Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.3.2013 22:11
karsak

XXX.XXX.114.117

nabízím pár poštolek 1rok staré kroužkovane nepříbuzné s doklady,mám velké zdravotní problémy Hanzálek Jičín tel 773206776

27.3.2013 23:34
jovis

XXX.XXX.237.215

No asi jste nezvolil správnou diskuzní skupinu, chovatelé drůbeže se do nákupu dravců zjevně moc nehrnou. To jako byste například rybářům nabízel kormorána nebo vydru, myslivcům lišku ......smajlík

tříska

28.3.2013 08:30
tříska

XXX.XXX.3.94

smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

28.3.2013 09:19
jana-jana

XXX.XXX.86.69

taky bych několik párů poštolek darovala, co tu krouží nad slepicema smajlík

28.3.2013 13:19
maximus.d

XXX.XXX.232.4

jana-jana napsal(a):

Ta poštolka těm slepicí nemůže ublížit smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

28.3.2013 14:09
jana-jana

XXX.XXX.86.69

maximus.d napsal(a):
Ta poštolka těm slepicí nemůže ublížit smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

kdoví co to je, třeba je to i káně ? smajlík , řve to a slepice před tím utíká pod smrky

28.3.2013 14:28
maximus.d

XXX.XXX.232.4

jana-jana napsal(a):
kdoví co to je, třeba je to i káně ? smajlík , řve to a slepice před tím utíká pod smrky

Káně a poštolka to je sakra rozdíl. smajlíksmajlík

28.3.2013 20:49
3535

XXX.XXX.178.12

jana-jana napsal(a):

Přátelé, poštoky u nás nepřezimují. Na podzim odlétají na jih. Letos se ještě nevrátily. To za prvé. Za druhé poštolky neloví pernatou zvěř ani v přírodě, ale pouze hraboše všeho druhu zvláště na polích a lukách. Jsou užitečné. Proto jsou chráněné a myslivci je neloví. Ještě jsem neviděl a ani neslyšel, že by poštolka zaútočila na domácí zvížata.

28.3.2013 20:52
jana-jana

XXX.XXX.86.69

3535 napsal(a):
Přátelé, poštoky u nás nepřezimují. Na podzim odlétají na jih. Letos se ještě nevrátily. To za prvé. Za druhé poštolky neloví pernatou zvěř ani v přírodě, ale pouze hraboše všeho druhu zvláště na polích a lukách. Jsou užitečné. Proto jsou chráněné a myslivci je neloví. Ještě jsem neviděl a ani neslyšel, že by poštolka zaútočila na domácí zvížata.

psala jsem, že loví slepice? smajlík

28.3.2013 20:55
jana-jana

XXX.XXX.86.69

maximus.d napsal(a):
Káně a poštolka to je sakra rozdíl. smajlíksmajlík

rozdíl? Pro mě ne e , jsem laik co se týká dravců a ptáků vůbec, sice doma máme alexandra velkého již 19 let pořád jednoho smajlík, ale už jsem oznámila, že to bude dědictví, bo se dožívá 60ti let... žádná radost z dědictví nenastala smajlík

tříska

28.3.2013 21:58
tříska

XXX.XXX.3.94

Ha ha poštolka chytá všechny kuřata a vezme i hrdličku,ale je užitečnější nežli straka,to je fakt.smajlík

28.3.2013 22:37
incas

XXX.XXX.176.150

Dobrý večer,
poštolka obecná je opravdu sympatický, chovatelům neškodící dravec. Domácí zvířata na ní ani nijak negativně nereagují, např. velice časté soužití poštolek a městských holubů na budovách lze pozorovat v každém městě. Výjimkou mohou být pouze malá kuřata nebo kachňata, tam vyjímečně k útoku při nedostatku hrabošů může dojít. Také to, že na zimu odlétá, je nesmysl. J.S.

29.3.2013 00:26
jovis

XXX.XXX.233.116

Přátelé, kamarádi (když už jsme tu tak žovijální, kolem těch zvížat, že?)smajlík, tu na zimu odlétající poštolku, jsem právě před měsícem jednu zrušil. Neboť ačkoliv zásadně neloví drůbežsmajlík ani slepice se jí nebojísmajlík, tak když si sedla nad má milovaná měsíční kuřata co byla trochu venku a všechny slepice spustily takový kravál a úprkem se běžely schovat, jsem nemohl jinak než chránit kuřátka před neexistujícící a drůbež nelovící milou třeba 10x chráněnou bestií.smajlík Asi se přiletěla náhodou jen podívat jak jí ta potrava pěkně roste, přece nebude honit nějaké myši ve sněhu, bohužel jí to nějak nevyšlo, to je život.smajlík

29.3.2013 05:30
dorm

XXX.XXX.64.242

3535 napsal(a):

odlétá na jih???smajlíksmajlík

29.3.2013 07:22
evewe

XXX.XXX.138.23

Populace žijící na severu jsou tažné a zimu tráví nejčastěji ve středomoří, případně až v Africe. Směrem na jih jsou spíše stálé, nebo částečně tažné. V Evropě je cca 330 000 párů těchto ptáků. Populace v některých oblastech mírně ubývá, ale celkově je poměrně stabilní. Poštolky mají rády otevřenou krajinu a velice dobře se naučily žít v blízkosti člověka.

V České republice patří poštolka obecná mezi nejrozšířenější dravce. Žije v podstatě na celém území republiky. České populace jsou převážně tažné.

29.3.2013 07:26
evewe

XXX.XXX.138.23

Bydlím v domě, jehož součástí je stará vodárenská věž, a poštolky opravdu přilétají každé jaro a hlásí se svým charakteristickým voláním. Přestože v okolí lidé chovají slepice, nikdy si nikdo nestěžoval na útoky ze strany poštolek.

29.3.2013 07:30
evewe

XXX.XXX.138.23

a na té věži hnízdí a vyvádějí mladé.

29.3.2013 08:00
ivankav

XXX.XXX.171.58

jovis napsal(a):
Přátelé, kamarádi (když už jsme tu tak žovijální, kolem těch zvížat, že?)smajlík, tu na zimu odlétající poštolku, jsem právě před měsícem jednu zrušil. Neboť ačkoliv zásadně neloví drůbežsmajlík ani slepice se jí nebojísmajlík, tak když si sedla nad má milovaná měsíční kuřata co byla trochu venku a všechny slepice spustily takový kravál a úprkem se běžely schovat, jsem nemohl jinak než chránit kuřátka před neexistujícící a drůbež nelovící milou třeba 10x chráněnou bestií.smajlík Asi se přiletěla náhodou jen podívat jak jí ta potrava pěkně roste, přece nebude honit nějaké myši ve sněhu, bohužel jí to nějak nevyšlo, to je život.smajlík

smajlíksmajlíksmajlík Vy pouštíte v únoru měsíční kuřata ven, aby je poštolka "mohla honit ve sněhu"smajlíksmajlík? Já mám měsíční kuřata doma pod žárovkou a u topení. Viditelně to nemáte v hlavě zcela v pořádku, z toho asi pramení Vaše nenávist. Víte vůbec jak je poštolka velká? Asi jako holub, té se Vaše slepice můžou chechtat a ležet u toho na zádechsmajlík.
Jo, krahujec nebo jestřáb mi bere holuby, ale poštolka? Je to krásný sokolovitý draveček, netřeba se bát.smajlík

29.3.2013 08:22
honzapm

XXX.XXX.29.18

Nečekal jsem, že úroveň a moudrost zdejších přispěvatelů bude až tak nízká.

tříska

29.3.2013 08:25
tříska

XXX.XXX.3.94

No to bych netvrdil,poštolka mužé mít i 4mladé a ty něco sni.Jako kluk jsem je choval a prohlídl jim mnoho hnízd a v jejich vývržkách jen myši nebyli a jak všichni víme stéle je více ptáků kteří tu přezimují.Jinak sleduju i vrabce jak pri hnízdění chytaj včely,mazák vezme do zobáku i tři,nezkušený jednu sezoblou zaplatí i životem.No zkrátka zvířata se přizpůsobují,protože jinak by nepřežili,kdo za to může asi všichni víme. smajlík

29.3.2013 08:34
evewe

XXX.XXX.138.23

A co tím chcete říct?

29.3.2013 08:41
jana-jana

XXX.XXX.86.69

asi se nedočkám odborného názvu dravce.... smajlík

29.3.2013 10:32
eversil

XXX.XXX.99.214

jana-jana napsal(a):
asi se nedočkám odborného názvu dravce.... smajlík

Buteo Buteo

29.3.2013 15:10
jana-jana

XXX.XXX.86.69

eversil napsal(a):
Buteo Buteo

klidně by stačilo napsat ...káněsmajlík

29.3.2013 22:22
3535

XXX.XXX.178.12

evewe napsal(a):
Populace žijící na severu jsou tažné a zimu tráví nejčastěji ve středomoří, případně až v Africe. Směrem na jih jsou spíše stálé, nebo částečně tažné. V Evropě je cca 330 000 párů těchto ptáků. Populace v některých oblastech mírně ubývá, ale celkově je poměrně stabilní. Poštolky mají rády otevřenou krajinu a velice dobře se naučily žít v blízkosti člověka.

V České republice patří poštolka obecná mezi nejrozšířenější dravce. Žije v podstatě na celém území republiky. České populace jsou převážně tažné.

Konečně promluvil odborník a ne nějaký rýpal

30.3.2013 01:49
jovis

XXX.XXX.233.244

ivankav napsal(a):
smajlíksmajlíksmajlík Vy pouštíte v únoru měsíční kuřata ven, aby je poštolka "mohla honit ve sněhu"smajlíksmajlík? Já mám měsíční kuřata doma pod žárovkou a u topení. Viditelně to nemáte v hlavě zcela v pořádku, z toho asi pramení Vaše nenávist. Víte vůbec jak je poštolka velká? Asi jako holub, té se Vaše slepice můžou chechtat a ležet u toho na zádechsmajlík.
Jo, krahujec nebo jestřáb mi bere holuby, ale poštolka? Je to krásný sokolovitý draveček, netřeba se bát.smajlík

Asi jste stejný inteligent jako někteří ochránci, nevím proč bych nepustil odpoledne na chvíli kuřata ven, když zhruba před měsícem bylo na slunci 20st.Celsia a suchá zem bez sněhu. Tomu se říká otužování mladé drůbeže Vy žárovko v mozku přehřátá. Nemějte obavy, kromě kukru jsem ji bezpečně obeznal asi z 10 cm, a kuřata už určitě nikdy lovit nebude. Když drží v pařátech moje vypiplané kuře, moc krásná mi nepřipadá. Jo a nikdo nepsal, že loví dospělé slepice, navíc jste ještě slepý, možná i hluchý. Když na to svým IQ nemáte neragujte prosím ať se z Vás nemusíme válet smíchy po zemi my ostatní. Lovu zdar. smajlík

30.3.2013 20:34
lupus4

XXX.XXX.252.137

jovis napsal(a):
Asi jste stejný inteligent jako někteří ochránci, nevím proč bych nepustil odpoledne na chvíli kuřata ven, když zhruba před měsícem bylo na slunci 20st.Celsia a suchá zem bez sněhu. Tomu se říká otužování mladé drůbeže Vy žárovko v mozku přehřátá. Nemějte obavy, kromě kukru jsem ji bezpečně obeznal asi z 10 cm, a kuřata už určitě nikdy lovit nebude. Když drží v pařátech moje vypiplané kuře, moc krásná mi nepřipadá. Jo a nikdo nepsal, že loví dospělé slepice, navíc jste ještě slepý, možná i hluchý. Když na to svým IQ nemáte neragujte prosím ať se z Vás nemusíme válet smíchy po zemi my ostatní. Lovu zdar. smajlík

Mno v profilu jsi žena, tady píšeš jako muž, ale v souhrnu svým chováním a IQ jsi kreten.To není nadávka, ale diagnoza
Kdyby jsi si na svojí "votužovací" ohrádku pořídil pitomej síťovej strop, tak nemusíš nic střílet.

30.3.2013 21:32
luvit

XXX.XXX.255.183

lupus4 napsal(a):
Mno v profilu jsi žena, tady píšeš jako muž, ale v souhrnu svým chováním a IQ jsi kreten.To není nadávka, ale diagnoza
Kdyby jsi si na svojí "votužovací" ohrádku pořídil pitomej síťovej strop, tak nemusíš nic střílet.

smajlík
Úplný souhlas, ale takového člověka asi nikdo nepřeučí. A takových "chovatelů" je bohužel hodně.
Je zajímavé, kam dospěla diskuze o darování poštolek...

Přidejte reakci

Přidat smajlík