Máme 2 kačery saské a k nim 3 "holky".

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.1.2013 21:13
vosajda

XXX.XXX.99.112

Pak jsme v loni přikoupili pižmového kačera a 2 nepříbuzné pižmovky.Saský-starší kačer už "holky"pojímá.Pižmový ještě ty svoje ne,čeká,až bude lepší počasí.To chápu.Jen bych tady potřebovala poradit:
když má pižmový kačer svoje pižmové kačenky,tak bude pojímat jenom je?A co ti sasští kačeři.Ten 2.saský už bude taky co nevidět dospělý,takže začne pojímat jen saské kachny?Pokud by byl jen 1 kačer na pižmové i saské kachny,tak by je pojímal bez ohledu na rasu?A pižmovka by-pokud by zasedla a my jí pak po 5 dnech podstrčili vejce od saských kačen,tak z těch saských vajec by se vylíhli mulardi? Chápu to dobře?
Ale když ponecháme kachny a kačery saské i pižmové,budou si pojímat jen kachničky svého druhu? Máme je pouze na maso,ale rádi bysme měli i mulardy,ti jsou těžší,než kachničky od pižmových.(Samozřejmě,že kačeři pižmových jsou těžší,o těch nemluvím)
Máme tedy saské kačery odstranit a nechat pro všechny kačeny jen pižmového kačera?
Děkuji za radu.Snad jsem tady z toho neudělala guláš.smajlík

29.1.2013 07:30
lukas146

XXX.XXX.168.49

Jestli to budete mit vse na 1 dvore tak se vam to asi bude krizi na 99% smajlíksmajlíksmajlík
A krizenci jsou mulardi a ty jsou vazne pak uz jen na maso smajlíksmajlíksmajlík smajlík
Takze ja bych odelil oba druhy a byl by klid.smajlík
A jeste u tech saskych bych nechal jen 1 kacera a to toho typove lepsiho a toho horsiho bych "sežral" smajlík.
Hodne stesti v chovu smajlíksmajlík

29.1.2013 14:20
vosajda

XXX.XXX.99.112

Takže ten saský kačer si troufne i na ty pižmový "holky",pokud mu to ten pižmák dovolí. A ten na oplátku zase na saský "holky".Takže pokud je všechny máme na maso a na jednom dvorku,je to v pořádku? smajlík Díky.

29.1.2013 15:24
lukas146

XXX.XXX.168.49

Pokud to pak vsechno snite tak ano hlavne to niko mu neprodavejte so chovu je to neplodny smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

29.1.2013 15:33
marysh

XXX.XXX.114.252

vosajda napsal(a):
Pak jsme v loni přikoupili pižmového kačera a 2 nepříbuzné pižmovky.Saský-starší kačer už "holky"pojímá.Pižmový ještě ty svoje ne,čeká,až bude lepší počasí.To chápu.Jen bych tady potřebovala poradit:
když má pižmový kačer svoje pižmové kačenky,tak bude pojímat jenom je?A co ti sasští kačeři.Ten 2.saský už bude taky co nevidět dospělý,takže začne pojímat jen saské kachny?Pokud by byl jen 1 kačer na pižmové i saské kachny,tak by je pojímal bez ohledu na rasu?A pižmovka by-pokud by zasedla a my jí pak po 5 dnech podstrčili vejce od saských kačen,tak z těch saských vajec by se vylíhli mulardi? Chápu to dobře?
Ale když ponecháme kachny a kačery saské i pižmové,budou si pojímat jen kachničky svého druhu? Máme je pouze na maso,ale rádi bysme měli i mulardy,ti jsou těžší,než kachničky od pižmových.(Samozřejmě,že kačeři pižmových jsou těžší,o těch nemluvím)
Máme tedy saské kačery odstranit a nechat pro všechny kačeny jen pižmového kačera?
Děkuji za radu.Snad jsem tady z toho neudělala guláš.smajlík

....A pižmovka by-pokud by zasedla a my jí pak po 5 dnech podstrčili vejce od saských kačen,tak z těch saských vajec by se vylíhli mulardi ?.......jasně !!! moc dobrý !!!
Dál jsem vajička do líhně a vylíhly se mi malé líhničky.smajlík

29.1.2013 15:59
lukas146

XXX.XXX.168.49

marysh napsal(a):
....A pižmovka by-pokud by zasedla a my jí pak po 5 dnech podstrčili vejce od saských kačen,tak z těch saských vajec by se vylíhli mulardi ?.......jasně !!! moc dobrý !!!
Dál jsem vajička do líhně a vylíhly se mi malé líhničky.smajlík

Mulard by byl jen z krizencu pardon moje chyba pozorne jsem to neprocetlsmajlík

29.1.2013 16:09
marysh

XXX.XXX.114.252

Mulard není z křížencu ! Mulard je z pižmovky a kachny !

29.1.2013 16:46
lukas146

XXX.XXX.168.49

MULARD=mezidruhovy krizenec smajlík

29.1.2013 20:47
vosajda

XXX.XXX.99.112

Nejdřív jsem to chápala,ale konec vašich píspěvků to zkazil. smajlíkAle zasmála jsem se a to je taky dobře.
A opravdu díky za rady,KONEČNĚ jsem to pochopila.To víte,na stará kolena se chci cpát kachnama.smajlík

30.1.2013 07:12
lukas146

XXX.XXX.168.49

Mně kachna taky chutná,takhle pekne s drbákem a zelíčko mmmmmm smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíksmajlík

30.1.2013 14:14
vosajda

XXX.XXX.99.112

Pěkně prosím,co je -"drbák".Tak se u vás říká knedlíkům? Nebo čemu?Je to srandovní název.

31.1.2013 07:55
lukas146

XXX.XXX.168.49

vosajda napsal(a):
Pěkně prosím,co je -"drbák".Tak se u vás říká knedlíkům? Nebo čemu?Je to srandovní název.

DRBÁK=chlupaty knedlik,co vim tak se to u nas na jihu říká od nepaměti smajlíksmajlík

5.2.2013 21:09
vosajda

XXX.XXX.99.112

Líbí se mi ten název.Díky za vysvětlení.U nás jim říkáme .bosáky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík