Dobrý den chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi hedvábničkou malou a velkou.Já vím že ve velikosti ale neví o kolik jsou menší.Proto prosím dejte mi sem foto jak malé tak velké.také sháním násadová vejce hedvábniček nebo bych koupil 2 až 3 slepice a jednoho kohouta vyhovoval by mi divoký barevný ráz nebo hnědý ale klidně bílý atd....A ještě jedna otázka mohou být hedvábničky s ostatníma slepcema vím že slepice jo ale co kohout byl by to jediný kohout mezi všemi hedvábničkami a normálníma slepicema.Jestli že nemohou ja ký prostor musí mít děkuji za odpovědi a prosím pište sem vše možné týkajícý se hedvábniček.(chci je jen na kvokání)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ve clancich je eden extra o hedvabnickach, tak si t hezky precti, dozvis se tam vse potrebne. Pokud budes mit dalsi otazky, tak se ptej.

Srovnaci slepic. Jinak v tomto obdobi slepice nejspis nesezenes, je cas lihnuti a vodeni kurat. Spis mozna nasadova vejce.

jaroslavek.s
napsal(a):
co znamená 1,0 hedvábnička atd. no právě je čas líhnutí a já jsem ze Žirovnice a v okolí je asi nikdo nemá
Kohout, 0,1 je slepice.
1,0 = kohout
0,1 = slepice
kmen 1,4 = 1 kohout a 4 slepice
kmen 2,8 = 2 kohouti a 8 slepic,......
Pokud chcete hedvábničky jen na kvočny, pak jsou lepší ty velké. Já mám zdrobnělou a ta s problémy obsedne 3 menší slepičí vejce. Od velké hedvábničky obsedne jen 4 vejce (mají 40-42g, moje zakrslá má vajíčka 32-35g) páté stále vykukovalo a muselo jít do líhně. Dělám to tak, že když zasedne, dostane pár vajíček a zbytek dávám do líhně. Pak jí je podložím k těm jejím. V červnu, kdy už je teplo odvodila bez problémů 10 kuřat. První dny po vylíhnutí se pod ní vešla (seděla na nich s roztaženými křidélky), pak se pod ní střídala a ohřívala se navzájem.
Když se k této hedvábničce dostane kohout od nosnic, má snahu ji pojímat, ale ona ho neunese. Myslím, že by ji v pohodě ušlapal. Viděla jsem to jen jednou, ale od té doby si dávám pozor, abych je nepustila najednou. Mám i velkého kohouta hedvábničky a i ten je na ni moc velký. Nejspíš se už také o něco snažil a ona se ho bojí jako čert kříže.
venziva
napsal(a):
1,0 = kohout
0,1 = slepice
kmen 1,4 = 1 kohout a 4 slepice
kmen 2,8 = 2 kohouti a 8 slepic,......
Pokud chcete hedvábničky jen na kvočny, pak jsou lepší ty velké. Já mám zdrobnělou a ta s problémy obsedne 3 menší slepičí vejce. Od velké hedvábničky obsedne jen 4 vejce (mají 40-42g, moje zakrslá má vajíčka 32-35g) páté stále vykukovalo a muselo jít do líhně. Dělám to tak, že když zasedne, dostane pár vajíček a zbytek dávám do líhně. Pak jí je podložím k těm jejím. V červnu, kdy už je teplo odvodila bez problémů 10 kuřat. První dny po vylíhnutí se pod ní vešla (seděla na nich s roztaženými křidélky), pak se pod ní střídala a ohřívala se navzájem.
Když se k této hedvábničce dostane kohout od nosnic, má snahu ji pojímat, ale ona ho neunese. Myslím, že by ji v pohodě ušlapal. Viděla jsem to jen jednou, ale od té doby si dávám pozor, abych je nepustila najednou. Mám i velkého kohouta hedvábničky a i ten je na ni moc velký. Nejspíš se už také o něco snažil a ona se ho bojí jako čert kříže.
A prodava te vejce nasadova?????
jaroslavek.s
napsal(a):
Dobrý den chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi hedvábničkou malou a velkou.Já vím že ve velikosti ale neví o kolik jsou menší.Proto prosím dejte mi sem foto jak malé tak velké.také sháním násadová vejce hedvábniček nebo bych koupil 2 až 3 slepice a jednoho kohouta vyhovoval by mi divoký barevný ráz nebo hnědý ale klidně bílý atd....A ještě jedna otázka mohou být hedvábničky s ostatníma slepcema vím že slepice jo ale co kohout byl by to jediný kohout mezi všemi hedvábničkami a normálníma slepicema.Jestli že nemohou ja ký prostor musí mít děkuji za odpovědi a prosím pište sem vše možné týkajícý se hedvábniček.(chci je jen na kvokání)
Hmotnostní rozdíl zdrobnělé/velké je např. tady: http://www.csch-trutnov.cz/news/hedvabnicky-he/
Většina lidí říká, že se hedvábničky pojímají s velkými slepicemi, já mám takovou zkušenost, že hedvábničák se snaží pojímat hybridky, pokud má možnost, pak mám pár hedvábek (od kterých nebudu letos nasazovat) s hybridkami a velký kohout si jich (hedvábek) nevšímá (jen je odhání od krmení), ale mají velký výběh, takže mají možnost se vzájemně vyhnout.
jaroslavek.s
napsal(a):
A prodava te vejce nasadova?????
Vajíčka zatím neprodávám. Jsem ve fázi, kdy je sama sháním. Kohoutkům se nějak nechce, moc aktivní nejsou, spíš kolem slepiček jen tancují a natřásají se. To jim jde, ale vajíčka zatím oplozená nebyla. Teprve teď mám v líhni 2 oplozená od černé slepičky. Bohužel snesla jen ta 2 vajíčka a tím skončila. Ta bílá měla zatím všechna čistá a třetí ještě nesnáší, přestože jí je už 11 měsíců.
Známý nám poradil, že u zdrobnělých je třeba stříhat peří kolem kloaky, aby byl kohoutek schopný oplodnit. Tak jsem provedla všem hedvábničkám kosmetickou úpravu a uvidím, jestli se to zlepší.