Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.3.2013 11:11
filipvo

XXX.XXX.221.6

Chtěl bych se zeptat, od jakého týdne dáváte kuřatům přesnou dávku krmiva na den? Děkuji

31.3.2013 20:31
filipvo

XXX.XXX.221.6

Nikdo?

31.3.2013 22:24
ovecka

XXX.XXX.31.130

Od prvního dne krmím ad libidum. Více méně až do smrti. Moje dcera vždy říká, že by u nás chtěla být zvířetem smajlík. Dana

1.4.2013 17:12
jatu

XXX.XXX.89.120

Dobrý den.
Mě by to také zajímalo a jestli otázku správně chápu, tak od kdy je krmit pouze jejich normálním šrotem.
Někde jsem četl, že se vylíhlým kuřatům dává tvaroh, vajíčko, kopřiva. Tato směs pak smíchaná se šrotem. Za jak dlouho se přejde jenom na ten šrot?
Zdravím Jarda

1.4.2013 20:06
mamkamaria

XXX.XXX.55.1

Zdravím, ja som dávala kurčatám prvý deň kukuričnú krupicu a rumančekový čaj, potom zmes K1 a čaj a až od štvrtého dňa som začala pridávať tvaroh, zelené, kefírové mlieko. A stále je potrebné sledovať zadočky, či nie sú polepené a stolicu.

1.4.2013 22:56
syem

XXX.XXX.45.211

Moje babička vždycky první den dva dávala jáhly a k pití slabý čaj, prý, aby se vyčistily. Ty jáhly jsem nejprve zavrhla, když jsem viděla za kolik se prodávají, ale pak jsem se vrátila do obchodu a nelituji, něco na tom je. Jinak krmím směskou podle věku a přidávám živé vitamíny, v tuhle dobu je asi nejdostupnější kořenová zelenina - třeba mrkev - nastrouhaná na jemno. Zelené dávám, až si zvyknou na větší sousta u té mrkve, z počátku krájím zelené ručně, ať je to jemnější. Krmivo nijak neodvažuji, počítám s tím, že samy ví, kolik se do nich vejde, jen pokud něco nezaujme, zlikviduji to dříve, než se to začne kazit, čaj mají čerstvý ráno a večer.

3.4.2013 11:44
bernaček

XXX.XXX.126.74

filipvo napsal(a):
Chtěl bych se zeptat, od jakého týdne dáváte kuřatům přesnou dávku krmiva na den? Děkuji

ty chceš mit doma asi klecovy chov ne tam.to je pak odmerovano presnou krmnou davku pro dospele slepice jestli.se nepletsmajlíku

3.4.2013 15:28
filipvo

XXX.XXX.221.6

Nemluvim o klecovým chovu. Dávám určitou dávku krmiva slepicím normálně, volně puštěným vlaškám. Aby se slepice nezatučnily. Ale nyní mám kuřata a tak se ptám jestli s tím má někdo zkušenosti

13.4.2013 23:58
stemad

XXX.XXX.43.186

dobrý den chtěl bych si vylíhnout kuřata a chtěl bych se zeptat kolik spotřebuje jedno kuře krmné směsi k1 a k2 než vyroste potřebuju to vědět jestli se vůbec vyplatí líhnout si kuřata doma

14.4.2013 01:24
etua

XXX.XXX.191.213

stemad napsal(a):
dobrý den chtěl bych si vylíhnout kuřata a chtěl bych se zeptat kolik spotřebuje jedno kuře krmné směsi k1 a k2 než vyroste potřebuju to vědět jestli se vůbec vyplatí líhnout si kuřata doma

Najdete to v různé literatuře-každá uvádí jinou gramáž na kus a den.Jinak i na internetu to najdete.Jde o to kolik máte slepic,kolik chcete mít kuřat na chov případně do mrazáku,nebo zda kupujete nás.vajíčka.Vše je dnes o penězích.

14.4.2013 14:28
beginner

XXX.XXX.244.10

etua napsal(a):
Najdete to v různé literatuře-každá uvádí jinou gramáž na kus a den.Jinak i na internetu to najdete.Jde o to kolik máte slepic,kolik chcete mít kuřat na chov případně do mrazáku,nebo zda kupujete nás.vajíčka.Vše je dnes o penězích.

16 kuřat mi sezobalo 21kg směsi K1. Další směs K2, KZK a ostatní přilepšení raději už nepočítám. Když se přičte cena líhně, násadových vajec, odchovna, práce, a další věci..... je to koníček jako každý jinýsmajlík

15.4.2013 13:01
javurka

XXX.XXX.63.10

stemad napsal(a):

Pravděpodobně nevyplatí, zvlášt když se pak objeví v katedrále akce na kachnu za 40 Kč/kg. Ale je to zábava a dobrý pocit z toho, že aspoň trošku vím, co jím. Brácha si taky ťuká na čelo, že jsem ochotná každé ráno a večer pobíhat okolo drůbeže. Co mu na to mám říct? Baví mě tosmajlík

21.5.2013 09:29
skupa

XXX.XXX.166.118

Zde je jakýsi návod od Integry pro jejich hybridky Hisex, Isa, Bovans
Je tam délka světla, krmná dávka na den, čím krmit a požadovaná hmotnost na konci týdne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík