Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.4.2013 18:19
marekzogata

XXX.XXX.210.193

Hezký den přeji, možna si tet budete myslet, že týrám zvířata ale není to tak..ale stalo se :'( Prostě jsem myslel, že kvočná má vodu v králičáku a nechal jsem ji 2-3 dny bez vody. Když jsem přišel po 3 dnech kvočna byla neklidná a vejce nebyla správně teplá jak obvykle. Tak se samozrejmě hned napila a všechno je vpořádku..ale co ty vejce? Vejce byly méně ohřáte než vždycky..měl nato důsledek toho že kvočna byla žíznivá? Jsou vejce v pořádku? Děkuji moc..

29.4.2013 21:52
honzapm

XXX.XXX.29.18

Jak dlouho sedí?

30.4.2013 05:45
marekzogata

XXX.XXX.210.193

honzapm napsal(a):
Jak dlouho sedí?

Hezky den, byl to 8 den od nasazeni vajec, dnes je to již den 11. Vejce jsem prosvitil a videl jsem nejaky cerny stin a kdyz jsem s vejcem pootocil tak se ponhnul. Doufam ze to bude v poradku.smajlík

30.4.2013 17:02
marekzogata

XXX.XXX.210.193

Mohl by mi nekdo odpovedet konkretne :/ Dekujismajlík

30.4.2013 17:43
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Nejlepší je slepici sundávat obden z hnízda a počkat až se nají, napije a vyprazdní a dát ji zpět na hnízdo ! Takhle máte jistotu, že se napila, najedla a vyprázdnila .... smajlík

30.4.2013 20:05
365ku

XXX.XXX.249.32

marekzogata napsal(a):
Mohl by mi nekdo odpovedet konkretne :/ Dekujismajlík

Dobrý den, to máte těžké. Nikdo neví co kvočna na vejcích dělala, či jak dlouho byla mimo hnízdo... Budete muset počkat, jak to dopadne.smajlík

30.4.2013 20:08
marekzogata

XXX.XXX.210.193

365ku napsal(a):
Dobrý den, to máte těžké. Nikdo neví co kvočna na vejcích dělala, či jak dlouho byla mimo hnízdo... Budete muset počkat, jak to dopadne.smajlík

Kvocna pravdepodobne sedela, protoze nemela kde jit.. Ale byla neklidna... Vejce mela vsechny pod sebou, ale mohla treba kvocna mit snizenou teplotu sveho tela?

30.4.2013 20:59
venziva

XXX.XXX.32.1

marekzogata napsal(a):
Kvocna pravdepodobne sedela, protoze nemela kde jit.. Ale byla neklidna... Vejce mela vsechny pod sebou, ale mohla treba kvocna mit snizenou teplotu sveho tela?

Měla jsem vejce pod slepicí. Když na nich seděla 5 dní, našla jsem jedno vajíčko vystrčené a zcela studené. Dala jsem ho do líhně a vylíhlo se 22. den. Pak se to za několik dní opakovalo (nevím kolikátý den líhnutí). Vejce bylo opět zcela studené. Vrátila jsem ho pod slepici a nechala ho pod ní. Měla pod sebou už jen to jedno vejce a já potřebovala, aby vydržela ještě sedět. Nic se nelíhlo, tak jsem ho 23. den líhnutí opatrně naťukla na vzduchové komůrce, abych ho prohlédla a kuře uvnitř začalo pípat. Hned šlo do líhně a během půldne se vylíhlo.
Shrnutí - moje vejce byla zcela studená a vylíhla se 22. a 23. den. Líhnutí bylo zpožděné. Vaše byla vlahá, tak nevidím důvod, proč by se neměla vylíhnout. Napište sem pak, jak to dopadlo. Může to být poučné pro chovatele, kterým se něco takového také stane.

30.4.2013 23:21
honzapm

XXX.XXX.29.18

I z pocitově studených vajíček se bez problémů mohou vylíhnout kuřata.
Spíš dbejte o kvočnu, aby byla po té epizodě v kondici.

9.5.2013 22:05
marekzogata

XXX.XXX.210.193

venziva napsal(a):
Měla jsem vejce pod slepicí. Když na nich seděla 5 dní, našla jsem jedno vajíčko vystrčené a zcela studené. Dala jsem ho do líhně a vylíhlo se 22. den. Pak se to za několik dní opakovalo (nevím kolikátý den líhnutí). Vejce bylo opět zcela studené. Vrátila jsem ho pod slepici a nechala ho pod ní. Měla pod sebou už jen to jedno vejce a já potřebovala, aby vydržela ještě sedět. Nic se nelíhlo, tak jsem ho 23. den líhnutí opatrně naťukla na vzduchové komůrce, abych ho prohlédla a kuře uvnitř začalo pípat. Hned šlo do líhně a během půldne se vylíhlo.
Shrnutí - moje vejce byla zcela studená a vylíhla se 22. a 23. den. Líhnutí bylo zpožděné. Vaše byla vlahá, tak nevidím důvod, proč by se neměla vylíhnout. Napište sem pak, jak to dopadlo. Může to být poučné pro chovatele, kterým se něco takového také stane.

Hezky den, vsem oznamuji radostnou zpravu, kuratka se zacala klubat jeste s predstihem (20den) )p

9.5.2013 22:28
venziva

XXX.XXX.32.1

marekzogata napsal(a):
Hezky den, vsem oznamuji radostnou zpravu, kuratka se zacala klubat jeste s predstihem (20den) )p

No tak vidíte, příroda je mocná čarodějka! Blahopřejismajlík
Jsme na tom stejně. Moje vajíčka mají dnes 20. den a už mám venku 4 maransky a dvě brakelky stříbrné černě pruhované.smajlík

10.5.2013 11:05
cruyff

XXX.XXX.161.32

venziva napsal(a):

a ako dlho bolo vajíčko mimo kvočky neviete? je možné aby sa vyliahli perličky ak na nich kvočka nesedela skoro 24 hodin?

10.5.2013 12:54
venziva

XXX.XXX.212.72

To opravdu nevím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík