Moje babička vždycky první den dva dávala jáhly a k pití slabý čaj, prý, aby se vyčistily. Ty jáhly jsem nejprve zavrhla, když jsem viděla za kolik se prodávají, ale pak jsem se vrátila do obchodu a nelituji, něco na tom je. Jinak krmím směskou podle věku a přidávám živé vitamíny, v tuhle dobu je asi nejdostupnější kořenová zelenina - třeba mrkev - nastrouhaná na jemno. Zelené dávám, až si zvyknou na větší sousta u té mrkve, z počátku krájím zelené ručně, ať je to jemnější. Krmivo nijak neodvažuji, počítám s tím, že samy ví, kolik se do nich vejde, jen pokud něco nezaujme, zlikviduji to dříve, než se to začne kazit, čaj mají čerstvý ráno a večer.
stemad
napsal(a):
dobrý den chtěl bych si vylíhnout kuřata a chtěl bych se zeptat kolik spotřebuje jedno kuře krmné směsi k1 a k2 než vyroste potřebuju to vědět jestli se vůbec vyplatí líhnout si kuřata doma
Najdete to v různé literatuře-každá uvádí jinou gramáž na kus a den.Jinak i na internetu to najdete.Jde o to kolik máte slepic,kolik chcete mít kuřat na chov případně do mrazáku,nebo zda kupujete nás.vajíčka.Vše je dnes o penězích.
etua
napsal(a):
Najdete to v různé literatuře-každá uvádí jinou gramáž na kus a den.Jinak i na internetu to najdete.Jde o to kolik máte slepic,kolik chcete mít kuřat na chov případně do mrazáku,nebo zda kupujete nás.vajíčka.Vše je dnes o penězích.
16 kuřat mi sezobalo 21kg směsi K1. Další směs K2, KZK a ostatní přilepšení raději už nepočítám. Když se přičte cena líhně, násadových vajec, odchovna, práce, a další věci..... je to koníček jako každý jiný
stemad
napsal(a):
dobrý den chtěl bych si vylíhnout kuřata a chtěl bych se zeptat kolik spotřebuje jedno kuře krmné směsi k1 a k2 než vyroste potřebuju to vědět jestli se vůbec vyplatí líhnout si kuřata doma
Pravděpodobně nevyplatí, zvlášt když se pak objeví v katedrále akce na kachnu za 40 Kč/kg. Ale je to zábava a dobrý pocit z toho, že aspoň trošku vím, co jím. Brácha si taky ťuká na čelo, že jsem ochotná každé ráno a večer pobíhat okolo drůbeže. Co mu na to mám říct? Baví mě to
Zde je jakýsi návod od Integry pro jejich hybridky Hisex, Isa, Bovans
Je tam délka světla, krmná dávka na den, čím krmit a požadovaná hmotnost na konci týdne.