Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.12.2012 17:35
isma

XXX.XXX.2.206

Prosím,je to normální když mi slepička krásně kokrhá?Je to hedvábnička.Děkuji .smajlík

22.12.2012 17:51
peparazak

XXX.XXX.162.50

jestli on to nebude kohoutek?smajlík

22.12.2012 18:14
isma

XXX.XXX.2.206

peparazak napsal(a):
jestli on to nebude kohoutek?smajlík

no ale snáší vajíčka.mám 3 a každý den tam jsou 3vejce už 14 dnísmajlík

22.12.2012 18:21
matus111

XXX.XXX.220.34

Pravděpodobně má hodně testosteronu/adenosteronu... nevšimli ste si jestli nemá tak torchu kohoutí črty ?.... většinou se to stáva u starých slepic, kdy jim končí znáška a ubíva estrogen... já osobně sem se střet s tím že slepice ve čtyř letech začela kokrhat a taky ji podrost pak hrebínek a lalůčky a celkově zmohutněla..... Ale je to zvláštní pokud slepice nosí co je známkou produkce FSH- folikulostimulačního hormonu, který je ovlivňován estrogeny, které by zároveň méli blokovat samčí hormony- adenosteron, testosteron které jsou zodpovědné za kokrháni a jiné kohutí znaky....

22.12.2012 18:26
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Zdravím, hoďte foto slepičky sem smajlík A nemůže vám tam nějaká jiná slepice nosit smajlík

22.12.2012 18:47
isma

XXX.XXX.2.206

Hedvábničky mám samostatně,oplocená a snáší zelená vejce,ale máte pravdu,dlouho jsem si nebyla jistá jaké má pohlaví, je sice drobná oproti kohoutkovi ale tu hlavičku má tak trochu kohoutí,takovou parádnější.A nevíte také když už jste tak laskav,čím se to přihodí? třeba krmením?

22.12.2012 18:53
isma

XXX.XXX.2.206

Foto když tak příště,chodí spát v 15.h

22.12.2012 20:52
dorm

XXX.XXX.64.242

Dobrý večer
V hlavních plemenných znacích je hedvábnička shodná s kohoutem až na rozdíly podmíněné pohlavím.
Mají mnoho specifických znaků, především zvláštní strukturu kostí i vnitřních orgánů.
Po čtení tohoto vlákna mě hned napadl příklad:smajlík
kachnička mandarinská.
TY mají plně funkčně vyvinutý jen jeden vaječník.
Když u staré kachny zakrní, začne se druhý, jen málo vyvinutý vaječník, přeměňovat
na samčí pohlavní žlázu. Samice se tak změní v neplodného samce. Kachnička mandarínská
je jediným druhem kachny, který se nemůže křížit s ostatními druhy. Počet chromozomů
se totiž liší od počtu chromozomů všech dalších druhů!
Oba druhy pochází z Asie a jak víme z medií, tak i mnoho mutací(homo sapiens) babochlapů,kteří rodí dětismajlík
Jak je to se stářím této slepičky?

23.12.2012 09:07
isma

XXX.XXX.2.206

Dobrý den,kuřata jsou z července,tak že,2.1.1/2roku.Přeji šťastné vánoce.Ism.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.12.2012 19:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

isma napsal(a):
Hedvábničky mám samostatně,oplocená a snáší zelená vejce,ale máte pravdu,dlouho jsem si nebyla jistá jaké má pohlaví, je sice drobná oproti kohoutkovi ale tu hlavičku má tak trochu kohoutí,takovou parádnější.A nevíte také když už jste tak laskav,čím se to přihodí? třeba krmením?

No, jestli snasi zelena vejce, tak musi byt krizene s araukanou ( hedvabka ma vajicka svetle kremova, svetle hneda apod.), takze kdo vi, jak to s tim kokrhanim vlastne jesmajlík A nejsou nejake line, ze chodi tak brzo spat?smajlík

23.12.2012 19:59
143.143

XXX.XXX.143.143

S kokrháním slepice mám též skušenosti. Když jsem měl před mnoha léty oddělenou velsumku ve voliéře, od ostatních slepic, zdůvodu rodokmeného líhnutí. Tak tato slepici ve stáří 5 let se předvedla jako kohou a kokrhala. Zalomila krk do zadu na záda a přiškrceným hlasem kokrhala. Cik Jiří.

24.12.2012 18:38
isma

XXX.XXX.2.206

Chovný pár hedvábniček,jsem koupila od chovatele-vystavovatele.který mi řekl že když budu mít štěstí ponesou zelená vejce,. že to je zvláštnost,která se málokdy stává Mohla jsem si vybrat z více párů a ostatní co si od nich známí koupili nesou bílá.Prosím také ostatní chovatelé,případně posuzovatele o jejich názor,lépe řečeno -pravidlo.Nemohu uvěřit, že by mě dotyčný chovatel ,prodal křížený pár. Děkuji předem všem a přeji dobrou chuť.smajlík

24.12.2012 18:47
dorm

XXX.XXX.64.242

tak to jsem zvědav na odpověďsmajlík

24.12.2012 20:12
mozaik

XXX.XXX.40.144

isma napsal(a):
Chovný pár hedvábniček,jsem koupila od chovatele-vystavovatele.který mi řekl že když budu mít štěstí ponesou zelená vejce,. že to je zvláštnost,která se málokdy stává Mohla jsem si vybrat z více párů a ostatní co si od nich známí koupili nesou bílá.Prosím také ostatní chovatelé,případně posuzovatele o jejich názor,lépe řečeno -pravidlo.Nemohu uvěřit, že by mě dotyčný chovatel ,prodal křížený pár. Děkuji předem všem a přeji dobrou chuť.smajlík

Hedvábničky opravdu mohou snášet zelená vejce. V Německu jsou už ustálené kmeny s touto vlastností.

24.12.2012 20:56
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Ano hedvábničky opravdu zelená vejce nosí ... smajlík

24.12.2012 22:23
isma

XXX.XXX.2.206

Děkuji Vám oběma za odpověď moc jste mě potěšili ,sice jsem o tom již kdysi četla ale je lepší si to nechat potvrdit.Mimo -chodem mám i kachny co snáší zelená vejce,Ismsmajlík

25.12.2012 10:24
dorm

XXX.XXX.64.242

Ještě jsem si dovolil odkaz kde už se něco o barvě hedv. probíralo 08
https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/603862/jake-je-barva-vajec smajlík

25.12.2012 10:47
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/1228475/zelena-skorapka-od-hedvabnicek Tady máte i napsané, že ze zelených se opravdu vyklubaly Hedvábky smajlík

26.12.2012 11:43
dasah

XXX.XXX.97.193

isma napsal(a):
Prosím,je to normální když mi slepička krásně kokrhá?Je to hedvábnička.Děkuji .smajlík

Nám kokrhá jedna kvočna - letos i loni, když byla oddělená v jiné části zahrady než ostatní slepice, měla kuřátka a po ránu jim párkrát kokrhala smajlík zdrobnělá wyandotka

26.12.2012 12:18
isma

XXX.XXX.2.206

dasah napsal(a):
Nám kokrhá jedna kvočna - letos i loni, když byla oddělená v jiné části zahrady než ostatní slepice, měla kuřátka a po ránu jim párkrát kokrhala smajlík zdrobnělá wyandotka

Tak to jsem ráda že je těch kokrhajících slepic víc,že nemám nějakou zrůdičku.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík