Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2013 14:01
ivankadk

XXX.XXX.227.61

Dobry den . Opat by som Vas milý chovatelia chcela porosit o radu.smajlík V maji budem mat tyzdnove husata ,smajlíksmajlíksmajlík nikdy pred tym som to nechovala. smajlíkChcela by som vediet co treba pre ne hlavne prichystat (cim krmit, na co si davat pozor kedy ich mozem pustat von a pod akou ziarovkou ich drzat smajlík

Cenim si kazdu radu, vopred dakujemsmajlíksmajlíkpekny den

20.4.2013 06:27
majenko3

XXX.XXX.14.104

Zdravím! Ja ich chovám už nejaký ten rôčik. Týždňové húsatá sa pri dobrom počasí už môžu na deň púšťať von na trávu. Na noc ich dávať do nejakého chlievika a poskytnúť im na noc aspoň žiarovku a dobré vetranie. Najviac im bude vyhovovať dostatok zelenej stravy a k tomu miešať pšeničný, jačmenný a kukuričný šrot s pridaním dobre namočeného starého ale NEPLESNIVÉHO a následne vymačkaného chleba a to všetko zmiešať dohromady. Ak nie je možnosť im dávať im chlieb tak kŕmnu zmes treba osoliť nakoľko potrebujú soľ kvôli kĺbom. Ďalej im treba zabezpečiť, aby mali možnosť dostať sa ku štrku. Ja im primiešavam do štrku aj žltý piesok. Mám vybetónované aj veľké jazero, ale to len aby mali väčší ,,luxus,, a je to vhodné aj ak chcete mať z húsok perie. V prípade ďalších otázok kludne napíšte. Ja pri takomto spôsobe chovu po dvoch mesiacoch mám húsky hotové na porážku, ale ešte mesiac ich nútene dokrmujem kukuricou. smajlík

20.4.2013 22:05
enducha

XXX.XXX.18.54

Dobrý den, mam také poprvé landéské prcky..taktéž cca týdenní. Nemám je pod žárovkou, ale v ohrádce v kotelně, kde topím..teplo mají, ale není to tedy málo? Musí být žárovka?

20.4.2013 22:15
majenko3

XXX.XXX.14.104

enducha napsal(a):
Dobrý den, mam také poprvé landéské prcky..taktéž cca týdenní. Nemám je pod žárovkou, ale v ohrádce v kotelně, kde topím..teplo mají, ale není to tedy málo? Musí být žárovka?

Nemusí byť, to je viac-menej kvôli tomu aby žrali a pili aj počas noci. Vo vašom prípade by bolo dobré aby mali hneď na svitaní prístup k čerstvej vode a k žrádlu.

22.4.2013 00:53
jovis

XXX.XXX.233.116

majenko3 napsal(a):
Zdravím! Ja ich chovám už nejaký ten rôčik. Týždňové húsatá sa pri dobrom počasí už môžu na deň púšťať von na trávu. Na noc ich dávať do nejakého chlievika a poskytnúť im na noc aspoň žiarovku a dobré vetranie. Najviac im bude vyhovovať dostatok zelenej stravy a k tomu miešať pšeničný, jačmenný a kukuričný šrot s pridaním dobre namočeného starého ale NEPLESNIVÉHO a následne vymačkaného chleba a to všetko zmiešať dohromady. Ak nie je možnosť im dávať im chlieb tak kŕmnu zmes treba osoliť nakoľko potrebujú soľ kvôli kĺbom. Ďalej im treba zabezpečiť, aby mali možnosť dostať sa ku štrku. Ja im primiešavam do štrku aj žltý piesok. Mám vybetónované aj veľké jazero, ale to len aby mali väčší ,,luxus,, a je to vhodné aj ak chcete mať z húsok perie. V prípade ďalších otázok kludne napíšte. Ja pri takomto spôsobe chovu po dvoch mesiacoch mám húsky hotové na porážku, ale ešte mesiac ich nútene dokrmujem kukuricou. smajlík

Taky bych tě nějaký ten rôčik nútene dokrmoval kukuricou, vždyť je to týrání zvířat, v EU zakázané. Ještě napiš, že je zavíráš do bedny nebo zakopáváš do země jak to někde nějaká hovada nelidská dělají. Ještě, že takových tyranů není mezi chovateli nádherných husí mnoho, nebo se tím aspoň jako ty veřejně nechlubí. No hlavně, že mají 2 měsíce luxusní betonové jezero a pak měsíc utrpení. smajlík

22.4.2013 08:22
majenko3

XXX.XXX.26.219

jovis napsal(a):
Taky bych tě nějaký ten rôčik nútene dokrmoval kukuricou, vždyť je to týrání zvířat, v EU zakázané. Ještě napiš, že je zavíráš do bedny nebo zakopáváš do země jak to někde nějaká hovada nelidská dělají. Ještě, že takových tyranů není mezi chovateli nádherných husí mnoho, nebo se tím aspoň jako ty veřejně nechlubí. No hlavně, že mají 2 měsíce luxusní betonové jezero a pak měsíc utrpení. smajlík

Myslím, že každý kto si prečítal niečo o Landeských husiach sa dočítal, že je to pečeňové plemeno husí a asi preto pečeňové, lebo ide o jedlo a nie že majú veľkú pečeň v sebe a nič z toho. Skús si niečo nájsť o tom ako tá pečeň dosahuje. Myslím, že ťažko by na nejakej farme kde majú cca 2000 ks husí každú jednu pchali kukuricou....a potom buď múdry

22.4.2013 08:44
enducha

XXX.XXX.242.210

Lidi lidi..já se divím, že se vůbec takto navzájem kritizujete..já jsem ráda, že vím, že moje zvířata se mají tak jak nikde a to, co se děje v ostatních chovech..na to raději nemyslím, protože by se člověk musel zbláznit. Užívejte si toho, co máte doma a jak vám to pěkně prospívá s vědomím, že je krmíte podle svého nejlepšího vědomí a svědomí..že jsou blbci, kteří jsou schopní mít zvěř doma absolutně na ně kašlat, to už je věc druhá..

22.4.2013 09:17
majenko3

XXX.XXX.26.219

enducha napsal(a):
Lidi lidi..já se divím, že se vůbec takto navzájem kritizujete..já jsem ráda, že vím, že moje zvířata se mají tak jak nikde a to, co se děje v ostatních chovech..na to raději nemyslím, protože by se člověk musel zbláznit. Užívejte si toho, co máte doma a jak vám to pěkně prospívá s vědomím, že je krmíte podle svého nejlepšího vědomí a svědomí..že jsou blbci, kteří jsou schopní mít zvěř doma absolutně na ně kašlat, to už je věc druhá..

Tiež som toho názoru. V prvom rade je aby sa zvieratá mali dobre a nič im nechýbalo o čo sa snažím celý ich život. Ale priznajme si, že v konečno dôsledku ide o jedlo smajlík Je každého vec čím a ako krmí, hlavne, že krmí a pravidelne. Mám suseda, ktorý sa prisťahoval z mesta a keď vidím jeho sliepky je mi na plač, lebo sú na malom priestore, pod orechom, pod sebou majú kopec blata a všetkého možného hnilého a nakoľko som invalid a pri hydine trávim veľa času vidím, že krmenie je veľmi sporadické smajlík . A len pár metrov od jeho sliepok za plotom sú moje sliepky, na 200 m2 plus majú výbeh s trávou 6x väčší. A čo sa týka dokrmovania husí kukuricou, moja babka (85r) ich džgala kukuricou,jej rodičia tiež a žiadna EÚ to neriešila smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík