Dobrý den chovatele chtěl bych si postavit kurnik nemyslim obyčejný Foto č.1(takový mam) ale myslim neco ve stylu chatky ,kurnik by mněl byt rozdělený na dvě časti jedna čast pro šumavanky a druha čast pro češky mam už nějakou svoji představu ale potřebuji vidět i nějaké ostatni pro zdokonaleni představy o budoucí podobě myslim tim umistění kukani,bidlek atd moc diki za fotky
hnízda jsem částečně zakryla,je tam hodně světla,v létě drátěné dveře....pod trusným stolem na zemi spěj kachny,slépky na ně nekadí,dobře se to uklízí,slepice v tom nehrabou,ráno seskočí a večer jdou jen spát...
Rozměrově to mám menší, ale asi by nebyl problém, to nafouknout, ja to mam 3*1,5 m. Výhodou je, že mohou za nepřízně počasí, nebo když odjedu na dva tři dny běhat dole a nic je nesežere. Je to na odchovy, snášková hnízda nejsou, šla by dodělat po bokách, nebo pod nocležárnu.
Je to zateplené 4 polyšem, žádné omrzliny nehrozí, kohouti nejsou slyšet ve 4 ráno.
na dno dlažba, pletivo jsem zadělal sklem, v zimě je to super, když zasvítí, mají to jako skleník a ven nevystrčí ani nos
Jiří Herynek
napsal(a):
na dno dlažba, pletivo jsem zadělal sklem, v zimě je to super, když zasvítí, mají to jako skleník a ven nevystrčí ani nos
vypada to dobře nakonec pokud to nebude ve špatnem stavu tak od babiny si rozeberu byvalý včelin rozměrově to je asi 3,5x4.5 metru (nevim je to asi taknějak rozmerově s toho po lehle představě bude si myslim super kurnik je to skladane takže jenom udělat novou podladu atd tědka je převoz nemožný ale až rostaje snih a vyschne země tak pujdu na věc
ponka1
napsal(a):
Slando to je ale na zdrobnělky co?
Pro bantamky, ale nejde o to, když si zadavatel přizpůsobí rozměr, pak se toto řešení dá využít i pro větší. Já jsem chtěl ten vnitřní výběh pro případ, kdy nemohu z důvodu 1 denní nepřítomnosti otzevřít a zavřít. Nemusím otravovat souseda. Přes zimu jsem tam měl kmen 1,3 a ted tam dám kuřata, max .10 ks na box. To rozměrově stačí, pak, když jsem doma je pouštím i ven na trávu.