Drazi chovatele,pratele.
Co byste rekly tomu kdybych tu zalozil takovou enciklopedii plemen slepic.
No ono odborna literatura a nazory chovatelu na dane plemeno jsou mnohdy rozlicne
Dal bych vzdy nazev plemena plus (foto) a chovatele by vzdy psaly sve nazory na toto plemeno,no co byste tomu rekli
lukas146
napsal(a):
Drazi chovatele,pratele.
No ono odborna literatura a nazory chovatelu na dane plemeno jsou mnohdy rozlicne
Dal bych vzdy nazev plemena plus (foto) a chovatele by vzdy psaly sve nazory na toto plemeno,no co byste tomu rekli
Proč ne. Budou dlouhé zimní večery....
Pokud to budou názory chovatelů na jimi chovaná plemena......
Ale osobně si myslím, že z toho zase bude mela :-))
Uživatel s deaktivovaným účtem

lukas146
napsal(a):
JJJ ale to nejak neresim dobre takze zakladam =)
Začali Ti prázdniny a nevieš čo zo sebou?
lukas146
napsal(a):
Drazi chovatele,pratele.
Nechci býti kverulantem, ale ta plemena, o které se zdejší diskutující zajímají už svá vlákna mají. Encyklopedií drůbeže je na netu hodně, tohle spíš znepřehlední diskuzi. Podud tedy nechcete, aby zde chovatelé doplnili především velikost díry, kterou jednotlivá plemena prolezou, to v těch encyklopediích opravdu není
lukas146
napsal(a):
Drazi chovatele,pratele.
Mohl by jsi o sobě alespoň vyplnit profil, chov žádný? diskuze zakládat umíš slušně, už jsi na čísle 92.....
lk
napsal(a):
dotaz máme tam jít najednou, nebo každý zvlášt´
Myslíte zvlášť, nebo zvlášť, jako když zakládal témata po jednom zvlášť:-)
A ty malej chudáčku, když ti tu několik lidí napíše, že je to nesmysl, tak proč se rozčiluješ a stejně si děláš co chceš. Přidám aspon fotku kachen - si neumim představit, o co se vlastně pokoušel, když si vemete, jak je tlustý vzorník, kolik by to bylo stránek diskuze - prostě hňup.
Náhodou je to docela dobrý nápad, ale pro admina..
Bohužel to tímto způsobem dělat nelze, nejspíš by mohlo být funkční něco na principu Wikipedie, mohlo by tam být mnohem víc, než v nějakých vzornících, jen kdyby každý z nás přidal něco smysluplného. Informace v literatuře jsou neúplné a často i zavádějící a to už vůbec nemluvím o tom, že co se týká drůbeže dostupná literatura téměř neexistuje a nová nevychází.. Hlavně, že každé z psích plemen má svou samostatnou knížku a často i víc než jednu...
marcela.s
napsal(a):
Náhodou je to docela dobrý nápad, ale pro admina..
Bohužel to tímto způsobem dělat nelze, nejspíš by mohlo být funkční něco na principu Wikipedie, mohlo by tam být mnohem víc, než v nějakých vzornících, jen kdyby každý z nás přidal něco smysluplného. Informace v literatuře jsou neúplné a často i zavádějící a to už vůbec nemluvím o tom, že co se týká drůbeže dostupná literatura téměř neexistuje a nová nevychází.. Hlavně, že každé z psích plemen má svou samostatnou knížku a často i víc než jednu...
jj,právě včera jsem v knize otáčel stojanem s plemeny psů a papoušků!!! Přitom je takové literatury o drůbeži,která vyšla jen v omezeném vydání...jen kdyby se nějaký nakladatel dohodl na autorských právech a udělal dotisk...mám pocit že by se po nich jen zakouřilo hlavně po těch českých dříve vydaných,ty zahraniční součastné jsou obecné a téměř stejné a většinou nepasují do naších klimatických podmínek...
jen se podívejte,ani jsem netušil
http://www.csch-trutnov.cz/news/publikace/
dorm
napsal(a):
jj,právě včera jsem v knize otáčel stojanem s plemeny psů a papoušků!!! Přitom je takové literatury o drůbeži,která vyšla jen v omezeném vydání...jen kdyby se nějaký nakladatel dohodl na autorských právech a udělal dotisk...mám pocit že by se po nich jen zakouřilo hlavně po těch českých dříve vydaných,ty zahraniční součastné jsou obecné a téměř stejné a většinou nepasují do naších klimatických podmínek...
jen se podívejte,ani jsem netušil
http://www.csch-trutnov.cz/news/publikace/
No to je seznam! Klobouk dolů!
Tak dlouhý jsem taky ještě neviděla. Bohužel některé názvy jsou neúplné, nebo chybné. Jsou zde uvedeny mj. i učebnice. Ještě kdyby bylo dostupných alespoň 10%, to by jsme byli drůbeží království.. Většina z toho, co se u nás dá koupit jsou jen překlady z němčiny.. A antikvariáty u nás žádnou literaturu o chovu(pokud pominu psy) nemají..
marcela.s
napsal(a):
No to je seznam! Klobouk dolů!
Tak dlouhý jsem taky ještě neviděla. Bohužel některé názvy jsou neúplné, nebo chybné. Jsou zde uvedeny mj. i učebnice. Ještě kdyby bylo dostupných alespoň 10%, to by jsme byli drůbeží království.. Většina z toho, co se u nás dá koupit jsou jen překlady z němčiny.. A antikvariáty u nás žádnou literaturu o chovu(pokud pominu psy) nemají..
zatim se mi v e-antikvariatech povedlo sehnat temer cokoliv, nejen ze starsi drubezarske literatury. Jen je to drazsi o postovne. Ale i tak to stoji za to
Problém je, že tato diskuze není uzpůsobená na takové to zakládání plemenné knihy. Už jsem také shlédl pár fotek k daným plemeům a některé z nich jsou absolutně netypické, kouhout vyandot bez ocasu, na vysokých nohách, co dodat. Možná by ještě fotografie mohli zmást začínajícího chovatele a zakoupil by brak, místo typické zástupce plemene. Na ptačí diskuzi je moderátor odborník. Umím si představit, ze by tu byla aplikace, která bude jakousi knihou, s obsahem, a bude mít svého admin a odborného poradce - třeba Juraj Kafka:-) Ten by kontroloval vkládané poznatky a hlavně plemenné znaky. Ale, kdo to bude dělat zadarmo? Je to spousta času, koupě takové aplikace je v řádech desítek tisíc, pokud existuje+další nálady na úpravu. Výroba na klíč je cca do 100 tis. Pak je možné diskutovat o daném plemeni, ale hlavně, musí odpovídat hlavní fotografie, další lze brát na porovnání a třeba i hledání chyb. To by se mi líbilo.
zapotokem
napsal(a):
zatim se mi v e-antikvariatech povedlo sehnat temer cokoliv, nejen ze starsi drubezarske literatury. Jen je to drazsi o postovne. Ale i tak to stoji za to
Tohle jsem sehnala za 3 měsíce co jsem se začala zajímat o chov drůbeže a ovcí. A za asi nejlepší perlu považuju tu nejstarší od p. Dvořáka. Nádherně se to čte (přechodníky, archaismy) a mimo jiné moc se mi líbí, že tento moudrý pán používá ve spojení s drůbeží jak chov, tak její pěstování. To jsem jen tak trochu rýpla do těch co jak zaslechnou o pěstování drůbeře, dostávají kopřivku No a jsou tam bezvadné rady jak si sám zkusit poradit při různých zdravotních problémech, ale nebudu vše popisovat. Jen jsem chtěla poradit, že většinu těchto knížek jsem získala za 5,- Kč/ks když je vyřazovaly v knihovně. Tak třeba návod pro ostatní ať se případně poptají kdy budou něco vyřazovat v té vaší.
megy
napsal(a):
Lukas,mne by sa to páčilo,nemôžete urobiť svoju stranku? Ja by som určite na ňu chodila.Lebo poslednej dobe tu každý každeho uráža miesto toho aby pomohli píšu(pohľadal si v archýve,to tu už bolo atd..) nie každý má 20 rokov a vie si to násť.
Magy, a to musi byt jednomu 20 let, aby si umel dohledat informace? Chapu, ze pocitacova gramotnost neni jeste 100%, ale umi to i moje 8mi leta dcera i moje 72leta matka. Jinak stranky, ktere komukoliv pomohou, rozsiri prave moznosti se informovat, jsou vitany, jenze Lukas si nedokaze najit ani velikost a snasku ruznych plemen hus, jak by mohl podobne prinosny web udelat? Vsak i tady to hodil na ostatni, ja napisu plemeno (s chybama, navic) a ostatni at to udelaji. Kvalita podobne stranky zalezi na jejim tvurci, v pripade Lukase by to byl brak a fraska, nebo pel mel nesmyslu a mouder, a v to bude zacatecnik pekne plavat.