Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.1.2013 20:45
astor

XXX.XXX.1.47

Dobrý deň,

minulý týždeň pri čistení chlievika sliepok som našiel v časti trusu asi nejaké červy - kus trusu bol nimi celkom prepchatý, boli dlhé možno 3 cm. Ale nikde inde nič, preto mi to pripadá čudné - vyzeralo to ako nejaké ložisko. Preto sa chcem opýtať, či pomôže, že dám sliepkam ocot do vody, alebo či treba preliečiť sulfacoxom. Prípadne, či existuje nejaký prípravok, kde je nejaká malá ochranná lehota. ďakujem

15.1.2013 21:34
honzapm

XXX.XXX.29.18

To vám klidně mohla naklást moucha či jiný hmyz vajíčka do toho konkrétního kuřince.
Z vajíček se vylíhlo potomstvo a dorostlo do pozorované velikosti.
Nyní v zimě je to sice méně obvyklé, ale možné to je.
A je to pravděpodobnější, než že tito červi žijí přímo v útrobách dané slepice.

16.1.2013 08:00
ovecka

XXX.XXX.31.130

honzapm napsal(a):
To vám klidně mohla naklást moucha či jiný hmyz vajíčka do toho konkrétního kuřince.
Z vajíček se vylíhlo potomstvo a dorostlo do pozorované velikosti.
Nyní v zimě je to sice méně obvyklé, ale možné to je.
A je to pravděpodobnější, než že tito červi žijí přímo v útrobách dané slepice.

Tak to je v současném počasí velice nepravděpodobné. Jedná se o vnitřní cizopasníky - hlísty nebo škrkavky. Na jednou trusu jste je našel proto, že byl čerstvý a slepice je ještě nestačily sezobat. Odčervit - Helmigal, Panacur - bohužel s 3týdenní ochranou dobou (vývin vejce), na maso 7-14 dní. Dana

16.1.2013 11:09
marar

XXX.XXX.234.249

astor napsal(a):
Dobrý deň,

minulý týždeň pri čistení chlievika sliepok som našiel v časti trusu asi nejaké červy - kus trusu bol nimi celkom prepchatý, boli dlhé možno 3 cm. Ale nikde inde nič, preto mi to pripadá čudné - vyzeralo to ako nejaké ložisko. Preto sa chcem opýtať, či pomôže, že dám sliepkam ocot do vody, alebo či treba preliečiť sulfacoxom. Prípadne, či existuje nejaký prípravok, kde je nejaká malá ochranná lehota. ďakujem

Dobrý den. Měla jsem podobný problém.Skutečně to byla škrkavka.Veterinář mi prodal sypký přípravek do krmiva Fenbion. Je bez jakékoliv lhůty, přímo určený pro užitková zvířata.A za pár korun.
Ty škrkavky bohužel často přenáší volně žijící ptactvo,myši.

16.1.2013 12:27
lydie

XXX.XXX.70.117

marar napsal(a):
Dobrý den. Měla jsem podobný problém.Skutečně to byla škrkavka.Veterinář mi prodal sypký přípravek do krmiva Fenbion. Je bez jakékoliv lhůty, přímo určený pro užitková zvířata.A za pár korun.
Ty škrkavky bohužel často přenáší volně žijící ptactvo,myši.

Fenbion, se používá pro psy a kočky. Jak víte, že je bez ochranné lhůty na vejce a maso?

http://www.lekarna.cz/fenbion-250-a-u-v-tbl-2x10-stripy/

16.1.2013 12:34
lydie

XXX.XXX.70.117

ještě jsem našla toto :

Ochranné lhůty

maso skotu 14 dnů
maso ovcí 21 dnů
maso prasat 5 dnů
mléko skotu 120 hodin
mléko ovcí 168 hodin

O drůbeži nic.

16.1.2013 13:12
marar

XXX.XXX.235.121

lydie napsal(a):
Fenbion, se používá pro psy a kočky. Jak víte, že je bez ochranné lhůty na vejce a maso?

http://www.lekarna.cz/fenbion-250-a-u-v-tbl-2x10-stripy/

Svému veterináři věřím, od něj mám informace.A navíc předpokládám že není debil, když sám odemě kupuje vajíčka.

16.1.2013 13:21
marysh

XXX.XXX.114.252

astor napsal(a):
Dobrý deň,

Ocet do vody je výmysl " starých bab " a nepůsobí vlastně na nic.Akorát poniči střevní mikroflóru a polepta sliznice v trávicím traktu - nepouživat.Sulfacox je na kokcidie a na nic jiného,nemá nic společného s parazity.Použijte jeden s přípravku na vnitřní parazity,třeba Helmigal,Panakur,....... přesně podle návodu a pak důkladně vyčistit kurník.Není to nic smrtelného a ochranné lhůty berte taky trochu s rezervou.Výrobci se jistí delší dobou a když už tak tak odčervite i rodinu.smajlík

16.1.2013 17:18
astor

XXX.XXX.1.47

ešte sa chcem opýtať - môžu sa teraz jesť vajcia od sliepok, kým sa ešte nepreliečujú?
Ďakujem za rady, vyskúšam ten Flubenol alebo solubenol.

16.1.2013 19:00
maximus.d

XXX.XXX.232.4

Vajíčka můžete konzumovat

16.1.2013 19:02
astor

XXX.XXX.1.47

a ešte som pozoroval jednu vec, ktorá s tým môže mať súvislosť - v truse bola zastúpená menej zvyklá farba - taká červenohnedá, avšak nevyzeralo to ako krv. Inak sú nosnice svieže, mám 9 sliepok a 1 kohúta a každý deň deň mám 5-7 vajec ... nevyzerajú ako chorésmajlík

16.1.2013 19:27
marysh

XXX.XXX.114.252

Odčervením nic nezkazite.Dvakrát ročně odčervit je standart.

16.1.2013 19:55
astor

XXX.XXX.1.47

Áno, viem že nič nepokazím, len predsa - osobne si myslím, že tie látky, kde je ochranná lehota na vajcia, zaberú viac ako tie, kde ochranná lehota nie je. Na druhej strane -
140 vajec mi je ľúto vyhodiť ... Zaráža ma jedine to, že tie škrkavky sa nehýbali, možno boli zmrznuté - prečo ich potom nosnice nepožrali?

16.1.2013 20:19
honzapm

XXX.XXX.29.18

Astor - měl jste to vyfotit. Co takhle na to máme vám teď říci?

16.1.2013 20:27
astor

XXX.XXX.1.47

no, tento kus trusu som oddelil od zvyšku a dal do plastovej misky - skúsim to odfotiť. Ale podľa všetkého to budú tie škrkavky - vyzeralo to podobne

10.4.2013 17:57
astor

XXX.XXX.213.23

Dobrý deň,

nevedel by mi niekto povedať, aká je ochranná lehota na vajcia, keď odčervujem nosnice prípravkom HELMIGAL? Kázal mi dať každej 2 tabletky do zobáka, ale ohľadom ochrannej lehoty mi nevedel povedať, či je to týždeň alebo až tri. Prípadne mi ešte odporučil Flubenol, lenže ten predávajú vo veľkom balení za 36 eur. Ďakujem za radu

19.4.2013 18:34
astor

XXX.XXX.213.23

Tak nakoniec som preliečil nosnice prípravkom "Helmigal" v práškovej forme, 30 mg učínnej látky na gram. Dnes to nosnice dostávajú už ôsmy deň, ale v truse stále vidieť posledné články pásomnice. Vet kázal dávať 7 dní. Preto by som potreboval radu - asi bude učinnejšie preliečiť nosnice tabletkami Helmigal, avšak môžem ich dávať hneď po vysadení prášku Helmigal alebo treba nejaký časový odstup? Rozhodol som sa pre tablety, lebo vtedy mám istotu, že každá nosnica dostane rovnakú dávku.

30.1.2014 18:01
katka83

XXX.XXX.141.139

Zdravím mám otázku ohľadom Helmigal tbl podávate ich aj nosniciam a ak áno ako dlho nekonzumujete vajcia? Dajú sa tieto vajcia použiť ako násadové?

31.1.2014 08:39
katka83

XXX.XXX.196.173

???

31.1.2014 09:38
jo012810

XXX.XXX.49.191

Domnívám se, že preventivně proléčovat drůbež je nesmysl, pokud nechcete postupně dojít ke snížené obranyschopnosti organismu. O tomto procesu (snížení přirozené imunity) by vám mohli vyprávět chovatelé PH, kteří pamatují doby, kdy se holubi léčili sekerkou a polařením#premyslim. Pokud máte podezření na červy a nebo jinou nemoc, neléčit na slepo, ale až po vyšetření např. trusu. Sám člověk se taky preventivně neléčí např. proti nachlazení polykáním aspyrinu. Já tedy alespoň ne. smajlík

31.1.2014 15:59
katka83

XXX.XXX.196.173

Ide o to že ak si do chovu prinesiete nové zviera napr. kohúta. Mám také podozrenie u toho môjho kedže bol chovaný pri holuboch a králikoch a robí také zvláštne pohyby hlavou. Na začiatku to nerobil vyzeral úplne zdravo teraz mám dilemu či mám niečo v chove ja alebo si doniesol niečo so sebou. Z mojích sliepok to nerobí žiadna. Takže idem skúsiť odčerviť jeho a uvidím či to pomôže . Otázka teda znie či mám odčerviť aj zbytok sliepok v chove alebo iba tie pri ktorých by sa vyskytli príznaky. Logika mi však hovorí že odčerviť všetko naraz aby sa navzájom nenakazili.

Přidejte reakci

Přidat smajlík