,ale to je do jiné diskuze proč a jak......vřele jí doporučuji
já v ní letos líhl prvně . běžela 6 měsíců v kuse a spokojenost ohledně vlastních vajec na 100%. Jen je problém s čerpadlem to by za ty peníze mohlo být daleko výkonější. Co se týče obslužnosti a manuálu velmi dobrý. spodní část jsem také využíval bud´jako předlíhen´nebo na dolíhnutí. Pro začátečníky ideální. Druhá věc jaké se do ní dávají vejce. Vždy je dobré líhnout jeden druh bud´ hrabavou, vodní, perličky nebo křepelky.
aropit
napsal(a):
Chtel bych si koupit brieseu 190 automatickou bez cerpadla na vodu.A chtel bych vedet vase zkusenosti a spokojenost.Nedavno jsem tu cetl ze to zas takova slava v lihnivosti neni.Hlavne ve vodni drubezi.Ja mam v planu lihnout slepice,kachny,husy,perlicky a krepelky takze vlastne vse.:-D Dekuji za rady
Tak se přidám a upozornuji nejde o reklamu.Lihnu už pár let a není to jen o líhni.Mám 190 i380 jsem spokojen.Je to opravdu dobra líhen.Neboj se toho bioska v takové kapacite podstatně vetší pruvan v penežence.A ja jedu třeti sezonu.M.majrich