Dobrý večer,
dnes jsme poráželi krůtu. Byl to brojler krmený podomácku, žádné granule. Byla to mladá krůta, do porážky měla 2 týdny. Dali jsme ji do pytle, byla naprosto v klidu, usekli hlavu a nechali vleže vykrvit.... problém je, že na křídlech a i na prsou byly modřiny. Bylo to špatným vykrvením? Měli jsme ji zvednout? Děkuji
No byl to brojler, já si myslela, že samec, ale dle kuchání.. a nálezu malinkatých vajec to byla samice. Pro společnost jsme pořídili samce obyčejné české krůty - nechci urazit, druh neznám - černá krůta - to je asi samec, ale nikdy jsme neviděli, že by se ji snažil pojímat. Jediná možnost mě napadá, že měla příliš prostoru v tom pytly? Možná měl být víc utaže? Poloha horizonzálně/vertikálně nehraje roli?
Mnohokrát děkuji
mesič
napsal(a):
Dobrý večer,
dnes jsme poráželi krůtu. Byl to brojler krmený podomácku, žádné granule. Byla to mladá krůta, do porážky měla 2 týdny. Dali jsme ji do pytle, byla naprosto v klidu, usekli hlavu a nechali vleže vykrvit.... problém je, že na křídlech a i na prsou byly modřiny. Bylo to špatným vykrvením? Měli jsme ji zvednout? Děkuji
Modřiny budou z toho,jak sebou mlátila. Nestačí jí jen dát do pytle,musíte uchopit nohy a pokud možno i křídla,useknete hlavu a držíte nad kýblem,nebo ve vzduchu až do vykrvení. Roklanka
Krůty zabíjíme takto. Krůtě svážeme nohy a pověsíme na madlo, poslouží i větev stromu
na zahradě. Když se uklidní, tak ji manžel omráčí úderem hůlkou do hlavy, pak hlavu
chytí a ostrým nožem celou odřízne a uteče od ní, protože pak krůta začne mávat křídly.
Tak dobře vykrvácí a nenadělá si modřiny.
Dobry den, nechci se vnucovat, ale ja zabijim všechnu drubež kromně slepic tak, že skroutim hlavu dolu krocan je jak v narkoze nehybe se a vklidu ho řiznete na vrchu hlavy, podstavite hrnec a vykrvite ani se nehne a nic nevi. Opravdu je to spolehlive. ze začatku jsme to dělali jako vy a krocan byl sama modřine.a tak ikdyž mněl 25 kg tak ja sama v pohodě sedla jsem si na něj a ani se nehnul.