Horčicový trus - nosnice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.5.2013 10:04
reimi_chs

XXX.XXX.102.103

Dobrý den,

Už dva dny má jedna leghornka z chovu trus zbarvený do hořčicové barvy. Podávám vodu okyselenou octem a plastin do krmiva. Neví co by to mohlo být. Není to průjem jen je to řidší. Ale ta barva je divná. Nechová se jinak než ostatní ....Není apatická a velice dobře žere. Prosím o radu pokud někdo víte co to je. díkysmajlík

7.5.2013 10:26
etua

XXX.XXX.191.213

reimi_chs napsal(a):
Dobrý den,

Už dva dny má jedna leghornka z chovu trus zbarvený do hořčicové barvy. Podávám vodu okyselenou octem a plastin do krmiva. Neví co by to mohlo být. Není to průjem jen je to řidší. Ale ta barva je divná. Nechová se jinak než ostatní ....Není apatická a velice dobře žere. Prosím o radu pokud někdo víte co to je. díkysmajlík

Do háje,proč používáte ocet? Tak jej také denně pijte ve vodě,co to s vámi udělá! Kdysi někdo uvedl,že dává ocet a už se toho všichni chytají.Co tím vlastně řešíte? Jen ty slepice ničíte-copak slepice nemá játra,ledviny,slezinu? Nebo je to jen stroj?Nechte je pít čistou vodu,dejte 1x týdně kyselé mléko-to je totiž kyselina mléčná a to je veliký rozdíl.Ocet je žiravina ať je to jablečný či lihový.
Navíc když dáte kombinaci vody s octem a Plastin-co můžete čekat? Zkuste si to namíchat sobě!!!!!

7.5.2013 11:02
reimi_chs

XXX.XXX.102.103

To ale neřeší situaci. Uvádím, že to měla před podáním. A ocet? proti kokcidioze. Okyselení to prostředí v žaludku. Vy nedáváte do vaření ocet? Samozřejmě ho nepijí čistý ale velice zředěný. Po třech dnes dostanou opět slabý černý čaj nebo heřmánkový. Spíš by mě zajímalo z čeho to mohla mít, nebo jestli někdo neví co to je za nemoc.....

7.5.2013 13:53
etua

XXX.XXX.191.213

reimi_chs napsal(a):
To ale neřeší situaci. Uvádím, že to měla před podáním. A ocet? proti kokcidioze. Okyselení to prostředí v žaludku. Vy nedáváte do vaření ocet? Samozřejmě ho nepijí čistý ale velice zředěný. Po třech dnes dostanou opět slabý černý čaj nebo heřmánkový. Spíš by mě zajímalo z čeho to mohla mít, nebo jestli někdo neví co to je za nemoc.....

Tak znovu k octu-co je to za nesmysl proti kokcidioze,proč okyselujete slepicím žaludek?Co to má za smysl-chci vědět tedy opodstatnění-ale konkrétní.Dále já když vařím,tak vím,co vařím a určitě ten ocet do každého vaření nepoužívám-jsem myslící člověk a když budete přemýšlet,tak dojdete i k té "blbosti" s tím octem.
Ocet -neředěný se používá na natírání hřad proti čmelíkům,potom když vyčistíte kurník tak řádně postříkat octem-ten svými výpary působí proti některým virům a bakteriím.Ovšem v organizmu slepice působí jedovatě-to asi chcete na ty bakterie,že? Pak,proč dáváte slepicím černý čaj-je to kofein,rovněž jed pro slepice a kuřata,heřmánek u slepic nic neřeší.
K té vaší slepici- nic jí není,prostě žere a to že kálí,jak kálí-neřešte to,skutečně to je hloupost,myslím vaše zbytečná starost.Slepice ráda "brázdí" kde jaký hnůj,kde jaké smetiště,pase se atd.Hlavně ať mají vaše slepice dostatek písku, popeliště s přidáním dřevěného popela.Když krmíte směsí,netřeba Pl,astin,když krmíte směsí čistých šrotů a obilovin a máte skořápky,zcela to postačuje.Když dáváte různé zbytky a kyselé mléko,tak potom 1-2x za týden dejte na 10 slepic lžíci Plastinu.
Raději pozorujte slepice jak žijí "svůj" život, kupte jim sem-tam mleté maso,případně krmné maso a ony vám náležitě poděkují.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.5.2013 15:08

etua napsal(a):
Tak znovu k octu-co je to za nesmysl proti kokcidioze,proč okyselujete slepicím žaludek?Co to má za smysl-chci vědět tedy opodstatnění-ale konkrétní.Dále já když vařím,tak vím,co vařím a určitě ten ocet do každého vaření nepoužívám-jsem myslící člověk a když budete přemýšlet,tak dojdete i k té "blbosti" s tím octem.
Ocet -neředěný se používá na natírání hřad proti čmelíkům,potom když vyčistíte kurník tak řádně postříkat octem-ten svými výpary působí proti některým virům a bakteriím.Ovšem v organizmu slepice působí jedovatě-to asi chcete na ty bakterie,že? Pak,proč dáváte slepicím černý čaj-je to kofein,rovněž jed pro slepice a kuřata,heřmánek u slepic nic neřeší.
K té vaší slepici- nic jí není,prostě žere a to že kálí,jak kálí-neřešte to,skutečně to je hloupost,myslím vaše zbytečná starost.Slepice ráda "brázdí" kde jaký hnůj,kde jaké smetiště,pase se atd.Hlavně ať mají vaše slepice dostatek písku, popeliště s přidáním dřevěného popela.Když krmíte směsí,netřeba Pl,astin,když krmíte směsí čistých šrotů a obilovin a máte skořápky,zcela to postačuje.Když dáváte různé zbytky a kyselé mléko,tak potom 1-2x za týden dejte na 10 slepic lžíci Plastinu.
Raději pozorujte slepice jak žijí "svůj" život, kupte jim sem-tam mleté maso,případně krmné maso a ony vám náležitě poděkují.

Prevence
Při kokcidióze napadají střeva drůbeže jednobuněčné organismy, kokcidie. Choroba se nejčastěji rozvíjí za teplého počasí a pro kuřata může končit úhynem. Propuknutí této nemoci podporují vlhkost, špatná hygiena a nedostatečné větrání. Kokcidióza má řadu příznaků, které se mohou projevit najednou, vyskytnout se však mohou také pouze některé z nich. K hlavním příznakům patří hubnutí, snížení snášky, řídké výkaly s krví, otupělost a příznaky ochrnutí.

Domníváte-li se, že některá ze slepic může být chorobou zasažena, nechte vyšetřit její trus na přítomnost kokcidií. Veterinář by vám pak měl doporučit léky, kterými lze nemoc vyléčit. Jako prevence proti kokcidióze kura domácího se již u několikadenních kuřat podává vakcína LIVACOX. Tyto vakcíny navozují přirozeným způsobem celoživotní imunitu proti tomuto parazitárnímu onemocnění. Pokud dojde k nakažení drůbeže kokcidiózou, používají se k přeléčení přípravky Sulfacox, ESB 3, Baycox a jiné.

Jako prevence proti kokcidióze (stejně jako proti jiným chorobám slepic) se doporučuje udržovat kurník v naprosté čistotě a k pití podávat drůbeži slabě okyselenou vodu. Nejdostupnější je ovocný ocet nebo kyselina citronová (základ Acidomidu, ale levnější). Takto okyselenou vodu stačí podávat 5 dnů, je to preventivní dávka. U kuřat je jako prevence výborné skyslé mléko. Nejen, že vytvoří v zažívání kyselé prostředí, které omezí výskyt kocidií, ale dodá i potřebnou živočišnou bílkovinu.

7.5.2013 15:24
ponka1

XXX.XXX.88.99

Jinak kyselina octová zapřičiňuje špatné hospodaření s vápníkem,takže si slepice mužete pěkně odvápnit s následky slabých nebo žádných skořápeksmajlík

7.5.2013 15:25
ponka1

XXX.XXX.88.99

Ještě pokud je slepice či kuře nakažená kokcidií už jí žádný ocet ani acidomid nepomuže,( mé zkušenosti podložené pitvou slepice)

7.5.2013 19:01
mysak

XXX.XXX.54.5

reimi_chs napsal(a):
Dobrý den,

Dobrý den,
trus kašovité konzistence a hnědé až hořčicové barvy je normální jev. Jedná se o tzv. "smolu" po myslivecku, což je označení tototo typu trusu u všech z řádu hrabavých včetně čeledi tetřevovitých. Tento typ trusu se určitou dobu vylučuje a je to obsah pocházející ze slepých střev. Hmota silně páchne.
Kokcidioza je hlavně u kuřic v podobě červeného krvavého trusu jakoby s kousky masa.
Mají-li slepice průjem tedy katar, nejčastěji je vodnatá konzistence trusu, šedá nebo nazelenalá a pod. Pulorová nákaza např. A opeření pod kloakou je tímto řídkým trusem znečištěno a později slepeno v kouli. ¨
To co popisujete Vy, je v normálu.
Juraj Kafka

8.5.2013 00:11
jovis

XXX.XXX.233.116

mysak napsal(a):
Dobrý den,
trus kašovité konzistence a hnědé až hořčicové barvy je normální jev. Jedná se o tzv. "smolu" po myslivecku, což je označení tototo typu trusu u všech z řádu hrabavých včetně čeledi tetřevovitých. Tento typ trusu se určitou dobu vylučuje a je to obsah pocházející ze slepých střev. Hmota silně páchne.
Kokcidioza je hlavně u kuřic v podobě červeného krvavého trusu jakoby s kousky masa.
Mají-li slepice průjem tedy katar, nejčastěji je vodnatá konzistence trusu, šedá nebo nazelenalá a pod. Pulorová nákaza např. A opeření pod kloakou je tímto řídkým trusem znečištěno a později slepeno v kouli. ¨
Juraj Kafka

smajlík Opět konkrétní, poučný a neurážlivý příspěvek, který řeší situaci a pomůže, jak jsme od pana Kafky na všech diskuzích zvyklí.smajlík
smajlíkOproti tomu urážlivé, pomlouvačné a přechytralé výplody zdejších několika přihlouplých a nic nevyřešících feministek by mohly z diskuzí konečně zmizet. Asi slípky neznají, že i lidé pijí vodu s kvalitnim jablečným octem při kůře na povzbuzení a vyčištění trávicího traktu smajlík
Feministky, na start, už se těším na reakce. smajlíksmajlík

8.5.2013 13:46
reimi_chs

XXX.XXX.102.103

Děkuji za rady, hlavně panu Kafkovi....jsem rád, že jí nic není. Leghornky jsou nádherné a bylo by mi ji líto...děkujismajlík

8.5.2013 16:23
etua

XXX.XXX.191.213

jovis napsal(a):
smajlík Opět konkrétní, poučný a neurážlivý příspěvek, který řeší situaci a pomůže, jak jsme od pana Kafky na všech diskuzích zvyklí.smajlík
smajlíkOproti tomu urážlivé, pomlouvačné a přechytralé výplody zdejších několika přihlouplých a nic nevyřešících feministek by mohly z diskuzí konečně zmizet. Asi slípky neznají, že i lidé pijí vodu s kvalitnim jablečným octem při kůře na povzbuzení a vyčištění trávicího traktu smajlík
Feministky, na start, už se těším na reakce. smajlíksmajlík

No,když je slepice člověk-proč ne-skutečně poučné,a co pletete feministky-nějak to máte s tím chovatelstvím zamotané-že by nový obor-chovatel-mužský???smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

15.7.2013 23:09
jirinajanickova

XXX.XXX.53.120

mysak napsal(a):
Dobrý den,
Juraj Kafka

Juraji, přihřeju si s dovolením taky polívčičku smajlík.
Mám koupené hybridky začátkem května ( šůviks milion, na hybridky mi Juraj asi neodpoví smajlík ), začaly nést asi před třemi týdny. Taky jsem si všimla světlého trusu, ale nebyl hořčicový, byl přímo v barvě žloutku. A jaké bylo moje překvapení, on to vlastně nebyl trus, ale takhle sežmolenej žloutek smajlík ! A taky ve skořápce už jsem našla cosi prapodivného, byl tam žloutek menší než obvykle, zato s útvarem, který připomínal poutko, ale byl dlouhý aspoň 15 cm a žlutý stejně jako žloutek - no něco podobného jsem ještě nikdy neviděla smajlík - bojím se prodávat vejce smajlík
Je to nemoc ? nebo jen abnormalita na začátku snášky ?

10.10.2013 11:58

Dobrý den, jen takovou poznámku k tomu octu v pitné vodě. Nechápu, proč na to tak podrážděně reagujete? Jsou to tři dny, kdy mi bylo doporučeno okyselovat slepicím vodu octem - jako účinnou a levnější náhradu za Acidomid, který jsem používal doposud. Doporučil mi to jeden můj známý pan doktor veterinář z fakulty zoohygieny na VFU v Brně. Kyselé prostředí v zažívacím traktu je podle jeho sdělení opravdu účinnou prevencí proti kokcidiím, ale i jiným nežádoucím mikroorganismům. Toto ale neplatí jen pro slepice! S překvapením jsem se dozvěděl od mojí manželky, která je shodou okolností doktorka farmacie, že kyselé prostředí v zažívacím traktu jako prevence proti škodlivým mikroorganismům je žádoucí i u člověka. (Tím nemyslím že by lidé měli pít okyselenou vodu a že by mohli mít problémy s kokcidiemi smajlík)
Slepicím lžíce octa ve vodě nemůže prostě škodit ani při dlouhodobém podávání. Ta koncentrace není příliš vysoká a navíc část kyseliny octové se zneutralizuje ve styku s potravou. Není ani třeba zmiňovat drcené skořápky, či mletý vápenec který se slepicím běžně přidává a který s octem a jinými s kyselinami reaguje.
Nikdo Vás nenutí slepicím jako prevenci vodu okyselovat. Klidně jim dávejte vodu čistou, jde o Váš chov. Ovšem ostatním chovatelům bych to na Vašem místě nerozmlouval. Já osobně věřím odborníkovi z Veteriny, než někomu neznámému, kdo se takto kategoricky vymezuje proti zavedenému okyselování vody.
Malgrat

10.10.2013 22:50
etua

XXX.XXX.191.213

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, jen takovou poznámku k tomu octu v pitné vodě. Nechápu, proč na to tak podrážděně reagujete? Jsou to tři dny, kdy mi bylo doporučeno okyselovat slepicím vodu octem - jako účinnou a levnější náhradu za Acidomid, který jsem používal doposud. Doporučil mi to jeden můj známý pan doktor veterinář z fakulty zoohygieny na VFU v Brně. Kyselé prostředí v zažívacím traktu je podle jeho sdělení opravdu účinnou prevencí proti kokcidiím, ale i jiným nežádoucím mikroorganismům. Toto ale neplatí jen pro slepice! S překvapením jsem se dozvěděl od mojí manželky, která je shodou okolností doktorka farmacie, že kyselé prostředí v zažívacím traktu jako prevence proti škodlivým mikroorganismům je žádoucí i u člověka. (Tím nemyslím že by lidé měli pít okyselenou vodu a že by mohli mít problémy s kokcidiemi smajlík)
Slepicím lžíce octa ve vodě nemůže prostě škodit ani při dlouhodobém podávání. Ta koncentrace není příliš vysoká a navíc část kyseliny octové se zneutralizuje ve styku s potravou. Není ani třeba zmiňovat drcené skořápky, či mletý vápenec který se slepicím běžně přidává a který s octem a jinými s kyselinami reaguje.
Nikdo Vás nenutí slepicím jako prevenci vodu okyselovat. Klidně jim dávejte vodu čistou, jde o Váš chov. Ovšem ostatním chovatelům bych to na Vašem místě nerozmlouval. Já osobně věřím odborníkovi z Veteriny, než někomu neznámému, kdo se takto kategoricky vymezuje proti zavedenému okyselování vody.
Malgrat

pro Malgrat- zkuste se vrátit do školních lavic a zjistit rozdíly mezi kyselinou octovou a kyselinou mléčnou a fakt věřte Veterině.Také zkuste pít okyselenou vodu octem dlouhý čas a pak sem napište své poznatky.Skutečně Váš příspěvěk k pobavení,ale i odstrašující,jak se pečuje o slepičí trávicí trakt-fak poučné.

17.10.2013 05:21

etua napsal(a):
pro Malgrat- zkuste se vrátit do školních lavic a zjistit rozdíly mezi kyselinou octovou a kyselinou mléčnou a fakt věřte Veterině.Také zkuste pít okyselenou vodu octem dlouhý čas a pak sem napište své poznatky.Skutečně Váš příspěvěk k pobavení,ale i odstrašující,jak se pečuje o slepičí trávicí trakt-fak poučné.

Jak jsem již napsal, doporučení od veterináře má pro mě větší váhu, než Vaše názory.
malgrat

17.10.2013 16:36
etua

XXX.XXX.191.213

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jak jsem již napsal, doporučení od veterináře má pro mě větší váhu, než Vaše názory.
malgrat

pro Malgrat-tak proč se zde ptáte,když věříte veterináři? Tak potom nechtějte žádné rady a vůbec sem nepište.smajlík

17.10.2013 18:06
milan1978

XXX.XXX.227.76

etua napsal(a):
pro Malgrat-tak proč se zde ptáte,když věříte veterináři? Tak potom nechtějte žádné rady a vůbec sem nepište.smajlík

Dobry den,
Já teda nevim,ale pokud dobře čtu, tak pán se vůbec na nic neptal,jen reagoval na Vaš prispevek.
Jinak na obcasnem podáváni jablečneho octa do vody,nevidím nic spatneho a sam ho podávám jak Slepicim, tak i králíkům a občas si octovou kůru dam i já .Jablecny ocet je velice zdravý a pomáhá pri redukční dietě. S pozdravem Milan

Přidejte reakci

Přidat smajlík