Cena – násadová vajíčka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.11.2012 12:53
megy

XXX.XXX.177.163

Prosím o radu za koľko sa predávajú nasadové vajíčka čistokrvnej hydiny (vlaška,oravka,wyandot,orpington)

16.11.2012 13:57
Záryby

XXX.XXX.167.120

Od ledna budu prodavat nejmene za 15 kc,za min ani tuk. :-)

16.11.2012 14:29
dorm

XXX.XXX.64.242

Záryby napsal(a):
Od ledna budu prodavat nejmene za 15 kc,za min ani tuk. :-)

souhlasím...a kuře nesex. 55-60 kč

Neregistrovaný uživatel

17.11.2012 19:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.244.11

Dobrý večer, tohto roku som predával od 0,35 až po 0,45 eura za kus. Boli to násadové vajcia Oravky žltohnedej z B chovu. S pozdravom Š.V.

17.11.2012 23:16
megy

XXX.XXX.177.163

Ďakujem za odpovede.

18.11.2012 12:30
marysh

XXX.XXX.114.252

Nasadové vajička neprodávám,tak nemůžu radit.Myslím,že cena 10 -15 Kč,- je minimum,záleži od plemena,bar.rázu...
Jedno.až třidenní kuřátka určitě pod 40 Kč,- nepojdou - myslím opravdové plemeno od Chovatele.:-) Množitele,ekofarmy a různí zlatokopove budou mít nižší ceny za degeneráty,křížence,odpad....:-(

18.11.2012 17:47
líhňař

XXX.XXX.151.148

marysh napsal(a):
Nasadové vajička neprodávám,tak nemůžu radit.Myslím,že cena 10 -15 Kč,- je minimum,záleži od plemena,bar.rázu...
Jedno.až třidenní kuřátka určitě pod 40 Kč,- nepojdou - myslím opravdové plemeno od Chovatele.:-) Množitele,ekofarmy a různí zlatokopove budou mít nižší ceny za degeneráty,křížence,odpad....:-(

Nákup násadových vajec nepovažuji za příliš rozumný pokud nemá chovatel opravdu odzkoušené líh.zařízení.To co ušetří než kdyby koupil malá kuřata nestojí za řeč.Nechápu však proč jsou všichni kteří prodávají levněji kuřata než píšete množitelé,zlatokopové s degeneráty a kříženci.Myslím si že zlatokopové se ve všech druzích podnikání vyznačují vším možným jen ne nízkými cenami.Za cenu kuřat kterou uvádíte lze koupit násadová vejce od výstavně úspěšného chovatele,vylíhnout je a při odběru cca 50 kusu najednou dodat je do vzdálenosti 100 km od líhně přímo chovateli domů.Pokud tomu nevěříte jsem ochoten nechat se odzkoušet libovolným počtem chovatelů ale ne těch kteří dopředu vědí že to nejde.Kohout líheň Litomyšl

18.11.2012 19:55
dorm

XXX.XXX.64.242

Myslím,že marysh měl na mysli,opravdu čistou drůbež kde každý chovný jedinec je ododnocen od A-Z což u množitelů je vylouč...Tady nejde o dopravu a zkušenost líhnutí,to už má každý chovatel nějak zmáknuté,ale o čistokrevné zdravé jedince od kterých chce vejce...Když budete mít kmen šampionů u kterých byla vysoká pořizovací hodnota ,nebudu chtít od nich za vejce 15 korun,ale 25,nebo se dohodnu s budoucím majitelem,že mu je vylíhnu a dodám kuře za cenu kterou dohodnem....Když budeme podporovat tyhle množitelé,kteří si myslí,že mají zvíře v barvě a podobné plemeni,které je zrovna v kurzu,tak se nikam chovatelství nehnem,neboť to zvíře má sto tisíc vad,možná je i několikrát incestní ( procházíte Lysou na státní výstavě a vidíte tam kohouta s hřebem,který u Vás podobný šel na pekáč právě za takový hřeben) toho se chce vyvarovat....pak taky musím chovné hejno představit a prohlédnout znát jeho historii původu,nejde jen já mám vlašky já ti pošlu vejce,nebo vylíhnu..... pro krásu,radost užitek je chovatelské heslo..nikdo snad nechce dopadnout jak s chovem andulek,kde se kříží a bastarduje páté přes deváté...Když něco nabízím tak za to chci i ručit a nechci chodit kanálama a vyřizovat reklamace

18.11.2012 21:43
líhňař

XXX.XXX.151.148

dorm napsal(a):
Myslím,že marysh měl na mysli,opravdu čistou drůbež kde každý chovný jedinec je ododnocen od A-Z což u množitelů je vylouč...Tady nejde o dopravu a zkušenost líhnutí,to už má každý chovatel nějak zmáknuté,ale o čistokrevné zdravé jedince od kterých chce vejce...Když budete mít kmen šampionů u kterých byla vysoká pořizovací hodnota ,nebudu chtít od nich za vejce 15 korun,ale 25,nebo se dohodnu s budoucím majitelem,že mu je vylíhnu a dodám kuře za cenu kterou dohodnem....Když budeme podporovat tyhle množitelé,kteří si myslí,že mají zvíře v barvě a podobné plemeni,které je zrovna v kurzu,tak se nikam chovatelství nehnem,neboť to zvíře má sto tisíc vad,možná je i několikrát incestní ( procházíte Lysou na státní výstavě a vidíte tam kohouta s hřebem,který u Vás podobný šel na pekáč právě za takový hřeben) toho se chce vyvarovat....pak taky musím chovné hejno představit a prohlédnout znát jeho historii původu,nejde jen já mám vlašky já ti pošlu vejce,nebo vylíhnu..... pro krásu,radost užitek je chovatelské heslo..nikdo snad nechce dopadnout jak s chovem andulek,kde se kříží a bastarduje páté přes deváté...Když něco nabízím tak za to chci i ručit a nechci chodit kanálama a vyřizovat reklamace

Určitě s Vámi mohu jen souhlasit ale minulý příspěvek jsem takhle nepochopil.Vy jste to posunul na úplně jinou ůroveň,Jen si myslím že je potřeba i těm kteří ještě nemají zmáknuto nic nabízet za rozumné ceny zdravou čistokrevnou drůbež.Ne je strašit tím že jen ve vysokých cenách je kvalita.Jinak se nám stane že po vesnicích i městech budeme mít i v pěkných chovatelských zařízeních polonahé snáškové hybridy.Když tam bude čistokrevný slušný chov má pokračování v tom co píšete.Když si pořídí snáškové hybridy tak se tam bude jen měnit meziročně barva těch hybridů.Kohout

19.11.2012 12:21
syem

XXX.XXX.45.211

Vrátila bych se k tématu, cena násadových vajec nejběžněji chovaných plemen se pohybuje 10-15kč, občas se setkám s cenou vyšší, pokud to má opodstatnění, tak proč ne. Pokud jsou vejce kvalitní, tak je i cena kolem 20 kč dobrá. Letos jsem kupovala vejce 2x, jednou se mi z 10 vajec vylíhli dva jedinci, jeden měl vývojovou vadu, tak byl utracen, stejně by nežil dlouho. Podruhé jsem kupovala vajec 30 a z toho mi vylezlo 28 kuřat, oplozenost byla 100%, jedno kuře jsem později utratila, bylo divné, špatně chodilo a nerostlo. Dala bych přednost kuřatům, ale u prvního líhňaře jsem objednala a asi za měsíc se mi ozval, že se mu letos nedaří a raději nemám na něj spoléhat, druhý si vzal objednávku, poměrně velkou, nebyla jen pro mne, hodnota kolem 6 tisíc i s dopravou, ale ani se nesnažil mne kontaktovat, že nic nebude.

26.12.2012 23:07
Záryby

XXX.XXX.167.120

dorm napsal(a):
souhlasím...a kuře nesex. 55-60 kč

Dobro, bejvavalo za 10-15 kc za nas.vejce smajlík od ledna. ?.... A to kdyz budu nabizet a prodavat, tak nejdu pod 20 kc za kus.A hlavne nechapu jak nektera lihen z Lito... muze prodavat kuratka 3 denni od 23 kc smajlík .Nedovedu si predstavit jak povezu 3 denni kuratka nekam na TRH ci burzu smajlík. kuratka nejsou zadna cokolada kterou vezmu na trh a budu prodavat z auta. Neni lepsi si trosku priplatit a vse videt a to od chovu plem. Slepic az po lihen? ????? Kuratka se budou na Vas hezky koukat a vy jenom vyberete ktere se Vam libi. smajlík

27.12.2012 00:38
honzapm

XXX.XXX.29.18

Budu brát vejce od oranžovokrké vlašky z DE, za 2 EUR kus.
Cenu respektuji.

27.12.2012 19:08
slamos1

XXX.XXX.52.72

Zdravím, loni touto dobou jsem kupoval násadová vajička Plymutky bile za 8kč,docela me dnešní ceny překvapují.

28.12.2012 14:58
rgreen

XXX.XXX.69.33

Mám kamaráda který líhne sobě a známým. Ne na kšeft ale protože ho to baví a dodá slepičky na snůšku. Zejména se jedná o Leghorny z vlastního chovu, ale má i jako hobby Araukany a letos i Maransky.. Kuřátka nechává za cenu do padesátikoruny a to jen slepičky jak jdou poznat, kohoutky dokrmí a zkonzumují je doma i když uznejte že jsou na jídlo mnohem lepší plemena než Leghorny.. Na přání líhne i další své plemena a vodní drůbež z vajec co si kdo donese.. Nebo vejce sežene a to do deseti korun, víc nedá a ani se mu nedivím. Letos měl např. vejce Sasexek pro jednoho kamaráda co je chtěl vylíhnout sehnané po sedmi korunách.. Takže vážení přátelé chovatelé, pokud se nejedná o výstavní kousky pro chovatele na výstavy, ale o drůbež na dvorek a pro sebe na vajíčka.. Vámi zmiňovaných 15 kaček mi přijde jako zlodějina.. Vím že trh rozhoduje, pokud se najde kupec co to zaplatí ať koupí.. smajlík

28.12.2012 17:20
slamos1

XXX.XXX.52.72

smajlík smajlík

29.12.2012 07:01
kelim

XXX.XXX.151.225

smajlíksmajlíksmajlík

29.12.2012 10:40
jara.k

XXX.XXX.143.48

Na svazových stránkách je doporučená cena násadových vajec 10Kč,to je ale údaj téměř 4roky starý.
U hojně chovaných plemen si myslím cena 10-15Kč dostatečná.Rozhoduje samozřejmě i otázka nabídky a poptávky.

29.12.2012 11:17
ares.n

XXX.XXX.233.81

sháním nasadové vejce (Sasex) na konec ledna nemáte někdo ? děkuji. Je to trošku od tematu . Tak se omlouvám

30.12.2012 18:58
mozaik

XXX.XXX.40.144

Taky si líhnu a 20 Kč bych taky opravdu za vejce nedal. Je tady moc velká nejistota oplození a pokud to oplozené je, ještě nevím, co z toho vyroste a jaký bude poměr pohlaví. Občas se také vyskytuje příspěvek, kde se z údajně špičkového chovu vylíhne i kříženec. Takže za krásný mladý kus drůbeže jsem ochoten zaplatit i násobek běžné ceny, ale za vejce ani náhodou. Proto i chápu, že někdo vejce nechce prodávat.

19.1.2013 21:06
oskar222

XXX.XXX.93.3

za kolik budete zhruba prodavat nás.vejce araukan a maransek? Díky

20.1.2013 10:14
otík123

XXX.XXX.129.140

Maransky násadová vejce budu prodávat za 17 Kč, kuřata jeden týden za 60 Kč.
Čistokrevný zdravý chov, kohout z Lipska. Jarda

8.2.2015 21:16
venca21

XXX.XXX.220.211

Máte Lakenfeldky?

8.2.2015 21:17
venca21

XXX.XXX.220.211

megy napsal(a):
Prosím o radu za koľko sa predávajú nasadové vajíčka čistokrvnej hydiny (vlaška,oravka,wyandot,orpington)

Máte Lakenfeldky?

9.2.2015 16:20
v007

XXX.XXX.46.251

megy napsal(a):

Soused ma ciste araukany hedvabnicky a jeste dalsi druhy a da mi za vymenu- ja nemam kouta tak mu dam vejce kus za kus a on mi da ty oplodnene.

Přidejte reakci

Přidat smajlík