Líhen s ledničky 150L

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.3.2013 21:44
kazos

XXX.XXX.187.3

Snažim se o líhen základ je lednice do prostoru mražaku jsem dal dve žárovky 60 watu (puvodne tam byl topnej kabel 75 watu ale ten to nestacil ohrívat) termostat Termohygrostat THLed ve vrchních dvířkách jsou díry na nasáváni vzduchu na zarovky a dva ventilatory to ženou dolu do ledničky a v celem prostoru je teplota stejna až na prostor pod ventilatory tam je 42 stupnu a ted reším co stim skoušel jsem pod ventilatory dat plast aby do foukalo na bok ale pak se ale rozhodila teplota tak ted nevim co stim

31.3.2013 22:00
nery

XXX.XXX.165.2

Kdybych chtěl vyrábět podobnou věc, vytápění bych řešil něčím jako odporový drát o vysoké watáži - rychle se ohřeje a rychle schladne, vysoká energetická úspora, nízké výkyvy teplot.
dozadu bych dal ještě jednu přepážku s mnoha otvory, umístěnou cca 3cm od zadní stěny, do tohoto prostoru bych pak ventilátorem hnal teplejší vzduch...možná jeden dát tak, aby jen rozháněl stávající vzduch...prostě to máš od začátku trochu nedomyšlené...ale dalo by se na tom zapracovat.

31.3.2013 23:15
tragopan

XXX.XXX.214.227

Dobrý den,
pokud nemáte PID termostat tak musíte přesně dimenzovat topení jinak budete mít velkou setrvačnost teploty a tím pádem špatné výsledky.
Zdraví tragopan.

1.4.2013 07:54
kazos

XXX.XXX.187.3

v cele lihni mam 37.8 jak nahore tak dole ale problem je v tom ze pod ventilatory je 42

1.4.2013 08:48
dorm

XXX.XXX.64.242

obrať ventilátory

1.4.2013 09:09
asitakhle

XXX.XXX.227.182

kazos napsal(a):
Snažim se o líhen základ je lednice do prostoru mražaku jsem dal dve žárovky 60 watu (puvodne tam byl topnej kabel 75 watu ale ten to nestacil ohrívat) termostat Termohygrostat THLed ve vrchních dvířkách jsou díry na nasáváni vzduchu na zarovky a dva ventilatory to ženou dolu do ledničky a v celem prostoru je teplota stejna až na prostor pod ventilatory tam je 42 stupnu a ted reším co stim skoušel jsem pod ventilatory dat plast aby do foukalo na bok ale pak se ale rozhodila teplota tak ted nevim co stim

Ahoj.Stavím líheň z mrazáku. Na vlákně : líheň-jak dál. Přečti si všechny příspěvky co mě radili.Jinak já mám objem kolem 100 litrů a dávám 2X70 W žárovky a mám připravené tři kdyby tobylo málo.Nezapomeň na důkladné větrání jinak je udusíš.Ale tím větráním i odliv teplého vzduchu ,tak si myslím ,že by jsi měl mít tak 200W .Ten PID mě radili taky na ten se vy..r ,to by jsi nemohl topit žárovkama.To je snad někdo kdo ty termostaty prodává a dělá si reklamu a vnucuje je.Jinak jestli chceš můžeme spolupracovat a vyměnit si e-mailové adresy.Já dám asi ohřev dolu .Ale ty chceš využít nahoře ten prostor býv.mražáku to chápu.Jinak myslím že je důležità teplota kolem vajec,tam ji měř kolem ventilátoru jsou turbolence vzduchu a je to zkreslené.

1.4.2013 09:23
kazos

XXX.XXX.187.3

dorm napsal(a):
obrať ventilátory

to jsem udelal uz vecer ze jsem otocil ventilatory a efekt byl ten ze teplota byla uplne ruzhozena

1.4.2013 09:27
kazos

XXX.XXX.187.3

asitakhle napsal(a):
Ahoj.Stavím líheň z mrazáku. Na vlákně : líheň-jak dál. Přečti si všechny příspěvky co mě radili.Jinak já mám objem kolem 100 litrů a dávám 2X70 W žárovky a mám připravené tři kdyby tobylo málo.Nezapomeň na důkladné větrání jinak je udusíš.Ale tím větráním i odliv teplého vzduchu ,tak si myslím ,že by jsi měl mít tak 200W .Ten PID mě radili taky na ten se vy..r ,to by jsi nemohl topit žárovkama.To je snad někdo kdo ty termostaty prodává a dělá si reklamu a vnucuje je.Jinak jestli chceš můžeme spolupracovat a vyměnit si e-mailové adresy.Já dám asi ohřev dolu .Ale ty chceš využít nahoře ten prostor býv.mražáku to chápu.Jinak myslím že je důležità teplota kolem vajec,tam ji měř kolem ventilátoru jsou turbolence vzduchu a je to zkreslené.

no skusim pridat zarovky vetrani je nachystane bude to v cyklech otevirat klapku u sani na zarovky a ten termostat je zatim nejlepsi co jsem mnel moznost vyskouset a ano jde mne oto vyuzit ten prostor nahore

1.4.2013 10:01
asitakhle

XXX.XXX.238.141

Tu ventilaci s klapkou někteří nedoporučují,znamená to prý jako nadechnout a nedýchat.Ale vyzkoušej to když se ti do toho chce.Já chci zvolit ventilační díry a dle potřeby je zakrývat nebo odkrývat magnetkama na lednici.Myšleno podle stádia líhnutí do 6 dne od 6 do 18 dne a od 18do 21 dne .Jeví se mě to jednoduché v posledním stádiu otevřeno vše .

1.4.2013 10:14
kazos

XXX.XXX.187.3

asitakhle napsal(a):
Tu ventilaci s klapkou někteří nedoporučují,znamená to prý jako nadechnout a nedýchat.Ale vyzkoušej to když se ti do toho chce.Já chci zvolit ventilační díry a dle potřeby je zakrývat nebo odkrývat magnetkama na lednici.Myšleno podle stádia líhnutí do 6 dne od 6 do 18 dne a od 18do 21 dne .Jeví se mě to jednoduché v posledním stádiu otevřeno vše .

to budu resit posleze ted zapasim s tou teplotou otocil jsem ventilatory a dal 2x 100w zarovky ale bylo to silene ve stejne vysce jen kousek od sebe byla teplota na cidle 37.8 a o 5 cmm dal byla telpota 38.5 a ted jdu skusit predelat ty ventilatory dat je misto tech dvirek tak uvidim co dal

1.4.2013 10:52
dorm

XXX.XXX.64.242

No tak tady je už každá rada zbytečná,máte už kamaráda stavitele asitakhle a ten poradí..
Naše rady jsou plané a ještě jsme v podezření ,že jsme prodejci PID termost.
Hodně štěstísmajlík

1.4.2013 11:02
kazos

XXX.XXX.187.3

dorm napsal(a):
No tak tady je už každá rada zbytečná,máte už kamaráda stavitele asitakhle a ten poradí..
Hodně štěstísmajlík

nevim proc jste napsal ze je tady kazda rad zbytecna a plana ???? ja jsem rad za kazdej nazor radu a pomoc asi mne neco uniklo a nevim co smajlíksmajlíksmajlík

1.4.2013 11:25
asitakhle

XXX.XXX.236.6

dorm napsal(a):
Hodně štěstísmajlík

Tak podívej se!Zrovna ty jsi mě neodpověděl na mém vlakně .Tvrdil jsi že můj termostat neukazuje desetiny a když jsem dal důkaz fotem že ano tak už jsi mlčel tak nech těch narážek .Tady kolega staví líheň a já také,jsme rádi za poctivě názory a já jen se snažím předat zkušenost co jsem zatím získal .

1.4.2013 11:33
deon

XXX.XXX.169.36

jak tak koukám, v té líhní chybí cirkulace - takhle totiž ventilátory foukají do zdi. jo, turbulence kolem ventilátorů je sviňa.smajlík smajlík

1.4.2013 11:37
deon

XXX.XXX.169.36

asitakhle napsal(a):
Tak podívej se!Zrovna ty jsi mě neodpověděl na mém vlakně .Tvrdil jsi že můj termostat neukazuje desetiny a když jsem dal důkaz fotem že ano tak už jsi mlčel tak nech těch narážek .Tady kolega staví líheň a já také,jsme rádi za poctivě názory a já jen se snažím předat zkušenost co jsem zatím získal .

tak podívej se! myslím, že dorm ví o čem mluví.

1.4.2013 11:52
dorm

XXX.XXX.64.242

asitakhle napsal(a):

Nejsem povinen ti odpovídat to si uvědom a zkušeností už máš dost když už víš vlastně vše o líhních a jak vše vyřešit.smajlík
Narážet jsi začal ty s tou chytrostí o topení,vlhkosti a větrání už na svém vláknu,takže žádné rady nepotřebuješ ani od tragopana,který líhní postavil víc než jsi viděl.Určitě také není prodejce PID term.smajlík jak jsi napsal
¨Když někdo poradí nebo upozorní tak je u tebe za blbce kde takové info sebral ,tak se uklidni!!
Před měsícem jsi sem přišel o radu a dnes rozhazuješ rukama,že o líhnutí a líhních nic nevíme a ty že máš klíče i od lesa..
Tobě radu nebo info. už ne!!!!!!!!smajlík

1.4.2013 11:55
kazos

XXX.XXX.187.3

tak jsem udelal upravu misto dvirek jsem dal ventilatory aby foukaly do lednice a sali vzduch pruduchama po ventilatorech a udelal jsem tam provizorne kapsu aby to salo vzduch od steny a stejne to je spatne

1.4.2013 12:07
dorm

XXX.XXX.64.242

Jak dlouho to běželo po této úpravě?U některých líhní je potřeba prohřát stěny a vše co je uvnitř a to může trvat i několik hodin než se teplota ustálí a prohřeje vzduch v mrtvých místech

1.4.2013 12:13
deon

XXX.XXX.169.36

kazos napsal(a):
tak jsem udelal upravu misto dvirek jsem dal ventilatory aby foukaly do lednice a sali vzduch pruduchama po ventilatorech a udelal jsem tam provizorne kapsu aby to salo vzduch od steny a stejne to je spatne

kazoši. mezi ventilátory dej kus něčeho - třeba polystyrenu, aby se vzduch netočil jenom kolem vrtule...

1.4.2013 13:16
kazos

XXX.XXX.187.3

dorm napsal(a):
Jak dlouho to běželo po této úpravě?U některých líhní je potřeba prohřát stěny a vše co je uvnitř a to může trvat i několik hodin než se teplota ustálí a prohřeje vzduch v mrtvých místech

pri prvotnim zapnuti po uprave mne na rostu stoupla telota na 38.5 a to taky neni asi dobry
tak ted to bezi cca hodinu a teplota je na rostu da se rict stejna jen dole je o 1 stupen min

1.4.2013 13:29
kazos

XXX.XXX.187.3

deon napsal(a):
kazoši. mezi ventilátory dej kus něčeho - třeba polystyrenu, aby se vzduch netočil jenom kolem vrtule...

to jako mezi ty dva ventilatory a nebo na ventilator na stred jako kormidelko ??

1.4.2013 13:39
deon

XXX.XXX.169.36

mezi.

1.4.2013 13:45
kazos

XXX.XXX.187.3

tak jsem to skusil otevrit tu lednici a po chvily zase zavrit a pritom jsem posunil teplomery at vim co a jak a pri prvnim vypnuti byla teplota na rostu 39 stupnu a po cca 5 minutach se ustalila na 37.8 a drzi a je rovnomnerna po roste a pod rostem cca 8 cmm je 37 stupnu

1.4.2013 14:00
kazos

XXX.XXX.187.3

tak to musim predelat protoze jsem dal misto origo plastu ve dvirkach novodur aby to bylo rovne a ted jak nato foukaji ty ventilatory tak se novodur zacal kroutit

1.4.2013 17:20
dorm

XXX.XXX.64.242

Možná bych teď udělal zespoda o dvě díry více o stejné velikosti jako ty dvě po ventilátorech aby byly nějak stejnoměrně rozložené na ploše a otočil bych ventilátory ať foukají do topn.tělesa..Víc otvorů by mělo zmírnit proudění na horní lísku vajec a tím i zmenšit přímou teplotu do jednoho místa..Ale je tu problém když to nebude fungovat,tak tam jsou díry navíc a jak je pak zaslepit??smajlík

1.4.2013 17:55
kazos

XXX.XXX.187.3

dorm napsal(a):
Možná bych teď udělal zespoda o dvě díry více o stejné velikosti jako ty dvě po ventilátorech aby byly nějak stejnoměrně rozložené na ploše a otočil bych ventilátory ať foukají do topn.tělesa..Víc otvorů by mělo zmírnit proudění na horní lísku vajec a tím i zmenšit přímou teplotu do jednoho místa..Ale je tu problém když to nebude fungovat,tak tam jsou díry navíc a jak je pak zaslepit??smajlík

no on nastal problem takto jak to mam je na prave strane teplota 37.8 jak v predu tak v zadu a na leve strane je v predu je 38.2 a v zadu je 37.8 uz jsem stoho goro

1.4.2013 18:21
dorm

XXX.XXX.64.242

nemůže to dělat ten výčnělek dole pro motor??Stálo to by za to tam do první drážky zastrčit desku po celém dně až ke dveřím nad výčnělek.Jsou to jenom úvahy,ale ten vzduch se motá všelijak a každý odpor v cestě ho změní nebo odrazí

1.4.2013 18:28
kazos

XXX.XXX.187.3

dorm napsal(a):
nemůže to dělat ten výčnělek dole pro motor??Stálo to by za to tam do první drážky zastrčit desku po celém dně až ke dveřím nad výčnělek.Jsou to jenom úvahy,ale ten vzduch se motá všelijak a každý odpor v cestě ho změní nebo odrazí

ta krabice je tam aby ten vzduch sal od steny a ventilatory jsou nahore a uz jsem to sundal a testuji prave

1.4.2013 18:50
kazos

XXX.XXX.187.3

po sundani je v pravo v predu 37.8 a v zadu je 37.7 a na leve strane je 37.8 a v zadu je 37.5 a ve stredu je v predu 37.8 a v zadu je 37.5

1.4.2013 18:57
dorm

XXX.XXX.64.242

Tak ta teplota to už je moucha,ale myslel jsem toto označené šipkou..ono až tam budou rošty s vajíčky tak se to zase změní,ale po 1 dnu by se to mělo cca zase vyrovnat

1.4.2013 19:49
reddriver

XXX.XXX.148.2

Ahoj lidi, tak se také pochlubím se svou líhní. Video zde http://www.youtube.com/watch?v=zISwiQymtNw. Omlouvám se za kvalitu. Ve spodu jsou misky s vodou, téměř přes celé dno. Dále je přidána houba a mokrý hadr. Nedaří se mi zvednout vůbec vlhkost, stále kolem 50%. Jsou tam pět dní vajíčka pižmovek a běžců. Kdepak dělám chybu? Předem děkuji za reakce Lukáš

1.4.2013 20:16
kazos

XXX.XXX.187.3

dorm napsal(a):
Tak ta teplota to už je moucha,ale myslel jsem toto označené šipkou..ono až tam budou rošty s vajíčky tak se to zase změní,ale po 1 dnu by se to mělo cca zase vyrovnat

no on tam bude jeden rost protoze premyslim ze koupim ten obracec vajec na 42 vajec a jak dam teplomner o neco nis tak je tam teplota spatna

1.4.2013 22:10
deon

XXX.XXX.169.36

voľaako mi ten odkaz nejde otevřít...smajlík.. ale kolik stupňů máš v mistnosti?

2.4.2013 09:14
reddriver

XXX.XXX.148.2

Oprava odkazu
http://www.youtube.com/watch?v=zISwiQymtNw
nebo
http://ulozto.cz/xHdFfgW/vid-20130331-163637-mp4

ps. nutno zkopírovat do adresního řádku

Teplotu v místnosti nemám změřenou, ale líheň je v garáži, takže tipuji kolem nuly. Teplota v líhni se pohybuje mezi 37.1 - 38.0.

2.4.2013 20:53
asitakhle

XXX.XXX.237.172

kazos napsal(a):
no on tam bude jeden rost protoze premyslim ze koupim ten obracec vajec na 42 vajec a jak dam teplomner o neco nis tak je tam teplota spatna

Pokud chceš poradit tak řekni.Pokud ne tak tady raději nic psát nebudu.smajlík

2.4.2013 21:38
deon

XXX.XXX.169.36

reddriver napsal(a):
Oprava odkazu
http://www.youtube.com/watch?v=zISwiQymtNw
nebo
http://ulozto.cz/xHdFfgW/vid-20130331-163637-mp4

ps. nutno zkopírovat do adresního řádku

Teplotu v místnosti nemám změřenou, ale líheň je v garáži, takže tipuji kolem nuly. Teplota v líhni se pohybuje mezi 37.1 - 38.0.

myslím, že pes je zakopaný v garáži - teplota kolem nuly... už se to tady někde řešilo.

2.4.2013 22:50
reddriver

XXX.XXX.148.2

deon napsal(a):
myslím, že pes je zakopaný v garáži - teplota kolem nuly... už se to tady někde řešilo.

Jo pes je v garáži taky, ale ne zakopanýsmajlík Mám to nějak extra řešit a líheň stěhovatM Nebo jsem ještě v normě takhle na začátku líhnutí, snad se brzy oteplí. Děkuji

3.4.2013 09:07
bobcz

XXX.XXX.3.118

Chci se jen zeptat.
To bude v tý Tvojí líhni jen jedno plato vajček nebo počítáš s více platy nad sebou ?
Pokud jedna tak to možná bude fungovat.
Pokud více tak musí být oběh vzduch řešen úplně jinak.
Hlavně nezapomeň na dostatečný přívod čerstvího vzduchu zejména v 3/3 líhnutí, kdy už zárodky produkují dost kysličníku uhličitého.
Já jsem postavil líheň v ledničce na víc plat a v mrazáku mám dolíheň.
viz. http://ahele.cz/lihen/
Hlavně se nenech rozhodit extrémníma požadavkama některých rádců.
Né každý staví mercedesa, i na trabantu se dá jezdit.
Stejně časem přijdeš na to, že daleko větší vliv na líhnutí má kvalita násadovích vajček.
To je často větším zdrojem zklamání než kvalita líhně viz. např líheň z Makra.

Na druhou stranu musím přiznat, že čím kvalitnější budeš mít líheň tím snáz pak poznáš co se mohlo zhatit, že líhnutí není takový jak sis představoval. Na kvalitni líheň je pak větší spolehnutí a chybu mužeš hledat pak ve vejčkách a jejich získávání.
A že je jejich kvalita všelijaká zejména z počátku líhnutí poznáš taky.
Jen se nenech odradit, Chybama se člověk učí a tohle nepatří mezi zas tak drahé učení.

Přeji ať se daří.
BobCZ

3.4.2013 10:17
reddriver

XXX.XXX.148.2

Děkuji za informace. Nebudu to tak hrotit a v vlhkost nechám být.smajlík

3.4.2013 11:02
reddriver

XXX.XXX.148.2

ještě bych měl dva dotazy:

Běžci
V loni jsme měli sice hodně vajec, ale úspěšnost líhnutí cca 10-20%. Nevím jestli to bylo neoplozeností vajec nebo špatným líhnutím. Ale líhl jsem kuřata a 80% v té samé líhni. Letos se mi ta vajíčka po prosvícení zdají být opět prázdná oproti stejně nasazeným pižmovkám, která jsou patrně oplodněna všechna. Nejsem si jistý genetickým původem rodičů, zda nejsou příbuzní. Nebo dělám chybu se stravou? Kukuřice + pšenice + nutri mix. Ke krmení mají nonstop přístup.

Pimožovky prťousové
Druhý dotaz se týká káčat, která očekávám od sedící mámy. Jsou ve společném kachníku s ostatními kačenami a kačerem. Po vylíhnutí přemístit nebo je nechat všechny dohromady? Kachník jsem se snažil zabezpečit proti krysám, ale bojím se že to nikdy nebude 100%, mohou mladým ublížit nebo je kachna ubrání?

3.4.2013 18:44
picur199

XXX.XXX.0.91

Bežci sa liahnu pri teplote 36,1 až 36,4 stupňov a vlhkosť má byť 24% až 35%.

3.4.2013 18:55
kazos

XXX.XXX.187.3

bobcz napsal(a):
Chci se jen zeptat.
To bude v tý Tvojí líhni jen jedno plato vajček nebo počítáš s více platy nad sebou ?
Pokud jedna tak to možná bude fungovat.
Pokud více tak musí být oběh vzduch řešen úplně jinak.
Hlavně nezapomeň na dostatečný přívod čerstvího vzduchu zejména v 3/3 líhnutí, kdy už zárodky produkují dost kysličníku uhličitého.
Já jsem postavil líheň v ledničce na víc plat a v mrazáku mám dolíheň.
viz. http://ahele.cz/lihen/
Hlavně se nenech rozhodit extrémníma požadavkama některých rádců.
Né každý staví mercedesa, i na trabantu se dá jezdit.
Stejně časem přijdeš na to, že daleko větší vliv na líhnutí má kvalita násadovích vajček.
To je často větším zdrojem zklamání než kvalita líhně viz. např líheň z Makra.

Na druhou stranu musím přiznat, že čím kvalitnější budeš mít líheň tím snáz pak poznáš co se mohlo zhatit, že líhnutí není takový jak sis představoval. Na kvalitni líheň je pak větší spolehnutí a chybu mužeš hledat pak ve vejčkách a jejich získávání.
A že je jejich kvalita všelijaká zejména z počátku líhnutí poznáš taky.
Jen se nenech odradit, Chybama se člověk učí a tohle nepatří mezi zas tak drahé učení.

Přeji ať se daří.
BobCZ

jo jo dnes uz vim ze jsem v ekodvoru vzal spatnou lednici je mala a to co jsem si myslel ze ten malej mrazacek bude vyhodou tak je prave naopak problem cislo jedna
tak po konzulatacich tam ted testuji topne teleso 100W a 2x 40W zarovky
povodni konstrukce 2x60W zarovky selhaly jelikos jedna praskla a teplota byla raazem rozhozena tak uvidim jak to ted dopadne
a na vejcich zalezi to uz vim a mam odskouseno jelikos mam doma jednu lihen tovarni bohuzel velmi spatne vysledky a proto ten pokus si doma neco postavit

3.4.2013 19:51
kazos

XXX.XXX.187.3

tak test dopadl dle ocekavani teplota ve stejne rovine vsude jina
ucinim dalsi pokus dam jinej vykonejsi ventilator smajlík

4.4.2013 08:06
bobcz

XXX.XXX.3.118

Nevím jak to přesně máte, ale mě stačí v celé té velké lednici kde mám okolo 300 vajec dvě 60W žárovky a to z toho jedna je připojená k Hydrostatu a hřeje tudíž jen do chvíle než je dosaženo požadované vlhkosti. Někde musíte mít nějakou zásadní chybu.
Žárovka mi do teď nepraskla ani jedna - jsou Philips.
Celé to pohání větrák 15x15cm. Ten je asi málo a do další líhně na kterou už mám paradní lednici s mrazákem přijdou určitě ty ventilátory 2 nebo spíš 3, ale se sníženýma otáčkama, aby nedělali průvan.
Vzduch nebude už obíhat dveřma, jako nyní, ale vzadu na lednici přijdou z polystyrénu nalepit komory a těma se bude vracet vzduch dolů k topení a hydrostatu.
Těď pracuji na naprogramováni mikrokontrolérů, aby jsem tam mohl mít víc čidel teploty a připravil to i na obracení vajček. To však musím teprv do toho naprogramovat.
Tak uviíme jak to půjde.

4.4.2013 17:22
ivankav

XXX.XXX.213.224

reddriver napsal(a):
ještě bych měl dva dotazy:

Běžci
V loni jsme měli sice hodně vajec, ale úspěšnost líhnutí cca 10-20%. Nevím jestli to bylo neoplozeností vajec nebo špatným líhnutím. Ale líhl jsem kuřata a 80% v té samé líhni. Letos se mi ta vajíčka po prosvícení zdají být opět prázdná oproti stejně nasazeným pižmovkám, která jsou patrně oplodněna všechna. Nejsem si jistý genetickým původem rodičů, zda nejsou příbuzní. Nebo dělám chybu se stravou? Kukuřice + pšenice + nutri mix. Ke krmení mají nonstop přístup.

Pimožovky prťousové
Druhý dotaz se týká káčat, která očekávám od sedící mámy. Jsou ve společném kachníku s ostatními kačenami a kačerem. Po vylíhnutí přemístit nebo je nechat všechny dohromady? Kachník jsem se snažil zabezpečit proti krysám, ale bojím se že to nikdy nebude 100%, mohou mladým ublížit nebo je kachna ubrání?

K té druhé části: určitě bych je oddělila. Hlavně proto, že jim budete dávat to nejlepší krmení a to by jim ty ostatní staré kachny hodně rychle sežralysmajlík A pak taky kačer může být agresivní ke kačatům.

4.4.2013 18:13
reddriver

XXX.XXX.239.237

Dekuji. Mamu nechat s malyma?

4.4.2013 19:16
deon

XXX.XXX.169.36

smajlíknazdar. mám malou technickou ... když se nám vylíhlo prvních asi 240 kuřátek, tak jsem před druhým líhnutím líheň vyčistil - toho "pilu" z kuřátek bylo hodně a všude. takže i v trubkách. proto bych doporučil co nejmíň pórovitý materiál, což polystyren není.

4.4.2013 19:29
marysh

XXX.XXX.114.252

picur199 napsal(a):
Bežci sa liahnu pri teplote 36,1 až 36,4 stupňov a vlhkosť má byť 24% až 35%.

Reddriver myslel kachny indický běžec, a Vy zřejmě pštrosy.

4.4.2013 19:41
reddriver

XXX.XXX.239.237

ano presne tak indickeho bezce. docela me ta vyse uvedena vlhkost zarazila, alespon jsem nyni chytrejsi o pstrosy.

4.4.2013 21:38
kazos

XXX.XXX.187.3

bobcz napsal(a):
Nevím jak to přesně máte, ale mě stačí v celé té velké lednici kde mám okolo 300 vajec dvě 60W žárovky a to z toho jedna je připojená k Hydrostatu a hřeje tudíž jen do chvíle než je dosaženo požadované vlhkosti. Někde musíte mít nějakou zásadní chybu.
Žárovka mi do teď nepraskla ani jedna - jsou Philips.
Celé to pohání větrák 15x15cm. Ten je asi málo a do další líhně na kterou už mám paradní lednici s mrazákem přijdou určitě ty ventilátory 2 nebo spíš 3, ale se sníženýma otáčkama, aby nedělali průvan.
Vzduch nebude už obíhat dveřma, jako nyní, ale vzadu na lednici přijdou z polystyrénu nalepit komory a těma se bude vracet vzduch dolů k topení a hydrostatu.
Těď pracuji na naprogramováni mikrokontrolérů, aby jsem tam mohl mít víc čidel teploty a připravil to i na obracení vajček. To však musím teprv do toho naprogramovat.
Tak uviíme jak to půjde.

no rozdil je v tom ze tu lednici mate vetsi nez ja a nemate tam ten vestavenej mrazak tim padem tam muzete vic resit to proudeni vzduchu no a to ja moc moznosti uz nemam uz sem se smiril stim ze to je proste spatna lednice musi sehnat jinou protoze at udelam cokoliv tak to proste neni dobre
ale pokud nekoho neco jeste napadne tak sem stim

5.4.2013 08:42
asitakhle

XXX.XXX.227.143

kazos napsal(a):
tak test dopadl dle ocekavani teplota ve stejne rovine vsude jina
ucinim dalsi pokus dam jinej vykonejsi ventilator smajlík

Jasně ten mrazák to chce zeshora vyhodit a dát topení dolů.Takhle to jde proti fyzikálním zákonům .Teplý vzduch stoupá vzhůru a ty se ho snažíš natlačit dolů Šlo by to při silném ventilátoru,ale to bude zase problém s vlhkostí která se bude srážet dole .Při více řadách nad sebou dej topení dolů a půjde to,takhle to mám a v pohodě.

5.4.2013 15:40
deon

XXX.XXX.169.36

smajlík...proto se tomu všemu říká nucená ventilace, cirkulace a bůh ví co....smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík