vlastik88
napsal(a):
zdravym chtěl sem se zeptat dnes sem koupil 8 kuřat ve staři od 5dnustaři až po 3 tydeni za jak dlouho je budu moct nechat venku nikdy sme doma neměli tak brzo male kuřata a kuřata araukany se špatně zhaněji tak sem je vzal at se děje co se děje
No-když se bude dít a dáte je ven,tak do rána při tomto počasí budou nožkama vzhůru.Jinak je musíte nechat pod žárovkou,ty velké tolik tepla už nepotřebují-to jste si pěkně naběhnul s různým stářím kuřat.Také to je zde v diskusi-myslím teplota pro odchov kuřat.Tě velkým bude horko a těm malý zase zima-že jste se neporadil.
já mám malé maransky,zhruba měsíc,některé týdenní.prostě jsem nechtěl čekat,tak jsem doplnoval líhen.ty tří,až měsíční mám ted v chlévě,na podestýlce ze sena a mají teplotu okolo deseti stupnu..pockám dva,možná tři týdny a jdou ven.příští týden k nim dávám ty menší z odchovny..ale je pravda,že je sleduji,aby nebyly načepýřené a pod.odchovnu budu potřebovat pro malé araukány,těch mám v líhni asi čtyřicet vajec,tak jsem zvědavej,jak se budou klubat..
Po vylíhnutí mají mít kuřata teplotu 34°C. Po každém týdnu se teplota snižuje o 2°C. Tedy: týdenní kuřata 34°C, dvoutýdenní 32°C, třítýdenní 30°C,.......Kuře má termoregulaci vyvinutou až 6 v týdnu a do té doby musí být opravdu v teple, aby prospívalo. Ale ani po těch 6 týdnech je nemůžete vyhodit "na mráz", ale už snáší teplotu pod 20°C.
venziva
napsal(a):
Po vylíhnutí mají mít kuřata teplotu 34°C. Po každém týdnu se teplota snižuje o 2°C. Tedy: týdenní kuřata 34°C, dvoutýdenní 32°C, třítýdenní 30°C,.......Kuře má termoregulaci vyvinutou až 6 v týdnu a do té doby musí být opravdu v teple, aby prospívalo. Ale ani po těch 6 týdnech je nemůžete vyhodit "na mráz", ale už snáší teplotu pod 20°C.
Tento vzorec teplot by si měl každý napsat velkým písmem a denně si to číst.Je až neskutečné,co vše lidi zkouší na kuřátkách.Jsou nepoučitelní a pak budou psát o "rychlou radu" atd.
tak 1) kuřata měla byt 5tydeni jo mělo jich byt 5 a za 2) jak sem pro ně dojel do karvine tak mi ta pizda od ktere sem je bral řekla že jich je 9 kusu a staři kuřat je od 5 dnu po 3tydny takže moje vina to nebyla takže svoje hlupe řeči si strčte vite kam že na kuřatech chcu experimntovat ano
tak 1) kuřata měla byt 5tydeni jo mělo jich byt 5 a za 2) jak sem pro ně dojel do karvine tak mi ta pizda od ktere sem je bral řekla že jich je 9 kusu a staři kuřat je od 5 dnu po 3tydny takže moje vina to nebyla takže svoje hlupe řeči si strčte vite kam že na kuřatech chcu experimntovat ano
vlastik88
napsal(a):
Trochu slušnosti by neškodilo, v komentářích je několik dobrých rad, tak se jimi řiďte a kuřátka budou v pohodě. Dejte je na minimálně 3 týdny pod žárovku, nebo aspoň ty nejmladší - 5ti denní kuře od 3týdenního rozezná i naprostý laik.