Česká bílá husa vs. landéská

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2013 20:23
růžena

XXX.XXX.10.64

Dobrý den, jsem začínající chovatelka, a z neznalosti jsem udělala velkou chybu, pořídila jsem si pár hus českých bílých a pár hus landéských. A je zle, landésák bílého housera vyhání a velmi tvrdě ho napadá, jsem před rozhodnutím, kterého si nechat, raději bych českého, ale pojme husu landéskou? Není na něho moc velká? Prosím, napište mi vaše zkušenosti. Každopádně jeden musí z kola ven. Děkuji

10.3.2013 10:14
marketazalbre

XXX.XXX.252.118

dobrý den, já vám bohužel neporadím, ale mám zájem koupit mladé kroužkované čistokrevné husy české, klidně 10 kusů, nebo chovný kmen, záleží co bude k mání... kdybyste náhodou prodávala nebo věděla, kde sehnat, dejte mi prosím vědět na info@stastnakoza.cz
díky moc smajlík

10.3.2013 10:51
zmetekkrtek

XXX.XXX.10.32

A co je zkusit rozdělit, aspoň teď na dobu páření? Nám se na dvoře snášejí bez problému, máme velký pozemek, tak se ani moc nepotkávají.

10.3.2013 16:03
varšava

XXX.XXX.186.12

Ja mam dva kmeny landeskych. V noci jsou odděleni , přez den dohromady. Předlonsky vyhani toho noveho lonskeho, honi ho přez celou zahradu. jinak ho neohrožuje jen nesmi do blizkosti. V noci si mužou užit oba. Z prvnich v lihni kde bylo 16 vajiček se vylihly jen 2housatka myslim že vajička byly stare. ted už husa konečně sedi tak jsem zvědava a napnuta jak struna. Druha už nanesla 27 a pořad nesedi. Zase jsem zavezla 14 vajiček do lihně , tak mi držte prsty.

13.3.2013 20:40
růžena

XXX.XXX.20.192

Díky za reakci, jak se někde objeví bílý, landésák ho honí jak o závod, a další problém mám s bílou husou, jen co ji pustím, hrne se ke kachnám IB a chodí s nima, jako by byla matka, a bílému nechce dát. Už jsem je úplně oddělila, jsou spolu zavření týden, pozoruji, že ji husák, dává najevo, že je jeho, ale nevím, jak to dopadne, až je zase po čase pustím.Zatím to řeším tak, že třeba dopoledne pustím landésky a odpoledne bílé, ale husička mi vždycky uteče ke kachnám, a zatím nemá ani jedno vajíčko. Tož co s nima? A nejsou kroužkované.

18.3.2013 15:19
milan53

XXX.XXX.224.58

Dobrý deň.Pani varšavo,ak Vám huska zniesla 27 vajíčok,tak to je min.54 dní.Nezdá sa Vám to príliš dlhá doba na to aby ste ich už mali v liahni.Husie vajcia nieje dobré nechávať dlhšie ako mesiac za predpokladu otáčania aspoň 2 x denne a dobrého uskladnenia.Chovám viac kmeňov husý,ale všetky oddelene.Ak chováte spolu,húseri sa často napadajú a pri párení z husý zhadzujú.Potom sa z 15 vajíčok vyliahnú 2 húsatka.Pre pani čo má 2 húserov.Ponechal by som tákého ktorý má väčší záujem o húsky,zrejme Landenský ak Vám nezáleží na čistote plemena.Prajem Vám veľa šťastia v chovoch.M.H.

18.3.2013 15:53
varšava

XXX.XXX.186.12

Děkuji Husy mam všechny landeske jeden houser druheho neshazuje, protože nema šanci se vubec přibližit. je mladši. prvni husa už ma 33 ale v lihni už byly ty prvni před vic jak měsicem jenže ze 16 vajec jen 2 husičky ty už maji 14dni dalši postupně v lihni včera prosvicene a zase jen 4 oplodněne . v noci jsou obě tria oddělene až pak na den jsou spolu. pojimane jsou. Něco jsem viděla a něco vidim jak maji oškubane krky. ten prvni starši ten už byl loni je pujčeny vratim a zustane ten koupeny ale pro letošek zase pase . 2 husy sedi a dvě ještě ne. no jsem neštastna jak šafařuv dvoreček.

18.3.2013 16:06
varšava

XXX.XXX.186.12

Ještě k vajičkum jsou v misnosti 8-12 stupnu přikryte lehunkym šatkem 2krat denně otačane . když husa snese už jsem u ni a vajičko odnesu aby neprochladlo . někdy i v 1 v noci nebo rano ve 4 no nemaji v tom žadny system nesou si jak chcou. už vic nevim co bych mněla pro to udělat. asi je houser malo plodny a tak jsem se těšila na housatka ,tak aspon hyčka ty 2.

Přidejte reakci

Přidat smajlík