Prý je to jedno z nejrozšířenějších plemen mezi chovateli u nás
(sečtou-li se všechny barevné rázy a velikosti-formy).
Jenže fotek je zde jaksi pomálu. Max. zvířata na výstavách, v klecích.
Tak pojďme do toho, foťme a vkládejme, ať se pokocháme.
Koroptví holky byly při focení takové... neposedné.
Ale i tak se pár záběrů celkem povedlo.
honzapm
napsal(a):
Prý je to jedno z nejrozšířenějších plemen mezi chovateli u nás
(sečtou-li se všechny barevné rázy a velikosti-formy).
Jenže fotek je zde jaksi pomálu. Max. zvířata na výstavách, v klecích.
Tak pojďme do toho, foťme a vkládejme, ať se pokocháme.
Co to má ten kohout za hřeben? Nebo spíš co je to za kohouta?To není vlašák i když jsou i s růžicovým,ale tenhle je nějaké krvesmilstvo?
Kde jsi k němu přišel??
Vlašky zlatě zbarvené velké,dnešní foto.Tady u nás po zelené trávě ani vidu,maximálně zrzavá nebo hnědá.
Dobrý den,měl bych na vás dva dotazy ohledně Vlašek.Sám chovám Vlašky koroptvý,ale nemám dobrou základnu chovného hejna,trápí mě silné záběly v letkách,proto bych vás chtěl požádat,jestly by jste byl někdo ochotný prodat násadové vejce bud Vlašky koroptví nebo rodobarvé.A za druhé Jestly náhodou nevíte o někom kdo chová zdrobnělé Vlašky červeně sedlaté zlatokrké.Děkuji předem za odpovědi.Lukáš Š.
Možná bychom si mohli utvořit takovou vlastní databázi chovatelů vlašek.
Údaje na oficiálních klubových stránkách jsou příjemné, leč vše nezahrnující.
Mohl bych spravovat např. tabulku v Excelu, kam bych psal např.:
Barevný ráz, Velké či Zdrobnělé, Chovné (nepříbuzné) či expoziční, Cca kusů, Kdo-Kde
Tabulka by mohla být např. neveřejná, kdo by měl o ni zájem, napsal by mi mail
a obratem bych mu odeslal Excel soubor s údaji.
Na mail, který mám uvedený zde v profilu, by bylo vhodné posílat vámi chované vlašky
či chovatele, které znáte, máte od nich vlašky, či tam šly vaše kusy atd atd.
Co vy na to?
Tak tak, Krokodílku. Pro vstup do Klubu vlašek je nutné být členem ZO
a na to opravdu nemám nervy (na ty pány v bílých pláštích :)).
Já teda už tu tabulku mám (pro sebe) od loňska.
Mám tam i pár nečlenů (např. pan Kukla - ten má takových vlašek...).
Dělal jsem to jak podle stránek klubu, tak podle katalogu ze speciální výstavy (2012).
Ale určitě těch chovatelů je v zemi nejméně 5x tolik, plus Krokodílek a další v SR aj.
honzapm
napsal(a):
Tak tak, Krokodílku. Pro vstup do Klubu vlašek je nutné být členem ZO
a na to opravdu nemám nervy (na ty pány v bílých pláštích :)).
Já teda už tu tabulku mám (pro sebe) od loňska.
Mám tam i pár nečlenů (např. pan Kukla - ten má takových vlašek...).
Dělal jsem to jak podle stránek klubu, tak podle katalogu ze speciální výstavy (2012).
Ale určitě těch chovatelů je v zemi nejméně 5x tolik, plus Krokodílek a další v SR aj.
Zdravím,já bych měl docela zájem,alespon bude jednoduší a hlavně přehlednější seznam chovatelů Vlašek a zjednodušené vyhledávání nepříbuzných jedinců do chovů.Se mnou počítat můžete.Lukáš
Je to tento odkaz :)
http://www.facebook.com/pages/Vla%C5%A1ky/377369315693500
(teda jestli půjde, vložením na iFaunu se ze Š stalo %C5%A1 - takže kdyžtak nahraďte š)
Lukáši, napiště mi na mail na profilu, jaké rázy, kolik ks, původ, zda prodáváte, co,
popř. výměna, za co atd.
Prima, odkaz funguje.
Jsme tam s Krokodílkem zatím sami dva, tak přijďte :)
http://www.facebook.com/pages/Vla%C5%A1ky/377369315693500
Kdo jste psal, že máte u kohouta vlašky koroptví výlukové záběly v křídlech (asi Lukáš).
Tak co vím, tak pan Grešle (Stod u Plzně) měl opravdu parádní kohouty.
Prodával po 300,- a byli vysoce hodnoceni na speciálce koncem listopadu v Nezvěsticích.
Byl tam tuším i jeden za 96 bodů, ale nechci mystifikovat.
Vím jen, že mě osobně se nejvíce líbil 94 bodový. Dále tam měl nějaká bronzová místa...
Má nově už pět kmenů (míval čtyři), mluvil jsem s ním.
Takže by mohlo být z čeho vybírat, pokud např. přes svátky kohouty navíc nepobil atd.
Kontakt je na stránkách klubu chovatelů vlašek, mrkněte tam a zkuste mu zavolat.
honzapm
napsal(a):
Kdo jste psal, že máte u kohouta vlašky koroptví výlukové záběly v křídlech (asi Lukáš).
Tak co vím, tak pan Grešle (Stod u Plzně) měl opravdu parádní kohouty.
Prodával po 300,- a byli vysoce hodnoceni na speciálce koncem listopadu v Nezvěsticích.
Byl tam tuším i jeden za 96 bodů, ale nechci mystifikovat.
Vím jen, že mě osobně se nejvíce líbil 94 bodový. Dále tam měl nějaká bronzová místa...
Má nově už pět kmenů (míval čtyři), mluvil jsem s ním.
Takže by mohlo být z čeho vybírat, pokud např. přes svátky kohouty navíc nepobil atd.
Kontakt je na stránkách klubu chovatelů vlašek, mrkněte tam a zkuste mu zavolat.
Díky moc,ale pro letošek mám zamluvené Vlašky rodobarvé.Já mám u těch koroptvích špatný celí kmen,takže až časem.Ale děkuji moc za ochotu.Lukáš
Lukyn83
napsal(a):
Díky moc,ale pro letošek mám zamluvené Vlašky rodobarvé.Já mám u těch koroptvích špatný celí kmen,takže až časem.Ale děkuji moc za ochotu.Lukáš
Není zač.
(jen jsem viděl na Facebooku vaši slepičku - 93 bodů, tak jsem předpokládal,
že je horší-výlukový jen ten kohout).
Teď bylo dosti inzerátů na vlašky koroptví tady na iF.
honzapm
napsal(a):
Není zač.
(jen jsem viděl na Facebooku vaši slepičku - 93 bodů, tak jsem předpokládal,
že je horší-výlukový jen ten kohout).
Teď bylo dosti inzerátů na vlašky koroptví tady na iF.
Slepička měla jen 91 bodů,ale mají záběly také.Ale nevadí,letos zkusíme Vlašky rodobarvé,Fénixky oranžovokrké,Hedvábničky bílé a Paduánky krahujcovité,ale Vlašky chceme určitě chovat alespon dva barevné rázy,jen musíme dořešit problémy s místem a hlavně sousedem,kterému vadí kohotí kokrhání úplně na výsost.Kolik lidí se už přihlásilo do registru Vlašek?Velice mě to zajímá,mám i nějaké nápady,pokud bude dost zájemců.Lukáš
českázlatáslepice01

XXX.XXX.219.2
také chovám vlašky koroptví a stříbrné ale nejdou mi tam dát fotky to chovatelství mi de líp
venziva
napsal(a):
Opravdu se v celých východních čecháh nenajdou vlašky porcelánové? Možno i severní čechy - Liberecko, Rumbursko, okolí Nového Boru.
Jsem skoro z Nového boru a budu líhnout porcelánové vlašky,takže budou ale později teprve budu přidávat kohouta,z duvodu mrazu,takže se bojím aby mi neomrzl.Tak se ozvěte....
dorm
napsal(a):
Koroptví modrá? Pšeničná modrá? nebo ???
Je to zlatá modře lemovaná, tak jako ta slepička na předchozí fotce, oba mají ale velký problém v barvě, maji velmi málo zlaté barvy, tak to vypadá tokto rozpitě. Mělo by to být tak jak tyto bíle lemované, i když slepička má také špatně lemovaná záda.
vlas
napsal(a):
Je to zlatá modře lemovaná, tak jako ta slepička na předchozí fotce, oba mají ale velký problém v barvě, maji velmi málo zlaté barvy, tak to vypadá tokto rozpitě. Mělo by to být tak jak tyto bíle lemované, i když slepička má také špatně lemovaná záda.
Pre toto sa nechcem púšťať do chovu rôznych farebných variácií. Ani Boh sa v tom potom nevyzná! Jirko, chováte aj vlašky svetlé /kolumbijské/, nenašlo by sa u vás niekoľko vajec alebo sliepok /kurčiat/ pre maličkého chovateľa z východu? Na fotke sú vaše. Dovolil som si ich odfotiť v Nezvěsticiach a dať sem. Dúfam, že ma za to nezastrelíte.
Zdravím všechny chovatele Vlašek aj velkých a zdrobnělích.Jsem členem ZO ČSCH Strážnice(okres Hodonín) a chystám na rok 2014 speciální výstavu Vlašek.Vím,je to dost dopředu,ale alesponˇ orientačně bych chtěl vědět kolik by jsme měli teoreticky vystavovatelů,pro to vás prosím,kdo by měl zájem príští rok cca zaří,vystavovat,tak mi prosím dejte vědět.Chci tímto pomoci všem strážnickým chovatelů,nybrž se nám snaží město podrážet nohy na každém kroku.Kontakty na mě jsou: telefon:776 612 241 a email:lucas.stastka@seznam.cz
Předem děkuji všem,kdo projeví zájem,
s pozdravem všeho dobrého za
ZO Strážnice Lukáš Štˇástka
Tak já jsem letos začala s vlaškama a pořád jsem chtěla modré(šedé) slepice,tak jsem si pořídila vašku modrou, to jsem ale ještě netušila, že když je budu chtít množit tak se mi vylíhnou bílá a černá kuřata a sem tam modré.Předpokládám,že u Izabelek toto neplátí.Já je chci a šedé dám pryč.Příští rok bych si na jaře chtěla pořídit Izabelky.
bohunka82
napsal(a):
Tak já jsem letos začala s vlaškama a pořád jsem chtěla modré(šedé) slepice,tak jsem si pořídila vašku modrou, to jsem ale ještě netušila, že když je budu chtít množit tak se mi vylíhnou bílá a černá kuřata a sem tam modré.Předpokládám,že u Izabelek toto neplátí.Já je chci a šedé dám pryč.Příští rok bych si na jaře chtěla pořídit Izabelky.
u izabelových to neplatí, všetky sú rovnaké-izabelové. Ak Boh dá nebude problém ani s nepríbuzným kohútom
Ono to bude asi tým u tých modrých, že ich farba ešte nie je ustálená resp. šľachtenie v začiatkoch. Modré sa robia aj tak, že dáte bieleho kohúta na pásikavé sliepky /samozrejme musia spĺňať všetky tie genetické náležitosti/. A potom sa vám liahnu rôzne farby. Boh dá /ako my komunisti vravíme/ nepríbuzné izabelové vlašky. Kohútov mám vyliahnutých pekných. Z prvého liahnutia mám 2:8 a teraz mám vyliahnuté 2 týždňové kuriatka. Takže "rocky" odchovaj svojich kohútikov a meníme. Foto ilustračné.
krokodil
napsal(a):
Ono to bude asi tým u tých modrých, že ich farba ešte nie je ustálená resp. šľachtenie v začiatkoch. Modré sa robia aj tak, že dáte bieleho kohúta na pásikavé sliepky /samozrejme musia spĺňať všetky tie genetické náležitosti/. A potom sa vám liahnu rôzne farby. Boh dá /ako my komunisti vravíme/ nepríbuzné izabelové vlašky. Kohútov mám vyliahnutých pekných. Z prvého liahnutia mám 2:8 a teraz mám vyliahnuté 2 týždňové kuriatka. Takže "rocky" odchovaj svojich kohútikov a meníme. Foto ilustračné.
už som sa začal radovať, že to sú vaše krokodíl ale nevadí chovám chovám a už sa teším
hobby
napsal(a):
Zdravím Vás.. nemate na predaj tie izabelove? aspon jedneho kohuta a jednu sliepku? su nadherne..popripade mozem zamenit za vlasky jarabicie.. odkial presne ste?
Mám 2:8 cca 2,5 mesiaca a teraz mám vyliahnutých 10 dvojtýždňových. Pri tých ešte neviem pomer kohútikov a sliepočiek. Ja si chcem nechať 13 sliepok a kohúta. Ozvite sa za mesiac.
kdyby někdo chtěl mám tu dva porcelánové kohoutky,pěkné vhodné do chovu,jeden s listovým hřebenem,jeví se jako pozdější krasavec
Venzivo, překvapilo mne, že vaše porcelánová kuřátka nemají tu typickou vlaščí kresbu na zádech a očích. Myslel jsem, že ji mají všechny rázy vlašek (ale z kuřat jsem malé viděl jen asi 4-5 rázů). Takže to byly pro mne moc zajímavé snímky.
Neměl byste někdo vajíčka porcelánových vlašek s listovým hřebenem, prosím?
A náhodou - žlutá kolumbie? Ty se mi líbí hodně moc.
Jinak já budu mít naopak výhledově k dispozici pár (3-5) kohoutků vlašky oranžovokrké.
Dnes je jim 16 dnů a jsou z vajec od Roberta Krause, DE.
Koukal jste asi na fotky v diskuzi o makro líhni, že? Abych Vám pravdu řekla, nevím, jak mají vypadat. Mě samotnou překvapilo, že se kuřata vyklubala jednobarevná - celá rezatá a teprve teď se objevuje kresba. Jedno mělo na hlavě tmavou skvrnu a má ji stále. Některé se mi zdají trochu tmavší, některé světlejší. Sama jsem zvědavá, jaké budou krasavice. Mám je z násadových vajíček poprvé a pro mě jsou nádherná. Moc se mi vlašky porcelánové líbí a konečně jich 8 mám, ikdyž jen pro radost. Kohouta si asi nenechám. Pokud chcete, mohu Vám je fotit, abyste viděl jak se dobarvují.
Ano u porcelánového zbarvení je normální ,že světlá kuřata tmavnou,známe to od zakrslých rousných,já je mám už 12 týdnu a jsou některé slepičky výstavně tmavé,některé zustanou s oranžovějším podkladem.Ty z chovu vyřadíme ...
Jediné s tmavou skvrnkou na hlavě - patří k těm tmavším.
Ale rozdíly v barvě jsou jen nepatrné.
tulhusi
napsal(a):
Dobry den,chcem sa opytat či nahdou niekto name na predaj nas.vajička vlašky čiernej bielobodkovanej alebo izabelovej?Dakujem
Skúste v marci. Niečo bude! Krokodíl.
Zdrobnělé vlašky stříbrně zbarvené. Bohužel se mi pro tuto sezonu nepodařilo sehnat pěkného kohouta ani na klubové výstavě v Nezvěsticích. Ani jediný nebyl ani ve Straubingu a Riedu. Budu muset letos improvizovat se staršími zvířaty. Pavel
Zdrobnělé vlašky stříbrně zbarvené. Bohužel se mi pro tuto sezonu nepodařilo sehnat pěkného kohouta ani na klubové výstavě v Nezvěsticích. Ani jediný nebyl ani ve Straubingu a Riedu. Budu muset letos improvizovat se staršími zvířaty. Pavel
Pavle, zdrobnělé vlašky stříbrně zbarvené vystavoval v Nezvěsticích Josef Ješetický.
Zkuste mu třeba zavolat, pokud jste tedy už předtím nebyli v kontaktu...
http://klub-chovatelu-vlasek.webnode.cz/specialni-vystavy/#img-0004-jpg1
Možno, keď sa podarí budú vlašky porcelánové, kolumbie iba svetlé... Čo ponúkneš ty?. Krokodíl.