Zdravím, moje srdce tepe pro Leghorn.
Nenapadá mne jediná jejich negativní vlastnost.
Se zdrobnělou drůbeží jsou poměrně snášenlivé, ale to nelze brát doslovně.
Zkuste brahmánky jsou nelétavé a nehrabou.A můžete je mít v omezeném výběhu a vypouštět je na zahradu ,aby si něco našli.Doporučuji.
kudlacek
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych poradit s výběrem slepic. Chovám zdrobnělou a zakrslou drůbež a chtěl bych i velké slepice. Rozhoduji se mezi plemeny Australka,Hempšírka a Lenghornka.
Tak mi prosím poraďte které plemeno je pro mě jako pro mladého chovatele nejvhodnější.
Děkuji
Pokud máte zdrobnělé slepice a chcete mít vše pohromadě, určitě z vašeho výběru bych volila leghornky, a to proto, že jsou lehkého typu. Když Vám kohout skočí na zdrobnělou slepici, tak to slepice přežije. Australky a hempšírky jsou středně těžké. Leghornky mají vysokou nosnost - pokud Vám jde o vejce. Pokud je budete mít oddělené, tak je to jedno. Hempšírky a australky mají více masa, ale také snášejí dobře..... Musíte se rozhodnout, proč je chcete a podle toho vybírat.
Zdravím, já bych volil Leghornky.Já osobně jsem si je koupil v létě po 1 a jsem za ně moc rád Jsou to moc krásné slepice, chytré a taky dost dobré nosnice
Kupte si je uvidíte, že nebudete vůbec litovat