statekrepcice
napsal(a):
I u nás jsou perličky velmi oblíbené....
A další.....
cruyff
napsal(a):
nemáte náhodou aj žlté perličky? a ich fotky?
Perlička žlutá
vaclav.drexler
napsal(a):
pekne perlicky a jak na jare lihnete rozdelujete barevne razy nebo nechavate na prirode
Loni jsem je měla na jaře barevně oddělené, ale pak jsem to vzdala, protože strašně řvaly po svých protějškách, po vypuštění byl klid a samozřejmě se proti mé vůli párují, jak se ji zachce (skořicexbílá, stříbrný-modrá, černý-modrá atd...), takže u nás vyhrála příroda.
vaclav.drexler
napsal(a):
pekny den mate jeste nejake fotky perlicek
tady prikladam foto neco z nemeckeho Schonbachu , ale nohy nic moc flekate
havok
napsal(a):
tady prikladam foto neco z nemeckeho Schonbachu , ale nohy nic moc flekate
a jeste jedna ta mne hodne zaujala z teze vystavy
Uznané barevné rázy na německých stránkách:
http://www.sv-puten-perlhuhn.de/18.html
statekrepcice
napsal(a):
Děkuju za odpověď. Psala jsem vám také na mejl. Budete mít od vašich perliček nějaké na prodej?
Měla bych zájem...(vejce, kuřata, dospělé).
no uvidim podla toho aka bude liahnivost lebo tie co su na foto som priviezol s madarska kohuta mam z vystavy v nitre tak uvidim
nechováte někdo opravdu bílé perličky? eventuelně strakaté perličky?
hodně pěkné stránky ohledně mutací perliček a genetiky
http://www.guineafowlinternational.org/colorchart/
http://www.guineafowl.com/fritsfarm/guineas/colors/
lukas.jandik
napsal(a):
nechováte někdo opravdu bílé perličky? eventuelně strakaté perličky?
hodně pěkné stránky ohledně mutací perliček a genetiky
http://www.guineafowlinternational.org/colorchart/
http://www.guineafowl.com/fritsfarm/guineas/colors/
i já se přikládám k tomuto dotazu, děkuji
hantal
napsal(a):
Mne sa už nesú 2 týždeň. Najprv začali staré ( mám 2 ) a hneď nato i mladé ( 4 ), ktoré maju prvé vajíčka podstatne menšie.
Přebývají Vám perličky venku nebo v teplejších prostorech (stodole apod.?). Moje perličky totiž hřadují s krůtami venku. Je pravda, že když je přes den větší zima nebo silný vítr, jsou chytřejší než krůty a schovají se do jednoho ze dvou krůtníků. Myslela jsem, že perličky začínají nést až koncem dubna, kdy je teplo.
cruyff
napsal(a):
aké farby perličiek máte? predávate aj nás. vajíčka?
Vajcia nepredávam. Perličie od jari do neskorej jesene konzumujeme. Liahnem len pre seba pod morkou. Pár si necham na obmenu + kohútik na výmenu a zbytok ide do kuchyne. Musím povedať: "Pochúťka"
Foto je z novembra.
havok
napsal(a):
myslim ze jo byly tam i na burze a jeste krasnejsi sine jsem o nich uvazoval ze bych si je vzal do voliery k pavum ale pri blizsi studii vsichni tri perlaci tak jsem se na to vykaslal
dobrý den, mohu se zeptat na velikost té voliéry a jaká by asi tak byla minimální velikost na kmen 1,3 - 4? díky ještě jednou Honza
jankorinek69
napsal(a):
dobrý den, mohu se zeptat na velikost té voliéry a jaká by asi tak byla minimální velikost na kmen 1,3 - 4? díky ještě jednou Honza
perlicky je nejlip chovat na volno jsu shanclive ale kdyz to nejde mame perlicky jeden kmen zavreny s bazantama a pavama ve voliere 22x12x 2,5-3 metry
Vajíčka zľava doprava: 1,2 malé velsumky - vajíčka 58 a 59 g, perlička 45 g a úplne vpravo rekordne perličie ( malo 2 žltka ) 62g.
Ahoj!Mám páreček od podzimu(dárek od tety) .Mám je se slepicemi a kachnou s kačerem.Doufám,že mi nějaká slepička bude kvokat a vysedí mi kuřátka.Nemám žádnou zkušenost a doufám,že se podaří nějaké malé perličky.Určitě napíšu,jak to dopadlo.Zatím mám 8 vajíček a na platě mohou být prý měsíc,než je dám pod slepičku,tak uvidím,jestliže toho něco bude.Chovu zdar Bětule
Ahoj!Mám páreček od podzimu(dárek od tety) .Mám je se slepicemi a kachnou s kačerem.Doufám,že mi nějaká slepička bude kvokat a vysedí mi kuřátka.Nemám žádnou zkušenost a doufám,že se podaří nějaké malé perličky.Určitě napíšu,jak to dopadlo.Zatím mám 8 vajíček a na platě mohou být prý měsíc,než je dám pod slepičku,tak uvidím,jestliže toho něco bude.Chovu zdar Bětule
Kolik vajec denně snáší 1 perlička? Koupila jsem v únoru 2 perličky a 1 perláka. Nejdříve začala nést 1 perlička, pak 2. Ale včera a dnes jsem našla v hnízdě 3 vejce. Zkoušela jsem vypozorovat, zda jde opravdu o perličky a perláka, ale oni neustále tou hlavou tak hýbou, že se mi nepodařilo. Ani fotky z blízka se nezdařily (chtěla jsem porovnat hlavy na fotce). Je možné, že by 1 perlička snesla 2 vejce denně (našla jsem ta 3 vejce už v 15 hodin). Pokud jsou to všechny 3 perličky, tak se krůty marně snaží vysedět jejich vejce..
hantal
napsal(a):
Pokiaľ ste našli 3 vajcia tak nie je čo riešiť. Sú to 3 perličky. Pohlavie poznáte najlepšie po hlase.
hantal
napsal(a):
Pokiaľ ste našli 3 vajcia tak nie je čo riešiť. Sú to 3 perličky. Pohlavie poznáte najlepšie po hlase.
Děkuji. Dnes opět 3 vajíčka. Možná proto jsem nebyla schopna vizuálně poznat rozdíly. Dnes jsem prosvítila všechna vajíčka, která byla pod krůtou - svítila jak lampion, tž. čistá. Jdu shánět perláka.
T.H.78

XXX.XXX.32.158
statekrepcice
napsal(a):
I u nás jsou perličky velmi oblíbené....
Ty jsou, škoda že jsou tak hlučné