Rozlišení japonských nosných křepelek.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.11.2012 22:19
vivunka

XXX.XXX.19.64

Poradí mi někdo?Mám barevné rázy a nemohu poznat kdo je slepička křepelky a kdo kohoutek...Děkuji za radu...

8.11.2012 07:19
zbosace

XXX.XXX.49.6

Opatrne vziať do dlane , otočiť aby ste videli na kloaku. Kohútikov poznáte podla toho že majú nad kloakou kožu zdurenú akoby spuchnutú, tmavo červenej farby. Ak na toto miesto pritlačíte, vyjde z neho penovitá biela hmota. Sliepočky majú kožu okolo kloaky povečšine tmavú až do modra a bez známok zdurenia.

9.11.2012 22:35
vivunka

XXX.XXX.11.192

Děkuji za radu,snad to poznám...Potřebuji omezit chov a nepoznám kdo je kdo..Děkuji...

9.11.2012 22:57
ceskystrakac.cz

XXX.XXX.216.48

vivunka napsal(a):
Poradí mi někdo?Mám barevné rázy a nemohu poznat kdo je slepička křepelky a kdo kohoutek...Děkuji za radu...

Zdravím. Co znamená mám barevné rázy ? U přírodně zbarvených to mimo vysvětlení kolegy slováka lze poznat podle zbarvení na prsou, kde slepičky jsou kropenaté a kohoutci jednobarevně opeření. Další možný způsob je vypozorovat kohoutky dle chování a především pak kokrhání. Zkušený chovatel to docela slušně odhadne i dle tvaru těla a hmotnosti, pokud se jedná o dospělé jedince stejného původu. Pokud můžete umístit jedince samostatně a to na delší dobu a všechny ve stejných podmínkách, tak je lze samozřejmě vyselektovat dle snášky, ale tato metoda má jistě v praxi nesmyslné využití. Podle kloaky odlišíte pohlaví na 100%, podle barvy bych řekl 95% ( přírodní zbarvení ), podle projevů a kokrhání 100% ( alespoň já slepičky kokrhat neslyšel ), podle tvaru a hmotnosti 80%, nesnáší-li vejce 100%. Japonskou metodu, kdy poznáte pohlaví první den po vylíhnutí neovládám. Dovedl by ji někdo z chovatelů popsat, případně doložit fotodokumentaci ? V.Kanclíř

10.11.2012 09:30
dyfenbachia

XXX.XXX.224.31

,,Japonská kloakální metoda. Lze ji použít pro všechna plemena a všechny druhy domácí drůbeže. Jednodenní kouhoutci mají na břišní straně rozevřené kloaky výčnělek penisu, slepičky na stejném místě nemají nic nebo jen výstupek. Výčnělek je vždy větší, kulatý, lesklý, hladký a nemění svůj tvar. Výstupek je menší, špičatý, méně zřetelný a s matným povrchem. Při manipulaci se občas ztrácí a je jakoby hlouběji v kloace."
Na přiložené fotce je vlevo kohoutek, vpravo slepička. 1) penis, 2) okrajové vruby, 3) střevo, 4) samičí výčnělek.
Info je z knihy ,,Chvo hrabavé drůbeže".

16.11.2012 07:05
caco

XXX.XXX.152.35

dyfenbachia napsal(a):
,,Japonská kloakální metoda. Lze ji použít pro všechna plemena a všechny druhy domácí drůbeže. Jednodenní kouhoutci mají na břišní straně rozevřené kloaky výčnělek penisu, slepičky na stejném místě nemají nic nebo jen výstupek. Výčnělek je vždy větší, kulatý, lesklý, hladký a nemění svůj tvar. Výstupek je menší, špičatý, méně zřetelný a s matným povrchem. Při manipulaci se občas ztrácí a je jakoby hlouběji v kloace."
Na přiložené fotce je vlevo kohoutek, vpravo slepička. 1) penis, 2) okrajové vruby, 3) střevo, 4) samičí výčnělek.
Info je z knihy ,,Chvo hrabavé drůbeže".

ešte podotknem že po 2 dnoch je táto metoda úplne kničomu,ale je dosť problém aj v prvý den,aspom pre mna:-). nj šikmáči sú vtomto machri

16.11.2012 07:08
caco

XXX.XXX.152.35

zbosace napsal(a):
Opatrne vziať do dlane , otočiť aby ste videli na kloaku. Kohútikov poznáte podla toho že majú nad kloakou kožu zdurenú akoby spuchnutú, tmavo červenej farby. Ak na toto miesto pritlačíte, vyjde z neho penovitá biela hmota. Sliepočky majú kožu okolo kloaky povečšine tmavú až do modra a bez známok zdurenia.

tmavo červenej ani nie,skôr rúžová:-) ostatné sedí do puntíku,ale je to možné len pri pohlavne dospelých.kým niesú rozlíšite ich podla farby kloaky.kohútiky ružová,sliepočky sivá

16.11.2012 12:44
zbosace

XXX.XXX.116.142

Správne..

Přidejte reakci

Přidat smajlík