Vážení chovatelé,
naskytla se mi možnost koupit násadová vejce mého vysněného plemene na dvou místech v Německu (Apolda v Durynsku a Ehrenburg v Dol. Sasku), ale možnost dopravy, ve kterou jsem doufala, mi zatím nevyšla a další "hrozí" až o prázdninách. Proto se chci zeptat, jestli někdo neplánuje např. na jaře cestu do těchto míst s tím, že by mi vajíčka dovezl do ČR (já jsem ze severní Moravy, ale přijela bych si samozřejmě téměř kamkoliv).
Děkuji za případnou pomoc - můj mail je luc.vitkova@seznam.cz.
L.Vítková
http://www.deine-tierwelt.de/kleinanzeigen/huehner-c89366/
zde si vyberete a zasílají řádně zabalené
Chtěla bych velké wyandotky stříbrně koroptví, u nás prý je celkem problém sehnat nepříbuzné kohouty, tak chci zkusit přivézt zvenku.
Jinak na tu inzerci také chodím, ale mám strach (i dotyční chovatelé, od kterých chci vejce vzít) ze zaslání na takovou dálku poštou - máte s tím prosím nějaké zkušenosti?
luvit
napsal(a):
Chtěla bych velké wyandotky stříbrně koroptví, u nás prý je celkem problém sehnat nepříbuzné kohouty, tak chci zkusit přivézt zvenku.
Jinak na tu inzerci také chodím, ale mám strach (i dotyční chovatelé, od kterých chci vejce vzít) ze zaslání na takovou dálku poštou - máte s tím prosím nějaké zkušenosti?
Pokuste se zavolat panu Pavlovi Hrubešovi, předsedovi klubu vyandotek, tel .: 321781054, E-mail .: pavel.hrubes@ email.cz . Je velmi hodný a určitě Vám pomůže sehnat tento barevný ráz. Stříbrné černě lemované Vám můžu sehnat i já, ale ty nechcete.
marysh
napsal(a):
Pokuste se zavolat panu Pavlovi Hrubešovi, předsedovi klubu vyandotek, tel .: 321781054, E-mail .: pavel.hrubes@ email.cz . Je velmi hodný a určitě Vám pomůže sehnat tento barevný ráz. Stříbrné černě lemované Vám můžu sehnat i já, ale ty nechcete.
Díky, zkusím. Černě lemované můžu sehnat i u nás - vedle ve vsi, ale ty jsou až druhé nejkrásnější na zeměkouli, tak budu zkoušet ty koroptví
oskar222
napsal(a):
dorme, a jak to vypadá s těmi stříbrnými plymutkami? šíří se?
ale jo,vím o 6 chovatelích,se kterýma spolupracujeme ale pořád to je ve stádiu novošlechtění.Jedem podle nějakého programu,který jsme si určili.Je to běh na dlouhou trať než se ustálí barva ,protože se připařuje kvůli krvi jiné zbarvení.Je to něco jiného než hodit jen pšenici,ale zatím to všechny dost bere
.Je také dobré,že jsme v 100km okruhu i když usilujeme o co největší rozšíření,ale dát polotovar(já říkám třičtvrtěvar
) do světa a někdo se na šlechtění vykašle tak je to v háji.Naruší výměnu mezi sebou a může se začít od piky.
Momentálně máme dva kmeny 1-7
http://www.youtube.com/watch?v=trGJ3MQ-VD8
luvit
napsal(a):
Nene, tak jsem to nemyslela, že by křížili příbuzenstvo, to jistě ne. Spíš jestli je u nás těchto slepic zatím celkem málo, abych pak k potomstvu sehnala nepříb. kohouty - proto jsem chtěla dovézt novou krev ze zahraničí, tím bych měla pak shánění kohouta snažší. Doufám.
Jezdí pro krev ven,ale určitě to neberou v německu
Lepší foto jsem nenašel
Stříbrné černě lemované by jsem bral já.
Mám je od http://bajadera-papula.webnode.cz/ paní Papulové a potřebuju nepříbuzné kmeny.
S posíláním nás.vajček mám různé zkušenosti. Zrovna ty wyandotky od paní nám došli docela dobře. Ale např. Leghornky přišli, přesto že byly označeny křehké za 200 poštovné, rozbité a z plata se vylíhli 2 kuřátka. Teď v sobotu se budou líhnout Leghornky co přišli kurýrem, krásně zabalené z Prahy, tak sem zvědavej.
Furt taky scháním násadová vajčka Leghornek, wyandotek i vlašek. Nejlépe z Jižních Čech.
Přeji všem ať se daří.
Reagoval jsem na příspěvky luvit a marysh o wyandotkách Stříbrných černě lemovaných viz výše.
Než jsem stihl zareagovat tak naskákali jiné příspěvky.
Omlouvám se.
oskar222
napsal(a):
chtělo by to tu na ně založit téma...a k tomu nemám já pravomoce :)
Ani já ne,nechci se chlubit s cizím peřím,protože jsem jen součást soukolí.
Taky jsme jen asi dva co máme PC a chodíme sem na IF.většina co se známe v tom nevidí kšeft,ale nějaký cíl jak by měla tahle plymutka vypadat.Je dobré,že většina co se známe v tom nevidí kšeft,ale nějaký cíl a představu jak by měla tahle plymutka vypadat
Nechci psát jak to dělá druhý Každý má svoji metodu. Například já líhnu jen od 2 letých slepic který už mají uspokojivou kresbu a jsou,prostě vytálnější, vyspělé a je lepší oplozenost.Je to znát i na potomstvu,že jsou odolnější a silnější.Plymutky dospívají na 32 týdnech a když se líhne do konce června,tak to prostě nevyjde na brzké jaro.Prahu taky nepostavili za týden
Po tom dubnu také klesá snáška a ochraňujete každé vajíčko,aby jste naplnili bednu aspoň s části,a máte radost z každé kvočny aby jste nemusel zapínat líheň vůbec.Pak si sedmý den zanadávate na kohouta,když prosvítíte a je nějaké práznéJe to docela někdy záběr na bednu si to vše pohlídat zapisovat a orientačně značkovat dle stáří když chodíte ještě do práce.
Ale jak už jsem psal, to člověka musí bavit,zasmát se u toho a pevně věřit,že když šlápne do hovna tak v něm nebude hřebík
Na foto je vidět předloňské přidání krve plym.koroptví(tmavší ocasní pera)
Jinak se omlouvám,že jsme vlezli do tohoto vlákna
Kohouta jsem v inzerci nenašla. Připojuji se do fronty těch, co by rádi násadová vajíčka velkých vyandotek stříbrných černě lemovaných.. Přišla jsem v zimě o chovného kohouta pro kterého jsme byli přes půl republiky.. Zatím jsem sehnala jen příbuzné.. Prosím nemá někdo alespoň 15 vajíček?? Předem děkuji všem, co odpoví na mail: marcela.slan@seznam.cz .
marcela.s
napsal(a):
Kohouta jsem v inzerci nenašla. Připojuji se do fronty těch, co by rádi násadová vajíčka velkých vyandotek stříbrných černě lemovaných.. Přišla jsem v zimě o chovného kohouta pro kterého jsme byli přes půl republiky.. Zatím jsem sehnala jen příbuzné.. Prosím nemá někdo alespoň 15 vajíček?? Předem děkuji všem, co odpoví na mail: marcela.slan@seznam.cz .
No jo, už tam není - dloho se v inzerci neohřál. Tak přeju hodně štěstí při shánění...
marcela.s
napsal(a):
Můj kontakt máte v profilu,kamarád má dva kmeny.Bojím se ,že vajíčka nedá,jedině kuřátka a to znamená osobní odběr. Je to severní Morava ( ta nejvychodnější ).
ivankav
napsal(a):
Loni jsem z Německa objednávala vlašky, ze 40 vajec se jich vylíhlo jenom 16, vejce rozbitá nebyla, celkem to všechno vyšlo asi na 2000 Kč.
Pokud se jedná o běžně se vyskytující barevný ráz,je zbytečné objednávat ze zahraničí.Jenže u málo chovaných barevných rázů je to nezbytné,pokud nechceme,aby od nás vymizely.Z velkých vlašek jsem se pustil do chovu zlatě zbarvených.Co vím,tak v ČR jsme dva chovatelé,na Slovensku vím zatím o pěti chovatelích.Chci-li sledovat užitkovost a případně ji zlepšovat,raději objednám násadovky,abych věděl z čeho líhnu(velikost,váha),něž dovezl jen kohouta.U velkých vyandotek stříbrně vlnitých koroptvích je to to samé.
jara.k
napsal(a):
Pokud se jedná o běžně se vyskytující barevný ráz,je zbytečné objednávat ze zahraničí.Jenže u málo chovaných barevných rázů je to nezbytné,pokud nechceme,aby od nás vymizely.Z velkých vlašek jsem se pustil do chovu zlatě zbarvených.Co vím,tak v ČR jsme dva chovatelé,na Slovensku vím zatím o pěti chovatelích.Chci-li sledovat užitkovost a případně ji zlepšovat,raději objednám násadovky,abych věděl z čeho líhnu(velikost,váha),něž dovezl jen kohouta.U velkých vyandotek stříbrně vlnitých koroptvích je to to samé.
Šlo o vlašky zlaté bíle lemované.