Nesnášejí mi Křepelky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.12.2012 16:17
kari69

XXX.XXX.114.117

Vzáří jsem koupil Křepelky 7 kusu.. prý že přepeří a ponesou., Mám je na chodbě u topení,svítím denně 16 hod,krmím N1 kterou šrotuji.TAK CO JE ŠPATNĚ Za celou dobu snesli 1 vejce

30.12.2012 17:45
maximus.d

XXX.XXX.232.4

Jak jsou staré, a kolik je tam slepiček .

30.12.2012 18:11
karsak

XXX.XXX.114.117

stáří nevím je 7 slepiček

30.12.2012 18:14
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

karsak napsal(a):
stáří nevím je 7 slepiček

Kdyby to byly kuřata vylihlé v zaří, tak už by vám nosily ! Takže buď jsou staré a nebo to jsou kohouti, takže vás jednoduše podvedl ...

30.12.2012 19:00
marysh

XXX.XXX.114.252

kari69 napsal(a):
Vzáří jsem koupil Křepelky 7 kusu.. prý že přepeří a ponesou., Mám je na chodbě u topení,svítím denně 16 hod,krmím N1 kterou šrotuji.TAK CO JE ŠPATNĚ Za celou dobu snesli 1 vejce

....prý že přepeří.... Nějake divné,křepelky přepeřujou po roce a trvá to i 6 týdnů než se zase roznesou.Prodali Vám rok stare (vynesené) křepelky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.12.2012 21:17

Ale i vynesené křepelky by měly nosit. Sice né tolik ale od září jedno vejce ? smajlík Něco je u vás špatně, křepelky jsou citlivý na ruch okolo sebe, teplo světlo, průvan a hlavně na krmení, Krmné směsi pro nosnice neobsahují zdaleka to co potřebuje křepelka kórd když jde do snášky.... Doporučuju do sešrotované N1 přidat vitamíny+ živočišnou bílkovinu. Návod dávám sem (nechci se uemailovat) je to na 1kg směsi N1 sypkou pořádně rozmíchat a hlavně dodržet recept !!!! Jak se slepičky roznesou postupně ubírat, hlavně pozor je to vyzkoušené víc toho nepřidávejte nebo je převitamínujete hrozí zaseknutí vejce... atd. návod zde : Na 1kg sypké směsi pro nosnice přidáte jednu polévkovou zarovnanou!!! lžíci,suš.mléka,nebo rybí moučky,či soj.šrotu,přidáte jednu zarovnanou lžíci nutrimixu,a jednu kávovou lžičku plastinu... pořádně promíchat a je to.....Do 14dnů snášej.... Jestli né tak jsou nemocné nebo máte kohouty...smajlík....smajlík...... Z.L.

30.12.2012 21:28
danielbratislava

XXX.XXX.83.160

Ešte jeden malý detail, pridajte grit alebo vápenatú drť.

30.12.2012 22:24
honzapm

XXX.XXX.29.18

danielbratislava napsal(a):
Ešte jeden malý detail, pridajte grit alebo vápenatú drť.

Vápenec bývá již ve směsi - alespoň to na obalu uvádí výrobce Fink Nezvěstice.

30.12.2012 22:45
danielbratislava

XXX.XXX.83.160

honzapm napsal(a):
Vápenec bývá již ve směsi - alespoň to na obalu uvádí výrobce Fink Nezvěstice.

Nieje Vápenec ako Vápenec. Jeden je drvený na prach pre tvorbu škrupiny a jeden je drť ( grit ) - dôležitý pre dôkladné spracovanie potravy v žalúdku a tvorbu škrupiny.

30.12.2012 22:56
honzapm

XXX.XXX.29.18

danielbratislava napsal(a):
Nieje Vápenec ako Vápenec. Jeden je drvený na prach pre tvorbu škrupiny a jeden je drť ( grit ) - dôležitý pre dôkladné spracovanie potravy v žalúdku a tvorbu škrupiny.

Takže grit ve směsi asi není, že?

30.12.2012 23:02

Pozor !!! Jak jsem již psal výše. ten recept je na hraně, proto bych nedoporučoval k té směsi něco přidávat, max. můžete dát poloviční dávku acodomidu pro lepší přísun vody, je známo že křepelkám voda s acidomidem víc chutná.... po ubrání vitamínů bych ten vápenec grit už klidně dal.... smajlík......Z.L...

Přidejte reakci

Přidat smajlík