Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.5.2013 21:59
skupa

XXX.XXX.166.118

Tak jsem se konečně dočkal prvních kuřátek.
Není to sice moje líhnutí, ale i tak radost.Jsou to jednodenní kuřátka Hisexu.
Hodně jsem tu díky vám pochytil a snad ještě dost dalších rad a zkušeností bude následovat.
Dostávají kuk.šrot s K1 v poměru 2:1 a černý čaj na pití.Zatím díky vám jde vše snad jak má.
Sám od sebe bych na nějakej kuk.šrot a čaj nepřišel.Jsem zvědavý, jak to bude pokračovat.
Rozhodně je to radost pozorovat jak jsou již od prvního dne šikovný.Nebo jak usínají i ve stoje.
Dneska už lítají po odchovně jak blázni a na křídlech už jsou vidět rostoucí pírka.

13.5.2013 18:00
skupa

XXX.XXX.166.118

Zatím na to je spoustu času, ale zajímalo by mi, kdy se dá přejít ze sypké na granulovanou směs.
V nějakém článku jsem se dočetl, že od 6ti týdnů se dá zkrmovat celé zrno.Granule na tom velikostí budou podobně.Jakou máte zkušenost vy?od kdy se spolehlivě a bezpečně dá přejít na krmivo granulované?

13.5.2013 18:18
jana-jana

XXX.XXX.86.69

skupa napsal(a):
Zatím na to je spoustu času, ale zajímalo by mi, kdy se dá přejít ze sypké na granulovanou směs.
V nějakém článku jsem se dočetl, že od 6ti týdnů se dá zkrmovat celé zrno.Granule na tom velikostí budou podobně.Jakou máte zkušenost vy?od kdy se spolehlivě a bezpečně dá přejít na krmivo granulované?

já kuřatům granule nedávám, ale asi tak po třech týdnech jsem jim dala do malé misky pšenici a pomaličku si zvykali ,až ji přizobávali víc a víc... také pšenici vařím s bramborami, prý je lépe stravitelná.....nevím...ale určitě větším kuřatům i slepicím moc chutná

13.5.2013 18:35
skupa

XXX.XXX.166.118

jana-jana napsal(a):
já kuřatům granule nedávám, ale asi tak po třech týdnech jsem jim dala do malé misky pšenici a pomaličku si zvykali ,až ji přizobávali víc a víc... také pšenici vařím s bramborami, prý je lépe stravitelná.....nevím...ale určitě větším kuřatům i slepicím moc chutná

Od 3 týdnů pšenici, tak to ty granulky o moc déle trvat asi nebudou.

13.5.2013 18:38
skupa

XXX.XXX.166.118

Tak ted jsem došel k dalším obavám smajlík z mého počínání bez předchozí porady.
Všude se píše že grit podávat již od malích kuřátek.U nás v krmné prodejně mi nabídnul grit velikosti tak pro pštrosa smajlík
Já se tedy ptám, jestli mohu nahradit na jemno drcenými skořápky, přeci jen se mi zdá že to pro ty malinký musí být ještě dost ostré i nadrcené.Samozřejmě že to neni až na prach.

13.5.2013 19:13
skupa

XXX.XXX.166.118

Stolice v pořádku, dnes mi o tom jedna sama přesvědčila smajlík

13.5.2013 21:48
.petr.

XXX.XXX.34.242

14.5.2013 00:39
skupa

XXX.XXX.166.118

.petr. napsal(a):
Ohledně toho gritu. Koukněte sem :
https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/1507983/cim-krmite-kuriatka
•Petr•

Pročtenu, ale popravdě jsem nenašel odpoveď.
Jinak tohle téma jsem četl průběžně.
O gritu tam je, ale ....

14.5.2013 01:41
skupa

XXX.XXX.166.118

Došlo mi to krapet dýl co asi myslíte.
Nejspíš ten grit že byl také velkej a že si vezmou když potřebujou.
To ano, tenhle byl ale opravdu velikej a hlavně mi zajímá jek je to s tima drcenýma skořápkama.

14.5.2013 07:25
honzapm

XXX.XXX.29.18

Kuřátkům dejte prosátý propláchnutý a vysušený písek.

14.5.2013 09:56
skupa

XXX.XXX.166.118

honzapm napsal(a):
Kuřátkům dejte prosátý propláchnutý a vysušený písek.

Klidně ten od dětí z pískoviště?Klasickej bílej...

14.5.2013 20:19
skupa

XXX.XXX.166.118

Něco k podestýlce...
První týden mám kuřata jenom na novinách.Na další týden už bych rád dal podestýlku.
Hobliny.. řezanku... a pod to nějakou trošku rošelyny.
Zajímá mi ale, jestli se tam nezačne kazit směs co zatím ještě vyhazujou z krmítka..
Přece jenom noviny vezmu, vyměnim a jeto, s podestýlkou tohle každé dva dny dělat nebudu.

14.5.2013 21:22
honzapm

XXX.XXX.29.18

Já osobně tam, kde např. kuřata rozcabrají vodu, vezmu hrst mokré slámy pryč
a dám hrst suché slámy, nové. A opět dám napáječku zpátky.

Takže podestýlku neměním plošně celou, ale jen ta místa, která to potřebují.

To je jako když křeček chodí kadit na jedno místo - neměním celé akvárko,
jenom ten jeho toaletní roh.
Pak, čas od času, samozřejmě vyčistím akvárium komplet.
Pro chlívek (odchovnu) kuřat to platí zrovna tak.

15.5.2013 21:13
skupa

XXX.XXX.166.118

Já mám kuřátka pěkná telátka smajlík
Dneska jsem jim zdvojnásobyl prostor.Na polovinu jsem jim dal podestýlku, na druhou noviny s kormítkama.No namačkaly se za krmítka a na slámu nevlezlo ani náhodou.
Pak stáli přesně na půlce a čekali kdo bude první.To jsem jim tam ale ty krmítka na tu podestýlku nejdříve musel přendat.No uvidim co udělej ještě než pujdu lehnout.

23.5.2013 20:37
skupa

XXX.XXX.166.118

15dní...
Tak se zatím daří
Dostali o něco větší odchovnu
Krom jednoho utracení kvuli zranění 100%ní životaschopnost
Váhově vše v pořádku.Žerou, pijou a maj se sakra k světu.
Snad se bude dařit i na dále.

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=0NzDunHA3B4

23.5.2013 22:07
luvit

XXX.XXX.255.183

Pěkné, ať se daří!

30.5.2013 10:30
skupa

XXX.XXX.166.118

21dní
Tak už se to vybarvuje, ale musím přiznat, že mi průměrná váha o něco poklesla.
190g v průměru, něco málo tam chybí.Budu muset pozdržet krácení světla a krmit vícekrát než krmím.Oni tam sice mají, ale nejvíce se seběhnou když se jim nasype.Tak budu muset vyzkoušet tento postup a spolehnout se na to, že vícekrát lépe.

30.5.2013 10:33
skupa

XXX.XXX.166.118

Také si říkám, jestli by to místo sypkého trošku nezachránily granule, ale asi to je ještě brzo.

30.5.2013 20:45
skupa

XXX.XXX.60.254

Nebo ze by naopak menekrat aby se nazrali vic?sakra, nevim.. smajlík

30.5.2013 21:40
tsafrankova

XXX.XXX.180.182

skupa napsal(a):
Nebo ze by naopak menekrat aby se nazrali vic?sakra, nevim.. smajlík

Já bych řekla méně a častěji smajlík. Řeším stejný problém s maranskama ...

30.5.2013 21:53
skupa

XXX.XXX.60.254

tsafrankova napsal(a):
Já bych řekla méně a častěji smajlík. Řeším stejný problém s maranskama ...

No ja prave nevim.Zase si rikam, ze kdyz by meli jako by hlad, tak ze by toho polkli vic.No tyden vyzkousim casteji a kdyz nepomuze, tak naopak.Zacinaj ctvrty tyden, ten je docela dulezity pro dalsi vyvoj.

5.6.2013 21:22
skupa

XXX.XXX.166.118

28dní...
Tak průměr 270g, nějací pod, nějací nad, nějací akorát.
Krmil jsem Xkrát za dan a nepomohlo.Nejspíš se to nedá udělat vše stejné a v doporučované váze.Jinak vše ok, dnes dostali zase o kus větší bydlení.

http://www.youtube.com/watch?v=2B6_4XBdEbc&feature=youtu.be

3.8.2013 14:32
skupa

XXX.XXX.166.118

Tak po nějaké době jen tak o tom jak to jde...
12týdnu za nama a váží kolem tech 1000g, takže se zdá, že vše je v pořádku.
Nemoc zatím zádná a úhyn také 0.Až tedy na mojí blbost kdy jsem nadzvedl krmítko abych ho očistil a při návratu se na něj sesypali ještě před uložením.To že pod krmítkem uvízl jedem hladovej krk, jsem si všiml až při další návštěvě smajlík Ale co se týče úhynu, tak sám s překvapením 0.Momentálně jsem na režimu 8hodin světla, za dva týdny se to pozvolna začne zvedat.Už aby to bylo, protože konec světla v 16h. je takovej blbej čas...Hlavně aby vše neprocházelo vpoho jen do doby snášky, to by zamrzelo..

5.10.2013 01:02
skupa

XXX.XXX.166.118

Zdravím všechny, dlouho jsem tu abstinoval.Tak v rychlosti.
Dosáhli jsme konce 21týdne a snášíme již 3týdny.Zatím se zdá, že jsem nic nezanedbal.Od prvního dne byl uhyn 3kusů, z toho ale jedno jako kuřátko se zašprajcovalo v krmítko a bylo udupáno skoro na smrt, tak jsem ho toho ušetřil a na druhou jsem postavil koryto já přes krk jak se drali ke krmení a nevšiml si toho.Jen jedna padla nemocí.Jinak zatím vše ok.

5.10.2013 12:33
chovat

XXX.XXX.60.157

skupa napsal(a):
Zdravím všechny, dlouho jsem tu abstinoval.Tak v rychlosti.
Dosáhli jsme konce 21týdne a snášíme již 3týdny.Zatím se zdá, že jsem nic nezanedbal.Od prvního dne byl uhyn 3kusů, z toho ale jedno jako kuřátko se zašprajcovalo v krmítko a bylo udupáno skoro na smrt, tak jsem ho toho ušetřil a na druhou jsem postavil koryto já přes krk jak se drali ke krmení a nevšiml si toho.Jen jedna padla nemocí.Jinak zatím vše ok.

A doprkýnka, my ještě nesnášíme a to jsme se vylíhli už koncem května ...
Jenže oni pauzírují i matky wyandontky ...peří je všude plno, tak snad jen línají a vajíčka zase budou... smajlík

5.10.2013 17:11
skupa

XXX.XXX.166.118

Vždyt to také ještě mají čas, já mám hybridky, ty jsou dřív a jsou myslím 2.května.

5.10.2013 22:06
chovat

XXX.XXX.60.157

skupa napsal(a):
Vždyt to také ještě mají čas, já mám hybridky, ty jsou dřív a jsou myslím 2.května.

Jsem na ně zvědavá, mají totiž otce kočinku, tak uvidíme.
Když nebudou vajíčka, tak bude polívčička nebo masíčko na paprice. smajlík
Kohoutci z tohoto neplánovaného křížení se slepičkami wyandontkami kolumbijskými jsou tak nádherně vybarvení, ale udala jsem jen jednoho.

Přidejte reakci

Přidat smajlík