Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2013 09:49
eliška92

XXX.XXX.197.37

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co udělat s vejci když se zase mají vrátit mrazy? Prý po ránu má být až -12°C. Husa už má v hnízdě 11 vajec a ještě nesedla, tak nevím jestli jí je přes tu zimu sebrat nebo jestli jí mám nechat tak jak to je. Děkuji za názory.

9.3.2013 11:20
chovatelpepa

XXX.XXX.51.52

eliška92 napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co udělat s vejci když se zase mají vrátit mrazy? Prý po ránu má být až -12°C. Husa už má v hnízdě 11 vajec a ještě nesedla, tak nevím jestli jí je přes tu zimu sebrat nebo jestli jí mám nechat tak jak to je. Děkuji za názory.

No URČITĚ ty vejce sbírejte, i když nejsou mrazy!! .-) já to tak dělám. smajlík a je to nejlepší. A kyž husa začne posedávat v hnízdě a pouštět peří, tak jí je tam teprve dám. smajlík Ale je to na Vás smajlík, ale když vejce předou mrazem, tak je můžete vyhodit.....

9.3.2013 16:25
eliška92

XXX.XXX.197.37

Děkuji za radu :) Jinak my jsme loni nechávali vejce pod husou celou dobu a celkově to zvládla sama i když je to Landénka a ty prý moc dobře nesedí. Jenže to nebyl mráz. Jen se bojím toho že když jí je seberu, tak začne snášet jak pitomá a já jsem bez líhně, takže nevim co s dalšíma vejcema.

9.3.2013 17:01
ares.n

XXX.XXX.233.81

kdyy byli navíc rád koupím do lihně

9.3.2013 18:29
eliška92

XXX.XXX.197.37

chovatelpepa napsal(a):
No URČITĚ ty vejce sbírejte, i když nejsou mrazy!! .-) já to tak dělám. smajlík a je to nejlepší. A kyž husa začne posedávat v hnízdě a pouštět peří, tak jí je tam teprve dám. smajlík Ale je to na Vás smajlík, ale když vejce předou mrazem, tak je můžete vyhodit.....

Ještě bych Vás požádala o radu jak sebraná vejce uchovávat než jí je vrátím. Husy máme druhým rokem a loni si to husa obstarala sama, takže nemám zkušenosti.

9.3.2013 18:31
eliška92

XXX.XXX.197.37

ares.n napsal(a):
kdyy byli navíc rád koupím do lihně

Pokud začne nanášet přes limit, tak se Vám na 100% ozvu na meil :)

9.3.2013 18:54
ares.n

XXX.XXX.233.81

děkuji

9.3.2013 19:35
chovatelpepa

XXX.XXX.51.52

eliška92 napsal(a):
Ještě bych Vás požádala o radu jak sebraná vejce uchovávat než jí je vrátím. Husy máme druhým rokem a loni si to husa obstarala sama, takže nemám zkušenosti.

Já je skladuji ve špajzu, kde není teplota ani příliš vysoká, ani příliš malá. A každý den je otáčím. smajlík

9.3.2013 19:35
chovatelpepa

XXX.XXX.51.52

eliška92 napsal(a):

Já je skladuji ve špajzu, kde není teplota ani příliš vysoká, ani příliš malá. A každý den je otáčím. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík