Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2013 19:43
luvit

XXX.XXX.255.183

Vážení chovatelé,
naskytla se mi možnost koupit násadová vejce mého vysněného plemene na dvou místech v Německu (Apolda v Durynsku a Ehrenburg v Dol. Sasku), ale možnost dopravy, ve kterou jsem doufala, mi zatím nevyšla a další "hrozí" až o prázdninách. Proto se chci zeptat, jestli někdo neplánuje např. na jaře cestu do těchto míst s tím, že by mi vajíčka dovezl do ČR (já jsem ze severní Moravy, ale přijela bych si samozřejmě téměř kamkoliv).
Děkuji za případnou pomoc - můj mail je luc.vitkova@seznam.cz.
L.Vítková

26.2.2013 20:31
marysh

XXX.XXX.114.252

O jake plemena se jedna ?

26.2.2013 20:46
lk

XXX.XXX.117.158

http://www.deine-tierwelt.de/kleinanzeigen/huehner-c89366/
zde si vyberete a zasílají řádně zabalené

26.2.2013 21:29
luvit

XXX.XXX.255.183

Chtěla bych velké wyandotky stříbrně koroptví, u nás prý je celkem problém sehnat nepříbuzné kohouty, tak chci zkusit přivézt zvenku.
Jinak na tu inzerci také chodím, ale mám strach (i dotyční chovatelé, od kterých chci vejce vzít) ze zaslání na takovou dálku poštou - máte s tím prosím nějaké zkušenosti?

26.2.2013 21:36
oskar222

XXX.XXX.93.3

tady někdo psal, že to poslali až na Slovensko a v pohodě..

26.2.2013 21:39
dorm

XXX.XXX.64.242

Minulý týden mě nabízel nepříbuzný kmen velkých 1-5smajlík znám jejich původsmajlík: Nemám místo, nevím jestli jsou ještě k mání

26.2.2013 21:40
luvit

XXX.XXX.255.183

No já vím, že si to dost lidí nechává posílat, ale ten jeden chovatel mě od toho spíš zrazoval a druhý psal, že posílá jen po Německu. Tak váhám,jestli to zkusit nebo radši počkat až do toho léta, kdy tam známí pojedou - pokud bych mezitím nesehnala jiného ochotníka.

26.2.2013 21:45
luvit

XXX.XXX.255.183

dorm napsal(a):
Minulý týden mě nabízel nepříbuzný kmen velkých 1-5smajlík znám jejich původsmajlík: Nemám místo, nevím jestli jsou ještě k mání

Díky za tip - a pochází od nás nebo ze zahraničí? Jde mi o to následné shánění nepříbuzného ženicha pro moje případné odchovankyně...

26.2.2013 21:47
marysh

XXX.XXX.114.252

luvit napsal(a):
Chtěla bych velké wyandotky stříbrně koroptví, u nás prý je celkem problém sehnat nepříbuzné kohouty, tak chci zkusit přivézt zvenku.
Jinak na tu inzerci také chodím, ale mám strach (i dotyční chovatelé, od kterých chci vejce vzít) ze zaslání na takovou dálku poštou - máte s tím prosím nějaké zkušenosti?

Pokuste se zavolat panu Pavlovi Hrubešovi, předsedovi klubu vyandotek, tel .: 321781054, E-mail .: pavel.hrubes@ email.cz . Je velmi hodný a určitě Vám pomůže sehnat tento barevný ráz. Stříbrné černě lemované Vám můžu sehnat i já, ale ty nechcete.

26.2.2013 21:55
luvit

XXX.XXX.255.183

marysh napsal(a):
Pokuste se zavolat panu Pavlovi Hrubešovi, předsedovi klubu vyandotek, tel .: 321781054, E-mail .: pavel.hrubes@ email.cz . Je velmi hodný a určitě Vám pomůže sehnat tento barevný ráz. Stříbrné černě lemované Vám můžu sehnat i já, ale ty nechcete.

Díky, zkusím. Černě lemované můžu sehnat i u nás - vedle ve vsi, ale ty jsou až druhé nejkrásnější na zeměkouli, tak budu zkoušet ty koroptví smajlík

27.2.2013 07:01
dorm

XXX.XXX.64.242

luvit napsal(a):
Díky za tip - a pochází od nás nebo ze zahraničí? Jde mi o to následné shánění nepříbuzného ženicha pro moje případné odchovankyně...

jsem v oblasti chovatelů wyandot jak píše marysh.Chovatelé Hrubeš,Tuček,Dárius,Kysilka by do svého chovu nedali příbuzného fešáka

27.2.2013 08:06
luvit

XXX.XXX.255.183

Nene, tak jsem to nemyslela, že by křížili příbuzenstvo, to jistě ne. Spíš jestli je u nás těchto slepic zatím celkem málo, abych pak k potomstvu sehnala nepříb. kohouty - proto jsem chtěla dovézt novou krev ze zahraničí, tím bych měla pak shánění kohouta snažší. Doufám.

27.2.2013 08:38
oskar222

XXX.XXX.93.3

dorme, a jak to vypadá s těmi stříbrnými plymutkami? šíří se?

27.2.2013 10:16
dorm

XXX.XXX.64.242

oskar222 napsal(a):
dorme, a jak to vypadá s těmi stříbrnými plymutkami? šíří se?

ale jo,vím o 6 chovatelích,se kterýma spolupracujeme ale pořád to je ve stádiu novošlechtění.Jedem podle nějakého programusmajlík,který jsme si určili.Je to běh na dlouhou trať než se ustálí barva ,protože se připařuje kvůli krvi jiné zbarvení.Je to něco jiného než hodit jen pšenici,ale zatím to všechny dost beresmajlík.Je také dobré,že jsme v 100km okruhu i když usilujeme o co největší rozšíření,ale dát polotovar(já říkám třičtvrtěvarsmajlík) do světa a někdo se na šlechtění vykašle tak je to v háji.Naruší výměnu mezi sebou a může se začít od piky.
Momentálně máme dva kmeny 1-7

http://www.youtube.com/watch?v=trGJ3MQ-VD8

27.2.2013 10:23
dorm

XXX.XXX.64.242

luvit napsal(a):
Nene, tak jsem to nemyslela, že by křížili příbuzenstvo, to jistě ne. Spíš jestli je u nás těchto slepic zatím celkem málo, abych pak k potomstvu sehnala nepříb. kohouty - proto jsem chtěla dovézt novou krev ze zahraničí, tím bych měla pak shánění kohouta snažší. Doufám.

Jezdí pro krev ven,ale určitě to neberou v německu

Lepší foto jsem nenašel

27.2.2013 10:45
oskar222

XXX.XXX.93.3

chtělo by to tu na ně založit téma...a k tomu nemám já pravomoce :)

27.2.2013 10:56
bobcz

XXX.XXX.3.118

Stříbrné černě lemované by jsem bral já.
Mám je od http://bajadera-papula.webnode.cz/ paní Papulové a potřebuju nepříbuzné kmeny.

S posíláním nás.vajček mám různé zkušenosti. Zrovna ty wyandotky od paní nám došli docela dobře. Ale např. Leghornky přišli, přesto že byly označeny křehké za 200 poštovné, rozbité a z plata se vylíhli 2 kuřátka. Teď v sobotu se budou líhnout Leghornky co přišli kurýrem, krásně zabalené z Prahy, tak sem zvědavej.
Furt taky scháním násadová vajčka Leghornek, wyandotek i vlašek. Nejlépe z Jižních Čech.

Přeji všem ať se daří.

27.2.2013 11:22
oskar222

XXX.XXX.93.3

mimochodem - předtím to však byly plymutky, ne wyandotky...

27.2.2013 12:07
bobcz

XXX.XXX.3.118

Reagoval jsem na příspěvky luvit a marysh o wyandotkách Stříbrných černě lemovaných viz výše.
Než jsem stihl zareagovat tak naskákali jiné příspěvky.
Omlouvám se.

27.2.2013 12:11
oskar222

XXX.XXX.93.3

v pohodě smajlík

27.2.2013 13:55
tomsuch

XXX.XXX.169.168

Dobrý den kamarád nutně schání kohouta velké vyandotky stříbrné černě lemované případně i nasadová vejce nemáte někdo? Děkuji za odpověd

27.2.2013 14:17
bobcz

XXX.XXX.3.118

Máme jen v pátek vylíhlá kuřátka.
viz.foto.

27.2.2013 16:26
dorm

XXX.XXX.64.242

oskar222 napsal(a):
chtělo by to tu na ně založit téma...a k tomu nemám já pravomoce :)

Ani já ne,nechci se chlubit s cizím peřím,protože jsem jen součást soukolí.
Taky jsme jen asi dva co máme PC a chodíme sem na IF.většina co se známe v tom nevidí kšeft,ale nějaký cíl jak by měla tahle plymutka vypadat.Je dobré,že většina co se známe v tom nevidí kšeft,ale nějaký cíl a představu jak by měla tahle plymutka vypadat
Nechci psát jak to dělá druhý smajlíkKaždý má svoji metodu. Například já líhnu jen od 2 letých slepic který už mají uspokojivou kresbu a jsou,prostě vytálnější, vyspělé a je lepší oplozenost.Je to znát i na potomstvu,že jsou odolnější a silnější.Plymutky dospívají na 32 týdnech a když se líhne do konce června,tak to prostě nevyjde na brzké jaro.Prahu taky nepostavili za týden smajlík
Po tom dubnu také klesá snáška a ochraňujete každé vajíčko,aby jste naplnili bednu aspoň s části,a máte radost z každé kvočny aby jste nemusel zapínat líheň vůbec.Pak si sedmý den zanadávate na kohouta,když prosvítíte a je nějaké práznésmajlíkJe to docela někdy záběr na bednu si to vše pohlídat zapisovat a orientačně značkovat dle stáří když chodíte ještě do práce.
Ale jak už jsem psal, to člověka musí bavit,zasmát se u toho a pevně věřit,že když šlápne do hovna tak v něm nebude hřebíksmajlíksmajlík
Na foto je vidět předloňské přidání krve plym.koroptví(tmavší ocasní pera)
Jinak se omlouvám,že jsme vlezli do tohoto vláknasmajlík

27.2.2013 20:57
Jiří Herynek

XXX.XXX.208.190

Zdravím Dorme, to novošlechtění plymutek vypadá zajímavě....Založte vlákno...

27.2.2013 21:03
luvit

XXX.XXX.255.183

tomsuch napsal(a):
Dobrý den kamarád nutně schání kohouta velké vyandotky stříbrné černě lemované případně i nasadová vejce nemáte někdo? Děkuji za odpověd

V inzerci teď kohout je, kukněte se.

27.2.2013 23:38
marcela.s

XXX.XXX.139.43

Kohouta jsem v inzerci nenašla. Připojuji se do fronty těch, co by rádi násadová vajíčka velkých vyandotek stříbrných černě lemovaných.. Přišla jsem v zimě o chovného kohouta pro kterého jsme byli přes půl republikysmajlík.. Zatím jsem sehnala jen příbuzné.. Prosím nemá někdo alespoň 15 vajíček?? Předem děkuji všem, co odpoví na mail: marcela.slan@seznam.cz .smajlík

28.2.2013 09:55
oskar222

XXX.XXX.93.3

Jinak co se musí nechat, že plymutkáři mají suverénně nejlepší web slepic v ČR, to palec nahoru smajlík

28.2.2013 13:15
luvit

XXX.XXX.255.183

marcela.s napsal(a):
Kohouta jsem v inzerci nenašla. Připojuji se do fronty těch, co by rádi násadová vajíčka velkých vyandotek stříbrných černě lemovaných.. Přišla jsem v zimě o chovného kohouta pro kterého jsme byli přes půl republikysmajlík.. Zatím jsem sehnala jen příbuzné.. Prosím nemá někdo alespoň 15 vajíček?? Předem děkuji všem, co odpoví na mail: marcela.slan@seznam.cz .smajlík

No jo, už tam není - dloho se v inzerci neohřál. Tak přeju hodně štěstí při shánění...

28.2.2013 15:30
marysh

XXX.XXX.114.252

marcela.s napsal(a):

Můj kontakt máte v profilu,kamarád má dva kmeny.Bojím se ,že vajíčka nedá,jedině kuřátka a to znamená osobní odběr. Je to severní Morava ( ta nejvychodnější ).

4.3.2013 14:03
jara.k

XXX.XXX.143.48

V sobotu jsem dovezl slepičkám kohouta.smajlík

4.3.2013 17:17
rybka

XXX.XXX.201.155

Zdravím,odkud pochází a kde máte k němu slepičky ? smajlík

4.3.2013 18:02
luvit

XXX.XXX.255.183

jara.k napsal(a):
V sobotu jsem dovezl slepičkám kohouta.smajlík

smajlík
To je ten Slovák? Už aby mi taky běhaly po zahradě.

5.3.2013 17:32
jara.k

XXX.XXX.143.48

Ano,to je ten ze Slovenska.A foto slípek.

6.3.2013 08:02
ivankav

XXX.XXX.171.58

Loni jsem z Německa objednávala vlašky, ze 40 vajec se jich vylíhlo jenom 16smajlík, vejce rozbitá nebyla, celkem to všechno vyšlo asi na 2000 Kč.

6.3.2013 12:04
jara.k

XXX.XXX.143.48

ivankav napsal(a):
Loni jsem z Německa objednávala vlašky, ze 40 vajec se jich vylíhlo jenom 16smajlík, vejce rozbitá nebyla, celkem to všechno vyšlo asi na 2000 Kč.

Pokud se jedná o běžně se vyskytující barevný ráz,je zbytečné objednávat ze zahraničí.Jenže u málo chovaných barevných rázů je to nezbytné,pokud nechceme,aby od nás vymizely.Z velkých vlašek jsem se pustil do chovu zlatě zbarvených.Co vím,tak v ČR jsme dva chovatelé,na Slovensku vím zatím o pěti chovatelích.Chci-li sledovat užitkovost a případně ji zlepšovat,raději objednám násadovky,abych věděl z čeho líhnu(velikost,váha),něž dovezl jen kohouta.U velkých vyandotek stříbrně vlnitých koroptvích je to to samé.

6.3.2013 13:41
luvit

XXX.XXX.255.183

16 kuřat ze 40 ještě není tak hrozné - budu doufat, že na tom budu aspoň tak, až mi přijdou.
Tyhle slepičky za tu srandu stojí.

6.3.2013 15:11
ivankav

XXX.XXX.171.58

jara.k napsal(a):
Pokud se jedná o běžně se vyskytující barevný ráz,je zbytečné objednávat ze zahraničí.Jenže u málo chovaných barevných rázů je to nezbytné,pokud nechceme,aby od nás vymizely.Z velkých vlašek jsem se pustil do chovu zlatě zbarvených.Co vím,tak v ČR jsme dva chovatelé,na Slovensku vím zatím o pěti chovatelích.Chci-li sledovat užitkovost a případně ji zlepšovat,raději objednám násadovky,abych věděl z čeho líhnu(velikost,váha),něž dovezl jen kohouta.U velkých vyandotek stříbrně vlnitých koroptvích je to to samé.

Šlo o vlašky zlaté bíle lemované.

6.3.2013 15:20
jara.k

XXX.XXX.143.48

ivankav napsal(a):
Šlo o vlašky zlaté bíle lemované.

Ty u nás myslím chová p.Kukla.

6.3.2013 15:29
ivankav

XXX.XXX.171.58

jara.k napsal(a):
Ty u nás myslím chová p.Kukla.