Skeleton1

XXX.XXX.243.13
Dobry den, tento rok chcem prvykrat skusit chov vodnej hydiny. Chcel by som zacat kupou 5 ks kaciek a 5 ks husat vo veku 3 dni. Prosim vsak o potvrdenie a radu. Predpokladam, ze odchov spolu by nemal byt problem? Dalej mam k dospozicii kukuricny srot. Vo veku niekolko tyzdnov predpokladam, ze nie je problem ich chovat miesankou kukuricny srot a zelene krmivo, ale od troch dni do niekolko tyzdnov prosim o radu. Prve dni mozem zacat davat len cisty kukuricny srot, dalsie dni zmiesat s vodou a vajcami na tvrdo a v dalsich dnoch uz pridavat zelene krmivo, alebo zvolit iny sposob krmenia inym krmivom, pripadne kupit a pridat do navrhovaneho este nieco?
Este k tomu co som sa docital na nete. Na jednej strane sa odporuca prve 3 tyzdne chovat v teple pod lampou s dlzkou dna 16-20 hod, ale v dalsich clankov a som nasiel, ze uz niekolko dnove kacata a husata sa volne pasu na trave. Tak ako to je prosim?
Už som myslel,že vám nikto neodpovie.Ak máte kuk.šrot,pridajte k nemu pšeničný.Kúpte si koncentrát na výrobu kŕmnej zmesi.Vyjde vás to lacnejšie než kupovať hotovú zmesku./pozor,koncentrát pre mladé/.Kačicám ako som spomínal netreba toľko tepla ako kuratám. Vodná hydina v krmive využije až 20% rastlinnej potravy. Ale radšej až po 3 týždňoch.Dovtedy nepúšťat do vody.Ľahko prechladnú.
Housta a káčata jsem již odchoval housata jsem dostal třítýdenní a i ty museli být ještě asi 1-2 týdny vevnitř a noc.Ano k tomu šrotu by jste měl přidt kopřivy až budou ,brambory,vejce,..... . A také ROBORAN pro drůbež nebo jiné vitamíny pomůže jim to .A protože se mi stalo s housetem že padlo na nohy tak se má přidávat do vody sůl a dávat namočený chléb.Samozdřejmě že sůl se nebude dávat každý den stačí 1- 2 do týdne.Jinak samozdřejně že housata by měla být v teple.Rozhodně od 3 dne venku nikdy.Jedině pod husou.Jinak by nastydli což nechcete.A já jsem si si červenec- srpen přivezl ty káčata 3 denní a už jsem je dl ven ,ale bylo teplo hezky a slunečno a měli kvočnu takže ta by je ochránila před deštěm a mohli se skrýt do boudičky.Takže housata rozhodně a káčata nechcete alespoň do 3 týdne doma a ven je můžete pustit třeba na 15 minut ,ale aby bylo venku hezky.
Dakujem Vam vsetkym za cenne rady. V buducom mesiaci sa do toho pustim. Prve tyzdne skusim zmes kukuricny,psenicny srot a ten bielkovinovy koncentrat samozrejme pod vyhrevnou lampou. Este sa mi naskytla moznost ziskat repku olejnu, ktoru urcite chcem davat sliepkam, ale podla mna by to mohlo byt vhodne aj pre kacice a husi. Ziskaju tym nenasytene tuky a trochu ine bielkovinove zlozenie ako z obilnych srotov. Ma s tym niekto skusenost?
Vhodna myslim ze je, lebo raz som cital clanok ako krasne sa da ovplyvnovat nutricne zlozenie vajec potravou a pridavkom olejnin v strave, teda aj repky sa zvysuje podiel nenasytenych mast. kyselin vo vajciach a dokonca sa vraj aj v obchode predavaju taketo vajcia, ktore to maju aj napisane, ale samozrejme za vyssiu cenu.
Druha vec je ako a ci im ta repka chuti. Verim, ze tym mojim bude chutit.
To s tymi srnami je pravdepodobne tym, ze repka najma pocas kvitnutia obsahuje ochranne latky tak ako mnoho inych rastlin a mozno tie im skodia, alebo to prameni aj z minulosti ked este repka obsahovala kyselinu erukovu, ale teraz uz su pestovane len bezerukove repky. Naopak zlozenie repkovych semien z hladiska NMK a vitaminov je uplne skvele pre vyzivu
boficaklip

XXX.XXX.159.162
Malej vodnej hydine treba varit caj z byliniek (harmancek mysi chvostik skorocel zihlava).