Kvočna na kachních vejcích?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.4.2013 08:47
adla

XXX.XXX.162.210

Dobrý den, lze nasadit kachní vejce pod kvočnu? Někde jsem slyšela, že prý kvočna prostě po těch svých třech týdnech z vajec sleze. I když mě kvočny sedí dokud prostě něco nevysedísmajlík Děkuji za radu.

21.4.2013 21:27
honzapm

XXX.XXX.29.18

Kvočna nám několikrát vyseděla kachňata pižmovky (pět týdnů).
Nikdy neslezla a dobře je odvodila. Záleží mj. na povaze kvočny a úrovni chovu.

21.4.2013 21:51
adla

XXX.XXX.162.210

... a jak dlouho tedy sedí indičtí běžci? Myslela jsem, že čtyři týdny (prosím, nekamenujte měsmajlík)

21.4.2013 22:18
maximus.jan

XXX.XXX.232.4

adla napsal(a):
... a jak dlouho tedy sedí indičtí běžci? Myslela jsem, že čtyři týdny (prosím, nekamenujte měsmajlík)

28 dní a pižmovky o týden déle smajlíksmajlík

22.4.2013 07:26
alexc

XXX.XXX.165.73

adla napsal(a):
Dobrý den, lze nasadit kachní vejce pod kvočnu? Někde jsem slyšela, že prý kvočna prostě po těch svých třech týdnech z vajec sleze. I když mě kvočny sedí dokud prostě něco nevysedísmajlík Děkuji za radu.

Nemám osobní zkušenost,ale sousedka dává pod kvočnu kachní vejce a vždy se něco vylíhne.

23.4.2013 22:24
honzapm

XXX.XXX.29.18

Předpokládal jsem, že když Indické běžce chováte, tak už víte, jak dlouhou inkubaci mají.

Dobrá kvočna vysedí vše.

24.4.2013 02:48
homnika

XXX.XXX.9.64

alexc napsal(a):
Nemám osobní zkušenost,ale sousedka dává pod kvočnu kachní vejce a vždy se něco vylíhne.

Můj běžeček Ferda je vysezený slepicí ;)

25.4.2013 18:34
ovecka

XXX.XXX.31.130

Tady je hrdá matka a její adoptivní děti 3 týdny staré

25.4.2013 18:36
ovecka

XXX.XXX.31.130

hedvábka na 5 vejcích kachny čárkované

25.4.2013 18:39
ovecka

XXX.XXX.31.130

25.4.2013 18:44
ovecka

XXX.XXX.31.130

Ještě mi sedí wyan.čer.lemovaná na 3 vejcích. Ale je v temnu, špatně se fotí. Dokud není velké horko, tak slepičky vasedí kachňata velmi spolehlivě. V parném létě je to slabší - sucho na klubání.

25.4.2013 22:10
adla

XXX.XXX.162.210

Ještě jsem se chtěla zeptat, zda se kachní vejce pod slepicí nějak vlhčí? Četla jsem, že lidé dávají pod vejce travní drn nebo nějak rosí slámu kolem vajec, že voda přímo na vejce není dobrá. Co je na tom pravdy? Slepici mám na vejcích pátým dnem. Děkuji.

25.4.2013 22:39
3535

XXX.XXX.178.12

adla napsal(a):
Ještě jsem se chtěla zeptat, zda se kachní vejce pod slepicí nějak vlhčí? Četla jsem, že lidé dávají pod vejce travní drn nebo nějak rosí slámu kolem vajec, že voda přímo na vejce není dobrá. Co je na tom pravdy? Slepici mám na vejcích pátým dnem. Děkuji.

Jest-li že se na to podíváme z hlediska přírody - kvočna sleze z hnízda, aby se nakrmila, napojila, vyprázdnila a přinesla si na nohou a peří vlhkost z trávy / rosu /, s kterou ovlhčí vejce a hnízdo. Je jedno, zda ovlhčí to či ono. Hlavní je, aby vlhkost přišla do styku s vejci. Kvočna, která má k dispozici venčení pouze malý dvorek bez trávy, nemá možnost se ovlhčit. Proto je dobré ta vejce navlhčit. Některé slepice vůbec z hnízda neslézají, neboď mají krmivo a vodu vedle hnízda a kuřata se též vylíhnou. Některé slepice ani nežerou a jsou vyhublé, jak se říká "na kost". To je moje letošní skutečnost. Kuřata se také vylíhla. Ve Vašem případě bych v druhé polovině inkubace vejce 1 x denně navlhčil.

25.4.2013 23:00
adla

XXX.XXX.162.210

Děkuji za radusmajlík

25.4.2013 23:39
honzapm

XXX.XXX.29.18

Někdy stačí, když dáte kvočně k dispozici pekáč s vodou, popř. bednu s vodou (ne kyblík).
Často si do vody sama stoupne (instinktivně, protože ji ke konci líhnutí od vajec pálí nohy))
a přeslapuje na místě, někdy si i poklekává. Tím mimoděk navlhčí nohy i peří a po návratu
tak přirozeně zvýší vlhkost v hnízdě. Hodně často to dělají krůty.
Pokud konkrétní kvočna ne, stačí jí osobně opatrně do pekáčku s vodou namočit břicho,
některé si na to zvyknou a daší dny už to pak dělají samy.
Mluvím o sezení v hnízdech ve zděné suché maštali.

26.4.2013 21:48
3535

XXX.XXX.178.12

honzapm napsal(a):
Někdy stačí, když dáte kvočně k dispozici pekáč s vodou, popř. bednu s vodou (ne kyblík).
Často si do vody sama stoupne (instinktivně, protože ji ke konci líhnutí od vajec pálí nohy))
a přeslapuje na místě, někdy si i poklekává. Tím mimoděk navlhčí nohy i peří a po návratu
tak přirozeně zvýší vlhkost v hnízdě. Hodně často to dělají krůty.
Pokud konkrétní kvočna ne, stačí jí osobně opatrně do pekáčku s vodou namočit břicho,
některé si na to zvyknou a daší dny už to pak dělají samy.
Mluvím o sezení v hnízdech ve zděné suché maštali.

Souhlasím, velmi dobrá připomínka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík