Pravděpodobně má hodně testosteronu/adenosteronu... nevšimli ste si jestli nemá tak torchu kohoutí črty ?.... většinou se to stáva u starých slepic, kdy jim končí znáška a ubíva estrogen... já osobně sem se střet s tím že slepice ve čtyř letech začela kokrhat a taky ji podrost pak hrebínek a lalůčky a celkově zmohutněla..... Ale je to zvláštní pokud slepice nosí co je známkou produkce FSH- folikulostimulačního hormonu, který je ovlivňován estrogeny, které by zároveň méli blokovat samčí hormony- adenosteron, testosteron které jsou zodpovědné za kokrháni a jiné kohutí znaky....
Dobrý večer
V hlavních plemenných znacích je hedvábnička shodná s kohoutem až na rozdíly podmíněné pohlavím.
Mají mnoho specifických znaků, především zvláštní strukturu kostí i vnitřních orgánů.
Po čtení tohoto vlákna mě hned napadl příklad:
kachnička mandarinská.
TY mají plně funkčně vyvinutý jen jeden vaječník.
Když u staré kachny zakrní, začne se druhý, jen málo vyvinutý vaječník, přeměňovat
na samčí pohlavní žlázu. Samice se tak změní v neplodného samce. Kachnička mandarínská
je jediným druhem kachny, který se nemůže křížit s ostatními druhy. Počet chromozomů
se totiž liší od počtu chromozomů všech dalších druhů!
Oba druhy pochází z Asie a jak víme z medií, tak i mnoho mutací(homo sapiens) babochlapů,kteří rodí děti
Jak je to se stářím této slepičky?
Uživatel s deaktivovaným účtem

isma
napsal(a):
Hedvábničky mám samostatně,oplocená a snáší zelená vejce,ale máte pravdu,dlouho jsem si nebyla jistá jaké má pohlaví, je sice drobná oproti kohoutkovi ale tu hlavičku má tak trochu kohoutí,takovou parádnější.A nevíte také když už jste tak laskav,čím se to přihodí? třeba krmením?
No, jestli snasi zelena vejce, tak musi byt krizene s araukanou ( hedvabka ma vajicka svetle kremova, svetle hneda apod.), takze kdo vi, jak to s tim kokrhanim vlastne je A nejsou nejake line, ze chodi tak brzo spat?
S kokrháním slepice mám též skušenosti. Když jsem měl před mnoha léty oddělenou velsumku ve voliéře, od ostatních slepic, zdůvodu rodokmeného líhnutí. Tak tato slepici ve stáří 5 let se předvedla jako kohou a kokrhala. Zalomila krk do zadu na záda a přiškrceným hlasem kokrhala. Cik Jiří.
Chovný pár hedvábniček,jsem koupila od chovatele-vystavovatele.který mi řekl že když budu mít štěstí ponesou zelená vejce,. že to je zvláštnost,která se málokdy stává Mohla jsem si vybrat z více párů a ostatní co si od nich známí koupili nesou bílá.Prosím také ostatní chovatelé,případně posuzovatele o jejich názor,lépe řečeno -pravidlo.Nemohu uvěřit, že by mě dotyčný chovatel ,prodal křížený pár. Děkuji předem všem a přeji dobrou chuť.
isma
napsal(a):
Chovný pár hedvábniček,jsem koupila od chovatele-vystavovatele.který mi řekl že když budu mít štěstí ponesou zelená vejce,. že to je zvláštnost,která se málokdy stává Mohla jsem si vybrat z více párů a ostatní co si od nich známí koupili nesou bílá.Prosím také ostatní chovatelé,případně posuzovatele o jejich názor,lépe řečeno -pravidlo.Nemohu uvěřit, že by mě dotyčný chovatel ,prodal křížený pár. Děkuji předem všem a přeji dobrou chuť.
Hedvábničky opravdu mohou snášet zelená vejce. V Německu jsou už ustálené kmeny s touto vlastností.
Ještě jsem si dovolil odkaz kde už se něco o barvě hedv. probíralo 08
https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/603862/jake-je-barva-vajec
https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/1228475/zelena-skorapka-od-hedvabnicek Tady máte i napsané, že ze zelených se opravdu vyklubaly Hedvábky