mam záujem o tieto liliputky pretože nemajú pierka na nohách ale neviem ako sa volajú. prepáčte za zlú kvalitu fotky
predajca píše že chovatelia ich od neho kupuju na to aby im vysedeli bažanty že su to dobre kvočky aj ja ich chcem kvôli tomu a páči sa mi že nemaju tie pierka na nohách lebo aspon nebudu take špinavé ale veľmi sa do tých druhov sliepok nerozumiem a ani neviem pod akým názvom by som ich približne mal hľadať na google-i
Bantamky kvočou, ale snáší vajíčka velikosti holubího. Takže nevím, kolik bažantích vajec by obsedly. Na tom obrázku ani postava neodpovídá bantamkám.
hudos00781
napsal(a):
mam záujem o tieto liliputky pretože nemajú pierka na nohách ale neviem ako sa volajú. prepáčte za zlú kvalitu fotky
sú to tak ako ste napísal liliputky, na Slovensku veľmi často používaný názov pre takéto malé krížence ktoré sa v hojnom počte predávajú na bazoši odkiaľ máte aj tieto a mávajú aj holé nohy alebo malé papučky a sú v rôznych farbách.A sú velmi dobré kvočky. Prikladám foto niekedy u mňa chovaných liliputiek niektoré bez pierok na nohách a niektoré aj s malými papučkami.
hudos00781
napsal(a):
Dobrý den, můžem se tu dohadovat o co jde.
Ta fotka je mizerná, mají růžicovité hřebeny, při troše fantazie, nemít bílé ušnice a tolik lehký typ těla, mohly by to být z. šumavanky (ale mluvíte slovensky, tak nevím, kde by se šumavanky dostaly až k vám když je i u nás poskrovnu notabene zdrobnělých, dále mne napadly z. hamburčanky tedy spíš jejich kříženky, může v tom být i vestfálská nosná zdrobnělá a nakonec kdoví co, třeba i kříženého s bantamkou. Zkuste to lépe vyfotit, ale myslím, že to moc nepomůže. Jako, většinou kříženky kvokají, takže pro tenhle účel je vlastně jedno co jsou zač, hlavně když kvokají, díky lehké váze nehrozí rozmačknutí i malých vajec.
Juraj Kafka
ferencjo

XXX.XXX.161.21
zdravím priatelia, sliepočky sú z chovu môjho kamaráta. nazvime ich liliputky. sú to krížence zdrobnelých plemien,ale ako kvočky sú ideálne :)