Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.3.2013 09:15
bezdikov

XXX.XXX.117.20

Dobrý den, mám dotaz, můžou pižmovky sedět v jednom hnízdě, začaly mi snášet do jednoho, tak jestli je mám nechat a nebo to nějak řešit. Vím, že už to tady možná bylo někde řešeno, ale nemůžu to najít. Děkuji za odpovědi.smajlík

14.3.2013 13:04
klakier

XXX.XXX.136.126

Jen v málo případech se stane, že kachny se snesou, zasednou společně a společně vychovají mladé. Počítejte s tím, že až se ta dominantnější rozhodne sedět, nepustí na hnízdo tu slabší. A protože kachny jsou na hnízdo dost fixované tak budete muset vejce, které pod kachnu nevejdou dát buď do líhně, nebo uvařit. Druhá kachna nikde jinde nebude chtít zasednout a po několika marných pokusech boji o hnízdo (kdy i pár vajec rozbijí) se inkubace vzdá. Dobrým řešením, které se mi osvědčilo, je dát vedle sebe úplně identická hnízda (budníky ovšem). Slabší kachna nebude mít problém sednout do hnízda vedle zvláště pokud tam bude kupa vajec. Důležité je. že na sebe nebudou vidět.

16.3.2013 23:42
zntomas

XXX.XXX.170.178

Ahoj,my je máme přes zimu spolu a když příde to že kachny začnou snášet rodělujeme je do beden každou zvlášt a kačery spolu přez den jsou spolu v hejnu a když se blíží noc každá si vleze do svý bedny

17.3.2013 06:34
chov.majster

XXX.XXX.165.130

klakier napsal(a):
Jen v málo případech se stane, že kachny se snesou, zasednou společně a společně vychovají mladé. Počítejte s tím, že až se ta dominantnější rozhodne sedět, nepustí na hnízdo tu slabší. A protože kachny jsou na hnízdo dost fixované tak budete muset vejce, které pod kachnu nevejdou dát buď do líhně, nebo uvařit. Druhá kachna nikde jinde nebude chtít zasednout a po několika marných pokusech boji o hnízdo (kdy i pár vajec rozbijí) se inkubace vzdá. Dobrým řešením, které se mi osvědčilo, je dát vedle sebe úplně identická hnízda (budníky ovšem). Slabší kachna nebude mít problém sednout do hnízda vedle zvláště pokud tam bude kupa vajec. Důležité je. že na sebe nebudou vidět.

Dobrá rada.

17.3.2013 08:39
ssuchos

XXX.XXX.207.233

zntomas napsal(a):
Ahoj,my je máme přes zimu spolu a když příde to že kachny začnou snášet rodělujeme je do beden každou zvlášt a kačery spolu přez den jsou spolu v hejnu a když se blíží noc každá si vleze do svý bedny

Krásné kačky, jen bych se chtěl zeptat zda nemají tyto hnědé při škubání hodně tmavých pistenců jako černo -bílé díky Z.

5.4.2013 18:19
grossi

XXX.XXX.215.225

Dobrý den.
A kačera zavíráte taky zvlášť?smajlík

5.4.2013 18:27
homnika

XXX.XXX.8.224

Zdravím a pěkně prosím o radu. Pižmovka má dneska 40 den. Mám jí sundat z hnízda?

5.4.2013 19:51
klakier

XXX.XXX.10.128

Pokud určitě víte, že inkubace trvá už 40 dnů pak máte asi neplodného kačera a kachně vejce odeberte. Udělal bych to nenásilnou formou, až se pujde vyvětrat vyberte hnízdo,

5.4.2013 21:01
dav.kas

XXX.XXX.248.241

bezdikov napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz, můžou pižmovky sedět v jednom hnízdě, začaly mi snášet do jednoho, tak jestli je mám nechat a nebo to nějak řešit. Vím, že už to tady možná bylo někde řešeno, ale nemůžu to najít. Děkuji za odpovědi.smajlík

zdravím toto se mi stává furt,nechte je a až se vylíhnou tak jednu vyberte a dejte ji s káčátky zvlášt ta druhá začne snášet znova,,,,,

26.1.2014 12:04
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Reportáž o chove Pižmoviek vo farmárskej revue z 29.6.2013 od min. 8,57 najdete na:
http://www.rtvs.sk/tv.programmes.detail/archive/156?date=29.06.2013

26.1.2014 21:05
polda

XXX.XXX.9.2

Tak si představte, že dnes mi kachna začala snášet do hnízda vejce! Loni začala až 15. dubna. Do rána tady bylo -17 st. C a ona se rozhodla, že už je čas na potomstvo. Líhnutí by vycházelo to tak na polovinu března. Chtěl bych se zdejších zkušenějších chovatelů kachen zeptat, co s tím mám dělat a jestli to má cenu mít takhle brzo kačeny? První vajíčka bývají jalová, tak bych v hnízdě asi 3 nebo 4 nechal, abych kachnu nezradil, no a další vajíčka pak zřejmě budu muset hned brzo ráno brát, aby nezmrzla a pak jí je vrátit po zasednutí. Nemám s tím žádné zkušenosti, tak nevím, jestli to tahle vůbec bude fungovat.

26.1.2014 22:10
karji

XXX.XXX.37.241

Také mě začala snášet. Dnes druhé vejce.

27.1.2014 09:43
ponka1

XXX.XXX.88.99

polda napsal(a):
Tak si představte, že dnes mi kachna začala snášet do hnízda vejce! Loni začala až 15. dubna. Do rána tady bylo -17 st. C a ona se rozhodla, že už je čas na potomstvo. Líhnutí by vycházelo to tak na polovinu března. Chtěl bych se zdejších zkušenějších chovatelů kachen zeptat, co s tím mám dělat a jestli to má cenu mít takhle brzo kačeny? První vajíčka bývají jalová, tak bych v hnízdě asi 3 nebo 4 nechal, abych kachnu nezradil, no a další vajíčka pak zřejmě budu muset hned brzo ráno brát, aby nezmrzla a pak jí je vrátit po zasednutí. Nemám s tím žádné zkušenosti, tak nevím, jestli to tahle vůbec bude fungovat.

jsou zblblé předchozím jarním počasím,vemte jim to v březnu nanesou znovu smajlík

27.1.2014 10:42
karji

XXX.XXX.37.241

Děkuji, seberu. Dnes další vejce.

10.1.2015 16:24
river

XXX.XXX.134.44

Dobry den já se chci zeptat kdy začnou snášet roční pižmovky dík za odpověd.

Přidejte reakci

Přidat smajlík