Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.5.2013 14:13
polly265

XXX.XXX.70.178

Dobrý den, jedna naše slepice ráno vyjde z kurníku s ostatníma, pak jde asi po 1-2 hodinách na hnízdo sedí tam třeba 3 hodiny -snese tam vejce, ale to jé trvá tak 20minut pak tam jen vysedává a pak sleze a normálně chodí s ostatními po zahradě a večer jde s nimi na hřady, ale před 3 dny jsem si všimla, že když se prochází s ostatníma tak pokvokává jako kvočna, myslela jsem si že kvočí, ale pak jsem ji sledovala a vůbec nechápu proč chodí celý den (mimo ty 2-3h kdy je na hnízdě) po zahradě a kvoká ....smajlík nevíte co to znamená? děkuji za odpovědi.

11.5.2013 16:30
dupacka

XXX.XXX.0.73

myslím že může
každé to trvá různě dlouho než zasedne napevno
moje první na té jsem pozorovala divné chování několik dní než sedla a jedním z příznaků bylo právě to že při snášení vejce tam celé dopoledne seděla, pak šla ven jakoby nic, ale dřív to nedělala tak mě na to upozornila a trvalo možná i týden
a druhá nic a bum večer sedí v hnízdě, ráno už tam nebyla přes den se vrátila a sedí už furt
třetí začíná, přes den zatím chodí venku ale v hnízdě už ježí peří za krkem když tam nakouknu a bublá si, ale zatím chodí venku
když sedí na hnízdě je uplně v klidu? myslím když na ni třeba budete chtít sáhnout reaguje na to nějak ?
moje začnou ježit peří na krku a hlasový projev je taky jiný než slepice která nekvočí

11.5.2013 18:17
365ku

XXX.XXX.249.32

Já měla kvočnu, která po opuštění kuřat, pokvokávala celý rok - tedy vydávala zvuky jako kvočna, dokud znovu nezasedla. A teď tu mám po ní slepici a také pokvokává, ale nesedí. V hnízdě nadává, když leze do kukaně, tak se načepýří jako krocan, ale snese vejce a odejde. Tak také čekám, jak to bude dále probíhat. smajlík

12.5.2013 15:00
polly265

XXX.XXX.70.178

dupacka napsal(a):
myslím že může
každé to trvá různě dlouho než zasedne napevno
moje první na té jsem pozorovala divné chování několik dní než sedla a jedním z příznaků bylo právě to že při snášení vejce tam celé dopoledne seděla, pak šla ven jakoby nic, ale dřív to nedělala tak mě na to upozornila a trvalo možná i týden
a druhá nic a bum večer sedí v hnízdě, ráno už tam nebyla přes den se vrátila a sedí už furt
třetí začíná, přes den zatím chodí venku ale v hnízdě už ježí peří za krkem když tam nakouknu a bublá si, ale zatím chodí venku
když sedí na hnízdě je uplně v klidu? myslím když na ni třeba budete chtít sáhnout reaguje na to nějak ?
moje začnou ježit peří na krku a hlasový projev je taky jiný než slepice která nekvočí

Ano když se k ní přiblížím tak se naježí

12.5.2013 18:59
dupacka

XXX.XXX.0.73

polly265 napsal(a):
Ano když se k ní přiblížím tak se naježí

No tak to by měla začít, dejte ji jen čas až bude připravená sedne napevno.

já ted bojuju s druhou, ta už v kurníku sedí třetí čtvrtý den a jak jsem ji přenesla do nového místa, tak celou noc hřadovala na přepravce, ze které má udělané hnízdo, vydělala se do ní, ráno jsem ji pustila ven, opět si dřepla do kurníku a seděla, tak jsem ji přenesla a po hodince stání mezi přepravkou a pletivem si konečně do ní sedla a snad už bude sedět :)
u první bylo přenesení naprosto v pohodě prostě sedla bez problemů, téhle se moc měnit místo evidentně nechce, chtěla jsem ji dneska nasadit, ale počkám až bude víc v klidu, ted kdybych otevřela tak by nejspíš vyletěla (každá je holt jiná )

Třetí ta už pokvokává asi pět dní a pořád chodí venku, taky čekám až zasedne. Nutit jí nebudu, vejce zatím snáší.

18.5.2013 12:26
dupacka

XXX.XXX.0.73

365ku napsal(a):
Já měla kvočnu, která po opuštění kuřat, pokvokávala celý rok - tedy vydávala zvuky jako kvočna, dokud znovu nezasedla. A teď tu mám po ní slepici a také pokvokává, ale nesedí. V hnízdě nadává, když leze do kukaně, tak se načepýří jako krocan, ale snese vejce a odejde. Tak také čekám, jak to bude dále probíhat. smajlík

No tak mě taky jedna pokvokává už přes týden a nesedne a nesedne.
Další se mi sama odkvokala, prostě tam sedět nechtěla jen v kurníku, odtamtud jsem ji vždy přenesla, až se mi pak do kurníku už nevrátila a kvokat přestala a dneska už snesla vejce. Tak je po srandě.

měla bych dotaz, ohledně líhnutí, jedna mi sedí, dnes to bude 19.den
zajímalo by mě, jestli zítra(bude 20.den) a nějaké vajíčko by bylo natuklé ji mám pustit ven na vyvenčení, nebo je lepší ji už nepouštět, jestli to natuknutému vajíčku nějak neuškodí nebo jestli je to jedno jeslti tam nad sebou tu kvočnu tu půlhodinku mít nebude

z 15 vajec zůstalo 11, dvě neoplozená první prosvíceni, druhá dvě včera jedno mělo ten kruh smrti (kolikátý den zárodek odumřel ? ) a druhé při prosvícení byly stíny, ale rozklepnuté tam nebylo nic tak nevim či ho mám považovat za neoplodněné, žloutek byl jen různě barevný a hustý , zárodek žádný tak asi neoplodněné ?
díky

18.5.2013 14:32
365ku

XXX.XXX.249.32

dupacka napsal(a):
No tak mě taky jedna pokvokává už přes týden a nesedne a nesedne.
Další se mi sama odkvokala, prostě tam sedět nechtěla jen v kurníku, odtamtud jsem ji vždy přenesla, až se mi pak do kurníku už nevrátila a kvokat přestala a dneska už snesla vejce. Tak je po srandě.

měla bych dotaz, ohledně líhnutí, jedna mi sedí, dnes to bude 19.den
zajímalo by mě, jestli zítra(bude 20.den) a nějaké vajíčko by bylo natuklé ji mám pustit ven na vyvenčení, nebo je lepší ji už nepouštět, jestli to natuknutému vajíčku nějak neuškodí nebo jestli je to jedno jeslti tam nad sebou tu kvočnu tu půlhodinku mít nebude

z 15 vajec zůstalo 11, dvě neoplozená první prosvíceni, druhá dvě včera jedno mělo ten kruh smrti (kolikátý den zárodek odumřel ? ) a druhé při prosvícení byly stíny, ale rozklepnuté tam nebylo nic tak nevim či ho mám považovat za neoplodněné, žloutek byl jen různě barevný a hustý , zárodek žádný tak asi neoplodněné ?
díky

Já bych už kvočnu nesundávala, moje kvočny mají boudičky s ohrádkou. Na noc boudičku zavírám a během dne si můžou do omezeného prostoru jít jak se jim chce. Většinou chodí ven kolem 5. - 6. hodiny ráno. smajlík Tak ať líhnutí dobře dopadne.

24.5.2013 15:30
dupacka

XXX.XXX.0.73

Tak dopadlo to výborně, z 11 deset kuřat a to desáté se vylouplo až dnes! 25.den , první týden jsem ho označila, bylo dost chladné až studené, kvočna ho měla vzadu tak na něj asi nějak táhlo nebo co, ale nakonec stejně z něj je kuře. Včera jsem ho chtěla vyhodit (a ono pípalo) bylo pod druhou kvočnou, pod kterou jsem dala čtyři vejce od té první(vypadala že z nich asi nic nebude) a jsou z toho tři kuřata a to čtvrté by nejspíš bylo taky kdybych se míň starala a nechala to na přírodě :(.
Tak ho dneska večer ještě zkusím propašovat k ostatním a druhá už sedí na svých. Vyzkoušela si to nanečisto, ukázala že to zvládne, tak jsem zvědavá jestli bude taky taková úspěšnost. smajlík

24.5.2013 16:31
365ku

XXX.XXX.249.32

smajlík

2.6.2013 14:19
tom555

XXX.XXX.18.68

Já mám takovou divnou sasexku , která začala minulý rok na jaře kvokat ale do ted nezasedla . Přes zimu to tolik nedělala ale ted už zase a to hlavně když letí na hřad nebo u jídla.Nevíte někdo co s ní může být? popř jak ji donutit aby zesedla? vejce snáší.
Za odpovědi předem děkuji.smajlík

2.6.2013 15:05
dupacka

XXX.XXX.0.73

jestli opravdu kvoká, tak ji prostě oddělit, strčit do odděleného prosoru, udělat hnízdo,zatemnit, zamezit jí aby nemohla odejít a buď se rozsedí nebo ne
jedna moje běhala 10 dní a nesedla, tak jsem ji vzala a udělala nové hnízdo, tam ji dala, a zůstala sedět a už 10 dní sedí ani se nehne, dolíhla mi i tři kuřata od první
před ní mi sedla jiná a ta tři dny pevně v kurníku a když jsem ji dala do těch samých podmínek co tuhle,tak ta mi tam sedět nehodlala a odkvokala se tím jak mi furt utíkala

3.6.2013 13:43
tom555

XXX.XXX.18.68

No to jsem zkoušel ale nepomohlo to.A ještě jsem zapomněl napsat že se i ježí.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík