agos777
napsal(a):
Dobrý den, Jaký je název pro tuto barvu Araukany?
Dalši pohled
agos777
napsal(a):
A slepice ve stejne barvě?
Priviezol som zo Straubingu modré Araucany. Prikladám aj fotky.
peter z bratislavy
napsal(a):
Priviezol som zo Straubingu modré Araucany. Prikladám aj fotky.
Ešte ďalší tmavší kohút Araucany modrej zo Straubingu. Tohoto pridám k 3 modrým Araucanam svetlejšej farby.
peter z bratislavy
napsal(a):
Ešte ďalší tmavší kohút Araucany modrej zo Straubingu. Tohoto pridám k 3 modrým Araucanam svetlejšej farby.
Prikladám aj fotku zo sliupkami divokosfarbenými a modrými.
Vľavo modrá sliepka, v strede tmavší modrý kohút a za ním ten svetlejší.
Juraj,
ja mám 2 hejna modrých Araukan a vlani bolo aj niekolko potomkov s chvostami, ktoré sa na výstavy nedaju použiť, ale do chovu (na vajíčka) je to vporiadku. Momentalne mam 2-ojtýždňové kuriatka (modré a čierne) a v nedeľu 4.4. a 18.4. sa budu liahnuť ďalšie, ktoré budu aj na predaj.Či však budú mať chvosty, alebo nie-to zistíš až podstatne neskôr. Teraz su ešte všetky rovnaké zatial bez chvostov.
Takže neviem dopovedať na TVoju otázku, čo by stála chvostová Arucana, keĎže také (monetálne) nemám.
a kolko by stáli bezchvostve araucany a ako je to z ich liahnutím ? mam doma par vajicok ale vzdy ked sa maju liahnut tak mi uhynú vo vajicku mozes mi aspon povedat co robim zle, lebo ja to nechapem obycajne kuriatka sa mi liahnu v pohode? za odpoved ti vopred dakujem. je toto plemeno uzasne a chcel by som zacat z ich chovom a neviem ako na to
juraj
napsal(a):
a kolko by stáli bezchvostve araucany a ako je to z ich liahnutím ? mam doma par vajicok ale vzdy ked sa maju liahnut tak mi uhynú vo vajicku mozes mi aspon povedat co robim zle, lebo ja to nechapem obycajne kuriatka sa mi liahnu v pohode? za odpoved ti vopred dakujem. je toto plemeno uzasne a chcel by som zacat z ich chovom a neviem ako na to
Nemáš náhodou pribuzne Araukany, alebo bajuzatý kohút na bajúzaté sliepky? To by mohli byť príčiny odumierania zarodkov.. Ale to je ťažko takto na dialku radiť. Na predaj bude koncom mája celé hejno modrých Araukan 1+8 z r. 2008 po 10 EUR/ks. Oplodnenosť vajec je cca 90% (prve 2 liahne v r. 2010) a vyliahne sa cca 80% kureniec. Je to bajuzaty kohút s bradatými sliepkami, po ktorých je veľa modrých a čiernych bajuzatých potomkov. Prikladám aj ich foto.
to nieje prilis drahe ta cena je fajn, tie araucany neisu pribuzne aspon mi to tak tvrdili ked som od tial bral násadové vajcia, su bradate aj kohu aj sliepky, viem ze to tu uz bolo preberane ale chcem sa este spytat ako to je s tym strihaním okolo kloaky musi sa strihat aj kohutom aj sliepkam? ty menis kazdy rok chovny kmen? ja by som chcel len 1,2 na zaciatok by mi to stacilo ..... prepac ak ti kladiem moc otazok naraz
ale mna to velmi zaujma a informaci o tomto plemene je malo dakujem moc...
juraj
napsal(a):
to nieje prilis drahe ta cena je fajn, tie araucany neisu pribuzne aspon mi to tak tvrdili ked som od tial bral násadové vajcia, su bradate aj kohu aj sliepky, viem ze to tu uz bolo preberane ale chcem sa este spytat ako to je s tym strihaním okolo kloaky musi sa strihat aj kohutom aj sliepkam? ty menis kazdy rok chovny kmen? ja by som chcel len 1,2 na zaciatok by mi to stacilo ..... prepac ak ti kladiem moc otazok naraz
ale mna to velmi zaujma a informaci o tomto plemene je malo dakujem moc...
Ak sa chces dockat slusnej oplodnenosti, tak ich musiš ostrihať. Nevyzerajú potom síce pekne, ale kuriatka Ti to vynahradia.
Nechce sa mi tu znova dávať fotoseriál o strihani chvostového peria. Nájdeš ko tu na moderke na starších prísopevkoch:
https://www.ifauna.cz/drubez/forum/r/detail/24491/re-re-re-re-re-re-araucany
Každý rok mením chvoný kmeň, resp. kohúta.
To hejno budem predávať len vcelku, lebo len sliepky by mi boli na nič, ale zase niekto chce len sliepky kvôli znáške.
Druhé hejno sú vlaňajšie modré dcéry tohoto hejna (bajúzaté) a k nim mám čierneho bradatého kohúta.
Divokosfarbené Araukany som kedysi choval, ale keďže ich už bolo moc, tak som prešiel na zriedkavejsí farebný ráz.
Tie krúžky som videl v ponuke p. Horra - firma Ekofarmar z Nitry.
Skús pozrieť na www.ekofarmar.sk
Asi najalcnejšia verzia je keď si nacvikneš staré krúžky a tie budeš používať na ľavej nohe.
Krúžky na araukany su vo veľkosti 16 a 18 mm.
Jakub3333

XXX.XXX.189.89
Zdravím, chci se zeptat. Mám araukany cca půl roku, kupovala jsem roční chovnou skupinu 1.4. slepice mám mezi ostatními. A dnes jsem si všimla, (jelikož jsme odstranili zábranu z kurníku a mohou po něm lézt, ) když jsem měla jednu slepici přímo před očima, že má ostruhy. CCa 5cm dlouhé na obou stranách. kohout je neměl, toho jsem dávala pryč a vim to na 100%. Pokud semi to dnes povede tak jí nafotím a dám jsem fotky. Chci se zeptat zda je to normální a zda vůbec snáší.