Uživatel s deaktivovaným účtem

tak konecne som sa dockal ,ze uz pomaly prichadza jar,,a konecne mozem nalozit liahen,,kohuta mam plodneho tak dufam ze bude dobry vysledok,,27februara som ju zapol,,a 19 marca na jozefa uvidim ci liahen je este funkcna,,ale som snou velmi spokojny zatial,,mam ju uz treti rok,,a este ma nesklamala,,

napsal(a):
tak konecne som sa dockal ,ze uz pomaly prichadza jar,,a konecne mozem nalozit liahen,,kohuta mam plodneho tak dufam ze bude dobry vysledok,,27februara som ju zapol,,a 19 marca na jozefa uvidim ci liahen je este funkcna,,ale som snou velmi spokojny zatial,,mam ju uz treti rok,,a este ma nesklamala,,
ked sami vyliahnu kuriatka samozrejme ze tu dam foto,,
napsal(a):
Zdravím Pefo , aj ja budem už začínať liahnuť zatiaľ mám 11 vajec od Plymutiek ešte do nedele budem zbierať , a koľko bude , toľko ich dám do liahne a potom v pondelok bude prvý deň a potom mi termín liahnutia vychádza na 23.-24. Marca.
Už sa teším na drobcov , inak , nech sa Vám darí.
luxdkas
napsal(a):
Zdravím Pefo , aj ja budem už začínať liahnuť zatiaľ mám 11 vajec od Plymutiek ešte do nedele budem zbierať , a koľko bude , toľko ich dám do liahne a potom v pondelok bude prvý deň a potom mi termín liahnutia vychádza na 23.-24. Marca.
Už sa teším na drobcov , inak , nech sa Vám darí.
a jaké máš plymutky .já chovám bílé.taky je mám nasazené.
foto je loňské
d.fojtik214
napsal(a):
a jaké máš plymutky .já chovám bílé.taky je mám nasazené.
foto je loňské
Aj ja mám Pl. Veľké Biele , od minulého roka.
Tento rok ale plánujem kúpiť aj kuriatka a možno aj násadové vajcia od Plymutiek Veľkých Čiernych. Tu na ifaune mám aj jednu tému , tam mám fotky mojích Plymutiek pod názvom " Moje Plymutky 2012. " Aj táto fotka tam je , na fotke sú ale iba 2 sliepky + kohút , tretia sliepka bola na hniezde.
Taky jsem nasadila vajíčka do líhně 24.2. - 64 vajec, včera jsme prosvětlovala a mám nádherné pavučinky. Z 64 vajec jsem 9 nedokazala určit ale necham je tam (hempšírka, australka a vlaška koroptví)
luxdkas
napsal(a):
Prosím Vás , chcel som napísať Zo Slovenska , konkrétne z Oščadnice , vedeli by ste , kde to je ?
Pretože to moc ľudí nevie...
hydina
napsal(a):
http://maps.google.sk/maps?hl=sk&gs_rn=5&gs_ri=psy-ab&cp=3&gs_id=a&xhr=t&q=o%C5%A1%C4%8Dadnica&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&bvm=bv.43148975,d.Yms&biw=1280&bih=904&wrapid=tljp136212998596804&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl
To je akože rýpanie ?!?
nechcem sa tu hádať , ale takýchto ľudí mám fakt vyše hlavy , ešte aj to je slabé slovo !
Na mape sa nájde všetko , ale keby ste to mali hľadať naživo , to by som si pozrel...!
tronda
napsal(a):
a mě se dneska začínají klubat araukany,už to pěkně v líhni pípe a už praskají skořápky
tady jsou...

napsal(a):
ked sami vyliahnu kuriatka samozrejme ze tu dam foto,,
tak dnes som konecne ,po 7dnoch presvedcoval vajicka,,a som zatial spokojny,,z 24 vajec bolo iba 3 vajicka ciste,,a v ostatnych krasne hrube krvave zilky ,,tak ak sa nic zle nestane tak by som mohol tento rok mat krasnych 21kuriatok,,

basika
napsal(a):
Ja mám tiež vajíčka, ale pod kôčkou prvý krát v mojej chovateľskej kariére. Som zvedavá či kvočka vydrží...zadiaľ drží ale to je len 5. deň. Chcem sa ale spýtať na presvecovanie čím to robíte a ako to má vyzerať vo vnútri. Nebudem presvedcovať asi všetky, ale tak bajočko vyskúšam.
a aku mate kvocku?co je to zac?kolko ste jej dali vajec? ja mam takuto presvetlovacku,,a ked je ciste vajce tak svieti ako ziarovka,,anic tam nevydite,len zlte svetlo,,a ked je zarodok,,tak po 7dni krasne uz vidite krvave zilky vo vajci,,vid obrazok,

Dobrý den,
prosím o radu - všichni tu již mají kuřátka, tak mi zajisté budou umět odpovědět.
V článcích o líhnutí jsem se dočetla, že při rosení líhně by na vejcích neměly být kapky rosy. Jak toho lze dosáhnout? Zkoušela jsem rosení (malá stolní líheň) rozprašovač na kytky a bez kapek rosy jsem se neobešla.... Tak nevím
Dobrý den,
prosím o radu - všichni tu již mají kuřátka, tak mi zajisté budou umět odpovědět.
V článcích o líhnutí jsem se dočetla, že při rosení líhně by na vejcích neměly být kapky rosy. Jak toho lze dosáhnout? Zkoušela jsem rosení (malá stolní líheň) rozprašovač na kytky a bez kapek rosy jsem se neobešla.... Tak nevím
napsal(a):
a aku mate kvocku?co je to zac?kolko ste jej dali vajec? ja mam takuto presvetlovacku,,a ked je ciste vajce tak svieti ako ziarovka,,anic tam nevydite,len zlte svetlo,,a ked je zarodok,,tak po 7dni krasne uz vidite krvave zilky vo vajci,,vid obrazok,
Mám Oravku. Kvokala už v 16.1. ale vtedy som ju "odhovorila", dala som ju na odkvokačku do bedničky s prázdnym dnom, samozrejme žranie a vodu na 3 dni. S rôznymi názormi som sa stretla ohľadne kvočky Oravky, no ale som si pomyslela, čo budem okolo toho meditovať či áno či nie, musím vyskúšať. Ale po mesiaci znova tá istá začala kvokať, tak som jej podložila vajcia najprv 15 ale stále mala 2 vajcia vyčnievali tak som odobrala na druhý deň ako som ju podložila 2 vajcia preč. TAkže ostalo jej 13 vajec. Krásne ste to uviedli ako to vyzerá, lenže na to treba asi špeciálnu lampu s nejakou domácou pomôckou si asi nepomôžem. Vajca som jej podložila od chovateľa wyandotiek, lebo chcem si dochovať wyandotky. Trošku ešte polemizujem či nie je teraz chladno. Kvočka zíde večer tak cca na 8 minút, teda ja ju musím zložiť ale naspäť už ide sama. Zatiaľ je mimo koša jej vajcia prikryjem teplým uterákom, lebo je teraz chladnejšie, aby nezachladli moc. Nažerie sa a vyprázdni. Len teda mám pochybnostni či je to teplotne OK. Lebo mám ju v takej maštalke na drevenej podmostine na tom polystyrén 3cm, kôš v ktorom sedí a v koši je na spodu papierový kartón vrstva sena a na tom sedí. Kôš je prehodený dekou, akurát má vzadu otvor na vzduch. Ale predsa noci sú chladné, predsa ten vzduch nie je prehriaty. TAk hádam je to OK.
Dobrý den, já prosvětliji obyčejnou čelovkou s led diodama (koupená v kauflandu v akci za 50kč) - nádherně prosvítí
Na vajíčku nesmí být velké kapky, lepší je dát do líhně mističku s vodou nebo nalot vodu pod vejce (při rosení rychle stoupá a klesá vlhkost - já mám vodu pod vejci a stále tam mám 55%)
kirinka7
napsal(a):
Dobrý den, já prosvětliji obyčejnou čelovkou s led diodama (koupená v kauflandu v akci za 50kč) - nádherně prosvítí
Na vajíčku nesmí být velké kapky, lepší je dát do líhně mističku s vodou nebo nalot vodu pod vejce (při rosení rychle stoupá a klesá vlhkost - já mám vodu pod vejci a stále tam mám 55%)
Já mám vejce 1 cm nad miskou s vodou. A vlhkost byla stále malá. Včera jsem to vyřešila spodním ohřevem (žárovkou) misky s vodou a je to. Nicméně ty kapky mi nedaly ...
TAk sa hlásim, kvočka Oravka poctivo sedí do koša sa vracia už po 5 minutách. Ale dnes je 21. deň ale nič sa nedeje a presvietila som dnes vajcia..a som si na 90% istá, že nič z toho nebude. Lebo žiadne kurča v nútri nie je, je tam tmavý tieň taká obruč do 3/4 vajca a zvyšok je presvitný. Ani Oravkové vajce ani wyandotové, neviem kde som urobila chybu. Kvočka sedela vzorne denne som ju skladala z hniezda ja večer a naspäť sa sama vracala maximálne bola preč 10 minút a za ten čas nažrala sa, napila sa vyšpinila sa. Neviem čo robiť teraz ďalej, je mi ľúto kvočky, že bola taká trpezlivá ale to nedopadlo dobre. Zvažujem nad takýmto postupom. Nechám ju sedieť do zajtrá večera, kedy ešte raz všetky vajcia presvietim označím si, kde nebude kurča ak náhodou bude tak to by sa aj tak už malo začať liahnúť. A ak nie nechám ju ešte do rána alebo hneď ju dám do bedničky s prázdnym dnom, aby teda odkvokala.., lebo trápiť ju zasa 21 dní...to je asi dosť..ak bude chcieť tak sa trocha zotaví nažerie. Ona síce teraz žrala, ale predsa bola v takom utlmenom režime a ak to príde na ňu tak znova to skúsim....ale neviem čo som urobila zle..., aby som sa toho vyvarovala.

Líhnete-li pod kvocnou, tak toho moc pokazit pri lihnuti samem nemuzete, takze spise spatna vejce, neoplodnena, spatna lihnivost, spatna vyziva rodicovskeho hejna, pribuznost. Pokud se nic nevylihne, tak vejce rozbijte, abyste mela jasno, jestli v nich neco bylo.
napsal(a):
Líhnete-li pod kvocnou, tak toho moc pokazit pri lihnuti samem nemuzete, takze spise spatna vejce, neoplodnena, spatna lihnivost, spatna vyziva rodicovskeho hejna, pribuznost. Pokud se nic nevylihne, tak vejce rozbijte, abyste mela jasno, jestli v nich neco bylo.
TAk mám v pláne rozbiť ich a pozrieť, kde mohol byť problém. Ešte rozmýšľať obvolať chovateľov v okolí, že by som jej podložila nejaké 1-2 dňové kuriatka, či by ich prijala, keď už tak poctivo sedela.

no tak tento rok sa veru ani mne ,nedari,,zatial mam len 5kurciat,,zdravych,,a este mam v liahni,10vajec ,a ztoho 5vajec je pekne natuknutych tak tie by sa mali hadam vyliahnut,do rana,a este ostava dalsich 5 ale vo vnutry su zive kuriatka ,tak uvidim,,ci sa budu zajtra liahnut,,
takže vyzerá to celkom nádejne. Pripomínam, že liahnem pod kvočkou...Celkom sa to rozpípalo...len aby sa to všetko aj dobre vyliahlo...alebo aspoň zdravá väčšina

a dalsich 5 v prvej rade sa liahne,, a v druhej rade dalsich 5 uvidim zajtra ci natuknu skrupinu,,

ale mali by bo ziju vo vnutry,,

basika
napsal(a):
a ešte jedna... a už dám pokoj
neboj,oni sa ti vyliahnu,,aj ja som mal dnes nauknute od rana,5vajec a 5dalsich este nie,,a do teraz sami vyliahli dalsie 4kurence,este 1 by sa malo cez noc asi,,a dalsie sa akurat natuklo,,a este mi ostavaju 4vajicka ale to asi cakam,bud cez noc sa natuknu alebo az zajtra,,ono sa nevyliahne skor ako nevstreba do seba vsetku krv,a zltkovy vak,,a samu pekne pupok neuzavrie,,potom sa krasne vyliahnu,,tak uz mam na svete 8 kuriatok,,ale malo by ich byt 15,,
napsal(a):
neboj,oni sa ti vyliahnu,,aj ja som mal dnes nauknute od rana,5vajec a 5dalsich este nie,,a do teraz sami vyliahli dalsie 4kurence,este 1 by sa malo cez noc asi,,a dalsie sa akurat natuklo,,a este mi ostavaju 4vajicka ale to asi cakam,bud cez noc sa natuknu alebo az zajtra,,ono sa nevyliahne skor ako nevstreba do seba vsetku krv,a zltkovy vak,,a samu pekne pupok neuzavrie,,potom sa krasne vyliahnu,,tak uz mam na svete 8 kuriatok,,ale malo by ich byt 15,,
Ja som tiež zvedavá na štatistiku ostalo mi pod kvočkou 12 vajec, tak som zvedavá koľko sa vykľuje z toho kuriat. Priznám sa, že včera po tom presvietení som bola veeeľmi pesimistická. Som rátala, že nebude ani jedno. Neviem nikde som nenašla ako majú vyzerať vajcia presvietené pred liahnútím deň tak preto som to už uzatvárala, že to bude neúspešné. Len akurát ja ju mám v maštalke, kde sa nekúri je v koši pod ňou polystyrén je pozakrývaná ale má otovr na dýchanie..tak hádam zvládnu noc...po vyliahnutí idú všetky kusy dnu aj s kvočkou.
takže výsledok liahnutia...zatiaľ to vyzerá, že z 13 vajec 9 kusov sa vyliahne.

pekne kuriatka mate viac ako ja,,ja som cakal 15 kurciat,,a mam iba 7,,neviem co sa stalo,,liahli sa 4dni,,a vajcia neboli ani stare,ani cerstve,,niektore iba natukli skrupinu a uhynuli,,a niektore boli uhynute vo vajci,,tak 8 ich bolo uhynutych,,ale nevadi aj tych 7 ma potesilo,,,
napsal(a):
pekne kuriatka mate viac ako ja,,ja som cakal 15 kurciat,,a mam iba 7,,neviem co sa stalo,,liahli sa 4dni,,a vajcia neboli ani stare,ani cerstve,,niektore iba natukli skrupinu a uhynuli,,a niektore boli uhynute vo vajci,,tak 8 ich bolo uhynutych,,ale nevadi aj tych 7 ma potesilo,,,
Určite aj 7 je pekné číslo. Ja som po poslednom presvietení (nakoľko nemám skúsenosti) rátala, že budem rada za 2 už som mala dohodnuté jednodňové od kamaráta, že dám kvočke, aby to nebolo také drsné pre ňu. Jedno sa inak ešte teraz liahne pod kvočkou to už nechám do rána. Uvidíme. Ale trošku malá komplikácia, liezli nejaké parazity po kuriatkach, nie veľa, ale videla som, takže zajtrá idem dávať Ekosip prášok, malo by to byť ekologické..tak hádam to neuškodí kuriatkam, vraj ani do krmiva to nie je zlé, keď sa dostane tak to bude hádam OK a zaberie. Lebo ma to ozaj mrzí a zajtrá prejde kvočka tiež riadnou očistou a hlavne hádam všetky vydržia. Ešte nežerú, kde tu ďobnú...jedno pilo samo..ostatné trošku občasne namočím zobák.

je treba ked sliepku zacne sediet na vajciach bud dezinfikovat to hniezdo alebo budku,,alebo kvocku,,to ma urcite slepacie vsi,,ja ako som sliepky prestahoval do noveho kurnika,tak nastastie nemaju ziadne roztoce bo ich sem tam skontrolujem ,ale aj kazdy mesiac cistim kurnik,,a raz za rok cely vystriekam biokillom,,to je proti parazitom,,a moze sa striekat rovno aj na sliepku,na kozu,,a mate postarane,,ja teraz idem skusit nieco nove co mi jeden poradil ze vydenzifikovat kurnik zriedenym savom,,tak som zvedavy,,ci to bude mat niaky ucinok,,aj ked sa toho bojim lebo viem ako savo smrdi chlorom
Ja som tiež vydenzifikovala chliev aj vápnom vystriekala, celú zimu sa popolia v skleníku, kde vysýpame popol. Ale ona sedela 21 dní a chyba bola, že som ju predtým nevydenzifikovala. No ale už som aplikovala aj na kuriatka Ekosip aj na kvočku tak hádam sa toho zbavíme a aj sliepkam som dneska dezinfikovala roztokom zakúpeným u veterinára. A som im tiež nasypala do znáškového hniezda.

napsal(a):
tak tu je slubena foto,,vsetkych 7 pokope,,
paráda. Ja som teraz pred chvíľkou všetky premiestnila pod kvočku, takže vyzerá, že si fajn zvykli.. keď som zhasla svetlo, všetky boli pod kvočkou. Dúfam, že sa mi ešte podarí tie parazity odstrániť a bude všetko OK. Akú stolicu majú takéto malé kuriatka? Na čo treba dať pozor?

basika
napsal(a):
paráda. Ja som teraz pred chvíľkou všetky premiestnila pod kvočku, takže vyzerá, že si fajn zvykli.. keď som zhasla svetlo, všetky boli pod kvočkou. Dúfam, že sa mi ešte podarí tie parazity odstrániť a bude všetko OK. Akú stolicu majú takéto malé kuriatka? Na čo treba dať pozor?
ked sa vyliahnu tak maju taku do zelena,,ale to byva vzdy,,ale potom sa im napravi ked zacnu prijimat potravu,,moje maju taku ani hustu ani riedku akurat,a farba je taka bielosiva,,
A čo im dávate a čo im dávate piť?Ja smesku pre 1dňové kuriatka, dneska som pridala jačmenné krúpky jemné trošku a dneska som aj vajce uvarila. Na pitie som im pridala Hydrovit AD3..
A tu je foto s maminou
A čo im dávate a čo im dávate piť?Ja smesku pre 1dňové kuriatka, dneska som pridala jačmenné krúpky jemné trošku a dneska som aj vajce uvarila. Na pitie som im pridala Hydrovit AD3..
A tu je foto s maminou

ja davam odjakziva cistu vodu,,,cital som ze davaju aj caj,,ale ja radsej davam cistu vodu,,,a nikdy sa im nic nestalo,,,
Kuřátka líhnutá ze soboty na neděli,je jich devatenáct,o dvacáté jsem se připravil sám.
Dobrý deň.Ak si niesom istý,či kuriatko žije vo vajíčku,dám ho do teplejšej vody,ak sa nehýbe tak vo vzduchovej komôrke urobím malú dierku kadial na plod vidím,či sa hýbe a žije.Po vyliahnutí pár dní kurčatá krmim preosiatým kukuričným šrotom.nemajú polepené zadočky.Po týždni dávám zmes.Napitie tiež pár dní je dobre podávať čierný čaj.Druhý deň po vyliahnutí dám salgén.Jednu kvapku do zobáka každému kuriatku.O dva dni pridávam do pitia Propoul.Ten dávam 10dní do mesiaca všetkým kurčatám,aj 3 mesačným.Mám naliahnutých500 kurčiat z 12 druhov Ak sa mi podarí umiestniť fotky priložím.Bývam na samote a internet je iba mobil,býva to zlé.Som s pozdravom M.H.
Ukázka letos líhnutých zdrobnělých hempšírek a zdrobnělých holanďanek.
Martin
už mám zase nová kuřátka...kalimera mezi nimi jsou maransky,araukany a wyandotky
basika
napsal(a):
a ja ešte pridávam jednu "mamočkovskú"
Vaše nadšení naprosto chápu , kuřata jsem měla prvně loni, taky přirozeně líhnuté a je to krásný pohled. A zrovna dneska budu dávat vajíčka pod loňskou kvočnu, tak doufám, že opět nezklame
.
janazlesa
napsal(a):
Vaše nadšení naprosto chápu , kuřata jsem měla prvně loni, taky přirozeně líhnuté a je to krásný pohled. A zrovna dneska budu dávat vajíčka pod loňskou kvočnu, tak doufám, že opět nezklame
.
Toto je moja prvá kvočka v mojej "chovateľskej kariére" S chovom sliepok som začala minulý rok.
kirinka7
napsal(a):
Taky jsem nasadila vajíčka do líhně 24.2. - 64 vajec, včera jsme prosvětlovala a mám nádherné pavučinky. Z 64 vajec jsem 9 nedokazala určit ale necham je tam (hempšírka, australka a vlaška koroptví)
Zdravim Ta kirinka7. Ja mam taku istu Ukrajinu ako Ty. Pochval sa ako sa Ti vydarilo prve liahnutie. t.
15.3.2013 mi vysedela zdrobnelá kvočka z 8 podložených vajec 8 pekných kuriatok veľkej velsumky. Sú tam 2 kohúti a 6 kuričiek. (Takže nie len nepárny počet)
Zajtra podsadím pod zd. wyandotku str. vlnitú vajcami z ich vlastnej produkcie. A to mi ešte jedna zd. wyandotka kvoká, tak podsadím velsumky zd. Ak to zvládnem pridám foto.
to jsou též moje vlastní kuřátka, jsou to kříženky (líhlé r. 2011) dnes snášejí obrovská vajíčka,nevím jak je to možné..
Dobrý večer. Pridám aj ja foto z liahnutia našich zdr. wyandotiek. Dnes sa nám vyliahla druhá tohtoročná várka zW lososových, bielych, bielozlatých a pár kúskov modrozlatých a zlatých. Zajtra naložím vajíčka do liahne znovu, snáď ich bude potom dosť.
pomořanka

XXX.XXX.188.108
pomořanka

XXX.XXX.188.108

dobry den ,,vsetkym,,tak tento rok uz budem druhy krat liahnut,,ale nie v liahni,ale som sa dockal po 6rokov kvocky,dovtedy mi nekvokala ani jedna,,sedi ako pribyta,uz tyzden,v kosiku,,dal som jej 13vajec ale pred vcerom 1 vyhodila z kosa,,dal som jej ho spat a ked som siel za tri hodiny znova ku sliepkam tak zase ho vyhodila tak som ho rozbil a bolo ciste,,,tak som cely rad,,uz som sa bal ze to spravi zo vsetkymi vajickami,,ale nie,,je pekne velka a zakrije ich vsetky,,mohol som dat aj 15 vajec, lebo je to velka kura,,by ich aj obsedela,,ale dal som iba 13vsak to staci,,som si povedal,,,lebo co sami vyliahlo v liahni tych 7 kurciat,,tak z toho mam 2 kohutkov a 5 kuriciek,ale jedna si asi este ked bola mala musela zlomit paprcu a jej to zle zrastlo,,tak som ju musel utratit,aby sa chuda netrapilo,,tak mi ostali iba 4 kuricky,,aj tomu som rad,,a z kohutikov sami vystepil jeden cisto biely,,a druhy je presna kopia ,stareho kohuta no rocneho uz,,len ma zlte paprce,a tomu som rad,lebo stary ma blede a po stranach krasne cervene bodky,,to zdedil este po oravkach,,a jedna kuricka ta mlada ta teraz zdedila farbu operenia po oravkach,,,aj ked viem ze matu niektory nemaju radi,,lebo nechovam ciste plemeno,,,ale mne to nevadi,,ja som si chcel vychovat vlastne domace sliepky co sa kedysi chovali po dedinach,,teraz len vydim vo dvoroch,,bud okrasne zahradky,alebo tie 10mesacne osklbane hnede sliepky ,a tie sami vonkoncom nepacia,,,a teraz sami este zblazdnili dve sliepky zacali mi tiez kvokat,ale este znasaju ,tak dufam ze ich to prejde,,jednu to na zaciatku aj preslo,,zacal som im davat nakrajanu lucerku a to im zdvyhlo znasku,,tak prestala,,a tieto dve asi to iste spravia,,ale ta jedna co sedi ta sa nedala,,a dobre spravila aspon budem mat zase male kuriatka,len som zvedavy na farbu operenia a hlavne na hrebienky,lebo chcem docielit ,aby mali vsetky sliepky aj kohut pekne ruzicove hrebene,,
Ja som mal pod kvočkami (brahmankami) 21 a 11 vajec no každé jedno bolo čisté...neviem kde je problém...lebo mal som pod nimi aj vajcia aj od mojích sliepok a zakúpene nasadové vajcia, všetko bolo čisté
Ahoj Pefo,rozmýšľal si prečo sa Ti v tej dobrej liahni nevyliahli kuriatka?Poviem Ti prečo.Mám ju aj ja už 3 roky.Teplota na dyspleji Ti ukazuje 37,5 st.Máš ju premeranú aj v strede vajíčok?Keď som liahol podľa návodu ,tak katastrofa ako u Teba - dúfam,že toto liahnutie neberieš ako úspech.Stretol som sa aj s p.Veslým v Nitre na burze a kúpil som od neho dig.teplomer,ktorý sa dá prestrčiť vetracím otvorom k vajíčkam.Výsledok- teraz mám 14 dní 38,2 na dyspleji,potom znížim na 38.Vlhkosť 55 a pred liahnutím na 80.A už vyliahnem aj prepeličky aj bažanty a zo 6 vajíčok mám 5 pyžmoviek.
Záver: máš nízku teplotu,pri ktorej sa Ti vyvíjajú zárodky,dačo sa aj vyliahne,no ostatné nemajú už toľko síl.Ty si musíš premerať tu teplotu a potom si ju upraviť aj na dyspleji.
Palo Sk.

mam taky digitalny teplomer s cidlom co dosiahne az ku vajciam, ale ako potom tu teplotu nastavim na displeji? ci to je napisane v papieroch,,musim si to este raz precitat,,ale potom by sa nevyliahli ziadne ,no nie_? ale mne sa vyliahlo 10kurciat,,len 3 mi zahynuli vlastnou vynou ,,ja som myslel ze ten pijak je uz zly,,kedze som ho mal uz druhy rok,,,
Mojich 30 Kuriatok zo včera a dneška, na fotke neboli všetky, ostatné sa ešte sušili v liahni, väčšina sú čisté australorpky , čo som veľmi rád, ale pár vajec bolo aj od iných sliepok a tak tam je aj 5 žltých kuriatok
napsal(a):
mam taky digitalny teplomer s cidlom co dosiahne az ku vajciam, ale ako potom tu teplotu nastavim na displeji? ci to je napisane v papieroch,,musim si to este raz precitat,,ale potom by sa nevyliahli ziadne ,no nie_? ale mne sa vyliahlo 10kurciat,,len 3 mi zahynuli vlastnou vynou ,,ja som myslel ze ten pijak je uz zly,,kedze som ho mal uz druhy rok,,,
Ahoj Pefo,no najprv si zmeraj tú teplotu nad vajíčkami a v strede vajíčok,ak bude menšia ako 37,5st,tak musíš pridať teplotu- u mňa to robí až tých 38,2st na displeji.Ten papier som už aj ja menil a dal som tam obyčajný karton,ktorý som zložil do V a tiež to funguje.Teplotu si zvýšiš,znížiž podľa návodu.Stlačíš naraz + aj - podržíš pár sekúnd a potom + pridávaš a - uberaš st,vlhkosť,potvrdíš aj CELSIA - všetko potvrdzuješ cez OK.
Teda Tvoj neúspech je v teplote a nie v pijavom papieri./Keď som tu čítaval,ako niekto liahne oplodnené vajíčka na 95-99%,v domácky urobených žiarovkových liahniach,tak mi bolo veľmi smutno z výsledkov mojej liahne./
Palo SK.

to vsetko viem,,len som nevedel ako ju zmerat a,kde,,a ja mam viac takych papierov mne ich dali 4kusy ku liahni,,takze o saci papier nemam zatial nudzu,,tento rok uz to robit nebudem,,az tak nabuduci,,aj tak uz za tyzden a pol budem mat kurcata s pod kvocky,,
Pridávam fotky mojích včerajších a dneskajších kuriatok , celkovo ich je 22 ale jedno na fotkách nie je , pretože bolo ešte v liahni...
Sú to Bielefeldky Rodofarebné zatiaľ 5 kuričiek a 1 kohútik , uvidím čo bude to posledné kuriatko a Plymutky Biele
luxdkas
napsal(a):
Sú to Bielefeldky Rodofarebné zatiaľ 5 kuričiek a 1 kohútik , uvidím čo bude to posledné kuriatko a Plymutky Biele
Tak posledné kuriatko Bielefeldky je tiež kurička
Mal by som otázku , presvietil som vajce a je tam vidno niečo , ako keby tam kuriatko dýchalo , ale neviem či sa vyliahne.
Ak sa nevyliahne , mám aj tak celkom dobrý počet 22 kuriatok z 30 vajec

ahojte tak uz to tu mam,,dnes sami vyliahlo z 11vajec-10kuriatok,,11vajce bolo zaprdok,,,a tu je obrazok mojej kvocky,ktora si to vysedela,,

tak ich mam 10,
cruyff
napsal(a):
2-dňové vlašky izabelové
v dospelosti budú také ak sa nič nestane
tulhusi
napsal(a):
2 krasavice
tie su naozaj krásne velmi sa mi páčia ale nezohnala som u nás v okolí násadové vajíčka tak som kúpila od oraviek a liehla som 20ks plus 20ks moj domáci mix ,mala som dosť nízku oplodnenosť asi preto že naše hybridky to natierali kohútovy ale tie čo boli oplodnené tak sa aj vyliehli oravky mali lepšiu oplodnenosť len ich viac uhynulo nevyliahnutých,plus niake straty 3 zahynuli v prvé dni a 3 ako 9týždnové, inač same kohútiky pomer 10/5sliepočkám.

tak tu je moja nova omladina,,maju dva dni,,je ich 10 ,ale nie vsetky su na fotke ,niektore boli schovane pod kvockou,,

jara.k
napsal(a):
To dvacáté jsem právě usmrtil.Všechna kuřata už byla venku a to poslední nebylo ani naklovnuté.Při prosvícení přes vzduch.komůrku nebyl vidět žádný pohyb,tak jsem ho rozklepnul.Kuře bylo živé a při narušení vykrvácelo.
Jak prosvěcujete vejce před vylíhnutím se ? Co by tam mělo být vidět, jak se rozeznají, která ještě pod kvočnou nechat a která jsou tzv.pukavci nebo nevyvíjející se, což vyjde nastejno. Kočinky jsou černé. wyandontky kolumbijské. Děkuji za vaše zkušenosti a znalosti.
tak som si kúpil liaheň ako pefo, po prečítaní príspevkov som nemal jasno akú teplotu nastaviť, tak som zvolil kompromis a nastavil som 37,7 a vlhkosť som dal na 50 a po 18 dni som ju zvýšil na 80 (čo som však nedosiahol bola okolo 70 a až po vyliahnutí zopár kureniec sa zvýšila ). Nasadil som 20 vajec od oraviek - 100% vyliahnuté a 5 od hodvábničiek - 2 vajcia boli neoplodnené. Poslednú hodvábničku som po dvoch dňoch vylúpol (celú) a jednu oravku (polovicu). Ináč sa vyliahli samé. Prvé boli vyliahnuté v strede a "problematické" boli na kraji. Tým dvom posledným som zvýšil teplotu z večera do rána na 37,9. Chcem liahnuť opäť a teraz neviem či bol výsledok dobrý, alebo mám ešte o 1-2 stupne zvýšiť teplotu
Tak takto moje kuriatka vyrástli , vyzerá to na 7 kohútikov z 22 kuriatok
Dúfam že to tak aj bude , teda u Bielefeldiek som si istý na 100% že mám kohútika a 6 kuričiek
luxdkas
napsal(a):
ani Bielefeldky , tých mám iba 6 a tie si chcem nechať a kúpiť ku nim nepríbuzného kohúta na jeseň , aby som si potom ak tak mohol naliahnuť na jar niečo po nich
a nevieš ako je to s burzami v žiline? stále bývajú poslednú nedeľu v mesiaci, asi sa pôjdem pozrieť, snáď sa niečo pritrafí, chcel som pôvodne oravky, ale páčia sa mi aj plymutky a amroxy, ani hempšírky nie sú na zahodenie...
Cumlik

XXX.XXX.21.253
Dobrý deň.Ako zistím,že kohút je ok,keď na 15-ty deň sme v zopár vajíčkach zaznamenali pohyb a dnes..na 21-vý deň pozerám...veľa vajíčok priesvitných a tých zopár na 3/4 tmavých,ale pohyb žiadny.Už skúšame tretí krát,aj kohúta sme vymenili,ale úspech ziadny🤔😥Poraďte prosím,kde robíme chybu.Ďakujem.Monika