Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.11.2012 20:44
astor

XXX.XXX.229.252

Dobrý deň,

asi pred 3 mesiacmi som kúpil 10 sliepok - 5 hybridiek červených a 5 holokrčky. 2 hybridky pekne vyrástli, majú už asi 22-25 týždňov a pomaly sa začínajú niesť. Ale zvyšných osem- stále len kýchajú, už druhýkrát alebo tretíkrát im dávam sulfacox a nič im nepomáha ... Je pravda, že asi 1,5 mesiaca som im nedaval zmesku pre odrastene kurčata, ale iba pšenicu a kuchynsky odpad, ale to žrali aj tie zvyšné 2. Teraz už dostavaju aj zmesku pre odrastene kurčata a momentalne aj sulfacox... Neviem si už poradiť, stále iba kýchajú, no je mi ich ľúto iba tak pozabíjať. vedel by mi dakto poradiť, ako ich konečne odchovať?

30.11.2012 20:59
maximus.jan

XXX.XXX.232.4

Zdravím, mám velice dobré zkušenosti s PULMOTIL smajlík

30.11.2012 21:00
maximus.jan

XXX.XXX.232.4

PULMOTIL AC

2.12.2012 17:55
rybka

XXX.XXX.201.155

astor napsal(a):
Dobrý deň,

asi pred 3 mesiacmi som kúpil 10 sliepok - 5 hybridiek červených a 5 holokrčky. 2 hybridky pekne vyrástli, majú už asi 22-25 týždňov a pomaly sa začínajú niesť. Ale zvyšných osem- stále len kýchajú, už druhýkrát alebo tretíkrát im dávam sulfacox a nič im nepomáha ... Je pravda, že asi 1,5 mesiaca som im nedaval zmesku pre odrastene kurčata, ale iba pšenicu a kuchynsky odpad, ale to žrali aj tie zvyšné 2. Teraz už dostavaju aj zmesku pre odrastene kurčata a momentalne aj sulfacox... Neviem si už poradiť, stále iba kýchajú, no je mi ich ľúto iba tak pozabíjať. vedel by mi dakto poradiť, ako ich konečne odchovať?

Zdravím, Sulfacox je na kokcidiozu. Na bronchitická onemocnění a rýmu dává vet Doxygal, ale i tak nemusí zabrat a zbytečně budete vyhazovat vejce pokud Vám již slepičky snáší. Přidejte přírodní vitamíny, česnek, citron, pastiňák, petržel, celer, mrkev, koupila jsem Pangamin ( vit. B )............pipky pouštějte ven až když není tak velký mráz, ale provětrat je nechejte i kurník. Toto onemocnění je nakažlivé a postupně zasáhnou všechny,, obyvatelky " kurníku. Pokud jsou na tom pipky jinak dobře ( nepostávají načepýřené, schoulené, mají vpořádku trus a žerou ), měly by to ustát a postupně by mělo kýchání přestat. Trvá to však docela dlouho. Z mé zkušenosti to postihovalo jen mladé kusy, roční a starší slepice jen ojediněle, nebo vůbec ne. Měňte častěji vodu v napáječkách a používejte např. Forticoat, ten i dezinfikuje. Pokud by Vám některá ze slepic postávala, raději ji izolujte. to svědčí i o nějakém jiném problému.
Kýchající slepice by jinak měly být normálně akční :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík