Dobry den,
chcel by som sa poradit so skusenymi chovatelmi ako je to so sliepkami Sussex. Ja mam doma 5 kusov. Maju asi 16 tyzdnov, ale ich vyfarbenie nie je az take pekne ako ma sleipka na obrazku. Myslite ze sa to este vekom vylepsi? Dakujem za odpovede
hantal
napsal(a):
A akej farby má nohy. Žlté, alebo biele?
Velmi dobra a dolezita otazka.... Cistokrvne plemeno Sussex biely ma biele nohy a hybrid Sussex Dominant zase zlte. A v druhom pripade vyfarbenie ako je na obrazku, resp taku peknu kolumbijsku kresbu nikdy mat nebude.
hantal
napsal(a):
A akej farby má nohy. Žlté, alebo biele?
Velmi dobra a dolezita otazka.... Cistokrvne plemeno Sussex biely ma biele nohy a hybrid Sussex Dominant zase zlte. A v druhom pripade vyfarbenie ako je na obrazku, resp taku peknu kolumbijsku kresbu nikdy mat nebude. Tot prikladam foto cistokrvneho Sussexa bieleho... kvoly svetlim noham...
O vajíčka se nebojte. Koupil jste nosné hybridy. Na vajíčka jsou super. Jen to , že nejsou čistokrevné znamená , že nebudou mít takovou barvu jako je na obrázku. Nosný hybrid je slepička zkřížená z několika plemen , tak aby se dosáhlo co nejlepší snášky vajec a vzhledem je jen PODOBNÁ těm čistokrevným.
jaroslav110
napsal(a):
No, tak to som sa mal informovat asi vopred. Vsade ponukaju Sussexky a aj som si myslel ze take budu. Predali mi Dominant a nema to s tym co som chcl nic spolocne.
Nabuduce ich aj odfotim. Dufam len ze budu znasat vajcia...
o snášku se nebojte, snáší opravdu dobře, jen jsou oproti jiným slepicím daleko víc ukecané
jaroslav110
napsal(a):
Dajú sa sliepky kŕmiť aj s repkou? Myslím ako obilie. Ďakujem za radu.
Trocha repky nezaškodí. No nesmie to byť ako hlavné krmivo. Možno 5 % objemu. Repka je olejnina a dobre pôsobí aj na sfarbenie /lesk/ peria. To samozrejme je v prípade výstavných sliepok. Krokodíl