Liahnutie v liahni Cleo

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.4.2013 09:08
monikamal

XXX.XXX.17.50

Dobrý deň

Máme doma liaheň Cleo, už 2x sme liahli z prvej várky nám vyšlo len 5 kuriatok, z druhej 12 a vždy sa začali liahnuť už na 20 deň nie 21 deň. JE TO V PORIADKU? Teplotu udržiavame na 38,7 stupňov a vlhkosť 60 - 65stupňov. Ešte sa chcem spýtať či treba posledné tri dni rosiť vajíčka?

12.4.2013 19:22
majenko3

XXX.XXX.14.147

Ja mám CLEO. Pre istotu mám v liahni na vajíčkach klasický ortuťový teplomer a riadim sa teplotou na ňom. Rosím vždy pri otáčaní, takže 2x za deň. Posledné 3 dni rosím častejšie a aj vetrám častejšie. Pred dvoma dňami sa mi zo 65 slepačích vajíčok vyliahlo 51 kuriatok. 8 boli neoplodnené, a 6 sa zadusilo vo vajíčku. Teplotu sa snažím udržovať na 38,2°C.

12.4.2013 21:47
jovy

XXX.XXX.103.134

Podľa mňa chyba bola v tom ak ste posledne tri dni rosili priamo vajíčka, do liahni t.j. posldne tri dni treba zvysit vlhkost, ale naliast vodu na dno liahne, a to dostatocne mozstvo, ale vyvarovat sa priameho zvlhcovania vajec.

12.4.2013 22:40
arbo73

XXX.XXX.40.193

Jak piše majenko3, podle mě to chce zjistit skutečnou teplotu nad vejci. Mám taky tuto líheň, výrobce udává teplotu 38 stupňů, ale já mám nastaveno 38,6 protože to bylo nedostačující a nad vejci bylo jen 36,8 stupňů.

13.4.2013 09:45
radulkav

XXX.XXX.244.234

Mám ji taky a nastaveno mám 38.Kolísá mezi 37.8-38.3 a líhne se mi bez problémů.Ano-začínají se líhnout i 20 den,ale hlavní líhnutí je 21. den.Prvních 14 dní voda ve vnějším kanálku.Týden před líhnutím kuřat voda v obou kanálcích.Ráno otočím vajíčka,večer otočím a 10-15 minut chladím....Nerosím ani nic jiného.Líhla jsem i husy a co bylo oplodněno se vylíhlo.Kamarádka ji má taky a líhne husy,kachny,perličky i kuřata a obě si ji chválíme.Ale může být špatně zkalibrovaný teploměr.Přeměřte teplotu i jinými teploměry.Já teď válčím s líhní z makro a co teploměr,to jiná teplota.....

10.3.2015 14:55
Marčelina

XXX.XXX.191.3

Radulkav.mozete mi prosim napisat podrobnejsie info ako postupovat pri liahnuti v tejto liahni, aka teplota, kolko vody kedy do ktoreho kanalika a podobne, Mám ju ešte len teraz kupenu a chcela by som liahnut najskor husi labutie a potom kuriatka.Nechcem nič zanedbat a preto sa chcem najskor informovat.vopred dakujem.

10.3.2015 14:58
Marčelina

XXX.XXX.191.3

Ak by mohol niekto napisat podrobnejsie info ako zacat s liahnutim v cleo, bola by som vdačna za info.hlavne aka teplota, aka vlhkost, kolko a kedy vody, apodobne.Chcem liahnut husi Labutie.e-mail:Marse26@azet.sk.

10.3.2015 15:13
Marčelina

XXX.XXX.191.3

radulkav napsal(a):
Mám ji taky a nastaveno mám 38.Kolísá mezi 37.8-38.3 a líhne se mi bez problémů.Ano-začínají se líhnout i 20 den,ale hlavní líhnutí je 21. den.Prvních 14 dní voda ve vnějším kanálku.Týden před líhnutím kuřat voda v obou kanálcích.Ráno otočím vajíčka,večer otočím a 10-15 minut chladím....Nerosím ani nic jiného.Líhla jsem i husy a co bylo oplodněno se vylíhlo.Kamarádka ji má taky a líhne husy,kachny,perličky i kuřata a obě si ji chválíme.Ale může být špatně zkalibrovaný teploměr.Přeměřte teplotu i jinými teploměry.Já teď válčím s líhní z makro a co teploměr,to jiná teplota.....

Radulkav.mozete mi prosim napisat podrobnejsie info ako postupovat pri liahnuti v tejto liahni, aka teplota, kolko vody kedy do ktoreho kanalika a podobne, Mám ju ešte len teraz kupenu a chcela by som liahnut najskor husi labutie a potom kuriatka.Nechcem nič zanedbat a preto sa chcem najskor informovat.vopred dakujem.moj email:Marse26@azet.sk.

12.3.2015 23:19
horal

XXX.XXX.58.226

Zde Vám dávám dva příspěvky z jiného vlákna. Jedná se o líheň CLEO 5 s ventilátorem.
horal
Líheň CLEO mám druhým rokem. Loni jsem líhnul třikrát, poprvé hned jak dorazila tak jsem nasadil 41 vajec od vlašky a vylíhlo se 23 kuřat.11 bylo neoplozeno zbytek se nedolíhnul. Vše jsem dělal podle návodu.Když jsem si ho přečetl znovu zjistil jsem že předpokádaná úspěšnost je 60%. Druhá várka dpoadla navlas stejně jenom těch nedolíhnutých bylo víc než neoplozených. Teploměr ukazoval 37,6° až 39,2° proto jsem na třetí várku trochu ubral ( v porovnání s hodinkami z devítky na jedenáctku, ubírá se ve směru hodinových ručiček) teplota se ustálila na 37,8° což je podle popisu líhně ideální. Vylíhlo se 34 kuřat Forverky z vajíček dovezených z Maďarska. Zbytek byl neoplozen. Nyní jsem zrovna nasadil Šumavanky, jeden den byla zapnuta naprázdno a ukazovala, že je v ni 37°proto jsem ji trochu přidal. Asi na původní nastavení. Když jsem vložil vajíčka teplota vystoupala na 39° tak jsem to zase vrátil a teplota se pořád drží na 37,8° a nehýbá se. Jsem zvědav jak dopadne líhnutí.

kastef
Mám Cleo 3 rokem, ta líhnivost se mi podle vajec ukazuje tak 6O-7O%, někdy byla horší vejce...
Nyní mám naloženo 18 den, dávala sem 38 ks vajec Dominantů,6 neoplozených tak zbývá 32.Teploměr mi ukazuje při obracení/ mám obracečku/ jednou 37,6 a při druhém 37,8.Takto se mi to zdá nejlepší.Když sem líhla poprvé a podruhé, měla sem 38,1 a kuřata se líhla už od 19 dne.
Vodu dávám do 18 dne jen do krajní drážky, od 18 dne naplním obě a při prvním naklovlém vejci ještě několikrát denně rosím.

12.3.2015 23:24
horal

XXX.XXX.58.226

Marčelina napsal(a):
Ak by mohol niekto napisat podrobnejsie info ako zacat s liahnutim v cleo, bola by som vdačna za info.hlavne aka teplota, aka vlhkost, kolko a kedy vody, apodobne.Chcem liahnut husi Labutie.e-mail:Marse26@azet.sk.

Všeobecná charakteristika Líheň
CLEO 5 se používá v soukromém hospodářství na líhnutí vajec drůbeže. Je vyrobena podle zásad povrchových líhní, vejce se ukládají v jedné vrstvě
. Konstrukce, která je vyrobena z plastu, má tepelnou regulaci, která zabezpečuje rovnoměrnou stabilitu vnitřní teploty. Vyhřívání zabezpečuje elektrický odpor. Homogenizaci vzduchu v líhni zajišťuje ventilátor. Kontrola teploty je zabezpečena termostatem. Prostřednictvím otvorův konstrukci je zajištěna pomalá a nepřetržitá ventilace mikroklimy líhně. Tím se odstraňuje nadbytečné množství oxidu uhličitého a jiných škodlivých plynů, které vznikají během líhnutí.Vlhkost zabezpečují dva malé kanálky, které se doplňují vodou. Jsou to kanálky A a B ve spodní části konstrukce líhně(viz. obrázek). V první týdnu líhnutí se doporučuje zvýšená vlhkost (je potřeba předejít odpařování vody z vajec) a v posledních dvou dnech (aby se drůbež snáze dostala přes blánu). V ostatních dnech po dobu líhnutí má být normální vlhkost.
Teplotaje nejdůležitější faktor líhnutí. V případěpřehřátí vajec vznikají anomálie, drůbež je slabá nebo je vysoká úmrtnost ve skořápce. Nedostatečné vytápění zpomaluje vývoj zárodku a má za následek opožděné „prasknutí“. Cílem natáčení vajec je, aby se sjednotila teplota vlhkost po celém povrchuvajec a aby se zamezilo přilepení zárodku ke skořápce.
Technické parametry
Teplota líhnutí:
38ºC +/-1ºC ideální 37,8 ºC
Spotřeba elektrické energie: průměrně
550W / 24hodin s teplotou prostředí 20ºC
Vlhkost:
40 – 50% s vodou v kanálku A
50 – 70% s vodou v kanálku B
80 – 85% s vodou v kanálcích A a B
Napájení:230V/50hz.

12.3.2015 23:49
Marčelina

XXX.XXX.191.3

Všeobecná charakteristika Líheň
CLEO 5 se používá v soukromém hospodářství na líhnutí vajec drůbeže. Je vyrobena podle zásad povrchových líhní, vejce se ukládají v jedné vrstvě
. Konstrukce, která je vyrobena z plastu, má tepelnou regulaci, která zabezpečuje rovnoměrnou stabilitu vnitřní teploty. Vyhřívání zabezpečuje elektrický odpor. Homogenizaci vzduchu v líhni zajišťuje ventilátor. Kontrola teploty je zabezpečena termostatem. Prostřednictvím otvorův konstrukci je zajištěna pomalá a nepřetržitá ventilace mikroklimy líhně. Tím se odstraňuje nadbytečné množství oxidu uhličitého a jiných škodlivých plynů, které vznikají během líhnutí.Vlhkost zabezpečují dva malé kanálky, které se doplňují vodou. Jsou to kanálky A a B ve spodní části konstrukce líhně(viz. obrázek). V první týdnu líhnutí se doporučuje zvýšená vlhkost (je potřeba předejít odpařování vody z vajec) a v posledních dvou dnech (aby se drůbež snáze dostala přes blánu). V ostatních dnech po dobu líhnutí má být normální vlhkost.
Teplotaje nejdůležitější faktor líhnutí. V případěpřehřátí vajec vznikají anomálie, drůbež je slabá nebo je vysoká úmrtnost ve skořápce. Nedostatečné vytápění zpomaluje vývoj zárodku a má za následek opožděné „prasknutí“. Cílem natáčení vajec je, aby se sjednotila teplota vlhkost po celém povrchuvajec a aby se zamezilo přilepení zárodku ke skořápce.
Technické parametry
Teplota líhnutí:
38ºC +/-1ºC ideální 37,8 ºC
Spotřeba elektrické energie: průměrně
550W / 24hodin s teplotou prostředí 20ºC
Vlhkost:
40 – 50% s vodou v kanálku A
50 – 70% s vodou v kanálku B
80 – 85% s vodou v kanálcích A a B
Napájení:230V/50hz.

Dakujem Za informacie a este sa chcem opytat, cize v prvy tyzden mat naplnene oba kanaliky s vodou a potom az na konci?a ostatne dni ako s tou vodou, iba v A kanaliku mat vodu?a kedy rosit vajicka, ciod zaciatku?chcem liahnut husi Labutie.teda uz mam vajicka v liahni druhy den.teplota je 37.8 a zatial mam vodu v oboch aj v A aj B.

15.3.2015 10:53
fifina222

XXX.XXX.157.220

Dobrý deň. Chcel by so poprosiť o radu.A to, mám Cleo z otáčacimi roštami.
Mám pred liahnutím tento otáčací rošt vybrať a kedy?, alebo liahnuť na ňom.
Vrelé dik za odpoveď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík