tak nikdo nic,všichni jsou na starém.....
já už tam ale přispívat nebudu,tak aspoń sem pár fotek z druhého líhnutí
jinak k problémům s vlhkostí ke konci líhnutí-mám je také,ale přesto tato líheń za ty peníze není marná,jsem vcelku spokojená.
jinak k problémům s vlhkostí ke konci líhnutí-mám je také,ale přesto tato líheń za ty peníze není marná,jsem vcelku spokojená.
kastef
napsal(a):
co je na tom divný-líheń má rošt na 42ks,ale pokud máte opravdu velká vejce,tak v krajích se už špatně ukládají,a i uvnitř roštu sem musela pracně přeskládávat,ale povedlo se.Holt ty kroužky sou tak na vejce okolo 6Og,Já mám i 7O,nebo 8O g.
mam bez rostu a veslo se my tam vis nez dost, dnes budu prosvicovat,pocitam ze nico vyhodim,je to fuska pasovat to tam rano a vecer aby se vesly.
Původní diskuzi jsem průběžně četla, ale neuvědomuji si, že by se tam řešila moje otázka. Pokud ano, omlouvám a budu znovu hledat. Otázka: v návodu k líhně Cleo je doporučená teplota 38C bez ohledu na druh drůbeže. Jak to chápete? 38C na teploměru líhně? Ale mám dost velký rozdíl mezi teplotou na teploměru líhně (38,5C) a na vejcích (37,1C). Mám tam krůtí vejce. Ta by měla mít dle literatury teplotu 37,5C, což chápu jako teplotu kolem vajec.
Tak nevím, zda přidat teplotu, aby na vejcích bylo těch 37,5C (což si myslím, je správně). Ale pak bude na tepl.líhně skoro 39C, což neodpovídá návodu.
Je to moje 2. líhnutí. 1. líhnutí - zkušební křepelek nedopadlo dobře. Spoléhala jsem na teploměr líhně a neměřila na vejcích (moje chyba). Teď už jsem si pořídila teploměr s vlhkoměrem. Teplota byla při líhnutí křepelek nízká a jak se dočítám, proto se líhly se zpožděním a vyklubalo se jich málo. Předem díky za radu.
chovd.
napsal(a):
A JE TO TADY..............OZNAMYLY PRERUSENI DODAVKY ELEKTRIKY, 27 a 28 v 20 a 21 den lihnuti poradite my co s tim,mate nigdo skusenost v takovem pripade.
v poslední době jsem zde viděla vlákno, co dělat, když přeruší dodávku elektriky. Snad tam něco najdete. Tohoto se taky obávám a přemýšlela jsem, co bych dělala. Napadlo mě i převést líheň jinam (k příbuzným), ale my si vše ohlídáme nejlépe sami.
matylda3
napsal(a):
Původní diskuzi jsem průběžně četla, ale neuvědomuji si, že by se tam řešila moje otázka. Pokud ano, omlouvám a budu znovu hledat. Otázka: v návodu k líhně Cleo je doporučená teplota 38C bez ohledu na druh drůbeže. Jak to chápete? 38C na teploměru líhně? Ale mám dost velký rozdíl mezi teplotou na teploměru líhně (38,5C) a na vejcích (37,1C). Mám tam krůtí vejce. Ta by měla mít dle literatury teplotu 37,5C, což chápu jako teplotu kolem vajec.
Tak nevím, zda přidat teplotu, aby na vejcích bylo těch 37,5C (což si myslím, je správně). Ale pak bude na tepl.líhně skoro 39C, což neodpovídá návodu.
Je to moje 2. líhnutí. 1. líhnutí - zkušební křepelek nedopadlo dobře. Spoléhala jsem na teploměr líhně a neměřila na vejcích (moje chyba). Teď už jsem si pořídila teploměr s vlhkoměrem. Teplota byla při líhnutí křepelek nízká a jak se dočítám, proto se líhly se zpožděním a vyklubalo se jich málo. Předem díky za radu.
kontroluji teplotu kolem vajec a ne na teplomeru lihnje
matylda3
napsal(a):
v poslední době jsem zde viděla vlákno, co dělat, když přeruší dodávku elektriky. Snad tam něco najdete. Tohoto se taky obávám a přemýšlela jsem, co bych dělala. Napadlo mě i převést líheň jinam (k příbuzným), ale my si vše ohlídáme nejlépe sami.
vlakno opreruseni uz proskoumala , preruseni 2 dny v pracovnich hodinach,zabalit do dek hrozi uduseni,nevim ,nevim
tak jsme to zvladly Z 43 2 se udusily ,jedno je slabucke a 40 v pohode
beginner
napsal(a):
Přeji krásné Velikonoce a chtěla bych se zeptat, jakou jste udržovali teplotu u vajec a vlhkost? Děkuji za odpověď. Eva
hrely jsme to nad kamnama jeden, den teplota derzela 31.7.ale jak to hralo ze spoda tak vlhkost stoupala do 90 , tak jsem nechavala lihen pootevrenu.,od poledne gdyz zaply elektriku ,tak jsme jely do obchodu pro invertor.a to scesti ze jsme ho koupyly ,proto ze 28 uz se nam lihly kuratka..a Vam taky prejeme krasne Velikonoce.
arbo73
napsal(a):
Zdravím všechny, líhnul už někdo z vás v této líhni vodní drůbež? Já zatím husy a tragédie. I přes vlhčení všechno jakoby uschlo větrákem!
ja osobnje zatim ne ,ale mam vplanu kachny,a premyslim jak tu lihen upravit,ono totiz i pro kuratka da hodnje prace,i gdyz ta vlhkost 75 tam je, ale ze zhora gde se vprave kuze klube ventylator to vysusi.tak chsy skusit pod ventilator privazat krouh nijakyj j aby to hnalo vzduch jen stenamy lihni,ale to prozatim jen chcy skusit a potom bud a nebo
arbo73
napsal(a):
Zdravím všechny, líhnul už někdo z vás v této líhni vodní drůbež? Já zatím husy a tragédie. I přes vlhčení všechno jakoby uschlo větrákem!
Na zkoušku jsme dali před 31 dny 5 husích vajec._Z toho 2 byly v hnízdě při mínus 11stup.,než jsme je objevili.Obrovský překvapení v 10 den prosvícení všechna oplozená a začali se vyvíjet.Včera ještě větší překvapení 3 naklovaná a dnes všech 5 vylíhlích.Líhli jsme poprvé a ještě ted tomu nevěřím.A to se mi ještě dvakrát stalo,že jsem je větrala přes 2hodiny.Někdy jsme otočili 2Xdenně,někdy 4X(to když i přítel).Ale optimální teplotu jsme se tedy snažili dodržovat,jak na začátku,uprostřed i nakonci líhnutí,včetně vlhkosti a pravidelného rosení.Sice bez vlhkoměru.
lenuna
napsal(a):
Na zkoušku jsme dali před 31 dny 5 husích vajec._Z toho 2 byly v hnízdě při mínus 11stup.,než jsme je objevili.Obrovský překvapení v 10 den prosvícení všechna oplozená a začali se vyvíjet.Včera ještě větší překvapení 3 naklovaná a dnes všech 5 vylíhlích.Líhli jsme poprvé a ještě ted tomu nevěřím.A to se mi ještě dvakrát stalo,že jsem je větrala přes 2hodiny.Někdy jsme otočili 2Xdenně,někdy 4X(to když i přítel).Ale optimální teplotu jsme se tedy snažili dodržovat,jak na začátku,uprostřed i nakonci líhnutí,včetně vlhkosti a pravidelného rosení.Sice bez vlhkoměru.
Tak to gratuluju! Já jsem druhou várku líhnul ve staré stolní líhni na žárovku a vše OK! Tak nevím, kde se stala chyba. Taky jsem dodržoval teplotu i vlhkost byla dobrá. Za týden se mi budou líhnout v tom Cleu kuřata, tak jse zvědav jak dopadnou ony...
lenuna
napsal(a):
Akorát jedno má svázaný nožičky,protože nemohlo vůbec chodit, po dvou dnech už běhá,ale nevím kdy mu to už sundat.Jinak kuřata se líhli uplně bez problémů.Co bylo oplodněné to se vylíhlo.I když je pravda,že 2 ze 38,taky křivý nožičky,spíš zkroucený pařátky.
Já jsem taky dvěma musel svázat nožičky. Do pěti dnů od nasazení to můžete sundat, pak už je to zbytečné. Jednou se mi stalo, že jsem jim to nechal nějak kolem sedmi dnů a housátkám už tak porostla noha, že už to měly trochu zařezané no kuže.
arbo73
napsal(a):
Tak to gratuluju! Já jsem druhou várku líhnul ve staré stolní líhni na žárovku a vše OK! Tak nevím, kde se stala chyba. Taky jsem dodržoval teplotu i vlhkost byla dobrá. Za týden se mi budou líhnout v tom Cleu kuřata, tak jse zvědav jak dopadnou ony...
Tak od včerejška se líhnou v Cleu kuřata a úplně bez problémů, polovina už je venku a druhá půlka je naklovaná. Takže co se týká hrabavé, tak líheň OK!