Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.12.2012 23:07
kudlacek

XXX.XXX.252.26

Dobrý den, chtěl bych poradit s výběrem slepic. Chovám zdrobnělou a zakrslou drůbež a chtěl bych i velké slepice. Rozhoduji se mezi plemeny Australka,Hempšírka a Lenghornka.
Tak mi prosím poraďte které plemeno je pro mě jako pro mladého chovatele nejvhodnější.
Děkuji

22.12.2012 23:33
honzapm

XXX.XXX.29.18

Zdravím, moje srdce tepe pro Leghorn.
Nenapadá mne jediná jejich negativní vlastnost.
Se zdrobnělou drůbeží jsou poměrně snášenlivé, ale to nelze brát doslovně.

22.12.2012 23:42
dorm

XXX.XXX.64.242

možná že je lehčího rázu a létá oproti druhým druhým vyjmenovaným plemenůmsmajlík,tak ještě počítat jáký je výběh

23.12.2012 09:50
filip.dytrt

XXX.XXX.206.12

Zkuste brahmánky jsou nelétavé a nehrabou.A můžete je mít v omezeném výběhu a vypouštět je na zahradu ,aby si něco našli.Doporučuji.

23.12.2012 10:52
venziva

XXX.XXX.32.1

kudlacek napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych poradit s výběrem slepic. Chovám zdrobnělou a zakrslou drůbež a chtěl bych i velké slepice. Rozhoduji se mezi plemeny Australka,Hempšírka a Lenghornka.
Tak mi prosím poraďte které plemeno je pro mě jako pro mladého chovatele nejvhodnější.
Děkuji

Pokud máte zdrobnělé slepice a chcete mít vše pohromadě, určitě z vašeho výběru bych volila leghornky, a to proto, že jsou lehkého typu. Když Vám kohout skočí na zdrobnělou slepici, tak to slepice přežije. Australky a hempšírky jsou středně těžké. Leghornky mají vysokou nosnost - pokud Vám jde o vejce. Pokud je budete mít oddělené, tak je to jedno. Hempšírky a australky mají více masa, ale také snášejí dobře..... Musíte se rozhodnout, proč je chcete a podle toho vybírat.

23.12.2012 14:20
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Zdravím, já bych volil Leghornky.Já osobně jsem si je koupil v létě po 1 a jsem za ně moc rád smajlíkJsou to moc krásné slepice, chytré a taky dost dobré nosnice smajlíkKupte si je uvidíte, že nebudete vůbec litovat smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík