Rada pri investici do chovu drubeze

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.4.2013 23:42
david001

XXX.XXX.156.212

Dobry den,

- chtel bych pozadat o pomoc:

nabizi se mi investice do kureciho chovu. Z toho co mi muj potencial spolecnik rika je vse az moc ruzove. V podstate mi rika ze svych (napriklad) vlozenych 50.000 vratim az prilis rychle.

Hlavni varianta kterou navrhuje je nakup nosnych slepic, vyckani nez zacnou nest vejce a nasledny prodej, z cisel ktere mi rika vychazi ze kdyz se slepice koupi mlada tak v podstate po tom co zacne snaset se vlozene prostredky vrati za max. mesic a vse dalsi uz jsou zisky.

Dalsi varianta kterou nabizi je nakup mladych kuratek, nechat je vyrust do nosnoti a take prodat, znovu zivskovost je az moc velka.

Jiz jsem se snazil precist co nejvice to jde, ale velmi by mi pomohli nazory zkusenych chovatelu.

Co jsou nejvetsi problemy se kterymi se pri chovu/prodeji kurat/vajev potykate?
Dokazali by jste priblizne rict ziskovost takoveho pocinani?
Cena na mlade kure (neznam odborny nazev) je nekde u 30 kuron, kure pred nosnosti se da prodat za cca 250 kc? Spravna uvaha?
Dale - pokud tedy uvazujeme stejnou cenu za mlade kure, a nasledne je pry cena na 1 vejce 1 czk v prumeru. Aktivnejsi plemena maji nosnost az 300 vajec rocne - opravdu to tak je?

Velmi Vam dekuji za cas a pomoc.

David.

8.4.2013 23:54
marysh

XXX.XXX.114.252

Nechtěl jsem reagovat, ale to je nemožné. Váš společník je zralý na Chocholouška a mám pocit, že Vy ho budete brzy následovat. smajlík

9.4.2013 07:31
klakier

XXX.XXX.136.126

V jakém stavu připravenosti je Váš společník? Chovné prostory, povolení, odbyt?

9.4.2013 07:38
bernaček

XXX.XXX.117.5

david001 napsal(a):
Dobry den,

nabizi se mi investice do kureciho chovu. Z toho co mi muj potencial spolecnik rika je vse az moc ruzove. V podstate mi rika ze svych (napriklad) vlozenych 50.000 vratim az prilis rychle.

Hlavni varianta kterou navrhuje je nakup nosnych slepic, vyckani nez zacnou nest vejce a nasledny prodej, z cisel ktere mi rika vychazi ze kdyz se slepice koupi mlada tak v podstate po tom co zacne snaset se vlozene prostredky vrati za max. mesic a vse dalsi uz jsou zisky.

Dalsi varianta kterou nabizi je nakup mladych kuratek, nechat je vyrust do nosnoti a take prodat, znovu zivskovost je az moc velka.

Jiz jsem se snazil precist co nejvice to jde, ale velmi by mi pomohli nazory zkusenych chovatelu.

Cena na mlade kure (neznam odborny nazev) je nekde u 30 kuron, kure pred nosnosti se da prodat za cca 250 kc? Spravna uvaha?
Dale - pokud tedy uvazujeme stejnou cenu za mlade kure, a nasledne je pry cena na 1 vejce 1 czk v prumeru. Aktivnejsi plemena maji nosnost az 300 vajec rocne - opravdu to tak je?

David.

trochu si zaapomněl že ty slepice neco žerou,potom tam maš nějaký sisk ale o ten tě oškube stat,klasický hybrib před snaškou stoji okolo ne 250 ale 120-150 kč,pochybuji že ze svym kolegou mate vlastni zasobu obilnin na jejich vyživvu
(nevim přesně kolik slepice denně sežere,potom nevim jestli bude te mit chov v kuřině nebo venkovni chov toto všechno žere hodně dost energii elektirku a vodu a ostatni ,potom tam budete mit určitě nejaké kontroly(ty berou velké uplatky smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík)ne jen tak snadný sisk to nebude smajlík a potom ještě ostatni zařizení a pochybuji že se jedna o častku 50 000kč je t asi o hodně vic že to když si raději koupite dvě velkokapacitni lihně tak si mysli že na tom zarobite víc

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.4.2013 10:25

david001 napsal(a):
Dobry den,

David.

Komu byste ty kuřice před snáškou prodávali? Lidem do malochovu? Ti si koupí hybridky z auta, pokud nebudete mít stejnou distribuci, neprodáte. Máte to zohledněné ve svých výpočtech?

Odchov kuřat není úplně zadarmo, musíte je někde ubytovat, svítit, topit, krmit, to je energeticky i časově náročné. Takže budete potřebovat prostory, zkolaudované na živočišnou výrobu, to taky není jen tak....hybridní slepice snáší přes 300 vajec za snáškové období - což ovšem není rok, ale třeba 17 měsíců... a dělají to za předpokladu, že se o ně perfektně staráte, jsou v konstantní teplotě v klimatizované hale, se stálou délkou světelného dne, s vybalancovaným krmivem...ohledně živočišné produkce existuje spoustu norem a nařízení co se velikosti klecí týče, nemůžete si to udělat po vlastním.

Do velkochovů takové kuřice neprodáte, oni mají vlastní odchovnu kuřic, kde navážejí stylem all-in all-out, kvůli riziku nákaz se obsazuje snášková hala najednou kuřicemi z jednoho zdroje. Od cizích lidí nenakoupí, to by byli šílení. Každá nemoc, první co udělá je, že srazí počet snesených vajec a celý turnus je okamžitě nerentabilní. Nějaké extra zisky tam opravdu nejsou.

9.4.2013 10:25

david001 napsal(a):
Dobry den,

David.

Komu byste ty kuřice před snáškou prodávali? Lidem do malochovu? Ti si koupí hybridky z auta, pokud nebudete mít stejnou distribuci, neprodáte. Máte to zohledněné ve svých výpočtech?

Odchov kuřat není úplně zadarmo, musíte je někde ubytovat, svítit, topit, krmit, to je energeticky i časově náročné. Takže budete potřebovat prostory, zkolaudované na živočišnou výrobu, to taky není jen tak....hybridní slepice snáší přes 300 vajec za snáškové období - což ovšem není rok, ale třeba 17 měsíců... a dělají to za předpokladu, že se o ně perfektně staráte, jsou v konstantní teplotě v klimatizované hale, se stálou délkou světelného dne, s vybalancovaným krmivem...ohledně živočišné produkce existuje spoustu norem a nařízení co se velikosti klecí týče, nemůžete si to udělat po vlastním.

Do velkochovů takové kuřice neprodáte, oni mají vlastní odchovnu kuřic, kde navážejí stylem all-in all-out, kvůli riziku nákaz se obsazuje snášková hala najednou kuřicemi z jednoho zdroje. Od cizích lidí nenakoupí, to by byli šílení. Každá nemoc, první co udělá je, že srazí počet snesených vajec a celý turnus je okamžitě nerentabilní. Nějaké extra zisky tam opravdu nejsou.

9.4.2013 21:27
milan53

XXX.XXX.224.40

Dobrý večer. Milí pane,velmi dobre reagujú všetci zúčastnený.V roku 82-87 som ako jediný v okr. Senica,mino hydinární choval cez 300 nosnic.Vtedy náklady boli menšie a členovia družstva boli radi keď predali obilie za nízku cenu.Vtedy som kupoval nosné sliepky tesne pred znáškou za 72 Kčs.Domáce vajíčka sa dali predať za 1,50 Kčs.Raz za rok sa sliepky štepili a každý mesiac som dával vajcia na rozbor salmoneli.Veterina bola štátna,tak to bolo za smiešný peniaz.To isté i z liečivami.Každé vajce muselo byť orazené číslom,ktoré som mal pridelené.V tej dobe,ak človek rozumel chovu sa dalo na tom celkom zarobiť.Je nutné mať priestory a skúsenosti,nie iba peniaze na stup do podnikania.Prosím venujte sa tomu čomu rozumiete,aby ste neboli sklamaný a Váš partner Vás nedostal na bubon.Najlepšie je hrať sa na svojom piesočku a prípadné neúspechy si sám zodpoviete.Som s pozdravom M.H.

9.4.2013 22:00
lk

XXX.XXX.117.158

Pořid te si své čistokrevné jedince k tomu nepříbuzné kohouty. Kupte si malou kapacitní líheň. Počítejte nákup krmiva v dnešní době největší položka. Budete dělat konzumní a násadová vajíčka. Produkce čistokrevných kuřat pak sám uvidíte bude daleko rentabilní a efektivnější. Pokud máte prostory mužete dělat slepičky ekonomicky výhodné cca do 6 týdne stáří. Druhá věc dělat to sám a dát o sobě vědět. Vstoupit do klubu, vystavovat stačí tak v okolí dvě výstavy a to je dobrá reklama, která nic nestojí a lidé si pamatují co vyděli a co jim k tomu plemenu nebo druhu řeknete a příjdou sami. Vše je běh na dlouhou trat. Letos už se to nedá stihnout, ale příští sezona je předváma a to se dá již řešit nyní. A pokud do toho chcete investovat oněch 50 000,-tak to promyslete a začněte si vše zapisovat výdaje a příjmi . Nesmíte počítat čas, chce to trpělivost, touhu , chut´a odhodlání a vydět vizi co od toho očekávám. Pak se dá očekávat zisk. Ale návratnost bude trvat velmi dlouho. To asi tak ve zkratce.

9.4.2013 22:12

Ještě dodám, že odchov kuřic je z celé produkce vajec ten největší vopruz, je to pracné a drahé a právě nutnost odchovu kuřic je důvod, proč se nosní hybridi šlechtí na co nejdelší snášková období a je snaha o získání linií, které by byly rentabilní i snášková období dvě. Nedokážu si představit, jak byste na tom chtěli vydělat: během odchovu musíte kuřatům svítit a topit, a cokoliv co se pokazí se okamžitě projeví na zpomalení růstu a snížení budoucí produkce vajec. Aby byly takové kuřice prodejné, musíte mít vyrovnané hejno, a to aby se povedlo taky není samozřejmé. Odchovávané kuřice je nutné vakcinovat, to není zadarmo, a krmit, kolik toho taková kuřice sežere se dozvíte v technologických návodech k jednotlivým hybridům, isa brown do 17. týdne věku sežere 6 kg směsi.

Takže nakoupíte kuře za 30,-, to vám než doroste, sežere 6 kg směsi za 60,-, to máte 90,-, kuřice někde bydlí, něco stojí elektřina, voda, odkliz trusu a to očkování... hybridní nosnice jsem viděla prodávat i za 150,-, tzn. za těch 60,- musíte pořídit všechno tohle + možná nějaký zisk, totiž když se nic nepokazí a kuřice budou růst tak, jak mají.

10.4.2013 11:16
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

Davide, nedělejte to, co dělal Váš společník a Vy před tím, než vymyslel toto? Viděl jste Den Dééé. Udělejte si busines plán, píšete o vkladu, co výdaje? Tržby - jste asi o 90 Kč mimo mísu na 1 ks.

Jděte se podívat do nějaké velkokapacitní drůbežárnysmajlík

Napište více o sobě nebo společníkovi. Nepíšete, zda máte vlastní chovatelské zařízení, budete tam pracovat Vy, nebo onen dobrodruh? Nebo budete mít tzv. brigádníka?

Raději bych se zabýval produkcí kuřat k dalšímu prodeji a to plemenných rázů s vysokou užitkovostí. Získáze tím zkušenosti a možná Vás přejde chuť koupit 3,5 tis kuřat a co s tím potom. Budete objíždět náměstí a trhy?

Investujte své vydělané nabo naspořené peníze s rozumemsmajlík

10.5.2013 00:17
skupa

XXX.XXX.166.118

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Mohu se zeptat jak je to s tou kolaudaci prostoru pro živ.výrobu..
Děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík